Tuesday, May 5, 2009

Video - Petua Menguruskan Badan Selepas Bersalin!


Kaki ku yang kurus selepas mengamalkan senaman seperti di bawah!


Kepada ibu-ibu sekalian,

Sekiranya teringin nak slim selepas bersalin, anda disyorkan mengikut contoh di bawah tanpa rasa malu & segan. Ikut seperti mana yang ditunjukkan dalam video di bawah dengan penuh semangat tanpa rasa jemu @ penat. Perkataan "penat" hanya boleh keluar dari mulut sahaja untuk melepaskan "rasanya" tetapi aksi ini harus dilakukan setiap hari without fail.

Ibu sama sekali TIDAK dibenarkan untuk "join" anak dengan duduk bersama-sama tetapi mestilah mengikuti ke mana sahaja "anak" anda pergi. Latihan ini sesuai untuk anda sekiranya anak anda belum pandai "berlari" di shopping complex atau bermain sembunyi-sembunyi di Tesco. Sekiranya anak anda seorang yang pasif dan tak pandai main sembunyi-sembunyi atau sangat
behave (tak berlari walaupun di suruh), maka aktiviti ini juga sesuai untuk anda menguruskan badan dan perut anda yang buncit itu.

Dijangkakan sekiranya anda melakukan aktiviti ini setiap hari selepas habis pantang (dalam pantang memang nak kena belasah ngan mak mertua namanya ...), anda akan kehilangan 2-3 kilo dalam seminggu.


Aktiviti ini bukan sahaja akan membuatkan anda kurus, malah akan membuatkan anak anda gembira TETAPI ia juga akan membuatkan suami anda kurus di POKET nya !! Hehhehe...

Selamat mencuba!





video
Aktiviti yang dijamin pasti berjaya menguruskan anda!

4 comments:

Anonymous said...

watie,
patut pon ko slim....
abis tawaf 10x, mau patah pinggang...hihi

naimah

Watie Aziz said...

Naimah,

tau takper..niat di hati malas wei, tapi aku tkut giler Q jatuh..dia kan kecik lagi time tuh..jatuh tak balik modal weii..

Anonymous said...

watie,
ok gak, tengok hasilnye skrg. aku ni main naik turun tangge jer. tapi mgkin sbb breastfeed, so body x jadi cam tong drum kot. tp cepat lapar n dahaga kan....

naimah

Lovely Mommy... said...

aku suka petua nih! tapi masalahnyer jgn kata mengikut anak, aku berlari kejar anak, buat kerja rumah naik turun tangga angkat bakul kain, huishhh bak kata mcm kerja berat kat gym dulu lah tapi lengan makin besar, peha makin lebar... huhuhuhu...

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading