Friday, June 12, 2009

Hadiah Sempena Q's 1st B'day!

Wah, Mummy & Daddy Qarissa nih semangat betul nak sambut b'day Q yang Pertama. Sampai siap bg Pre-Present lagi...tak menyabau nak tunggu Hari Lahir nya ..hahaahaha...excited "terlebey suda.."

Mm..actually dah lama plan nak bg mender nih kat Qarissa. Mula-mula ingat nak beli yang travel set punya, senang nak bawa ke mana-mana. Tapi tak jadi sebab kalau attach terus lagi senang ..nak pindah-pindah cam leceh jer .. silap2 rosak tgh jalan..My hubby kata kalau nak bawak travel, sama ada bawak laptop atau beli lain .. so we all decided nak amik yang nih ...sebab kat Brother ada promotion, terus amik 2 set- satu kat tengah-tengah keta, satu kat sun visor tuh. Hhehehe..Q cakap apa? Hmmm...Q mengekspresikan muka gembira sambil tergelak & menggeletek dan menghentak-hentak kakinya setiap kali aku bukak mender nih..heheheh...sukanya, sampai kuar-kuar air mata bila tgk GOGO dia ..hmmm....

Sun Visor DVD - GOGO lagi.....huk huk!!

Dan, di sebabkan dah beli mender alah nih untuk dia, secara tak langsung,kenalah hadiahkan satu lagi barang untuk dia ... we all beli few days after beli hadiah pertama ...jadi dia leh duk diam sambil tgk GOGO (Mummy & kak nor pun leh lah rilek-rilek sket ..hehheh) . Actually nak latih dia duduk diam-diam bila balik kampung ..That is the whole idea of the b'day present..hahahah...

Sebelum beli hadiah kedua - kena dukung cam ni masa tgk GOGO...
Selepas beli hadiah nih - Wah, happy nampak??

Kat bawah ni pulak, aksi-aksi Qarissa melihat GOGO di dalam kereta sambil duduk kat kerusi "raja" dia tuh... huh huh ..sukanya anak Mummy. Baguslah dia nih, behave jer duk dalam tuh (sebab ada GOGO kot!!) Senang lah nak jalan jauh balik Singapore raya nanti ..yeehaaa!! Tapi, aku perasan, bila dia tgk VCD kat tgh2 tuh, muka dia cam mendongak sikit. Cam tak selesa jer. Cuba tgk kat gambar kat bawah nih..mata dia cam tense jer pandang skrin tuh?? So aku selalu bukak yg bhg visor jer. Yang belakang tuh, biar org besau lah tgk ..hahahaha




Muka tense pandang skrin tgh.Heheheh
Nak bg minum @ makan pun senang!

Muka relax & cool pandang skrin visor depan ..hahaha

Happy sampai terjelir2 lidah sexy tuh!
Dan akhirnya ...tertidur! 1st time tidur dalam booster seat nih..hehhee
Happy B'day Sayang,
Mummy & Daddy

17 comments:

Intan said...

Bestnye Q dah dpt early birthday present...suke die ye :) Nie lum birthday nye present lg nie...woohooo mesti byk dpt nanti!

Boleh tahan tembam gak Q nie ye, Intan tgk peha dia mak oiii blh tahan montel. Q mamam ape ye...leh share ngan arissa tak?

Cantik nyer dia punya booster seat tu. Cam "mem besau" lah... ;)

Watie Aziz said...

Intan,
tu lah pasal, 1st time bukak mender tuh, member cam terkujat jer ..agaknya dia pelik ..sejak bila plak leh tgk GOGO lam keta..hahaha...tuh yg sampai hentak2 kaki tuh..

peha dia Intan, memang gemok, jgn tak tahu..hahaha..ntah Watie pun tak tahu camner leh gemok cam tuh ..bg makan biasa jer cam baby lain. susu bdn + air putih. baby food dan sumtimes bubur blend sendiri ..tu jer .. agaknya "keturunan" lah Intan, belah hubby Watie, arwah Oni dia & adik2 Saiful semua gebu-gebu belaka. Dulu Saiful duk kutuk2 adik dia gemok, skang anak dia plak menurun ...hahahaha..tang peha lak tuh ..amik ko...

kalau citer pasal peha, mesti tak leh lupa, nurse kat SMC terkejut tgk peha dia sampai kata " Ehhh? Kenapa peha dia bengkak???" siut jer kan ..kalau ingat, mesti gelak...hu hu..

Lovely Mommy... said...

sungguh menarik dvd player tu. aku mesti belikan tuk diya gak sbb tak tahan dia meragam dlm keta n buat muka bosan kalau dok belakang alone!

Watie Aziz said...

sue,
memang aku sokonglah sgt ko beli ..especially kalau ko drive sorang2 ..at least dia tak buhsan .. dah lah takder kawan kat belakang tuh...hahaha...cian dia tau ..

ko beli yg sun visor punya dah ok.. aku bila dah pasang yg tgh rasa nyesal plak sebab mmg rasa cam tense lah mata Q tuh bila dongak2 .. bila aku test letak kepala aku sama aras ngan kepala dia, nampak gambar tuh cam blur sket coz color dia lari (coz tgk dr bawah ..) so most of the time aku pasang yg depan jer ..maybe dah besar baru guna yg tgh tuh ...hu hu ..buat masa nih, org tua2 jer lah leh tgk yg tgh ..but setakat nih 100% mmg milik Q sorang jer DVD tuh. hahahaa..

Ummi Salsabila said...

wah,da dpt present dulu.pastu nak beli present lagi.waaaa...
bestnye.ubtungnye Qarissa ye.sume ade..;p

adianiez AIDA said...

waktu aida hanya ada Nurin dulu, Nurin memang meriah. kebetulan hubby keje ke germany few months, bawa balik duit byk. apa jer terlintas di fikiran memang kami belikan...

now, syuhada inherit semua nyer... terasa mcm aida ni meng anak-tirikan dia. semua 2nd hand...

jimat ler katakan...

but frankly speaking, anak pertama memang beruntung. kita ni as her mom memang excited to make her happy...

Watie Aziz said...

US,
hehhehe...maknya yg semangat ..tapi tuh lah dia, ada tujuan beli, tak lama lagi kan nak raya, so nak suh dia duk diam2 otw balik kg tuh ..tuh tujuan sebenarnya ..latih2 dia sikit duk diam2 dalam keta ..rasanya by the time bulan 8-9 tuh, maybe dia dah pandai jalan, so takmo dia terjal sgt ..hahahha...kena ikat dalam keta ..ahaks ...

aida,
aah kan ..i pun rasa anak 1st untung sgt ...kalau i dapat anak kedua, if pompuan gak ..hahahah..mmg kesian dia ...pakai apa yg ada jer lah .. buat per nak membazir beli baru...nih sebab mmg takder barangnya kan ...(takper dia kecik lagi, dia tak tahu pun tuh akak dia punya ..hahahha...jahat aku nih ...ahaks) ..

unless if lelaki, then maybe cam baju @ kasut, mmg kena beli baru..tapi bau jalan jer kot .. baju rumah i dah budget nak pakai yg sama ..hhehhehee...

wah bestnya hubby gi germany ..mesti masyuk gilerr tuh ..currency sana besar weh ... ntah bila lah i nak jalan2 obersea ... hehehe..paling jauh i sampai pun Bali jer .. tu pun masa umur 29 tahun ..uwaaaa... (few months back lah tuh!!)

sya said...

salam watie,
wah, qarissa dapat early birthday present ye.. :)

gembira jumpa watie di gathering MSK tadi... :)

Watie Aziz said...

Sya,

tq so much dropping by dear!! i br singgah ur wordpress.. (siap jumpa my client lagi dalam tuh - honey nurhaliza ) ..ehhehe..nanti nak add dia lah ..dia selalu beli my perfume ..:)

nice to meet u too @ the park tadi ..seronoklah jugak dapat kawan baru ..hope to see u again @ Q'sa B'day party nanti .. datang yer! darwisy jgn lupa, wajib datang tuh..ehehhe

Afzan said...

mak datok besar gabak nye seat Q.. ya allah, dlm umah, dlm bilik, sampai ke kete tgk Go Go.. suke bebenor Q nih. mummy qarissa x boring ke? Ehehe, menarik gak idea membeli booster seat nih. Affan pon dah start x dok diam dlm kete.

Watie Aziz said...

Ya Allah Afzan,
kalau ikut hati, i boleh muntah darah tau yang ..serius beb (ni pun ngah tgk GOGO ni) skang kul 11.25 malam (waktu Malaysia ..hahahah) member ngah berdiri atas katil gelak2 tgk GOGO...

Dia baru tgk opening, blum start pun, baru tulis WARNING ,masa mula2 tuh. member dah tergelak2 suka ..tak sampai hati tul nak tukar lain..hahaha..i & hubby layan kan jer lah ..hahaha..

Bosster seat nih ok tau yang, hr tuh i beli ada diskaun..normal price RM 399 tp kat Jusco ada diskaun jadi RM 239 tak silap... boleh pakai sampai anak 11 tahun (36 kg), memang berbaloi-baloi..hehehe..thats y i tak beli car seat ..i beli bosster seat ..jimat kos utk jangka masa panjang..hehee

defina said...

watie,
aku amik ko jadi mummy angkat kashful lah, tahun depan sah2 banyak dapat hadiah....ekekekeekkksss

Qarissa's Parents said...

hehhee....wah ..seronoknya ada anak angkat nih yerk..boleh boleh ..tapi aku gomol & cubit2 pipi dia dulu sampaai puas tau!! hahaha... nanti 1st b'day dia sambut kat Malaysia ker?

defina said...

hahaha.....abis ler lunyai anak aku nnt....

tak tau lg cmner. mgkin blk akhir thn ni or awl thn dpn..

Qarissa's Parents said...

wah..bestnya ..tak sabar nak tunggu ko balik nih..ko kata nak belikan aku beg coach, gucci, guess (bukan gas tau) kan!! ahhahaha...

defina said...

ooo....tunggu bersebab yer? hahahaha

hah? aku ade janji ka? wah wah, boleh 10 org camni, fokai eden....hihihi

Watie Aziz said...

hhahahaa....takper lah ..aku beli mutrah2 jer kat Chow Kit nanti ..tak pun kat PS Butik!! ahahhha..ok tak?

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading