Monday, June 29, 2009

Big Day For Our Baby - Qarissa 1st B'day Party!

* beware! entry nih sangat panjang & penuh dgn gambar-gambar serta bebelan mak noks...hahahah*

Hehee..aku tau ramai tengah tunggu entry aku kali nih kan ..! Nak -nak sapa yg tak dapat datang malam tu..heheh..Sebenarnya, satu gambar pun aku takder sebab mak tak koser nak gantung2 kamera kat leher noks! Penat aku mekap & vogue2, tak pasal2 ada tali kat leher erk? So huduh lah wei...hahaha... so, i shud be thankful to my photographer kerana dengan cekapnya telah menghantar gambar ke rumah aku the next day after the b'day, so bolehlah aku upload cepat2 ...heheh..Tq so much Mun a.k.a jiran satu taman (aku yg rekomen dia beli umah kat Aman Perdana nih, sold you! Ada sapa2 nak beli umah kat sini bgtau aku, nanti aku rekomen..) hhahahha..Sesapa nak hire Mun ni untuk ambil gambar apa2 majlis mmg aku rekomen lah..so far aku puas hati dgn kerja dia, masa time Aqiqah Qarissa dulu pun, dia jadi we all nya photographer...:)




Paty time bebeh!

Sebelum tuh, aku personally nak mintak maaf pada semua kengkawan yg ada bg komen pada entry sebelum ni, aku hanya sempat baca dan after function habis, baru aku sempat balas komen2 tu.. mak mmg bz noks, Saiful amik cuti dari Khamis sampai Ahad & sejak tu, aku bz memanjang nak settelkan semua untuk pastikan semua berjalan lancar. Hari majlis, aku ada terima few sms dari kawan2 blogger (Mommy Lyna, Ummi Khayra, Sya & Jiey) & ada jugak baca komen-komen dalam nih bgtau yg they cant make it to the party atas sebab-sebab tertentu but most cases, anak sakit dan takmo terjangkit ngan anak-anak lain yg SEMEMANGNYA RAMAI malam tuh!!! Terima kasihlah sebab sudi sms utk inform. Walaupun sedih tak dapat jumpa uols, tapi i understand the situation & really hope we can meet up any other times that suits nanti kay!! :)

Mummy & Baby..!

Thank You So Much From All Of Us!

Secara keseluruhannya, dapatlah aku katakan majlis berjalan lancar, alhamdulillah, dan yang penting, tak hujan!! Untuk info korang, sepanjang minggu kat area sini, mesti hujan dr petang membawa ke malam. Hujan renyai2. Aku risau btol tau! Org Cina kata (aku baru tau masa kerja CRONY), kalau wat majlis, hari hujan, maknanya tuan rumah kedekut!! Aiyooo...janganlah hujan Ya Allah, nanti org kata aku "kelekuk" plak..hahaha..Alhamdulillah, hari panas petang tuh, dan malam pula cuaca sangatlah cantik sampai tetamu yg datang leh lepak kat luar khemah berbaris panjang kerusinya sebab dalam khemah penuh!! Hehhe..mintak maaf yer semua...



Outside the house, siannya tgk jiran-jiran duduk cangkung kat luar khemah..mintak maaf Abang Ku!!!

Ni cerita sepanjang malam tuh...
Petang majlis, aku gi Setia Alam untuk set rambut (hovernya mak noks...hahah) sebab Cina area umah aku gi dinner plak, takleh set rambut kat dia. So adik aku bwk gi Setia Alam, boleh tahan lembap Amoi tuh set rambut aku yg pendek ni. Then, aku gi beli ais, balik ah kul 6.30, terus siap2. Aku wat 2 in 1 job, sambil mekap, sambil nenenkan my Qarissa sebab dr pagi dia rasa diabaikan..Sian anak Mummy, aku sibuk sgt dr pagi sampai tak layan dia ..Dia layan perasaan sorang-sorang depan TV dan main2 ngan sepupu-sepupu dia jer. Hu hu..Aku nenen kan dia sampai tertidur tapi dia tak mau lepas!! Cam balas dendam jer .. Terpaksa panggil Nor pegang Q sebab aku masih tak pakai dress lagi!! By 7.30 pm, dah tuh dah ramai org datang & aku masih terkial2 kat bilik nak siapkan Q pulak. Adus...kalut btol...

Q: Haduh, tak siap2 lagi ke Mummy nih? Sapa punya b'day nih? Confuse haku...hahaha!
Mekap time for my baby!

Sempat amik few pictures dalam bilik masa siapkan Q dan after dah ready to meet the guest, me & hubby turun bawah bawak Q. Semua excited tgk my little Angel yang dah setahun nih..Dengan mak-mak dia pun sekali org excited nak tgk! Hahahah..Siut jer sebab dorang ingat aku pun nak sambut b'day sama! Ahaks ...Hello...bila lagi mak nak melawa kan? Aku kan WAHM, so time2 camni lah nak pasang badan, hahaha... tgk function jugak lah kan ..kalau aku kat umah, korang pun tahu tahap "keselekehan" aku camner .....sila belek2 gambar dalam blog nih yer..hu hu...

Pakai kasut sayang...u're so lovely tonite!!
Amboi...ramainya nak tgk pengantin kecik aku bersiap! Ahaks!

Memang pack gilos malam tuh, aku rasa happy & terharu sgt & dalam masa yg sama, sedih jugak sebab tak dapat berbual lama dengan para tetamu yg datang. Hanya sempat tegur-tegur & cit cat kejap2 sebab byk tetamu utk di layan. Here, me & hubby nak mintak maaf pada semua tetamu kalau malam tuh, both of us tak dapat borak2 lama ngan uols semua. Mana-mana tetamu yg lepak sampai lewat malam, barulah we all dapat sit down & borak lama sket. Aku minum setitik air pun pada pukul 10 malam! Just imagine! Makan pun dalam kul 11 pm kot. Tuh pun cicah-cicah jer masa borak2 ngan kawan. Hu hu..



Antara tetamu yang memeriahkan majlis. Syukur & seronok tak terkata sebab kedua-dua moyang Qarissa juga dapat hadir sama. Dari Singapura turun ke Malaysia untuk meraikan hari bahagia anakku! Thank you Moyang Sayang!!

Rasanya semua kanak-kanak happy kot malam tuh, sebab ada CLOWN & Clifford melayan dorang sepanjang malam. Cian aku tgk Clifford tuh kena buli & tarik ekor oleh bebudak tuh semua. Hahahha... Mesti member tension dalam tuh, dahlah panas ...Sorry Clifford...the kids are so excited to see you here!!! Sesapa nak Clifford datang umah time b'day party anak for FREE (did i just say FREE? Hmm...Yes lah...), sila tanya aku kay..kalau sempat, aku masukkan entry pasal ni later. Hheheh..Actually, aku tak plan nak panggil CLOWN, sebab Qarissa is still small to understand whats happen that nite, tapi aku pikirkan kanak-kanak yang akan datang malam tu. Mesti dorang boring kalau hanya datang & makan tanpa ada CLOWN. So, me & hubby decided nak panggil CLOWN & finally jumpa Uncle Beyond dalam internet after our CLOWN yg sepatutnya datang cancel the job last minute. Aku pun tak sangka ramai betul kanak-kanak (serius mmg ramai beb ...) ada malam tu & aku tumpang seronok tgk semua happy & bergembira. Nampaknya, we made a right decision ...*happy..happy...* . Macam2 belon dorang dapat & the games were great!!

Us with Clifford!
Clifford sampai jer, terus carik Qarissa. Happy gilos member!!


Lihatlah Clifford yang sedang dibuli! Pity him ooo...



Dan Clown yang membuatkan kanak-kanak begitu seronok & berpeluh malam tuh!!

Aku sibuk sampai tak sempat nak tgk semua game yang dibuat. Only few jer dapat tgk. Tapi tru gambar2 yg sempat Mun rakamkan, i believe they had so much FUN! Aku tergelak2 ngan hubby bila tgk gambar Mak Bapak kena dera ngan anak bila semua lari bertempiaran ke arah mak bapak untuk mintak duit 65 sen kalau nak menang!! (Ada yg bebudak mintak kat org yg tak dikenali wei...belasah jer ..janji menang!) Hahhaha... Adik aku si Irfan sampai melalak-lalak menangis sebab tak berjaya dapat 65 sen! Takder sapa nak bg dia duit, sebab memang takder 5 sen..Lawak tol.. Sib baik CLOWN tuh tak mintak stokin bapak ..hahaha..haru jer nanti.. Laki aku siap wat lawak lagi, dia kata kat apak-apak tuh semua, "Korang nak tau mana duit 65 sen tuh pergi?Hahaha.masuk poket aku lah!!".. Sabar jer hubby mak tuh...Ni ha gambar2nya ...korang tengok ah sendiri...
Wah, semangat Abg Hamdzan nak Danish menang! Cayalah!!

3 anak jiran aku yg bukan adik beradik mengepau pakcik yang semangat keluarkan duit.Hahaha!
Hahhaa..This picture make me laugh! Ciannya kena pau!
Sessi pau-mengepau. Tak kesah pakcik mana, janji dapat 65 sen..hahahah! So funny lah!
Rasanya nih time ngah tunjuk Clown the money - 65 sen tuh! Hahahah

Selain saudara-mara & jiran tetangga Aman Perdana yang semuanya baik-baik & best-best nih, ramai kengkawan me & hubby yg datang jugak. Kawan DIGI, kawan MAXIS, kawan sekolah @ tusyen dulu (yer, aku masih contact kengkawan lama dek non..hahahh), kawan UTM & kengkawan blogger macam Intan, Yaya, Isabelle,Diah , Zeti Zin & Suria yang datang (kalau ada tertinggal, bgtau kay...). Aku tahu mmg susah sket for first timer yg datang umah aku,heheh..tempat "jin bertendang" sket..hu hu..tapi kalau ikut NKVE, memang senang sgt..sapa yg dah biasa datang, tak rasa susah dah ..ahaks! Terharu sangat aku dengan kehadiran semua orang kat majlis nih.. Intan siap bg hadiah kat aku lagi, bukan kat anak jer ...huaa...tanda persahabatan tu...ni kira 1st time aku jumpa Intan live, all this while chit chat chut dalam blog jer..masa MSK gath, Intan tak datang, so kira majlis Q nih adalah medan pertemuan we all & anak-anak...(nama anak pun dekat2 jer ..Qarissa & Arissa..heheh) terharu mak nons..hehe...coklat yg memang lah aku suka sesangat ..macam tau2 jer Intan aku giler coklat!! Tq so much Darling..appreaciate it!!

Us with Intan & Family. Qarissa & Arissa finally met!! Yeehaa!!
Us & Yaya's Family! Kiut plak si Yaya pakai topi..Anak nya topi mana? Hahha
Us with Pidah & Family. Tq for coming Pidah..:)
Us with Diah,Papa Bear & Pasha! Siap bg Cup cakes for Qarissa tau! Thanks dear!
Us with Amin's Family. Suria nih pembaca blog tegar.hehhe..Cant wait to read her blog. Bila nak wat Suria? :)
Us with Shanaz's Family.Hadiah anak dia 6 bulan lepas, aku bg malam tuh jugak. Bad me..Sorry dude! Thanks for coming! Aku baru tahu Fatin ada blog for Emir..!
Us with Ejump's family & Q's Tok Abah..
Us with Pak Lang & Mak Lang. Q takut betul ngan misai Tok Lang dia. Hahhaha..
Us with Fahmi, Ina & Sal. Akhirnya, sampai juga ko ke rumah aku Sal...hu hu..Tq Fahmi sebab datang juga..Sib baik tak ke rumah lama @ Shah Alam..Hahhah..Confident jer ..
Us with Farisha's Family..
Me & Q with Intan, mak buyung yg sedang sarat..Hubby dia lah jadi photographer aku..Hhehe
Us with hubby's staff @ DIGI. Yang nombor 2 dari kiri tu laki aku kata pandai masak..Hehhe..Siap business @ Digi lagi tau!! Awat anak aku gelak sakan??
Us with Mak Cu's Family.
Us with Moggie & Audrey bersama anak masing2.
My lovely Kak Azlina from Maxis & Hubby pun datang..Tq kak..Love you!
Abg Ku, Kak Ima & Ina family. My jiran yg sungguh baik hati, merangkap kaunter pertanyaan. hehhe..Mana2 aku tak tahu area Meru nih, kak Ima lah tolong..Semangat Haiqal nak bg hadiah ..Hehhe..
Inilah antara jiran-jiranku merangkap mak mak @ Aman Perdana..Semua baik baik..:)
Dan ni pulak, bapak-bapak @ Aman Perdana..
Ni semua family belah my hubby. Seronok sgt coz ramai betul yg datang..Ejad & Bai dr Melaka pun datang..! Dak Shah & wife yg dah lama tak jumpa pun datang jugak..!
Ni Zeti Zin, my blogger friend..Tq for coming Zeti. I wonder napa takder gambar kita satu family yerk? I godek2 dlm cd nih tak jumpalah .hu hu..Anyway ..tq yang for coming..Love ya!
Adlina, my lovely perfume dealer yg aktif. Kesian dia, nak amik perfume malam tuh tapi mak tak sempat wat noks...Sorry Ad, ampun maaf yerk..I dah htr today! heheh..
Adam tgh berusaha memikat Q dengan hadiahnya. Isabelle, aku pun frust, apsal gambar kita satu family takder dalam album photographer nih? Ko dah balik awal, tak sempat bergambar sama. Ni gambar masa ko br sampai.. hu hu...

Time potong kek plak, memang ramai kanak-kanak keliling kek. Qarissa plak cam takut-takut sebab nampak ramai orang & tak senyum pun time amik gambar. Dia pelik kot, selama nih, mak dia jer asyik nyanyi kat dia..sekali malam tuh, sikit punya ramai nyanyi, member terus cuak! Hahaha..tak duduk pun kat seat Combi dia tu, aku dirikan jer dia dalam seat tu ..hahahha..yang lawak, lepas dah habis nyanyi, baru terperasan yang spray snow & party spray dan mender letup2 tuh tak digunakan pun. Bila nampak jer, apa lagi, semua pakat spray dan letupkan mender tu!! Habis kena kek, kena tetamu dan kena semua orang yg berdekatan lah senang citer..hahahah..mmg gempak & kecoh time tuh! Dan dalam masa 59 saat, aku pun bertukar menjadi POKOK KRISMAS! Hadus...sabar jer mak noks...nih kes nak pedajal aku lah nih...jeles lah tuh tgk mak Q lawa malam tu kan ..ahhaha..perasan! Nasib baik anak aku tak menangis ..dia memang totally blur time tuh dan hanya mampu melihat mak dia dah bertukar menjadi SNOW (tak berapa) WHITE! Hahhaha..

Kek Jelly Princess (beli kat Ikano) di hiasi dengan cupcakes caramel yg sungguhlah sedap!! Aku beli 50 cupcakes tapi adik haku racun suh simpan separuh sebab dia nak rembat! Hhahaha.. Tq my dear friend - Sue @ Pumpkinmumycupcakes yg bersengkang mata buat baby cupcakes utk anak aku nih.. really appreciate it friend!! Sungguh halus rumput2 di muka sesame tuh! Hehhehe...

Sekejap jer hiasan cup cakes nih, tau tau jer dah habis ..hahaha...
Agak2, apa we all ngah cakap? Ni lah aksi yg korang akan nampak kalau laki bini tak hisap rokok! Hahha...Lighter pun takder weii..!





Nyanyian Happy B'day beramai-ramai membuatkan puteriku terpegun & terkaku & terpelik sampai terus lupa nak bg senyuman manis..! Hahah...
Dan, perang snow pun bermula!
Oh no! Sapa nak pedajal aku nih ha.?
Dan, dlm masa 59 saat, aku telah bertukar menjadi POKOK KRISMAS!!
Hadushh! Rambut aku yg penuh dengan snow! Penat mak set noks!! Q terkujat sampai menganga kepelikan! Hahha

Dari segi hadiah pulak, aku bagi cartoon diary untuk kanak-kanak, yang lelaki aku khaskan - bg Ben 10 jer, yang perempuan ada banyak choice..hehhee..dan perfume PFA untuk mak & bapak. Harap korang semua suka hadiah tu, excited semua kanak-kanak nak amik gifts, habis semua dah ..satu pun takder tinggal. Hehhee...Kalau citer pasal hadiah Q pulak, memang murah rezeki anak aku, sampai tak muat meja aku nak letak hadiah tu, sampai ada orang kata, napa tak letak 2 meja, sampai kena letak bawah meja!Hahhaa...sabar jer .. Yer, memang aku tak yah beli mainan Qarissa for at least a year, baju for at least 4 years (banyak gilos dapat baju, leh ah aku bukak cawangan Sarakids camni...hehehhe) & ada jugak mak-mak yg tahu kegilaan aku terhadap education books & VCD bg that hadiah untuk Q. Dapat kasut,album gambar, bear & toys...uish..memang banyak lah ..pening kepala masa time bukak hadiah. Nasib baik ada Irfan & Dania tolong bukak sama. Anak buah aku yg bijak tu, asyiklah duk tanya sepanjang majlis, bila nak bukak hadiah Auntie Watie? Hahhaa....dia semangat nak tolong!!

Diary with locks for the kiddos...
Wrap with this lovely cover...hehehe!
Perfume men & women for Mummy & Daddy..
Waiting to gift..
Meja yg tak cukup besar nak letak hadiah..
Us with the presentssss...






& Q's getting excited to open all, tapi tak reti..ahhahaha

Lucky got so many cousin & aunty wanna help us ..sampai gaduh2 Irfan & Dania nak bukak present tuh..Hehhe
Q: Huiyooo..stylo lah kasut nih...Wajib pakai nih!!

Majlis habis dalam kira-kira pukul 12 tgh malam & kami sekeluarga sempat bergambar dalam bilik memandangkan sebelum majlis memang tak sempat bergambar anak beranak. Tetamu dah ramai, so terpaksa postponed sampai habis majlis baru bergambar bersama. Time ni, Q nampak cam dah penat sgt ..dan dia sibuk nak carik "harta" tersembunyi Mummy bila we all amik gambar sesama. Aiyoo..nak ..bglah Mummy can sekali sekala nak vogue ..Jap lagi lah sayang nak nenen pun..hu hu..., but i really pity my dotter nih, coz dia memang very the good girl lah ..tak buat perangai the entire majlis....love u sayang..!!

Yeeha!! Finally I'm on bed!!..
Tepuk sket...Happy maaa!
Nak bersilat ker?.









Rangkaian gambar-gambar kami sekeluarga selepas majlis selesai..
Q nih memang pantang nampak Daddy kiss Mummy ..Dah pandai jeles..!
Hheheh...Carik apa tuh nak oi...! Sabar-sabar ..ramai org nih! Hhahah

Dan itu ini begitu begini, we all masuk tidur kul 3 pagi!! Aku syukur sgt sebab Qarissa walaupun nampak keletihan dan kepenatan, tapi dia behave sgt, tak grumpy @ cranky sepanjang majlis. Memang betul ikut daddy dia lah ...cool selalu & memang sesuai Atuk dia panggil - Miss Cool to Qarissa. Sepanjang majlis, dia nak lah jugak if orang lain dukung dia walaupun mula2 cam tak mau. Me & hubby dah penat & tak larat nak dukung dia weh ...nasib baik ramai yang sudi nak dukung Qarissa nih..hehehhe.. semua sayang katakan...ahaks! Malam tuh, aku bg jer nenen, member terus tidur sampai bangun pun lewat! Bukan tuh jer, the next day (Sunday), was Sara Kids opening caremony, anak aku tak keluar dari kereta langsung hokay!! Masuk kereta around 2 pm, member terus tidur after tgk few songs @ DVD dia, dan terus tidur sampailah we all balik dalam pukul 5 pm!! Just imagine betapa penatnya dia!! Tak pernah cam tuh tau..jadi, aku tak berkesempatan lah bawak Q jumpa kawan-kawan kat Sarakids tu. Hubby bukak aircond, & Nor jaga Q dalam keta & dia pun tertidur sama. Cian dia pun penat agaknya semalam... Time nak balik, baru dia bukak mata & sengih-sengih..sabar jer lah ...dah lambat dah nak..org nak balik dah! Hahahaha...

Wah, dinasour pun datang lah Q...Hehhehe

Itulah serba sedikit (sikit ker? cam banyak jer..hahah) perjalanan cerita malam tu. Sebelum aku mengakhiri posting nih dengan gambar2 sepanjang malam, aku & Saiful nak ucapkan dari hati kami yg suci murni , hu hu (macam nak bg ucapan Presiden jer ..hahah)- terima kasih kepada semua tetamu yang hadir untuk memeriahkan Majlis Hari Lahir puteri kesayangan kami yang PERTAMA ini. Kami sekeluarga memohon ampun & maaf sekiranya di sepanjang majlis, ada yang kurang di pandangan mata dari segi layanan @ makanan @ apa-apa jer lah pada majlis malam tu. Mohon ampun maaf. Kami sekeluarga berharap agar anda & anak-anak gembira pada malam itu & jika ada majlis lagi yang dianjurkan, jangan serik untuk datang lagi yer...:) Terima kasih sekali lagi dari kami sekeluarga. Semoga persahabatan & jalinan kekeluargaan antara kita akan berterusan sepanjang zaman, hingga akhir hayat...Aminnn....

Meh layan gambar2 yg belum diedit oleh photopgrapher aku nih...hehehhee.Kita mulakan dengan wajah-wajah gembira anakku yang tersayang...



Bijaknya anak Mummy, menguap tutup mulut yer sayang ...So clever lah u dear!

*
*
*

Dan, sapa leh tiru aksi sexy tounge macam Qarissa nih, aku bg 65 sen! Hahhahaa...



Okay kengkawan, ni huruf "C" yer ...!

Kalau berani, cubalah! Hahha...Sebarang eksiden, sila rujuk pihak insuran anda yer! Ahaks..

Dan gambar sekitar majlis mengakhiri posting aku kali ni ....:)

Me & Sal! Rindunya lama tak jumpa...Sampai akhirnya ko noks..!
Rumah yang ramai tetamu!
Me & Ben 10- for Adam!
My adik beradik yg banyak membantu. Tq sayang...Aku, Lieya, Nana & Angah..Along time nih ngah makan kot..Dia ngah buyung, tak larat jalan ..hahahe..tapi pas habis majlis baru aku perasan, gambar aku sekeluarga dengan my family tak der pun ..Huhu ..sedihnya ..nih kes sebab dorang lambat balik lah nih..Mun pun dah ballik & we all meleka bukak hadiah sampai lupa nak ambik gambar satu keluarga!! Huishhh...sedihnya!
My jiran tetangga - Yaya, yang mana satu dari jiran2 di atas tanya umur aku noks? hhehe...
Tok Mama bg buku yg sangat aku suka!
My Q's trying to be polite dengan abang-abang encem...hehhee
Hahahha..Lawak jer Q time nih..Takut giler tgk misai Pak Lang ..tgklah muka dia tuh!
Ngan nek Mi Q tak takut kan ..! Hehhehe..Mesti Q ingat tu Oni dia ..Hu hu..If only Mama ada, mesti dia suka gathering cam ni.. May Allah bless her always.. Amin..
Qarissa dengan Atuknya. Abah aku ni lah yg gelarkan Q - Miss Cool! Heheh..
Along aku sekeluarga with Clifford. Siannya, peknen2 pun kena dukung Danish..Manja yerk Danish! Cian Mummy tau! ..Dania so in love with that Clifford..nanti suh Daddy panggil Clifford time B'day Dania kay!!
My beloved Mak & Abah. Without them, aku pun takder & of course, Q pun takkan ada..hahah..
Tq so much Mak, orang kuat di sebalik majlis malam tu..Banyak btol mak tolong..huhu, aku bg duit mak takmo amik...Mak pulang balik bg kat cucu dia ..Terharu aku...Tima kacih Nenek. Icha sayang nenek! Nanti Icha gelak besau-besau bila dengar sura Nenek kat Little Reader okey!!

Penat tak habis lagi nih,

50 comments:

UmmiKhayra said...

Wah.... Meriahnya..... Rugi la tak pegi malam tuh... :) Takpe, next time boleh jumpa lagi...

hehehhehe mummy dia pun kalah yang menyambut birthday.. :PPP

Watie Aziz said...

UK, hahhaha..tu lah pasal..i really wish i can meet u tau ..Intan pun datang ...hmm..bila i nak bg ur card gymboree nih yerk??

hahaha...maknya pun sama nak hoverr gak...ahaks ..tapi my family dah cam terbiasa lah ..kalau ada any family function, mesti satu family cam sedondon gitu .. kunun2 ada theme lah ..hahaha..yokoyo jer ...

hope that one day we can meet up kay!!

Lovely Mommy... said...

oittt, promote la kek aku sket penat aku buat tuh takder sebut nama pun... huhuhuhhu...

Watie Aziz said...

alamak yang ...aku nak tulis kat kek tadi, terlupa plak masa edit2 the whole picture ..sorry yang ...sungguh sedap kek tuh..baru habis aku lantak tadi ..i like caramel lah ..utk Gymbo kalau nak kek caramel leh ker? berapa rm? hang tak bgtau lagik?

Watie Aziz said...

wei sue,mana gambar cupcakes aku dalam blog hang?/ nih nak marah nih,...cepat update! hahahah..aku nak tgk gambar sebelum masuk perut ...hahha

yaya said...

wow panjang entry ko kali neh,congrats! memang meriah birthday party qarissa. Weh jiran cina ko tu yg badan besar dlm gambar pakai baju color merah gelap tu la tapi bini die yg tanya aku umur ko, agaknya ko awet muda kot tu yang tertanya-tanya tu. Thanks and we all enjoy!

Watie Aziz said...

Yaya, tq so much yang ..hope ur little adam enjoy the nite..heheh..ada gambar byk gak gambar ko dalam cd aku ..nanti aku compile n bg ko kay ..

ooo...jiran aku tuh nama Ben, me & hubby panggil dia ..jiran "Ala Kadar", sebab depan umah dia, dia letak besar2 signage "Ala Kadar", look so nice & humble... Ben kata cikgu time sekolah dia yg suh letak nama tuh..heheh..

umah dia sederet umah aku, umah paling hujung, sebelum ko kuar dr area umah aku,corner lot belah kanan ..mesti nampak dia tulis "Ala Kadar" tuh..ehheheh...

hmmmm.awet muda ker ..hahahah...mula lah nak perasan nih..tak sodar diri tul! hahahaa

Intan said...

Suke sgt tengok semua gambar dlm n3 nie especially gambar yg after besday party yg atas katil tu...sweet je watie and Q bergambar. Sian nya Q tak nyempat2 nak nenen ye...shooting lum habis lg lah sayang ;)

Uiii dah agak dah, mesti panjang gilorzzz n3 watie nie. Memang happening tul lah malam tu dan part yg paling best dapat jumpe watie and qarissa lah ;)

Tak sangka lak watie suke coklat eh...hadiah yg tak seberapa dari diriku ini...hu hu hu.

Thank u once again for inviting us...

P/s: Sayangnya tak pi Sarakids open day tu, kalau tak leh jumpe lagi kannn...

P/s: Terre tul Q buat lidah cam tu erk...nak terbelit lidahku membuatnya!

p-na mama oja said...

wah.. sungguh meriah.. rugi x dapat join..huhuh!!

maks kena keja smpai kol10mlm..huhuh maklum la sy kuli jer..huhuh

comeii Qarissa... cam princess gitus.. sama la ngan mama dia... meletop2 noks... cunss sgt...

Watie Aziz said...

Intan,hahhaha..tu lah pasal...panjang sebab banyak gambar nak masuk..kalau boleh semua i nak masukkan ..hahaha..ada 800++ keping gambar yang..hu hu...tuh yang half day i bersilat (ayat Ecar..haahha) wat entry kali nih..hu hu..

i pun suka gambar2 atas katil tuh, tapi Q cam grumpy sket ..dia senyum2 gatal cam tak sabar2 nak menyambar ..hahaha..selalu mmg kalau atas katil dia dah tau ..time nenen dia lah tuh...skali nih asyik shoot2 jer ..hangin jer dia ..ahahha ..

me too seronok jumpa si becok Arissa tuh ..best lah layan dia borak..hahaha..kalau dekat2 umah kita, mesti selalu i jumpakan dorang berdua tuh ..adalah geng becok sesama ..hahaha..

uishh...i mmg hantu coklat ..hari tuh gi warehouse dia ..i borong coklat jer nak dekat RM 180 kot ..setahun nya stok..ahahahah... bila tense jer makan coklat ..kunuun2 release lah ..hahah

aah, i ingat u gi tau ..tapi tak jumpa ..i jumpa Ummi Salsabila @ Raudhah ..sempat lah dukung Aufa yg chumel tuh..seronok jer dia i dukung ..tak nangis pun..ehheheh

pasal lidah Q tu, serius i tak tahu man dia belajar ..pelik + seram i tgk ..awat terbelit cam tuh? iskk..tak reti aku nak tiru ..nak masuk contest gambar pelik anak lah ..ada sesapa nak wat tak? hahahaha...

i lupa lah Intan, u ada mintak ker kad Gymboree Free trial class tuh? If ada, dah bg tak? Dah sibuk2 i cam lupa semua ..hehehe

-Ain-Dak In- said...

meriahnya!!!!!!
rugi tak datang.....
lagipon malu la..
wakakakaka....
alhamdulillah semua berjalan lancar..

Watie Aziz said...

P-na, ala ciannya u sampai malam kena kerja ..mesti penat kan . hu hu..kalau oja ada, mesti dia pun sama2 lari mintak hang 65 sen ..ahahha...mesti dia suka clown & clifford tuh..takper P-na, next time ada gath, kitaa jumpa lagi kay ...:)

Watie Aziz said...

Alah Ain nih, apa nak malu ..akak jemput sampai hati tak datang ..menci ah Ain nih ..penat org wat kad & blog lawa2 tau .. hu hu...dah tuh, bila nak jumpa Ain nih? kena tunggu RAMC nya perjumpaan lah camni...hu hu..

sya said...

watie,
sorry sangat2 tak dapat datang semalam.. risau jugak kang darwisy menghilangkan selera orang nak makan.. hehehe...

siap dah beli hadiah untuk qarissa lagik.. hmm, papa nya kata, pos lah.. insyaAllah..

meriah sungguh party tu ye.. sungguh rugi daku tak datang.. huhu.. takpelah, tunggu birthday party qarissa 2 tahun nanti.. hehehe

UmmiKhayra said...

hihihihi me too.. really nk meet personally dgn watie.. Bila la ada lg gathering2 ni kn.. mkn2 sesaja kt kedai pun ok apa.. :P

Family watie mmg suka pki sedondon ye klu ada function? bestkan kalau ramai2 sama2 sehati sejiwa..

Bila ek nk dpt entry pass tu.. errrmmm (memikir.. :P )

zamnzara said...

U citer 200 guests, dah terkejut. Ni tgk gmbr2, lg terkejut! sungguh2x hang buat party anak ek. Nasib tak gi. Idak aku mmg under-dress abis la...next time, maybe??

defina said...

wah wah...kan aku dah kata...meriah, meriah, memang meriah, kalah majlis kawen pun ader....hahahah

yang pasti, mummy Q tak kalah bergaya. lebih dari besday gurl pon ader...hihihi

MamaDamia a.k.a Haiza said...

wah ruginya tak pi malam tu...tapi apakan daya i pun buat birthday party my Damia Batrisyia hari yang sama...ingat sempat nak gi malam tu tapi tak dapek nak terkejar2..rugi mak noks(pinjam ayat jap)....hehehe maybe next year kot bleh pegi...sure majlis anak kita hari yang lain...coz Qarissa ari sabtu and my Damia hari ahad..wah tak ingat planning..InsyaAllah..tapi SERIUS DA BOOM la tgk majlis ni dari pic2 yang u post ni...

Intan said...

Dah habaq apa mlm tu kat watie yg intan tak p sarakids tu...nie mesti kes lupa coz meneran Q keluar sampai putus "wayar"...ekekekek

Ye ke US pon g watie...uwaaaa bestnye dpt jumpe lg kawan kita :(

P/s: Yg trial class Gymboree tu intan tak mintaklah watie...ha ha ha nie kes silap lagi ;)

:: m.u.n.i.r.a :: said...

watie...
mmg tergedik2 nakgi..tapi my mom dtang umah lak!keno laa layan ye tak?
adiah burfday qarissa lupa nak kasik kat gath aritu...cepat nor balik nye!
nak add ek?senang2 aku pos okeh!

eyna said...

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kalau tak dtg dpt adiah takkkk?? hehehe

ni sudah mcm org kawin!! ..
comel Q.. tapi.. aunty tertarik ngan baju mak Q seksi u.. hahahaa

SYAbAR said...

Congtratulations dear,

What a superb baby's blog u have created for ur princess. Go on with much more wonderful stories.

Q is so lucky to have both of u as parents. Marvellous job done on her 1st birthday. Well plan and well done.

Doaku untuk Q, lovely & genious baby..... as her mums

Jiey^Mien said...

Wahhhh.. Meriahnya.. Ala2 majlis kawen dah ni.. Tatau la majlis kawen Q nnt macam mana.. First birthday pun dh grand giler.. =)

Dear, so sorry we couldnt make it that nite.. =(

Watie Aziz said...

sya, alaj ciannya u ..yerlah ..kesian jugak kat darwisy ..nanti dia nak main2 ngan clown pun tak selesa ...dia dah ok kan sya?

takperlah, hadiah tuh kalau ada rezeki Q, bila2 jumpa leh bagi ..takyah pos lah yang ..bazier duit jer ..cian u ..:)

insya allah, kalau ada wat b'day yg kedua, u mesti datang tau ..hehehe...kalau takder aral melintang ..sure kita jumpa nye ..:)

Watie Aziz said...

UK, aah, kengkadang my hubby yg excited terlebey nak pakai baju sama color..hahaha... i layankan jer ...bila dah sedondon lawa gak kan..heheh..

kalau takder aral, kita jumpa 5 july kay ..

Watie Aziz said...

Zam, alah yang, yg melawa mak apaknya jer ..hahaha...tetamu yg lain ..especially jiran, pakai baju rumah jer ..hahaha..kata dekat kan..? takper zam, kalau ada wat party2 lagik, hopefully u can join..bglah support kat adik u tuh..penat tau dia jadi clifford ..ahahhah

Watie Aziz said...

Naimah,hahhaa..mak dia pun nak rasa jadi b'day girl gak ..walaupun dah tua ..hahaha..sib baik aku tak wat batch khas tau! .aku ingat nak wat badge B'day Girl Mummy! ahhahaha..nak tumpang glamer anak wei...hu hu,..

Watie Aziz said...

Haiza,tuh lah pasal..i pun tunggu2 u dtg tau ..rupanya party u pun habis lambat ..ehhehe...yerlah ..tetamu datang takkan u takder plak kan? heheh,,naybe next year lah kalau wat kita leh jumpa erk ..insya allah takder aral kita meet up... :)

Watie Aziz said...

Intan,hahaah..tu lah ...tu baru satu anak ..dapat 4 anak ..mau hilang ingatan terus aku nih..ahahha..kena banyak wat sudoku cam nih..train balik my brain..hahaha...

Watie Aziz said...

Munira,yer lah ..aku tunggu si zahra tapi tak muncul2 kok...hehehe...takper2..paham yang ..maybe next year kalau ada b'day lagi kita jumpa...tak pun time b'day zahra if ko wat majlis ..aku terkedek lah datang ..ahahha...

tak yah pos lah yang ..nyusahkan hang jer ..kalau ada rezeki Q, time jumpa lah nanti bg ..ehhehe

Watie Aziz said...

Azlina,hehehhe...org kawin mana ada clown & clifford wei..ahask! aku bukan takmo bg kat org tak datang beb ..tapi semua dah habis bebudak yg datang hambekkk...semua excited nak princess lah ..ben 10 lah ..ahahah ..cute jer semua ..!

tertarik menarik aku mmg da bomm..haha..seksi ker ..alah ..aku kalau pakai baju kurung pun sexy hapa ..hu hu..perasan tak hengatt ... as i said to sal..its smaller that u think!! cara baring jer ..nampak besau .hahahah..

Watie Aziz said...

Syabar, tq so much for the lovely comments,really appreciate it ..thanks for the doa as well..

nanti bila Q besar, i will surely show all the pictures, entry & comments to her ...to show her how much love is in the air for her ..ehhehe..

Watie Aziz said...

Jiey,tq dear ..just buat yg terbaik jer ..coz more on tetamu yg datang dan anak2 dorang ..kalau ikut si kenit nih, dia mana tau apa2 ..apa kita bg, kita sarungkan ..dia ok jer ..tunggu lah 4 tahun lagik, dah pandai cakap, dia sendiri mintak macam2 ..time tu i pening arrr.. hhhehe..

its ok Jiey, Ian pun tak sihat, i understand ..i hope Ian cepat sembuh ..insya allah ada gath, kita leh jumpa yer ..:) caant wait to meet Ian personally!! ..cam artis plak Ian nih..ehehe

Smelly Butt's Ama said...

waaahh..very the meriah!! Q and U both looks so anggun!!heheeheh. ok la..bapak Q pun hansem ok. sedodon sekeluarga :)

Watie Aziz said...

ya lah chern, why u're not coming? so gud ah, my baby got the anggun tittle so early! hahaha...anyway tq so much dear ..ya , we always sedondon one..ahaks!

Shafiee said...

wow! aunty br tgk pics & entry ni.happening btol! grand la watie..best btol.byk ongkosnye nak wat gini ni.hehe.bertuahnye Q .jeles aunty.aunty nak gak jd beday girl gitu.ha3.

mommy & Q sama vogue la.hehe.daddy pon sedondon lak tu..:)

aufa pun pndai buat lidah cenggitu! samalah..he3


neb sek i da jupe u kat sarakids.xdela terkilan sgt nak jupe u.btw,u mmg bek n frenly la..

bestla kwn dgn u..ha3.jgn kembang ok.:)

Ummi Salsabila said...

ops, sori yang.komen td tu i yg tulis.bkn laki i.terguna eID die lak.huahuahaua...

Siti Fatimah said...

sungguh meriah & grand nyer ur daughter nyer bday party sgt rugi i tak dpt dtg kan kan.... mmg plan nak pi dah pon last minutes ada hal pulak v.sorry yeah... ish ish rugi i :( i love all the pictures too sgt cantek!!!

Mamamarina said...

Watie.. sori x attend ur party mmg ade hal.. x boleh nk elak.. gile grand party Qarissa.. xper lah rezeki anak.. btw.. I mmg suke bace blog u pasal sume entry mesti pjg2.. lom lg ckp ngan u mmg friendly.. ehehe but serious Watie this entry sgtttt panjang and.. I x boring bace... nice to know u babe!

suria said...

watie,
tq very much ya, tak sangka mak bapak budak pun dpt doorgift jgk. amin lagi la suke sbb dapat perfume feveret dia, dibawa kemana saje la kekdahnya..

hope Qarissa suka buku princess yang abang Ammar kasik tu tau :)

blog saya? hmm, tak tau la bila nk buat.kang dah ada blog sendiri, tak nyempat nak membaca blog dgn tegarnya pulak.. (",)

Watie Aziz said...

US,heheh..tuh lah kalau u dtg malam tuh, mesti aufa suka dapat belon banyak2 ..dia kan suka belon? heheh.

hubby i kalau ada family function mmg suka pakai sedondon macam buah kedondong gak ..hahahah...

anak sulung ok lagik kot ..dapat kedua & ketiga ...aku satu kan jer ..nak jimat kos namanya! hahaha..boleh gitu??

tuh lah, sib baik jumpa u @ sarakids kan? sempat lagik i main2 n dukung aufa ..heheh.. i rasa baby mmg ada power semulajadi wat lidah gitu ah ..ahahha

wah ..suka ker kawan ngan kita ? kita pun suka ah dapat kawan baru tau ...(hampir2 nak kembang nih..tahan watie ..tahan ....hahhhaha)

Watie Aziz said...

siti, ya lah .. i pun tot u dtg tau ngan sofia yg chumel tuh .. tapi sampai sudah tak nampak ..hu hu...takper lah yang ...insya allah next time kita jumpa kay ..btw, tq so much for the gifts yeak .. segan i u bg hadiah walaupun tak datang majlis Q .. hu hu ..really appreciate it siti .. nanti next gath kita jumpa lagik kay!!

Watie Aziz said...

mamamarina ..hahhha..tuh lah pasal ..i nih kuat membebel lah ..camner nak wat erk? tau tau dah panjang jer ..tu pun dah edit2 tau .. hu hu ..gambar kot yg banyak sgt ..ahaks! tq yang ..always read my blog ..appreciate it ..keep in touch kay ..bila nak jumpa nih? next gath maybe??

Watie Aziz said...

suria, ha lah ..i suka sgt dapat buku princess tuh (ceh ..maknya plak yg hoverr ..hahaha..kiut & Q mmg suka pegang buku kiut2 tau ...) ..dia belek punya belek cam yoyo jer .. ahaks!!

amin suka ker? i pun suka dgr bila tetamu suka the gifts ..heheh..yer lah ..its small n senang bawa ke mana2 ..

hahaha...adus ..lambat lagi lah nak tgk ur blog "on air" camnih? hehehe

kakyong said...

wahh... qarissa sangat cumil & amazing & lively... mama nya pun vogue berdandan bagai... ;)

tak terbayang letihnya kendalikan majlis camni.. kalo ramai helper, ok lah...

Qarissa's Parents said...

kak yong, hahaha..mak nya pun sama nak hoverr gak ..sekali sekala vogue katakan .. hahahah

hu hu ..mmg letih kak Yong, sib baik ada ramai yg tolong, maid ssendiri + maid kakak, dan watie panggil helper 2 org Indonesian kat area rumah tuh datang tolong, bglah upah sket kan .. alhamdulillah ..we all layan tetamu jer lah .. tapi tuh pun dah penat sgt ..but very worth it ..hehehe..

mama pasha said...

very grand lah u punya party.. malu I salah baju... qeqeqeqe... anyway.. hope u like d cuppies... :)

Watie Aziz said...

Diah, iskk mmg party i takder theme pun yang ..takk kesah pakai apa2 pun ..ok laah baju u cantik, i sttill can remember ...tapi yg tak leh lupa adalah ur cuppies yang sedap tuh ..

i love it sooooo muchhhh!! sedap Diah!! siap ada strawberry filling lagi...Qarissa pun suka ..i sumbat2 sket kat mulut dia ..suka betul dia rasa that strawberry ..ehhehehe

tq again dear .. hmmm..camner nak jumpa u utk pulangkan bekas yerr Diah?

defina said...

eeeiiii...geram tengok Arissa, sungguh chubby dan comel..

auntie doakan Arissa jadi anak yang solehah....jangan nakal2 yer....kiss skit Arissa...muahhh

PFA-Now Everybody Can Smell Good! said...

Arissa mmg chumel Naimah..aku pun geram...biasalah ..nama dekat2 nih mmg species chumel2 belaka ..wakakkaa..

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading