Tuesday, June 30, 2009

Clifford Come To Your Kids B'day Party For FREE?

Mungkin tak semua ibu bapa tahu yang kehadiran Clifford pada malam majlis hari lahir Qarissa adalah secara PERCUMA! Ya! Memang PERCUMA! I dont have to pay any single cents for the appearance. Its TOTALLY FREE! Of course, for the clown, aku kena bayar lah kan, tapi untuk Clifford, memang satu sen aku tak keluar duit. How i managed to do that? Heheheh.. Here the story goes...

Clifford Si Merah!!

Ia berlaku secara tak sengaja di mana kira-kira seminggu sebelum Hari Lahir Qarissa, aku telah membelikan anakku itu 2 set education program keluaran GROLIER iaitu LOGICO Primo & FunThinkers (real b'day present from Mummy, hehehh). Ada cerita di sebalik semua pembelian ini dan aku akan wat satu entry khas untuk Education Set ni kay.. Tunggu..!!

Us with Clifford Si Merah!!
Kecik-kecik pun dah pandai suka si Qarissa nih! Kalau dah pandai lari, tak tahulah camner ..hehehe

Once i made the payment, aku bercerita dengan Manager bertugas - Sanjiv dan memberitahunya bahawa aku akan membuat party Hari Lahir Qarissa pada hari Sabtu akan datang. Mendengar berita tersebut, Sanjiv lantas memberitahu bahawa mereka boleh membuat kejutan kepada anak-anak yang hadir pada malam tersebut dengan kehadiran Clifford di rumah kami secara PERCUMA! Wah, serius aku tak sangka & terkejut. Dalam masa yang sama, aku membayangkan keseronokan kanak-kanak yg datang malam itu bermain dengan Clifford Si Merah ini!! Mesti havoc & gempak serta menyeronokkan!! (hmm..memang pun ..cian Clifford kena buli! The kiddos had so much fun that nite!!Sampai ada yang menangis sekuat-kuat hati bila Clifford balik!! Kesian pulak aku tgk..hu hu...)


The happy kids with Clifford - PRICELESS!

Personally, aku rasa it's a brilliant idea that the company's doing to parents sebab bukan murah nak buat appereance Clifford nih. RM 1200 sekali panggil tau!! Tapi apabila parents membeli sebarang set, tak kisah apa pun setnya, program GROLIER, walaupun SATU SET, they can request for Clifford to come over during the party!! Isnt it GREAT??? Anak dapat ilmu yg bermanfaat & happy on b'day time, dalam masa yang sama, aku dapat jimat RM 1200! Dan orang yg tak tahu akan kata, "Wah, gempaknya!! Siap panggil Clifford tuh!!". Well, well, aku dengan tak malu malah bangga bgtau korang semua yang CLIFFORD tuh datang majlis Qarissa for FREE jer!! Hehhehe...Tapi, GROLIER nih ada banyak division. So, division yg lain tuh aku tak pasti ada tak wat this kind of FREE appearance. Tapi, dengan division yg aku beli nih, memang ADA!!

Everybody was sooooo into Clifford that nite!! Mak-bapak yg datang sukalah, leh borak2 lama sket tanpa gangguan! Hahhaha..

So, to all parents yg merancang nak buat b'day party anak uols & inginkan 2 in 1 punya package (great education set + Clifford appearance) , bolehlah call aku @ 019-2371229, so aku leh watkan appointment dengan company.

Opss..lupa plak nak bgtau ..aku dah wat keputusan untuk jadi Freelance Consultant for GROLIER (and maybe other early education program too!!heheh) Aku rasa ianya sesuai dengan diri aku since i really love early education & aku amalkan semua yg aku tahu pada Qarissa!! Its easy for me to do consultation pada parents yang berminat since aku nih kuat membebel & sangatlah excited kalau citer pasal education anak-anak. Tengok entry & posting @ blog Qarissa dah tau yerk?? Hahahhaha...Hmmm...apa kata kengkawan semua?? Sesuai tak aku jadi Consultant on early education program nih? Hhehehe...Dah puas jadi consultant mak-mak nak kurus badan lepas bersalin masa kerja CRONY dulu (still do the same thing until now coz ramai cust still call lepas tgk website www.bajucrony.com. heheh..i love my job nehh...)


Sessi buli membuli Si Clifford Merah!!

Yang penting, apa yang aku promote tuh, aku dah beli & dah try, sesapa yg kenal aku taulah aku camner kot! Hahhaa, kalau aku dah cuba, aku tau ia bagus dan mendatangkan faedah, memang aku promote sungguh-sungguh! Coz, i've applied it to myself sendiri. Bukan pakai cakap tanpa try sendiri tau! Hhehe..personally aku rasa it shud be that way so ia akan lebih senang untuk aku explain & share pengalaman aku dengan mak-mak & bapak-bapak semua!!

So, my dearest family & friends, do support my new career wokeii!!! I love uols!

Wah, Adi hansome & adik girl nih pun pakai baju merah ker? Sedondon ngan Clifford ah ..!!


Crazy About Early Education,

11 comments:

missdiya84 said...

k.watie memang leh jadi consultant for early education..nad sukung 100%

defina said...

watie,
ko mmg sesuailah sangat jadi consultant tu....mesti jualan mende alah tu melambung2 nnt...hihi

brp rege set yg ko beli tu?

Intan said...

Yes setuju sgt watie jd consultant dlm bidang tu coz watie ni kalo dah bercakap mak aiii susah noh nak enterprame uuu...he he. Jgn mare watie ekkk :)

tHrEE oF us said...

grolier eh? ade gak beli utk betty last year.. tp set muzzy ler.. leh tnyakan x kalo² c clifford tu masuk under set muzzy gue tuh.. heheheh

sokong 500% ngn freelance job tuh babe! ko mmg byk mulut~~ngaaaaaa

Farah said...

mmg seswaaaaii sgt tu watie..dah beli n pakai pastu leh buat testimonial sendirik...

bab bercerite ko mmg takleh kalahh..wa respek sama lu ekkkee

Zety Zin said...

memang sesuai!

anda telah ditag. sila kutip di blog saya.

MamaDamia a.k.a Haiza said...

takyah tanya lagi...kompem la boleh sesangat nya...mak tau noks u memang bagus(pinjam ayat lagi ek)....hehehe me nak jadik u punya first customer untuk early education ni bleh...hehehehe

yaya said...

weh tolong aku pasal child education neh cos aku ni tak banyak ilmu children education cam ko, update kat blog selalu.

Watie Aziz said...

wah ....aku baca komen2 ni dengan senyuman sepanjang bacaan ..sampai telinga weh ..hahahaha...

tima kacih lah kengkawan ..coz support aku .. hu hu ..berdasarkan komen2 yg diterima, nampaknya, bolehlah mak meneruskan kerjaya baru lepas nih yer ...ok ..sapa nak jadik client KEDUA? Client PERTAMA dah dapat dah ..heheh..bila kita leh wat apnt cik haiza? Ahaks ..

Watie Aziz said...

Jeela, hang beli @ mana? if sama tempat ngan aku beli, boleh lah tanya2 kot ..kalau ltempat, tak pasti lah aku ada ker taknya wat cam gini ..heehhe... apa kata tahun nih hadiahkan satu lagi set ..mesti Betty suka..hehe ..jgn lupa carik aku deh ..kalau nak beli grolier tuh ..

kena wat tag baru nih .. Ingat GROLIER ...ingat Mummy Qarissa!! ahhaha

Watie Aziz said...

Nad,Naimah,Intan,Jeela,farah,Zeti,Haiza & Yaya,

terima kasih di atas komen yg membina & very supportive..i really appreciate it ..mmg haku nih kuat bercakap yerk? camner nak kurangkan tuh? hu hu...takperlah ..bebel mender bagus ok lah tuh kan ..hahhaha..

Naimah,harga dia tak mahal lah yang ..sebab leh wat monthly payment .. nanti aku wat entry nih .. banyak entry menunggu ..ahhaha..

Intan, tuh lah pasal ..cikgu i kata dulu cam machine gun .. tak marah pun yang ..mmg semua kata gitu sejak azali lagik..ahahha

Farah..hahaha..tuh lah pasal ..tau tau dah panjang jer cerita aku kan? hu hu ..aku suka guna sendiri, then baru senang cerita .. kira my own testimoni lah ..hehehhe..

Zeti, sure kutip ..heheh..tunggu!!

Haiza,hahahha..lawak gak u nih ..wah ..seronoknya i dapat 1st client camni ..boleh2 ..nanti i dah wat entry2 pasal early education, i let ulos know ..plan nak wat satu blog khas pasal early education & material yg i ajar Q .. so tak campur aduk ngan personal blog ..but related lah kan ..hehehe..if u interested nak my consultation, kecik tapak tgn, tapak rumah i tadahkan ..hahaha

yaya, insya allah ..selagi aku larat ..aku share kat sini all info yg aku tau kay! ..:)

so kengkawan semua, if ada mana2 kengkawan korang atau korang sendiri minat nak tau pasal early education program yg bagus for ur children, do let me know kay ..:) leh ah kita chit chat & aku rekomen mana2 peogram yg bagus ..yg aku dah guna utk si comelku Qarissa..hehehe

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading