Thursday, July 2, 2009

Sepetang @ SaraKids Mini Open Day!

Hmm..bersilat (guna ayat cik Ecar kita ..hahahha) jugak aku nak wat entry ni, semangat gak nak masukkan cepat2 sebab takut if lambat nanti basi plak, hehehe.. Nasib baik my lovely hubby dah pindahkan cepat2 gambar dr handphone dia dalam laptop nih, kalau tak, mmg lagi lambatlah gamaknya aku masukkan ..ehheh..

Kamera aku ntah mana hilang ntah masa malam b'day Q tuh, maybe aku salah letak. Sib baik semalam jumpa balik. Pelik gak sebab aku jumpa kamera tuh dalam laci yg 10 kali aku dah bukak & tgk tapi tak jumpa, tetiba jumpa ..toyol mana lah nak pedajal aku nih ..siap ko..aku panah kang! Nasib baik kamera phone laki aku ok jugak gambarnya, sempatlah snap gambar2 pada majlis tu..tapi tak banyak pun, bateri dia cam kong-kong sket ..hahaha

Sebenarnya, penat mmg tak hilang lagi sebab kurang 12 jam sebelumnya, aku wat majlis b'day Qarissa. Tidur pun kul 3 pagi. Memang letih sangat, tapi sebab dah janji dgn Mommy Lyna, lagipun aku excited jugak nak jumpa kengkawan baru @ Sarakids Mini Open Day tuh, aku & hubby gagahkan jugak ke sana. Lagipun, aku sponsor perfume PFA untuk majlis nih..takkan tak nak datang plak kan ..Wajibbulngunnah tuh!! Hehehe

Sampai dalam pukul 2.30 pm, ingat dah lambat, rupanya lum stat lagi..Nasib baik.. :) Aku terus jumpa Farah, the owner of SaraKids to say hi & bagi pot luck yang aku bawa. Sempat jugak aku jumpa & borak@ ngan Mommy Lyna. Cian, Hafiy demam that day .. Ops ...lupa plak nak bgtau ..PFA sponsor 30 cute paper bag berisi perfume size 5cc on the Open Day!! Aku harap semua yang dapat tuh akan suka dengan gift yang diberi ..Sapa tak dapat, jangan marah yerk ..sapa suh datang lambat? Hahhahaa....

Nampak tak apa yang aku tunjuk tuh? Hehhe..My lovely PFA Logo leh...!
Me with the "taukei" of SaraKids & her 2nd baby ! Very the peramah. Penat kan jadi host Farah? Hehehhe

Then, aku jalan2 ke booth yang bukak @ SaraKids tuh, sempat lah borak ngan Sanjiv from Grolier & akhirnya, ternampaklah Clifford yang dtg semalam ke rumah aku secara live kat situ ..(orang betul, bukan pakai Clifford tau!) Hahaha..wah ..encem rupanya Clifford tuh ...cian kena buli smalam ..heheh.. Aku sempat borak2 ngan Zam yg bukak booth kat situ, cerita-ceriti pasal malam kejadian ..(wah ..kejadian tuh ..cam kena rompak jer ..ahheheh) ..then jenjalan lagi ke semua booth ..tak semua peniaga tuh aku kenal ..but i believe all are bloggers tuh .. yg mengongnya aku nih, aku tak cam muka Rinie (yg sepatutnya datang time MSK gath tapi tak jumpa jalan), rupanya dia bukak booth juga,comey jer orgnya ..kalau aku cam dia Rinie, mesti aku tegur2 juga, like i did to Foxy Farah ..akhirnya berjumpa jugak @ Sarakids ..heheh..Comey jer Farell..:)

Masa nak duduk kat meja yg ada dalam khemah tuh, aku nampak Azza & Farah dah sampai, dan akhirnya terjumpa lah aku dengan Ummi Salsabila a.k.a Raudhah ..Hehheh..lawak jer sebab mula2 aku ingat dia Ummi Khayra ..muka cam nak sama jer .. ker mata aku yg rabun?? Aku tak perasan Aufa time tuh, bila nampak Aufa, then mmg confirmlah tuh Ummi Salsabila ..Yeahha..selama ni duk chit chat chut jer ..skang dah jumpa live ..So chumel Aufa, Raudhah siap suh aku pegang jap time dia nak ke toilet coz hubbynya tak datang hari tuh, aku pun dukung Aufa, bawak jalan2 ..senyap jer Aufa...anak sendiri takder ..anak orang pun jadilah aku rembat jap..hahaha..
Hehehe..anak aku tidur, anak orang pun jadilah ..Ni lah Aufa the chumel girl, baby Ummi Salsabila a.k.a Raudhah.

Dalam kul 3pm, acara bermula dgn ucapan Farah, then ada acara potong kek untuk Sara Azalea, anak Farah yang sulung. So lah chumel, baik jer dia duduk atas kerusi dengan penuh sopan, rupanya baru bangun tidur ...hehehe..cian dia ..mesti penat. Banyak gilos kek weh .. tapi lilin tak pasang sebab angin kuat. Kalau tak, mau pengsan Sara tiup semua lilin yang ada ..Hahahhaha..

Big banner of the day..
Siap sedia nak nyanyi lagu B'day..
Sara Azalea yang cool!! Diam & so behave!!
Kan aku dah kata kek dia banyak ooo..hehehe
Aku menyibukkan diri time nyanyi lagu tuh ..Hahaha..tak puas2 nyanyi semalam ker Watie oi!!.!

Then, ada gak sambutan untuk bapak-bapak for Fathers Day. Ni mmg aku nak gelak ..Suami Farah, Saiful (yer, nama suami kami sama ..sib baik aku tak perasan bila org panggil Saiful kat hubby Farah ..hahahah), nyanyi lagu untuk bapak-bapak sekalian yg sungguh lawak .. nyanyi lagu Allah Selamatkan Kami yang ditujukan pada diri sendiri dan kemudian ada ayat "Allah Selamatkan Bapak-Bapak Kami ..."..Hhahaha..lawak tul...mesti bangga bapak2 kepada bapak2 yg sedia ada tuh ..hu hu..

Semangat hubby aku nak start nyanyi lagu..hahaha
Yang pakai spek biru tuh lah suami Farah. Nama pun Saiful. hahah.. pandai gak wat lawak ...!

Sempat lah gak aku jumpa beberapa org kawan baru cam Hanz & Foxy Farah yang pertama kali jumpa @ SaraKids. Yang lain kebanyakannya kawan-kawan time MSK Gath macam Munira,Suria, Siti, Isabelle, Azza, Farah & Shy. Jumpa jugak dengan Ecar, kawan UTM aku dulu. Still kecik cam dulu gak ..Dia wat kek untuk SaraKids that day. Ada ramai para ibu kat sana tapi aku tak sempat bertegur sapa sebab tak cam sangat & tak pasti they are bloggers or not ..Harus bukak mata besar2 pasni ..heheheh.. (dah pas majlis baru aku tau ada mama emma @ precious innocent kat majlis tuh...tak cam lah ..tuh lah psl ..pasni boleh lah jengah ke blog awak yer ..heheheh). Yang tak bestnya, aku leh terlupa nak amik gambar ngan member2 MSK cam Munirah, Farah, Azza, Shy & Suria. Dah seronok berbual, gambar pun tak hambekk.. Maklumlah, kamera takder ..harap Hp hubby yg asyik bateri kong jer .. hu hu..

Me & Ecar..!
Me with Siti & the cute baby - Sofia. Banyak menang contest lah ini princess~! Syok oo..

Yang paling sadis hari tuh, hanya aku & hubby jer yang tayang diri, sebab sepanjang 3 jam kami ada kat situ, si Qarissa bantai tidur dalam kereta. Kesian aku tgk dia, mesti dia penat gilos weh .. Masuk keta, sempat tgk & dgr dua tiga lagu jer ..pastu terus pengsan. Kitaorang dah naik keta, otw balik, baru dia bukak mata dan sengih2 chumel ..Hheheh..terlambat dah nak oi ..penat jer pakai baju lawa-lawa ..heheheh..

Best oo...aku balik siap bawak hadiah Lucky Draw lagik tau! Mula2, memang aku tak harap pun nak menang, sebab muka aku nih susah nak Lucky lah ..hahhaa...sekali bila dia panggil SK045 - hahaha.. thats me lah weii!! Seronoknya mak noks...walaupun barang tuh aku dah ada kat umah, tapi aku tetap suka, sebab dapat naik pentas! Hahhaha..Smmpat laki mak snap gambar aku, konon cam menang Anugerah Bintang (tak berapa) Popular 2020 ..hu hu ..

Watie: "Lihatlah dunia!!!" Aku menang Lucky Draw wei...!

Sebelum balik, sempatlah we all bergambar ramai2 depan khemah ..masuk magazine kekdahnya ..heheh..glamer lah aku tapi sedih coz semua ngan anak ..aku sorang2 jer cam poyos kat situ ..tak syok ah .. hu hu .. napalah ko tidur takmo bangun-bangun Icha oi.... tak dapat jumpa kengkawan tau! Raudhah siap jenguk Q dalam keta tapi si kenit tuh gerak sket jer tapi sambung tidur balik.. hu hu ...


Gambar yg aku rembat dr blog Isabelle, di mana dia pun rembat dr blog org lain (yg aku tak pasti siapa tuan punya yg sebenar ..hahah)...

We all terus balik umah pas habis majlis sebab penat sangat .. Memang seronok & best ..Thank you so much Farah ..Nice knowing u & hope that we can meet up more often yeah!! Congrats on your boutique opening ..:)


Ni pun hasil rembatan di blog Isabelle jugak. Hahhaa..Laki mak nak glamer gak masuk magazine, jadi dia tak hambek gambar reramai nih...hu hu..


Happy Happy,

24 comments:

sarakids said...

watie.... u lah antara org yg menceriakan part tu.. seingat i, u plg sporting nyanyi lagu bday and tepuk tgn.. suara u plg kuat, hehehee... thanks dear, oppss lupa nk bgtau, hadiah sponsor jadi 29, mak kebas satu dulu dior addict 2.... wangi sgt!!!! hehehehehe

azzamoro said...

yang last amek gambar ramai2 tuh..aku pun solo sebab anak aku bantai tido..huhu

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

babe,
haha..x agk2 gune ayt bersilat haku.. abeh dh smua taw haku suke b'silat..gasak lar wehh..

akhirnya jmpe gaks haku ngn ko..harus b'terima kasih pd Encik Blogspot neh.. last skali kite jmpe rsnye thn 2002 kots.. mmg jejak kaseh-an sngguh neh..babe, haku nk ciloks gmbr haku dgn ko yg vogeh itew..

gmbr reramai pun aku jd ank darezz gaks..Mr.HUbby & Eiymann dh lame duk dlm keta..tnggu nk blah jer..huhu..

meh join UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST kt blog haku wehhh..

Farah said...

Watie..aku dpt gak ko punye perfume tu hehe tp
Hugo Boss..so laki aku aa rembat ..die ckp pasni takyahla beli perfume mahai2 tu..beli yang kecik camtu byk2 pastu tetiap hari leh tukor perfume hehe

precious innocent said...

hoho.. camna nama i leh timbul nie? apekah i nie famous.. kekeke.. perasan kejap...

mata i menilau je tgk blogger.. i ada perasa u, tp x sure u yg mana.. then baca kat blog yaya, so leh la recall u yg mana..

nak gak mingle2 dgn blogger lain, tp i nie segan orgnya.. ahaks!! xpe.. next time kalau ada gath mcm nie leh la kita tegur2 ye.. hehe...

btw, frust giler aaa x dpt ur goodies tu.. melepas i nak bau pfa u.. nampak gayanya, kene beli la kan? hehe

-mama emma-

Zety Zin said...

ala nape tak tangkap gambar clifford tu? teringin gak nak tengok. dah kata hensem kan. hahaha.

Foxy Farah said...

it was nice meeting u too dear! dah nak last2 baru jumpa.hehehe.tak sempat tgk qarissa tapi takpe hopefully lepas ni dapat jumpa u lagi :)

defina said...

watie,
aku baca n3 tu, ko gempak cam majlis ko yg punye gak....hahahaha

Intan said...

Wow cam best je di MOD Sarakids tu watie...jeles jeles tak dapat p...uuuu uuuu

Watie Aziz said...

Farah ..hahaha...yer ker yang..?? suara i mmg tak yah pakai speaker ..hahaha..suara jimat kos namanya..ahaks! tuh lah, i nih mmg muka tak malu sket ..selamba jer party org wat cam party sendiri .. malam semalamnya nak tepuk tgn tak leh ..kena pegang anak ..kira bals tdendam ah ..tepuk tangan utk sara plak..leh gitu? hahaha..

hahaha..addict 2 mmg wangi ..pandai u pilih .. hheh..no prob yang ..if i were u, silap2 aku pun rembat 2 3 botol..hu hu..:)

Watie Aziz said...

azza,wah, ada gak rupanya mak mak yg tak bergambaar ngan anak yerk? aku tak perasan sebab mmg takder gambar reramai ..hu hu ..laki mak pun nak glamer gak ..so dia pun masuk lam gambaar ..harap gambar dr Farah jer lah nanti ..hehehe.. at least adalah geng mak mak lone ranger time nak glamer..hehehe..

Watie Aziz said...

ecar, tu lah pasal..mesti hubby hang penat wei ..aku nak balik cam tak nampak hang dah dude ..aku ada nampak contest hang ..mmg nak masuk ..nanti aku korek gambar lawa2 ..tapi ko kena bagi aku menang tau! ahahhaa... (cait, nak suh org kasik menang cakap depan2 ..semua org tau ..ahhaha..tak sesuei tull..) ..

nanti dah masuk aku bgtau ko .. aku pilih gambar yg cantik2 jer ..hahaha..yg huduh aku tgk sendiri dah lah kan ..hahaha

me n de alisha said...

wah seronoknya ...rugi tak dapat join..anyway melaram sakan cik watie kita nih..hehehe

Watie Aziz said...

Farah,haha.tuh lah pasal..Amin suami SAuria pun suka dapat perfume time b'day Q.. kehulu ke hilir dia bawak Suria kata ..hahah..yer betul..beli banyak2 .. tetiap hari tukar ..mesti org kata hang kaya ..hu hu...

Watie Aziz said...

mama emma,hehehe...tu lah ..if i kenal its u, sure i tegur nya ..i pun cam segan2 nak tegur, kang salah rang ..cam terjall lah plak aku nih nanti ..ahaha..

sure, kalau ada gath lain, kita jumpa, we can chit chat more kay ..:)

heheh..tuh lah ..sapa suh lambat ..tu pun kan, lieya nak bg i my own goodie bag sebab i registter gak ..i kata tak yah lah ..sungguh buruk siku, dah bagi ambik balik..ahhahaa

Watie Aziz said...

Foxy Farah,ya lah dear ..dah nak last2 baru dapat tegur2 kan .. sure pasni i tayang anak i kat Farell, hahaha.. mana tau Farell nak ngorat ker ..naik lagi saham anak aku..hahaha!

Watie Aziz said...

Zeti, hahhha..kalau hang nak tau, Clifford tuh adik Zam ..oklah ..encem tapi aku takmo lah amik gambar ..nanti dia malu + aku takut kena tidur luar 3 hari nanti ..hahaha...dah lah pakai camera hubby kan ..kekekek...

Watie Aziz said...

Naimah,hahahha..yo lah tuh..gempaklah sangat ..aku nih kan terjall sket ..majlis org wat macam majlis sendiri ..hahaha..semalamnya dah penat wei ..so aku enjoy jer that day ..hampir2 jadi MC hang tau! kalau tak mau kecoh satu bangunan tuh aku karaoke ...pantang nampak mic katakan ..hahaha...

Watie Aziz said...

Intan, ha lah yang ,rugi u tak datang ..kalau tak leh jumpa Aufa ..& Raudhah .. taakper2, next time ada gath make sure u dtg tau! tapi anak jgn tinggal ..wajibulngunnah bawak dia tau! hahaha..

bukan main semangat adik i hambekk gambar ngan Arissa...so cute ..yg baju biru hari tuh, my adik, ada u bg gambar kat u kan ..

Watie Aziz said...

Mummy Alisha, aahlah yang ..bila i leh jumpa u & alisha nih ..? if ada next gath ..u dtg lah ..leh kita jumpa kan? hehhe..

kad u tuh bila nak bg erk?

MamaDamia a.k.a Haiza said...

sangat rugi tak datang gath tu...ikut planning awal memang nak gi..siap kompem lagi nak bawak cheesecake...last last family buat planning last minute nak pi PD....plan jam 8 pagi..gerak kul 11 pg...gila last minit planning....nak tak nak kena ikut gak..dah la gambo pun rosak..jiwa kacau betul...

*me pasni malas nak plan2 dah...sebab kalau plan sure tak jadik...pasni nak amalkan 'terjah'je ....hehehe

Watie Aziz said...

hahhaha..alamak ciannya u ...btol last minit nya kerja tuh ..sib baik PD ..kok dia ajak ke Phuket pepagi buta ..mau pengsan u nak bersiap ..ahhaha...

ah ah yang ..lenkali terjah jer ...suprise katakan ..hahaha

me n de alisha said...

huhu watie mesti seronok kalau dapt jumpa u yang friendly nih kan...Insyallah next time gathering I akan cuba menempekkan diri...boleh jumpa mummy vogue ni yer...hehehe

Watie Aziz said...

Mummy Alisha .. heheh..tuh lah i mmg becok sket ..terjall org kata ..hu hu .. me too hope to see you if ada mana2 gath ..u datang lah bawak Alisha..:) mesti seronok..hehehe

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading