Thursday, July 2, 2009

Hadiah-Hadiah Qarissa On Her 1st B'day..

Aku buat entry nih khas untuk menghargai sanak-saudara, kengkawan & jiran tetangga yang telah datang & memberikan hadiah buat puteri kesayangan kami sekeluarga sempena hari kelahirannya yang PERTAMA - siapa lagi kalau bukan Rania Qarissa Rizal.

Q:" Tq semua sebab bg Icha duit & hadiah yang best2.. Yang kat kepala ICha ni pun, kawan Daddy yg bagi. Walaupun Icha tak pernah pakai apa2 kat kepala, tapi kali ni Icha pakai gak, hehe..aunty & uncle punya pasal..ok lah tuh!!"

This is our token of appreciation to uols, bila Qarissa besar nanti & kami suami isteri dah tua, bolehlah kita jenguk2 balik entry gambar-gambar hadiah nih & mengimbau kenangan di kali PERTAMA puteri kami menyambut hari lahirnya. Thanks again coz sudi datang ke majlis yang tidak seberapa ini dan jika ada lagi majlis-majlis yang akan datang, jangan serik yer nak datang ..:) May our relationship grow stronger & hubungan kekeluargaan yang sedia terjalin akan berkekalan.

Antara soft toys yang diterima Qarissa. Mana yg tulis nama @ setiap hadiah dibawah ni, kami tau anda bg apa tau! Heheh..tq so much kay ..:)
Ni pula, "hard toys" yang Q dapat. Kebanyakannya, Playskool & Fisher Price. Semua best-best & memang Q suka. Ada yang we all tak bukak lagi sebab sayang...hehehe..Mak Long Q siap tanya nak hadiah apa. Mummy lah yang pilih. Yang paling mahal...hahah..Fisher Price Song & Story Learning Chair. Nenek & saudara Q dari Singapore - Nek Ala & Tok Ali pun bagi hadiah tau! dari jauh datang KL, sempat belikan Q present. Playskool Push Toys Learn To Walk lagi.. .Tq so much Nenek & Atok. Icha love it!

Alhamdulillah, banyak betul hadiah Qarissa dapat, bukan hadiah jer, duit pun banyak ooo..hehhe..dengan bangganya aku bgtau ...(jangan beli nombor plak sesapa yg kaki ekor tuh ..haram tau..!hahahah) Qarissa dapat duit berjumlah RM 1056 dan ia dah pun selamat aku simpan dalam CIMB Max Invest si kenit nih (dapat lagi extra 30% unit ..yeehaaa). Hhehe..seronok tgk duit Q makin bertambah dalam akaun dia. Nanti senang dia nak sambung study 18 tahun lagi.

Tang baju memang paling mewah. Tak payah beli baju for at least 2 years rasanya. Ada gak baju sampai umur 4 tahun baru leh pakai. Hahha.. Baju ala-ala Princess jer dia dapat dlm 3 helai rasanya. Yang lain, semua dress untuk jalan dan lawa-lawa belaka. Terima kasih bebanyak yerk..Suka Mummy & Daddy Q tau ..sampai kena ambil 2 round picture utk baju!
Yang ni antara t-shirt, jumper, seluar & siap ada swimming suit lagi you..Banyak lah brand Baby Gap Q dapat. Suka lah Mummy cam ni...heheheh

Hehhe..Kalau nak kata pulang modal, its impossible & dari sejak majlis Aqiqah lagi aku pun tak pikir pun nak wat untung dalam majlis2 camni, sebab niat aku wat majlis ni semata-mata utk tengok Qarissa & kanak-kanak yang datang tuh bergembira bermain sama-sama & mak bapak yg datang turut terhibur, walaupun Q tak berapa nak paham lagi, tapi sekurang-kurangnya, bila dia besar, ada gambar & blog yang membuktikan betapa dia di sayangi ramai orang... kalau satu hari nanti aku tak mampu nak wat majlis macam ni lagi, sekurang-kurangnya, masih ada kenangan untuk kami kongsi bersama..:)

Sebab Mummy gila buku, jadi Mummy memang suka semua hadiah yang Q dapat ni. Q pun suka, habis semua dia belek-belek. Tak sabar nak tgk dia pandai baca & read all these books.Buku Princess tu, Amin & Suria (Mummy & Daddy Abang Ammar) kasi, Buku Pooh plak, Aunty Pidah kasi, Buku My First 1000 Words tuh, Aunty Sal kasi. Buku bacaan pasal warna tuh Aunty Lieya yang kasi. Tok Mama bagi buku yang can touch & feel. Memang aku suka sebab aku pun ada beli 2 jenis buku yg sama untuk Q. DVD pun Q ada dapat tau, cerita Shark. Tak amik gambar sebab dah selamat Mummy bukak nak tunjuk Icha. Hehe..
Kasut plak dapat 4 pasang. Satu lagi aku snap sekali ngan baju kat atas sebab tuh 1 set, siap topi & crown, jiran sebelah rumah, Pyal, Koogan & Adi yang bagi. Excited Adi nak cepat2 bagi hadiah Baby Qarissa. Hhehe..Kasut kat atas ni, yang kiri- Auntie Emil bagi, yang tengah- Auntie Niza (Mummy Dania & Danish) bagi & yang hujung - Auntie Yaya (Mummy Adam) yang bagi.. Cantik-cantik kan ..:)

Beg Barbie yg memang kenis nih, Kak Afiqah bagi. Dan frame Cinderella tuh, rasanya Aunty Farah Mummy Affif bg time kat SaraKids gath baru-baru nih.. Tomei & suka sangat...


Sekali lagi, terima kasih di atas kedatangan & hadiah yang diberikan kepada puteri sulung kami. Kami sekeluarga amat menghargainya. :) Meh kita belek-belek gambar hadiah dia wokeh ...:) Gambar duit aku tak hambek ahhh ... tak sompek ah ...dah masuk bank ..hahahah..Ada juga hadiah yang diterima tuh, kami tak tahu siapa pengirimnya, tak letak nama pun, hu hu ..duit pun sama, bg RM50 (banyak tuh wei..) tapi tak letak nama ..kalau aku, mesti dah letak nama ..ahhaha..bukan sikit wei ..banyak tau! Hahahha..Apapun, kami sangat berterima kasih di atas ingatan semua. WE love uols...!!

Q: Thanks again Aunty & Uncle semua. Icha suka sangat tau .. Sampai "putih-putih" muka Icha sebab gembira dapat banyak hadiah ..hehhe..patutnya muka Icha jadi merah, Icha pun tak tahu napa muka Icha jadi putih capuk-capuk gini..Nak tau napa, kena tanya Mummy! Hehhehe

Thanks From The Bottom Of Our Heart,
Saiful, Watie & Qarissa

19 comments:

Intan said...

Wow banyak tul hadiah Q dapat! Baju2 semua tantek2 larrr...mesti cute nanti Q pakai :)

Toys funyerlah banyak and best2 lak tu...sukelah Q main2 sambil belajar.

Murah rezeki Q ye malam tu ;)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

wah bestnya Qarissa dapat hadiah banyak2 tu...tentu pening mummy and Q nak pilih nak pakai yang mana satu dulu kan?...silap2 mau satu hari pakai dua tiga baju tukar2...hehehe..yang penting simpanan untuk anak dari skang tu yang lebey penting...senang masa depan nanti..

Watie Aziz said...

Intan, tu lah pasal ..i pun menggeram jer tgk baju Q.. rasa cam nak pakaikan everyday baju jalan ..tapi sayang ..ehhe

mmg murah rezeki anak i malam tuh ..macam2 dapat ..ehhehe.. i sayang nak bukak ur bruin tuh ..hahah.. ada satu lagi cam tuh tapi kain punya ..i rasa u punya leh letak bateri kan .. nanti i dah beli bateri, i letak & bg Q ah ..:) mesti dia suka...tq yang ..

Watie Aziz said...

Haiza, aah, yang saving tuh penting ..sebab i i cepat2 masukkan ..kang kalau lambat ..takut terpakai pulak .. heheh.. takmo lah i ..tuh bukan duit i ..tuh duit Q ..so better i cepat2 gi simpan utk dia ..ehhee

Intan said...

Watie, toy yg intan bg tu dah ada bateri lah yang...

Just tekan ke bawah kepala dia dan benda tu akan berbunyi dan berpusing. Kalo tak silap ring2 tu leh di tanggalkan jugak kot.

defina said...

watie,
mmg sok utk 2 3 tahun ni...jimat jimattt...hehehehe

kot yer pun ko nak touch up anak, naper ler g tempek bedak camtu, cam pakai bedak sejuk pun ader, mummy bkn men lg vouge...hahahaha....tapi Q teteap maintain cute...

kakyong said...

Belated besday Qarissa..
murah rezeki, Alhamdulillah

adianiez AIDA said...

happy bday sekali lagi qarissa...

memang seronok buat bday anak2. so far, setakat ni aida tak buat besar2an lagi bday anak2 dara berdua tu.

plannyer, kalau ada rezeki, awal thn depan, combine celebration mrk berdua --> tumbang kambing 2 ekor = akikah...

plan nyer dulu... tak tau lagi. tunggu result hubby kena posting mana dulu ni. risau!

Afzan said...

Best nye q dapat byk present ye. Happy beday Q!! Cepat2 pandai jalan tau.. eh, ke dah pandai jalan? Nanti leh jenjalan pakai baju yang cantik2 tuh.

Watie Aziz said...

Intan, aikk? ada bateri ker? i tak perasan plak .. i lum bukak lagi kotak tuh ..heheh..sayang nak bukak .. hmm..kalau dah ada bateri ..hari nih gak aku bukak bg Q main ..hahaha...

Watie Aziz said...

Naimah,hahaha, tuh gambar kebetulan namanya ...aku amik gambar pakai hp hubby sebab camera aku MIA jap ..hahaha..nampak Q ngah duk walker ..aku bg pakai headband butterfly tuh ..terus snap ..

mmg suka pakai bedak2 banyak banyak ..baru wangi ...nanti semua cium ..kejap dah hilang putih2 tuh ..ahhahah

Watie Aziz said...

Kak Yong, TQ so much ..:) Aminnn..

Aunty Aida, tq so much ..wah ..best giler kalau buat sekaligus b'day & Aqiqah anak tuh aida .. mesti meriah gilos .. jgn lupa jemput i tau ..kalau takder aral..insya allah sampai ..adus ..bunyi cam kena posting jer hubby u?

Afzan, lepas jer sehari b'day dia, dia dah jalan sambil kita pegang satu tangann ..kiut sgt ..hahah.. tapi jalan sendiri baru sikit2 ..dia cam cuak sket ..hahahaa

fatin said...

waaa... bestnye qarissa n mak bapaknye skali dpt macam2!! murah rezeki!

Watie Aziz said...

Fatin, tuh lah pasal..heheh..macam2 dapat malam tuh ..rezeki anak ..mak apak tumpang seronok lah ..hehe

adianiez AIDA said...

tu la pasal. dok risau hubby kena posting, ntah ke mana...!!!

memang nak buat kenduri akikah & doa selamat utk macam2... memang akan jemput watie & Q...

Qarissa's Parents said...

Adushh...mesti seram kan kalau kena posting jauh2 ...doakan supaya dia stay jer kat sini ..tutupkan hati bos dia nak postingkan dia ..hahahhaa...

heheh..tq dear ...am waitingggg..!

me n de alisha said...

seronok nyer tengok hadiah Qarissa...comey betul Qarissa pakai buterfly tu...seronoknyer...kita lak yang teruja lebey...

Watie Aziz said...

Mummy Alisha, hehehe.. mmg best bila anak pompuan ddapat pakai macam2 .. i excited baju2 budak, all the cute2 things tuh ..heheh ..

yang, i rasa, since susah nak jumpa u ..i leh poskan jer invitation tuh .. i guna pos laju kuning, so confirm sampai .. just pay me the courier fee RM 2.50 utk sampul kuning tuh ..what say u? hehehe

yulies said...

happy belated bday Q dari kakak feeqa... waaaaa, marvellous la present2 Q..

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading