Monday, August 3, 2009

UPDATE: PFA Featured @ TV3 - Apa-Apa Aje TODAY!

** Yehhaaa..Last minit information ni, saja letak last minit kasik korang kelam-kabut sket. Suprised lah konon..Hahhaha..

On 22 July 2009 yg lalu, satu rakaman untuk segmen "Cari Duit Lebih" di rancangan Apa-Apa Aje TV3 telah di adakan di kediaman kami sekeluarga. Tak sempat bak cerita lebih nih, korang bukak jer lah kul 10 pg nanti yer..kejap jer lagi....

Bagi aku tgk dulu, nanti aku komen lagi & edit entry ni! Wakaakakkka....Tgk gambar jer dulu yer! **

Di atas adalah entry aku smalam. Aku budget nak edit petang, tapi masya Allah, bz nya smalam, sampai skang aku weng-weng lagi nih! Smalam pulak adalah hari penghantaran perfume aku. Tertangguh 2 hari sebab aku ke Jakarta, memang lah kelam kabut sesangat. Pagi ni lah baru dapat aku edit this entry. Actually, aku dapat tahu yang TV3 akan kuarkan segmen aku nih pun last minit. Aku dapat tahu dalam kul 9 pagi semalam. :)

Pada kengkawan yang tak sempat tengok TV3 tuh, Insya Allah once after aku dapat CD dr the staff, aku akan gigih upload dan tayang kat korang semua. Tapi siap sedialah tgk muka aku yg selebet dan serius cam giloss... hahaha..huduh jer aku rasa! Wakkakka...

Kat sini juga aku nak ucap terima kasih kat TV3 dan Sham, kawan adik aku yang sudi nak temuramah aku yang tak berapa nak glam nih. Hahahhaa.. Pada sesapa yang tak tahu rancangan ni pasal apa, actually dorang interview aku pasal my SOHO Business. So, aku pun ceritalah tentang business PFA dan aksesori yang aku buat. Sempat jugaklah aku bgtau yang aku buat Early Education Consultation.

Macam biasalah interview, tanya mana dapat idea nak wat business, bila start, macam mana bhgkan masa kerja ngan anak dan soalan paling havoc- Pendapatan Bulanan. Wakakakkaa.... banyaknya komen kat sini kata gempak-gempak...hahah..tu pendapatan kasar lah yang ..bukan bersih ..dah tolak itu ini, inun, lebih kurang kerja pejabat gak lah. Nak-nak skang ekonomi meleset, sales pun meleset dengan drastiknya, hehehe...harus aku kerja kuat untuk maintain sales kalau tak makan pasir lah aku..hehehhee...

Aku rasa yg paling glamer dalam citer nih adalah si Qarissa ni, memang 100% overshadow maknya. Wakkakaka...sebab ramai org perasan dia dulu, baru perasan aku. Wah ..ramailah suka baju aku, kata badan kurus lah, cakap sopan santunlah ..nak gelak aku dengar komen-komen korang. Hahaha..Apa pun, i really appreciate all ur comments here my dear frendssss...cayang korang!! Sorry lah, aku banyak giler hutang komen kat korang nih.. semput aku nak ngejar komen-komen tuh semua. Hehhehe..

Untuk pengetahuan korang, shooting tuh takder cut-cut tau! Terus jer cakap dah macam siaran langsung..Aku pakai belasah jer ..tau tau dah siap! Hahahha...Bagus yerk..senang kerja semua orang .. :)

Ni skang dorang duk semangat nak datang umah untuk segmen Redah Rumah plak. Hadushh..dah lah umah aku bersepah pas balik Jakarta, macam mana nak shoot, selebetnya nanti .. aku kena kemas umah aku dulu baru TV3 leh datang. Hari tuh, Pak Guard umah aku punya lah curious kenapa TV3 nak datang, dihantarnya sampai depan umah! Hahahha.. Bagus Pak Guard ni. Aku rasa dia takut org TV3 datang ambil gambar Aman Perdana tanpa kebenaran lah agaknya. Hangin jer bebudak TV3 tuh. Wakakaka.. Padan muka, sapa suh nak shoot gak, kan Pak Guard dah tahan. Hhehehe.. Sib baik Pak Guard umah aku baik-baik. :)

Kaylah, ni aku wat caption utk gambar2 plak. Hhehehe

MPV TV3 yang cukup membuatkan pekerja kontrak kat umah jiran depan aku pandang aku sambil sengih-sengih!
Time ni segmen aku dah habis dah. Dorang ngah shoot pasal ulam kot rasanya time nih!
Di sinilah berlakunya sessi interview tuh cuma kerusinya telah diterbalik kan . Hhehe
Anakku yang suka gilos bila dapat main bubble! Dia tak peduli dah cameraman tuh!
Antara harta-harta yang sempat aku kumpul untuk dishootkan oleh TV3. Hehhe
Senarai ni pun dorang shoot tau!

Qarissa the Glamorous baby of the day!
Bergambar bersama orang kuat TV3 untuk segmen Cari Duit Lebih @ Apa-Apa Aja.
Ready to go back!! Nanti datang lagi wokeh!!!

Saja kasik kelam kabut,

28 comments:

me n de alisha said...

Watie, I saw u in TV just now...'APA-APA AJA' well done my dear.

Hanz said...

Watie, nanti upload ler rakaman tu...kat opis camner lah nak nengok..apa-apapun well done dear!

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

babe,
wahh..GLAM wehh kuar tibi..aku bru jer lps tgk.. gile kentang duit hg rm10k per mth..duk umh sajork.. ni mcm nk benti keja gaks nie..huhu..

me n de alisha said...

aha rasa nak buat online bisnes laks, lumayan tu :) tak yah nak pikir hari-hari nak g keje kan?

Fid said...

panjang umur ko watie
i baru story kat my hubby yang u tokey perfume...
tapi takleh tgk le....kerja..uhuks..sila upload video itu..kihkihkih

azzamoro said...

bestnyer masuk tv.t ak dpt tgkla.. skang kat opis..

Farah said...

cemane nak tengokkk..huhu upload la video kat sini!

yaya said...

Wow! glam ko! gitewww!

UmmiKhayra said...

Salam.. waa.. masuk tivi... tapi cemana nak tgk.. keje... watie, kasi upload sikit.. :)

Intan said...

Waaa glam-glam ko watie...baru bukak hang nye blog nie, so dah terlepas larr...cepat2 upload ye :)

adianiez AIDA said...

adus wati... memang mak glamer....
cepat update.
mlm ni gaks.
kami KEJE ler darling wati...

p-na mama oja said...

wah... glemorosss ko nyah!!!!
xdpt tgk maa, keja..

~ada tag tau.. nnti singgah blog maks!!

MamaDamia a.k.a Haiza said...

memang jadik kelam kabut ni....upload cepat...kesian kat orang2 yang berkerja tak dapat tengok mummy glemer ni

defina said...

watie,
seme orang ngah tunggu ko upload video tu, cepat skit upload tau...

silap2 aribulan bkn jer dpt offer jadi artis, jadi pengacara laks ke? hihi

tHrEE oF us said...

watie..huhu!! baru tau time balik kije smlm tau.. tu pon mak yg bagitau sbb dia pasan c Q tu laa.. dia kata byk mainan kt umah ko tu.. =P bukak nursery skali laa babe.. leh aku campak c betty kt sinun.. ekeke!!

babe, 10k per month.. gile dasat.. jgn lupe upload video haa..

Ummi Salsabila said...

ala.watie terlepasla.br bkk blog u..bestnye..glemer2..
nnt upload video ok.xsaba i!!

Watie Aziz said...

hi kengkawan semua...

wahhhh..banyak nya komen..tq semua!! ni aku baru hapdet & edit entry sebelum ni ..heheh...

pada semua yg tak dapat tgk, sabar yer, utk pengetahuan korang, sambil aku tgk smalam, sambil aku rakam guna camera. Tapi yg budusnya, aku tak perasan yang memory card TAKDER! Dia rakam kat memory yang sgt ciput dlm camera tuh..sikit jer aku dapat tgk, part interview semua hampeh! aku pun tak perasan, bila dah tgk balik, baru nampak. mangkuk sungguh!

dah lah aku pun tgk ala-ala kadar jer sebab aku tgh poyo merakam, rupanya mmg tak rakam. wakakak..

Jadi, harap korang bersabar yer..nanti dapat cd dari staff TV3 tuh, akan ku hapload dalam website utk korang tgk..ehhehee... aku tak tahulah kalau besar sazenya tuh boleh ker di upload? heehhe

tima kasih lagi skali atas semua komen & kata-kata peransang.. sapa nak htr anak ke umah aku , aku alu-alukan ..nanti aku caj harga gymsery! wakakkaa... jeela jgn lupa htr betty tau! wakakka..

isabelle said...

good good. glam u.
cepat upload wei...x sAbar haku nak nengok.

hebat tul kalo betul earn byk camtu sambil dok umah.
ganaz ahh...

adianiez AIDA said...

watie... aksesori per watie jual? buat sendiri yek?

Lovely Mommy... said...

tah niah beb... aku bangga ngan ko.. aku bangga gak ko dapat maintain kan sume blog ko nih and at da same time ko jaga anak sepenuh masa. ko tak membazir beli shopping tak tentu pasal membazir, aku paling suker yg tu...

aku admire ur enthusiasm la...

aku ader request. boleh tak ko buat entry satu pasal jadual harian ko? especially bila ko bahagikan masa antara kerja ngan anak2 serta rumah n suami. aku nak blaja tips la.

Fid said...

saya sokong cadangan lovely mummy

Watie Aziz said...

isabelle, nanti dah dapat cd aku try upload kay .hehhe..

tuh pendapatan kasar jer yang ..hehe..sama jer lah cam org kerja yg lain bila dah tolak2 semua .. banyak tanggungan oo..hu hu..

Watie Aziz said...

aida, aah, i jual aksesori wanita gak tapi bukan sendiri buat ..tgn i takder seni..aahaaa

Watie Aziz said...

sue, hahahhaa...uishh..awat ramai na nak jadual harian aku? cam artis dah haku rasa nih..hahah...biasa jer lah jadual aku ..pelik gak ramai tanya ..heheh..

nanti aku free, aku sit down dan wat write up pasal tuh lah kay ..bg memenuhi keinginan semua ..heheh

insya allah aku wat ..:)

Watie Aziz said...

wah Fid, seronoknya menyokong sama ..hahahhaa

tina said...

watie,tahniah atas pencapaian u. i br jea follow blog u 7 i dah agak dah u extraordinary people..hehe...Tapi u bagus ler wlpn income lebat x menunjuk2 , x macam ada blogger tu siap wat entry apa yg dia shopping.. Kita bukan lar jelous apa yg dia bli tak heran pun coz kalu setakat keje makan gaji dah boleh agak income brapa.. lain ler org bisnes memng x heran boleh cecah 10k permonth..

Watie Aziz said...

tina, tq so much for ur lovely comment dear..heheh..really appreciate it..i biasa jer lah yang ...normal & ordinary jus like everybody..hehhe..watper nak berlagak yer tak .i bukan artis pun ..wakakak...

i SOHO mummy yg sibuk ngan anak jer kat umah..hahaha...ada few comments i dapat sebelum ni pun cakap just like u said...mmg ada blogger berlagak & tunjuk2 ker ..?? i nak tgk ah blog dia ..wakakka..mesti seronok tgk..ke eksenan dorang kan ..hehehe..

sekaya mana pun kita, ada berpuluh ribu or lagik kaya ...so takyahlah nak berlagak dan menongkat dunia..masuk kubur tak bawak reta tu semua pun ..hu huu....

MamaDamia a.k.a Haiza said...

semangat berkobar weh nak buat online busines ni dengan pencapaian yang u dapat...dah tergediks2 jari jemari n seluruh anggota badan ku ni tuk berbusines...duk umah duit berkoyan-koyan dalam bank...sambil tu leh jaga n bagi didikan awal kat anak...semangat mak berkobar2 ni noks...mak sampai hari ni duk cari side income jual avon...nak try online busines plak la..sifu pemberi semangat dah ada kat sini dah ni...chaiyokk..chaiyokk

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading