Saturday, August 1, 2009

Happy B'day To Me & Irfan Darling!

Tahun ni merupakan tahun kedua aku menyambut Hari Lahir dengan memegang tittle "Ibu". Semakin bertambah usia, semakin aku malazzz nak menyambutnya beria-ia . Wakakakka.. Makin takut pun yer gak ..Ye lah, makin tua katakan. Tahun ni agak istimewa sikit sebab inilah tahun terakhir aku menyambutnya dalam usia 20-an. Hheheh..selepas ni, no more 20-an, yang menunggu adalah 30, 40 dan nombor-nombor menaik yang lain. Nak jumpa balik nombor 1, kalau Tuhan panjangkan umur, mungkin sampailah kot, tapi dah jadi 3 digit plak. Hhahaa... Hadoiii...memang rasa dah aku nih semakin tua & matang, but I'm happy with it. Memang tak syok bila usia naik ke angka 3, tapi happy bila org kata kita nampak cam 20-'s lagi. Wakakakka..Perasan plak tuh! Tak sedar diri tul!!

Simple Cake - untuk perhiasan sahaja. Wakakak..makan pun ciput jer.
B'day card from my Baby Qarissa.
B'day card from my soul Mr Hubby

Sejak 7 tahun lepas, aku selalu sambut b'day dengan adik bongsu aku. Dia lahir 26 July, selang sehari lepas b'day aku. Jadi, adalah few incident family terlupa b'day aku & teringat masa b'day Irfan. Hahhaha...Sebab aku pun selalu terlupa sebab excited nak sambut b'day Irfan. Tahun nih, aku tak lah sambut beria-ria sangat sebab we all sibuk buat persiapan ke Bandung. Hubby sambut masa midnite, esoknya we all dinner kat Sri Ayuthia, oklah not bad jugak menu & rasanya, hadiah plak, beli kat Bandung. Aku shopping jer baju apa aku nak, semua dia bayar. Aku pun tak tahu baju apa aku pilih, just pilih jer, tapi tak lah semua dia bayarkan, ada gak aku bayar, hehehhe..bengkok dia kalau bayar semua, berjuta-juta rupiah baju aku beli kat Bandung tu, memang balas dendam betul...hahaha...

The Restaurant
Nasi Goreng Nenas for Me - sedap
Kerabu Mangga - so so jer rasanya.
Daging masak pedas - memang sedappp!
Sotong - sedap gak tapi aku tak minat sgt.
Juice- sedapp!
Ikan Siakap - pun sedappp!

Sempat gak sambut B'day si gemok Irfan sebelum we all bertolak hari Isnin tu. Memang aku tidur umah Along kat Pantai Hill Park hari Ahad tuh jadi senang nak naik bas ke LCCT esknya kat KL Sentral. Sempat we all shopping @ Mid Valley hari Ahad, belikan kek untuk Irfan, buat suprise utk dia. Muka blur jer bila we all nyanyikan lagu utk dia sebab masa dia masuk umah Along, dia kena marah ngan Along sebab lambat datang, tengah-tengah Along eksen soal-soal dia, terus we all nyanyi reramai, member blur pastu sengih2 dan garu-garu kepala. Lawak jer mamat tuh...

Irfan (baju putih paling kiri) masih dalam mode terpaku dan terkejut! ahhaha...
Danish pun nak join tiup jugakkk!!

Aku berdoa, semoga dengan pertambahan usia aku nih, aku akan jadi orang yang lebih baik dari semalam, yang lebih bersyukur dengan nikmat Tuhan, semoga Tuhan memurahkan rezeki kami sekeluarga, semoga Tuhan menambahkan zuriat untuk kami, dan hidup kami dilimpahi rahmat Allah SWT yang tidak putus-putus dan dalam perlindungannya sentiasa. Amin....

Qarissa dah pandai posing!!
Apa yg ko tgk tuh sayang oi!!!!
Aktiviti meleser oleh Qarissa
Bergambar dengan waitress di Sri Ayuthia.

May All my wishes come true, Amin.

13 comments:

MyHasla said...

salam watie..

lama tak jenguk sini. Happy Birthday to you! Semoga panjang umur, murah rezeki dan di kurniakan kesihatan yang baik selalu. Semoga hidup sentiasa diberkati Allah swt.

muda lagi tu... baru 29. Age is just a number. Always feel young at heart.

adianiez AIDA said...

happy bday watie...
heh heh heh... last ler sambut di usia 2_ ... aida da natural dah bila sambut bday ke 3_ ...

ke bandung ? chewah! aida berhajat nak gi, but, takde time. member ajak gi bulan 2 tahun depan. tak tau lagi. gi ramai2 baru la syok.

defina said...

cograts yang....

smg yg baik2 akn memenuhi ruang hidupmu....jiwang plak...hikhik...

eh, bubur kacang aku atas daporrr....nak pie tengok sat...

Foxy Farah said...

happy bday dear,ala age tu angka je kan,u still look young ;) enjoy and may all ur wishes come true!

me n de alisha said...

ya Happy Birthday watie,u mmg nampak muda apa.. u punya birtday bulan July gak yer, senang I ingat nanti,coz my hubby pun birthday on July 27...anyway kiut picture Q yang macam buat huruf 'C' kan..tak silap I masa picture birthday hari tu, lidah dia cam buat huruf 'C' gak kan? ish memang kiut yer :)

p/s: thanks coz vote Alisha .

MamaDamia a.k.a Haiza said...

hepi besday again yang(entry sebelum ni dah wish dah :P) ...alah apa nak heran takat nombor jek menaik..tapi diri tetap maintain belia gitu..ahaks...cepatlah upload gambo cuti2 indonesia tu...hihihi...aku plak yang hover nih...

yaya said...

Happy birthday laling!. Smoga panjang umur, murah rezeki dan bahagia bersama keluarga. Amin...

-Ain-Dak In- said...

salam kak watie..

hepi besday to u..
celebrate in da zoo..
with da monkey and kanggaroo..
hepi besday to u..

tiup..tiup..lilin tu cepat.....

hehehehe...

moga pjg umur sis..

Hanz said...

Happy Belated Birthday, babe! Stay happy-go-lucky as ever! :>

~~@lyci@~~ said...

Happy belated besday watie..

may allah bless u..

isabelle said...

happy belated bday to u, dear.
walaupun next year dah masuk 3 series, dont worry.
nobody is getting any younger. hehehe

Lovely Mommy... said...

alahai, seronok nyer tgk ko dinner kat ayuthia tu... mmg sedap kan tempat tu.. tapi romantik betulla korang nih eheheheh.. jeles aku lar...

Watie Aziz said...

To All MyFriends yang tinggalkan komen kat sini, tima kasih bebanyak atas ucapan tahniah dan tanda ingatan uols.. aku betul2 terhar..rasa cam nak balas satu-satu semuanya cam yg aku selalu aku buat, tapi mmg tak larat betol, sejak balik Bandung, aku tak sihat,batuk2 tak baik lagik plus ada banyak mender menunggu nak siapkan ..memang kelam kabut..

syukur gak aku dapat update blog, cuma tak dapat nak reply satu2 macam sebelum nih, insya allah pasni, pas aku baik sikit, dah hidup dah macam org balik..hahaha..aku akan start blas msg one by 1 cam biasa kay .. mintak maaf lagi skali... aku betul2 terharu dengan sokongan dan ucapan kawan2 semua..

minggu nih sibuk gilos sampai tgh bulan kot ..adik ipar kawin pastu nak settlekan percutian ke Genting plak ..badan tak sihat .. adoi...weng btol aku ni..huk huk...

thanks again frend ..really appreciate it..tq kerana memahami.. i love uols..

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading