Monday, June 15, 2009

The Best Sunday ! - MSK Gathering @ Shah Alam

* maybe entry nih panjang sket ..take ur time erk..heheheh..mak memang suka membebel noks..*

Mmm...tak sabar rasanya nak masukkan entry ni... :) mula2 aku nak masukkan posting tanpa gambar (sebab connection wire to my PC dah ter "hilang", aku carik tak jumpa dah 3 hari), tapi rasa tak best plak masukkan entry tanpa gambar. Aku nekad nak carik juga. Aku siap suruh si Nor tgk kat celah-celah sofa, manalah tau termasuk celah tuh ker (sebab lately aku selalu berblog @ living room), tapi still tak jumpa... isk geram nih...

Pagi nih, sambil-sambil aku buat order perfume, aku tgk banyak plak Mummy2 dah update pasal this gath dengan gambar2 yg super duper marvellous nya..lagi lah aku semangat nak update. Siap budget nak gi TESCO beli card reader. Then tengah pegang2 kertas order @ my table, tetiba aku terpegang satu wire. Oh, leganya hatiku bila nampak wire yg cari-cari selama nih .(now u can imagine how MESSY my table ...3 hari tak jumpa tuh...warghhhhhh) ...apa lagi, mak transfer lah gambar dek non...excited nih...hehhee

This is my 1st time datang such gathering. Mula-mula, memang aku segan jugak, sebab aku nih baru sangat berblogging, tak sampai 2 bulan pun (termasuk hari nih, baru 1 bulan 3 minggu & 5 hari), tapi aku kuatkan semangat, coz teruja nak jumpa kawan2 blog ni...social day for ME plak, asyik Qarissa jer nak sosial tetiap minggu...hahahah... Tq to my hubby, so supportive, siap baca details malam sebelumnya, nak kena bawak itu, ini, & inun...hehehe.. We all plan nak bawak Mee Hoon Singapura... pagi-pagi Q's nanny dah bangun nak masak..member takut jer tak sedap sebab nih baru 2nd time dia try ..hehehe..belasah jer Nor..ahaks..

The banner yg gah tajaan Yaya!

Q seronok jumpa Izzah tapi mata masih lalok..Izzah steady jer mata bulattt!! Muka cam adik beradik tak? hehehe

Baru sampai dah panjat-panjat. Abang Oja nak tackle Q ker ..?? heheh


Pagi tu, we all bertolak kul 8.30 am, tuh pun my hubby kata dah lambat nih...hehh..then sampai nak dekat kul 9.00 am. Lucky me, my hubby org Shah Alam "tegar" dan memang tau the place walaupun tak dapat gambaran sebenar tempat tuh ..(jgn tanya aku...sejak aku duduk kat kerusi co-pilot, memang aku tak peduli jalan apa dia ikut, janji mak smpai noks..hahahah). Bila sampai, aku tgk adalah few families dah sampai, termasuk lah Mummy Lyna. Isk, memang segan masa sampai tuh (walaupun lum start), sebab aku tak nampak muka2 yg aku kenal lagi (kenal pun dalam blog jer nampak muka, kot salah muka ker ..salah tegur ker..malunya aku!!) Maklumlah, sejak aku meneran Q, banyak betul wire ingatan terputus beb .. hahaha...sib baik aku dah hafal muka Lyna camner ...hehehe..(siap hafal tuh...ahax) . Aku pun tegur Lyna (yang so sweet & slim gilos...jelesnya i...kena mintak petua nih...) & pastu aku pun buat sessi salam menyalam & memperkenalkan diri pada semua orang yang ada kat situ ..(mak mak jer ..yg apak apak, my hubby terjah plak..heheh) ..Then aku jumpa Farah, ni pun aku cam mukanya...hehehe..excited aku!! Pastu, Munira plak datang, wah bestnya ...terharu plak aku dia kata dia dtg sebab excited jugak nak jumpa "geniusqarissa". Hhehehe.. Tq Munira Darling ..i love u ...jeles tul tgk Zahra sungguhlah chumel & putih...Hubby Munira - Faizal pun sporting, leh ngam ngan hubby aku...Sib baik lah aku nih jenis "malu tak malu .." hahaha.. buat muka selamba katak jer .. be myself & no hipokrit, lagik senang cam tuh weh ...tak reti mak nak cover2 nih ..hahaha...


Nilah Organizer nya, Mommy Lyna, sweet lady & lembut sangat.hehehe..

Ni pulak suami kesayangannya - Zainul & Hafiy. Fahry ada kat bibik time nih ..(napa aku nengok muka hubby Lyna cam Saiful Sham nya geng?) Hmmm..ada bau bau "kentut" ker nih ...nak interview boleh..? hehehe


Kak Sya & Family. Sempat borak2 ngan dia. very nice lady!:)

Suria, "pembaca blog tegar" bersama suami & anak. Amin nih rupanya ex staff Digi dulu. Jejak kasih lah plak ngan my hubby. Setia dia ngan DIGI sampai satang pun pakai baju DIGI. hehhee

This is Farah & family with Afif yg kiut sesangat!

Sis Jeela, hubby & cute Betty . version Dora nih ..harus dorang bayar royalti kat Betty tau! hehehe

Kak Ana & Family. Kalau nak belajar cara dapat kembar, sila hubungi Kak Ana dgn segera yer... (silap2 hubby aku call dulu!) hahaha

We all start dengan makan-makan. Mak ai, banyaknya yg sedap2 weh, sib baik pagi, aku tak makan banyak. Excited sampai kurang lapar. Kek jer ada 3 kalau tak silap. Aku boleh usha lagi dari jauh, Azza (masa tuh lum kenal lagi) siap bawak beg Secret Recipe (kalau mata aku nih tak rabun lah kan..) Perghhh...best nih..hahaha..macam-macam ado, jelly, mee hoon, lasagna,sandwich..eh, mmg banyaklah ..tak ingat aku semua ..hehe..

See...banyak kan ...hehe

Mmm....looks yummy, kenapa lah aku nih tak sempat nak menjamah kek nih..haduss..mesti excited sampai lupa!!

Majlis di mulakan dengan sessi suai kenal keluarga. Semua mula2 cam malu-malu jer..aku nak ucap makasih lah kat Little Mama sebab amik gambar me & family masa perkenalkan diri nih, sebab aku sibuk duk amik gambar org, tapi time gambar aku perkenalkan diri, sapa plak nak amik kan?? Luv U Little Mama a.ka. Ros. Actually ada gak cerita di sebalik nama Ros between me & Little Mama.. heheh.. aku semangat tanya nama kat Ros. Muka cam familiar, tapi napa dia kata nama dia Ros yerk..? Bila dia perkenalkan diri, aduh..nih lah Little Mama...Ku panggil Little Mama jer ..bukan Ros.. hehehe.. apa raa aku nih..short wire btoll..hehehe..padanlah cam kenal jer ..hehehe..


This is Azza & Family. Nak tergelak plak bila teringat aku yg dgn confident panggil anak dia Moro..hahaha..harus tersedak2 hubbynya plak kang!! hehhee


This is Diah, Papa bear & Pasha. Q's Nanny siap bgtau aku lagi, "Tuh kawan Qarissa kat Gymbo Kak Watie!!". Aku cam blur sket ..napa aku tak pernah nampak erk? Tajam btol mata si Nor nih..Rupanya ..Pasha level 5, Q baru Level 3..memang tak pernah sama kelas..heheh..maybe terserempak masa dia nak keluar, aku nak masuk kot..hehhehe...nice & friendly family..:)


Jiji dengan anaknya Anis Manis yg serius- memang manis & comey sesangat...putih jugak..hehe

P-na yg peramah & hubby yg sempoi. Oja comey lah ..:) (Kenapa aku cam pernah jumpa kedua-dua loving couple nih, tapi di mana yer ..? iskk..i really need to connect back the wire in brain!!)

Isabelle & Family. So kurus seh ..mintak petua sket..??hehe

Ha, ni lah dia Little Mama a.k.a Ros. Tgh tuh, camera super duper power dia, cun sungguh gambar dia hambekkk...:)

Ni lah Coach Sha & family yang best tuh ..Maryam so sweet with the big round eyes!. Yang lagik sorang tak sempat nak beramah mesra ..hehehe

Ni pulak Fid & family. Pasni leh baca blog dia plak..:)

Yang ni pulak, Zam, Ikhwan & the chumel dotter

Dan, yg terakhir, gambar yg paling aku suka "hadiah" dr Little Mama a.ka.a Ros, sib baik ada gak gambar aku time tgh introduce family tuh...hehhee

Ada few session games yg we all main hari tu.. Sempatlah aku meminjamkan suara "vibrato" aku masa main game2 pilih barang anak ni..hahahah...suara Lyna very soft (memang dia soft pun, heheh) so maybe tak berapa dengar, so memandangkan aku nih suara stok "tak yah pakai pembesar suara", so aku tolonglah apa yang patut..hahaha..muka tak malu katakan ..ahaks!!

Aku sedang mengeluarkan suara "vibrato". hahah...Kumpul yer semua Mummy & Daddy..

Qarissa's trying to get back her Gymbo from Pasha..hehee

Ada jugak game dgn Coach Sha (yang very entertaining & loving couple) tajuk dia "hammer-hammer" & wat muka SAD,GLAD, MAD. Lawak gak beb. Then we all main game One Person To 10 person. Yg dikelolakan oleh Yaya (so cute & friendly, kepala gila2 cam aku gak ..hubby dia pun comey, bila gelak so cute jer aku rasa ..hahahaha) . Masa nih memang lawak tau ..kelam kabut we cari kawan supaya tak terkeluar ..hahaha...tergelak-gelak sakan aku ngan Azza...dan cubalah teka untuk suami sapa menang? Hahhaha..tak sesia laki aku berpelukan sesama sendiri..ahaks (peluk utk game jer tau yang ..hahahahah). Mak dah terkeluar di tgh2 game nyah.. but i really had fun!!

Sempat laki hubby aku wat muka macho masa main hammer-hammer ngan Baba Oja - Baein. Sabar jer lah Daddy oi..

Yeeha, laki mak menang noks..ngan Amin plak tuh..cayalah DIGI! hahaha...Ni masa game 1-10 person tuh..Cian Faizal kuciwa ..takper, i tetap snap gambar u walaupun dari belakang jer...heheh...Moro & Airyll pun tumpang happy sama...Ops, nanti Plasma 42 inci tuh leh htr rumah i yer..ahaks..

Ni pulak pemenang kategori wanita. Sungguh vogue & vast you! Cian Munira ngan baby terpaksa diketepikan.(alamak, baru i perasan lah, u & hubby tempat ketiga!! hehhe) ..kemenangan berganda tuh!!

Then, Lyna wat game tanya soalan kat suami masing-masing pasal isteri ..ni pun kelakar gak. (Tolong lah yang ...i nak anak 5?? Sapa yg nak nih ...amboi amboi amboi ..indirectly cakap nampak? ) Hehehe....sib baik aku leh detect tuh memang ditujukan untuk aku sebab ada jawapan "Mee Hoon Singapore". Hhehe..kalau tak, sampai esok mak tak tahu dek non..:P

Semua daddy ngah kusyuk menjawab. Heheh.Laki aku punya excited sampai nak anak 5!! Uishh..


Mummy Lina tgh baca info dari Daddy2 semua.

Pas habis semua game, we all lepak-lepak, borak-borak & makan lagi..pastu amik gambar sesama sendiri & sempatlah aku bagi kad b'day jemputan untuk majlis Qarissa. Sebelum berpisah, kumpul kat playground area & snap snap snap....Memang rasa seronok sgt hari Ahad aku kali nih..Almaklumlah, selalu bangun lambat, tapi kali nih, pagi2 dah bangun & jumpa plak banyak kawan-kawan baru ..memang rasa seronok & enjoy ..semua best2 dan baik-baik serta ramah-ramah belaka. Terima kasihlah kengkawan sebab sudi berkawan ngan aku & family ..:) really appreciated it..Hope we can keep in touch & kalau ada salah silap saya hari tuh..mintak ampun maaf kay ..Mak memang terjalll sket nons..hehehe..

Snap sebelum balik. Memandangkan aku takder gambar yg havoc nih, aku rembat kat salah satu blog tapi lupa sapa punya. hehhe..makasih kawan2..:)

Us (me & Munira) with the babies (both babies titok)

Me & Siti & sexy lips Sofia . Very peramah mummy!

Me with Sal & Yaya together will our babies.

Me & Isabelle family..:)

Me & P-na & Marina. Iskk..mana anak aku daaaa???

Sempat lagi aku bergambar with Mummy Lyna & Ilana sebelum balik. Alamak! napa Jiji kat sebelah tuh tak masuk gambar? heheh..kena tanya hubby Ilana aku rasa ..ehhee

Kalau ada rezeki, kita jumpa lagi di next gath ok!! Tak sabau menantikan saat itu ..walaaa..harap-hrap masa wat family day tuh, aku tklah ke mana-mana @ ada hal.. sure join ngan family..hehee ...untuk mengakhiri posting kali nih..., aku attachkan gambar candid yg sempat aku amik, enjoyessss..hehe


My Darling Qarissa tgh mintak kipas sebab panas ..hehehe

Zahra tomei lah chumel...

Wah, sakan aku borak ngan Mummy Lyna..

Piknik di hari Ahad.

Oja & Daddy. Baik Oja, siap bg aku jelly lagik..hehee

Happy faces, dari depan, sampai belakang.hehe

Baby talk. Sukanya Airyll dikelilingi aweks aweks.. hehee


Munira & Baby Zahra

Nih lah Anis yang manis ..so gebusss...suka nya tgk ...dia so lena..

Bercanda di "pasiran" tikar..Kita bersama bermadu asmara ..dengan keluarga..(sila ikut lirik Bercanda Di Pasiran Pantai nyanyian Anita Sarawak). Heheh..

Aduss..kesiannya anak Mummy,sungguh letih & mengantuk...I love u sayang ..behave so well & mingle with all ur new friends!!


Thanks A Lot Friends,

Watie, Saiful & Qarissa.

41 comments:

Jiji said...

Banyak banyak orang review MSK Gathering ni.. blog hang paling banyak gambar ,paling best@!~ mueheheeh@!~ Tak sempat borak lama kan kita... Tsk.

tHrEE oF us said...

x tahan... mana rembat pict reramai tu ek??? jenuh mencarik neh weh~~

sgt gumbira dpt jumpa cik watie n family..

isabelle said...

walaupun semua org post entries yg content nye sama...tapi gedix gak nak baca. hahaha.

nice meeting u, watie.
kalo xde aral, smpi le ke party qarissa nanti.

Watie Aziz said...

Jiji,
hehhe..tq so much!! sib baik i dapat jumpa jgk the wire ..semangat aku nak masukkan entry nih!!

nice to meet u Jiji:) Aaah, borak tak lama, tapi tak lama tuh pun dah rasa happy kan ..espcially tgk muka Anis manis tuh...so chantik sleep dalam dukungan kangaroo..hehehe

Kak Jeela,tulah pasal, dah banyak blog Watie hopp pg nih ..Watie lupa sapa punya ..hahaha..sempat save siap2 dalam pc jer ..hehehe..sebab watie pun takder gambar yg last nih ..tak sempat nak pass kamera & kameraman yg amik ..ahaks ..

Isabelle, iskk..harus baca...sebab gambar u as winner & p-na pun ada tau ..jeles mak kalah nons ..hahaha..nanti Lyna htr Plasma TV 42 inci kat umah u ok! ahahhaa.,,Wahh..so happy if u really can make it!! See you here ok!!

sya said...

wah, rasanya ni entry gathering paling banyak gambar! syoknyaaa! :P

eh, watie.. malam tadi saya duk fikir2, macam pernah jumpa laa.. kat mana ye? hehehe...

littlemama said...

wati, wahh.. meriahnya! nanti i email u the pics later ye.. banyak keje lak ari ni.

me n de alisha said...

Hi ...
Suka baca ur entry regarding Qarissa...
I nak tanya abt gymboree program yg u sign up for Q...
Coz sekarang ni I tengah cari learning class my daughter...my daughter is 4 month old right now...I rasa nak masukkan dia kat mana2 learning class yang ok, masa dia umur 6 bulan...so far I tengah survey...So if you don mind can u share with me the program, time table, and the fees... hope u don mind ...TQ

Watie Aziz said...

sya,
tq very much ...excited sampai nak mausk semua kalau boleh..hahaha..tu lah pasal, i pun sama tau ..cam kenal lah kak sya nih (pangkat kakak rasanya kan ..?), tak pueh hati tul saya ..especially bila tak ingat kat mana jumpa ..aderghhh...tuh lah meneran Q kuat sgt kot ..hahaha..

saya ada reply kat blog akak, nanti akak tgk yer..kot kot salah satu tempat kita pernah jumpa ker ..hehe...

Ros,
tq so much dear ..its ok..take ur time ..janji dapat gambar cun melecun dr u tuh ..kan senang nak dapat SLR tau! hhahhehhe..harusss simpann...:)

sya said...

watie,
kak sya umur 28.. dah tua nih.. :P

tengok balik yang watie tulis tu, satu je tempat kak sya pernah gi, utm johor.. masa tu berkumpul untuk pegi berakit di sungai pahang sebagai fasilitator untuk motivasi sekolah2 perhentian berakit. watie belajar kat situ tahun bila?

atau pun, entah2 kita sedara kut... keh keh keh

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

salam..
1st of all i pun x ingt cmne i t'jmpe yr blog..then trus follow.. mybe frm MSK or MBP..act. i pun jd mmber MSK..tp byk jd silent reader jer.. tgk gather2 nie rugi laks x pi.. mcm segan nk pi sbb jd silent reader jer..hehe..btw, i slalu b'forum dlm susuibu.com (my id:ibuEiymann)..

erm..yr face does look familiar lar.. dlu bdk UTM ker? ade msuk menari tue? sori yer klu silap org..

:: m.u.n.i.r.a :: said...

wah..entri yg paling menarik gitu ;)
bestlaa dapt jumpe qarissa dan mommynya!harus ku pergi birthday qarissa nih!
leh borak2 panjang gitu ;)
(eh u sibuk time u ek?)

Watie Aziz said...

Alamak Sya ...

iskkk...seperti smebilu tajam bila membaca comment terakhir tuh...whoooaaa....mak nak nangis nih!!! aku 29 tahun Sya oi..(tahun nih...lahir tahun 80) Sya tahun berapa? huk huk...sesungguhlah haruslah aku sedar diri yg aku nih bukan muda lagi..tua nya mak dek non...malu denn!! oh tidakkk!!

mahu laki aku gelak menonggeng2 baca comment nih ..habislah aku kena gelak malam ni...sebab aku slalu gelakkan dia daha tua ..huhu ..dia 5 tahun lagi tua dr Watie-skang dah 34 tahun ...

ooo...ni nak aku nak nyanyi sket .."TUA Mengejar, pasti tiba saatnya, kau merasa, hidup tak segagah, waktu remaja, pabila tenaga menyala-nyala ...nyala!! dihari tua, pasti terpadan semuaaaa..." (Lagu Pojiah Latiff) .. yang aku tujukan untuk diriku sendiri ..huk huk huk...

sya said...

hehehe, saya juga malu.. nampak sangat saya lagi muda tapi nampak tua... kah kah kah...

kak watie, :P
insyaAllah, kita cuba berjejak kasihan kat mana kita pernah jumpa 27hb nanti ye.. dah cakap kat husband, dia tak kisah je nak pegi.. siap dah tengok map kat google map lagik.. hehehehe

Watie Aziz said...

Hi Ecar,
adusss...habis kantoi aku pernah menari!! (mau gelak Mummy Adam @ Isabelle dengar ni sebab masa kat gath smalam, hubby dia kata kecik2 dia nak jadi penari hehehe)..

Oh Ecar, memang tepat sekali apa u kata tu!! i mmg budak UTM & pernah dance in few occasion, coz i amik Teater punya Ko-Q then terus aktif tapi masa tahun 3 -4 lah ..

ur face pun familiar sesangat ..i pernah singgah blog u ..tapi tak leave comment rasanya..but now i dah add u kat my blog!!:) @ Wondeful Mummy's blog..u student UTM sama batch ngan i rasanya kan ..? u amik course apa yerk? maybe masa mekap kahwin lain sket, jadi i tak perasan kot??

lah, napa u tak datang ..? i pun kategori baru join nih..memang segan2 jer mula2, tapi i buat muka tak malu jer ..hahha..rugi lah ..kalau tak leh kita kenal2 kan ..takper2, nanti kalau ada gath lagi, feel free to come tau ...bestlah yang ..dapat kawan baru ..:)

Watie Aziz said...

Munira,
ha, memang harusss u datang Q's B'day kay!!am waitingg!!

takper, nanti i lari2 borak2 ngan suma orang!! hhahha..kalah artis ..poyonya aku nih!! hahahah

nice meeting u ..dah save gambar zahra yg chumel tuh??

Watie Aziz said...

Sya,
hahahha..aku tak habis gelak lagi nih weii... aduss... (tolonglah watie sedar diri sket ..hahaha)
iskk.takmo panggil kak watie lah ..beza setahun jer yang ..panggil watie jer dah cun dah!!

yeii..seronoknya u nak datang ..baguslah hubby u siap tgk google map lagik..sukanya!!!

hmmm...i pun ada terpikir gak ..ntah ntah jumpa masa gath family tak? heheheh

Watie Aziz said...

Mummy Alisha,

OMG, ur baby so cute! i singgah ur blog tadi..no worries, nanti i masukkan entry pasal Gymboree dalam ni kay!! All the details as u wish!!

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

watie (phergh, cpt gilos reply)..

sah lar mu nie yg msuk menari ko-Q tu kan..ku ant. pengajarnyer.. sekali ngn Abg Zool, Alin, Reenee tue..x taw lar mu ingt muka ku lg ke x.. dlu ku selebet sey! skg ni jer dh cuns (ahaks, ku msuk lif tekan sndiri dh)..

yerp, kite sama batch tp lain fakulti.. ku kt fak. sains..

tuan umh MSK tu mommy lyna ku kenal kt susuibu.com..tp, kt situ dia gune nickname sitilina.. dia ade bgtau kt forum si.com psl MSK.. tu yg ku join..tp disbbkn ku bih-zi thp gaban (dgn anak, PhD, cupcake-ing)..x smpt nk forum-ing dlm MSK..dlm si.com pun ku dh jrg2 msuk skg nie..rugi x pi gathering itew..tp, nxt time nyer gather2 ku join nnt (eh, ade lg ke?)..erm, mu pun forumer si.com ke? mu BF-mom gaks kan..

mu ape cite skg nie? duk mane?keja mane? weh, dh mcm jejak kaseh laks..

me n de alisha said...

hai...salam kenal ...Thanks coz visit my blog...actually i rasa maybe u orang pertama yang view my blog...hehehe..coz mummy Alisha baru jew nak tahu memblog2 nih(betul ke ayat ni??)
Anyway thanks coz u nak share ur info dengan I yer...
I waiting ur entry K...TQ

Watie Aziz said...

Ecar,
ha,tu lah psal..kita sama-sama dance lah rupanya nih ..alamak bestnya jejak kasihan rupanya kita nih ..seronoknya aku!!hahaha..

i still remember kak Nini tuh,dia ada blog tak yerk? Abg Zool & Alin mmg i kenal..tapi dah lost contact jugak. Renee masih ada kontek juga. Jumpa kat majlis kahwin kawan2 so we keep in touch..

yer lah ..no doubt u dah lainn skang thats y i tak cam muka u dah. (cun cun!!) masuklah gambar kat U dulu, tak pueh hati nih sebab i still nak ingatkan muka u camner dulu ..kat UTM org panggil u apa yerk? Eka ker? I tak leh recall lah ..(mencinya ngan otak nih..)

I kenal Ros a.k.a Little Mama pun tru web dia yg fantastic bombastic tuh! Tapi semalam lah baru jumpa secara live di TV6. hhehehe... dapatlah nengok Izzah yg ala2 Qarissa jgk tuh..iskk..kalau u ada mesti best ..:)

I ada gak masuk susuibu. Biasa pakai nama watieaziz kalau tak silap. Tapi lama dah tak masuk..ganaz btol mak mak kat sana ..BF tegar tuh..memang bagus nak dapat support kat sana. I pun dah lama tak singgah...pasni insya allah masuk balik sana..

skang aku WAHM. Buat bisnes perfume online. senang2 masuk my web www.patiperfume.com. tuh yg semangat berblog tuh.semua pasal Qarissa..terus addicted..hehehe

aku duk Meru Klang. Eh beb, datang anak aku nya majlis kahwin (eh bukan ..) majlis anak aku nya 1st b'day 27 June ni tau! Aku wat kat umah ..leh kita jumpa .. ada invitation blog aku watkan ..haang klik. semua ada kat situ ..
http://qarissaparty.blogspot.com

datang weiii!! jgn lupa masuk gambar dolu2 ..ku nak tgkk...hehehe

Watie Aziz said...

Mummy Alisha ..
u're most welcome ..mee too pun baru berblog (betul ayat u tuh..hehhe) tak sampai 2 bulan pun..kita sekapal lah ..hehheeh..

i dah masukkan entry as u wish ..hope u dapat serba sedikit info & jelas ..any question, feel free to ask kay ..:)

p-na mama oja said...

yuhuu.. alo watie.. sonok dpt kenal u.. p-na dah add ur link tau..

wah.. sgt hevoc entry nie... bila mak nak update nie, slalu je ketingalan tau...bencik maks!!

wah.. Is pic kita menang pun ada...bila watie snap nie xperasan lar?? bole jd mamarazi nie...hehehe (bole ckp x perasan, skali mata tgk camera la..huhuh)

~amboi anakku sempat lak dia mengusya Qarissa tuh...huhuh

Lovely Mommy... said...

amboi watie.... glamernyer ko skang dikalangan mak mak nih...

aku pun kena active la mcm nih huhuhuhu... seronok tgk ko join gath tu n saiful is superb la very sporting!!!!

Watie Aziz said...

P-na, heheh..tq so much dear!! hahaha..lagi mau tanya ker ..mestilah ada picture u .. kan i yg suruh u all pandang i masa i amik tuh ..(walaupun sodih mak kalah dek non..hahaha)

u kena share plasma tuh ngan isabell yer ..potong 2 tau ..hahaha...Oja nak usha tapi cam takut2 sebab baru sampai ..member pun pandai plan wei..takat nak terus terkam ..ahhaha

Watie Aziz said...

Sue,glamerlah sangattt...mana ada ..baaru kenal semua tuh but they r so peramah & best join dorang ..u shud join them sue! nanti ada gath aku ajak ko sekali, kita gi sesama ..

hubby aku harus gila2 ..dapat bini camni kan ...hahha...dia kena "masuk kandang ghimau mengaumm.." hahahaa

Intan said...

Wahhh seronoknyer watie satu family kat sane. Meriah sgt gathering tu ye. Q pon baik je ye mummy kata, gud girl :)

Tak dapat joinlah hari tu coz ke rmh MIL :(

mama pasha said...

hi.. hi.. watie... as soon as i sow that gymbo.. i realised that Q tuh at the same school as pasha.. ehehehe..patut le i feel familiar with u.. rupanya dah jumpa kat gymboree.. nice to met u u know.. insya allah kami datang lah on Q's bday bash.. c ya..

Watie Aziz said...

Intan,
aah, best gath nih Intan, seronok jumpa kawan2 baru ..i really tot u pergi tau! tunggu2 jgk ..dptlah i jumpa Farah & Munira kat sana ..takper Intan, nanti masa b'day Q, kawan2 gath ni plan to come also, insyallah kita leh jumpa kat sini..:)

thank god Q behave hari tuh walaupun panas ... i rasa most probably sebab dia masih mengantuk lah ..ahahahaha...

Watie Aziz said...

Diah,
tuh lah pasal..i mcm ingat tak ingat masa my maid bgtau tau ..then when i think back & try to recall.. i rasa mmg kita pernah jumpa ..ur hubby face pun looks familiar ... rupanya kat GYmbo ..mesti time i nak keluar. u masuk atau vice versa ..ehehehe..

so gud to hear that u r coming!! :) thank u dear ..c u hear ..!

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

hahaha..gasak..dh jd jejak kasehan laks kt sini..bgus gak kite berBLOGel skg nie..kelmarin pun aku bru jer jmpe mmber satu UTM + satu blok kt KTHO..

abg zool kkdg ade gaks contact aku..dia ade dtg wedding aku dlu.. Reenee pun aku bru bumped kt MV aritue (wei, minah tu dh kawen lum?)..alin laks, aku ngn Reenee ade dtg wedding dia..ade gaks sms ngn aku..dlm frenster aku pun ade.. aku pnh jmpe kamarul (hsbnd dia) ms conference kt UM.. kak nini mmg hampeh lost contact.. act. ms ktorang thn 4 dlu dh x ngam sgt ngn dia..ktorang duk pulaukn dia (ktorang=aku, alin, reenee, zool etc)..yg nie nnt aku story-mory kt ko..

aku nie mmg dr dlu org duk pnggil aku e-caR (read:ika)..cume kkdg abg zool duk pnggil aku "dak kechik"..hehe..rsnye mmg ko pun pnggil aku e-caR gaks..bkn sameah, tuminah mahupun markonah..;-P.. dlu mmg aku serabai..tp, skg ni zmn kan dh maju..aku pun dh maju gaks..dh pndai lar tempek lipstick, blusher, eye shadow bagai..

aku mmg forumer tegar gaks kt susuibu.com..cume lately nie jrg msuk..been bz giloss..mmg klu msuk kt sana kite b'smngt kan nk jd BF-ibu..alhamdulillah smpi skg aku msh BF Eiymann (w/out cow's milk)..dh 2 thn 2 bln++ dah..smpi ade yg kata Eiymann bby tua sbb duk nenen ibu dia (hampess!!).. klu ko nk tnye psl BF, dunt hesitate to ask taw..aku ni mmg suke jd kaunter p'tanyaan BF.. aku hrp ko pun dpt BF Qarissa smpi 2 thn(weh, i heart Rania..brngan nk letak nama tu tuk bby girl akn dtg..x taw lar bile?)

ooo..ko WAHM..bestnyer leh ngadap ank tiap2 ari..aku skg nie under study leave..tgh wat PhD kt ukm.. aku x leh nk benti keja lg.. UKM+KPT dh ikat aku 6 thn kena keja.. huhu..

insya Allah klu aku xde ape2 hal, aku dtg bsday Qarissa..tkut time tu tgh bz cupcake-ing jer..huhu.. thnx fr yr invitation, neway! msti skg ni duk bz preparation tuk bsday bash kan.. aku dlu pun 8 bln b4 bsday dh mroyan sorang2 planning mcm2..slalunye ibu mmg cmtue kan..over acting..anknye xde ape2..haha..

watie, ko ade YM x? nnt leh kite YM-ing..kang sembang kt sini pnuh cite jejak-kasehan kite laks.. dh off topic nie..nie YM aku (id:shizuecaR)..

kay lar..dh pnjg jela aku mroyan nie..dh leh wat krgn spm nnt..

yaya said...

weh nampaknya aku terlambat meninggalkan komen kat entry blog ko ni, aku dok refresh blog hang arituh tak hapdet2 lagi so aku tunggulah, tuptup dah terlepas entry, anyway best kenal hang!

~Puteri-Nuur~ said...

singgahlah di blogku jua :P
hari tu tak sempat nak chit chatting sebab anak-anak buat hal :D

PFA-Now Everybody Can Smell Good! said...

Ika, ooo..ada cerita rupanya ..heehe..nanti hang story mory ngan aku lah ..ok beb, aku add ko nanti ..hang jgn gelak, aku nya id sexywatie tau!(dah tak sexy lagi nyah..hahah)

aku pun harap aku dapat BF sampai Q dua tahun, hang doakan lah ..susu mahal weh ...hahahaha

Watie Aziz said...

yaya,
tuh lah pasal...aku baru jumpa balik connection wired tu beb, sib baik masih terasa kesemangatannya weh ..aku terus upload gambar ..heheh

nice knowing u ...:) c u @ my baby b'day if hang takder hal, bwk hubby & adam kay!!

keep in touch ..

Watie Aziz said...

Nuur,
sorry sgt, i baru dapat singgah blog u tadi sebab ada kesilapan teknikal kat senarai tuh kan ..u dah inform bgtau yg betul, tapi i dah semangat add add semua adress @ my blog, terpula plak nak masukkan u punya yg betul...jap gi i masukkan & bgtau u kay ..

nice to meeet u dear ..takper ..paham, anak ramai so bz sket ..heheh...insya allah next time kita leh chit chat lagi kay!!!dtg b'day Q tak?

Lan0stZz said...

hi watie, Lana here. pasal gambar tu i pun pelik tanya hubby nape x masukkan jiji. sian dia. nway nice meeting u. sungguhlah peramah. and sorry ye x dpt dtg majlis kawin..eh majlis harijadi qarissa. hehe. Hope everything goes well :)

Watie Aziz said...

Lana,
hahhahaa..tu lah pasal...its ok, mesti hubby u tak sengaja tuh ..ahaks ..my hubby kata kan .. hubby u cam muka sedara dia nama Ezmir ..(sebab putih kot ..) hehehe..i pun agree lah jgk ..ahaks ..

its ok Lana, maybe next time, kita leh jumpa lagi..selamat berseronok kat Phuket kay ..jaga diri & family tau ..selamat pergie selamat balik wokeh ..!!have fun & keep in touch!

defina said...

wah, ceronotnyerrr....nnt tahun 2011, gathering buat lepas bulan 5 yer....silap aribulan ko yg jd hos...hehehehe

p/s: watie, kan aku dah kater, blog ko makin femmes skrg....wh, ramai peminat tu...

note: jgn tnye dulu pasal blog aku....hahahaha

Qarissa's Parents said...

Naimah,
ahhaha...macam tau2 jer aku nak tanya ..aku tgk gak entry hang ..tak tukau2 pun tajuknya..ni mesti penat layan tetamu nih..takper ..tetamu mesti diraikan kan ..hehehe

hehehe..aku jadi hos 27 hb nih lah ..ahaks ..kat umah sendiri ..hu hu..harap2 semua berjalan lancar..amin..

MiszMama@Haslinda said...

adoyaii..ruginye tak g gather2. kalu tak mesti muke ku yang ayu ni akan ade jugak. huhuhu

PFA-Now Everybody Can Smell Good! said...

Lynda, tu lah pasal..rugi tau tak datang ..seronok sgt ..kalau tak mesti muka u dah ditempek daslam nih..hahahah...dapat banyak kawan baru sum more..takper2 ..nanti masa Sara Kids Open Day hari Ahad depan, u datang tak? Kalau datang, leh jumpa ..:)

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading