Sunday, June 14, 2009

Qarissa Dengan Tangga Misteri...

Wah, tajuk gempak jer ..misteri lah sangat ..hahahha...tapi seriously, pada aku memang cam misteri sket lah ..ahaks .. Video nih aku amik pada 4 June 09 yang lalu. Seperti biasa, lambat upload dan sekarang baru berkesempatan nak masukkan dalam blog...:)

Ceritanya cam ni, aku as usual tgh melepak ngan Q kat bawah.Dia baru lepas mandi & maid aku masukkan dalam walker dia. Member tgh melayan GOGO lah (as usual, apa lagi kan ..mak sabar jer noks...). Baik punya tgk sampai layan sandar baekkk punyaa kat walker dia ...meh tgk sini..(nih sample-sample pose Q yg ada dlm collection aku..hehehhe)

Wayang baru nak start nih...
Amik position yang best dulu...
Ciannya Lep Frog dia tertonggeng pun dia tak peduli..GOGO tetap di hati..
Iyah..Itu dia gaya terbaekk...
Menonton wayang PERCUMA!!
Baekkk punya sandar nampak...? 1st class seat ker ..?
Hehheheh...Bestnya GOGO nih...I love U GOGO!

Tengah-tengah syok layan GOGO, then suddenly aku dengar dia membebel-bebel sorang-sorang (dengan sangat becok) sambil menunjuk-nunjuk ke arah tangga. Ulang-alik, ulang-alik ngan walker dia tuh ..siap point-point kat tangga tuh ..Time tuh aku duduk kat sofa. Memula aku wat bodo jer, coz I really tot Q tgh bercakap ngan Daddy dia (coz aku cam ter perasan my hubby naik tangga tuh), so i tot maybe Saiful main Peek A Boo ngan Qarissa. Tapi si Qarissa nih lain macam jer membebel & tak der sapa pun layan dia ..tak dengar pun suara hubby aku.. **dah mula curiga**

Aku pun merajinkan diri untuk bangun & tgk apa yang Q bebelkan tuh? Bukan main poyo lagi bunyinya? Alamak ..! Bila aku tgk kat tangga, takder sorang pun kat situh!! Hu hu...ko main ngan sapa nakk oii...ko bebel ngan sapa tadi ha?? Aku dah macam cuak sket ..tapi maintain cool..aku terus naik atas (nak tgk Saiful ada kat atas ker tak ..sambil2 ambil camera, mana tau Q bebel lagi ker, leh aku rakam, untung-untung nampak lah ngan sapa Q membebel... hahahahahh)

Perhhh...Saiful takder kat atas rupanya beb.... aku terus amik camera & turun bawah .. rupanya Saiful kat luar .. Then, pas aku turun, si Q tuh membebel lagi...aku apa lagi ..rakam lah aksi dia membebel dan menunjuk-nunjuk tangga..tapi budak comey nih plak, nampak camera ada button color merah ..as usual - distraction lah .. but still i managed to capture the moment dia membebel2 dan sesungguh hati suh aku join sama ngan dia tgk "apa ada kat tangga". Hhhehehe..Mummy tak nampak lah nak ... Icha kim salam jer lah ngan kawan Icha (kalau ada ..) cakap ngan dia kawan boleh, kacau jgn ..nanti kena tangkap masuk botol tau! heheheheh..(gelak serammm..)

Tapi memang aku & hubby perasan lah si Qarissa nih memang suka sgt pandang area depan tangga lama-lama (dari arah sofa) & suka tunjuk-tunjuk sambil bebel-bebel ..pastu kan ..nanti mata dia akan bergerak, dari arah tangga terus ke bhg alarm point kat belakang sofa.. kat belakang sofa we all tuh mmg Saiful ada buat hiasan batang kayu (stok berat nak m*mp*s .kayu padu weh...ntah hapa nama ntah ..pakcik yg buat tuh lah, suh beli, padahal leh jer beli yg kosong punya isi & murah jer ...sabar je aku) dan mata dia akan terpaku kat situ ..heheheh..jeng jeng jeng ..seram tak? hahahhaha.. tapi taklah dia menangis ker hapa .. & takder lah takut sgt pun, cuma perasan cam maybe dia nampak "kawan" kot ..baby kan leh nampak mender2 yg kita tak leh nampak .. so far ok jer .. anak aku happy jer kat umah .. tidur lena & setakat nih tak pernah lah ada mender pelik2 pun ..

We all selalu cakap ngan dia ..."Icha nampak Oni yer? (arwah MIL aku, Mak Saiful). Kim salam Oni yer ..cakap Mummy & Daddy sayang Oni sangat ..." Hhehehe.. (dengan harapan dia leh nampak lah ..) ahaks ..

Teringat plak aku, masa hari ke 40 arwah mama meninggal tak silap, lepas Magrib. Saiful bawak Q turun bawah, then suddenly Q happy giler tak semena-mena, pandang arah luar mengadap tingkap kat penjuru rumah sambil melambai-lambai penuh excited!!!! Kepala terpusing-pusing, kejap sana kejap sini, then lambai-lambai. Saiful baekk punya nyanyi nyanyi (memang selalu we all nyanyi lagu nih kat Q, tukar-tukar lirik ikut keadaan) - "Qarissa, anak Mummy, anak Daddy, cucu Oni..." (sumthing like that lah ..hehe.. pun dengan harapan kalau betul yg Oni dia ada time tu dengan izin Allah SWT , Oni dia dgr & happy tgk Q membesar dengan sihat & sempurna ... (may Allah bless her always - Amin..)

Mehlah kita layan video nih, tgk anak aku membebel ke arah tangga misteri ..Jgn korang takut plak nak datang umah aku time b'day tau ..! Ngengada lah kalau nak bg alasan takut ..memang nak kena lah tuh kan kalau bg alasan lapuk tuh..hahahah



Yang Tak Berapa Seram...

9 comments:

Smelly Butt's Ama said...

waaaa..seram ooo..hehehehe..selagi takde apa apa yg pelik berlaku, its ok la ekk. borak borak cukup lah. hehe

Watie Aziz said...

Chern,
hahahha..that's y lah..mee pun as long as everything ok.. i dont mind lah ..baby ma ..imagination jer kot..ahhahha

Lovely Mommy... said...

eh, jgn la pk bukan2 wei korang ni menakutkan aku la... shes just curious la nak naik tanga tu ahahahah...

Afzan said...

wargghh.. dahla bace time kol 12.44 tgh malam nih. seram lah.. huhu.. takut... misteri nusantara nih.

Watie Aziz said...

Sue & Afzan,
hahahaa..berjaya jugak aku menakutkan korang yerk...misteri nusantara tak tahan ..ahahha..tak lah ..budak biasalah ...ntah hapa lah dia nak suh aku tgk agaknya kan ..dia nak suh aku teman dia naik tangga kot..lama tak buat lawatan sambil belajar weii..ahask!!

Intan said...

Ibu, arissa tatut lah ibu...uwaaaa!

Watie Aziz said...

hhehehe...Arissa takut ker?? nanti aunty pekluk kuat2 ok...tak takut dah nanti!! hehehehe..

Q nih mmg kuat membebel..Arissa wat bodo jer kat dia nih....hahahahaa

defina said...

uiiii, dah ler umah aku ade tangga, ko masukkan plak entry nih. siap Q jadi pelakon utama lagi tuh....huhuhu

Qarissa's Parents said...

naimah, hehehehe...seram tak ..seram tak...??nanti hantu mat salleh kacau ko..hu hu... Q kan drama queen ..poyo tuh dah tentu..hu hu..ahaks ..

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading