Wednesday, June 10, 2009

Sehari @ Bird Park Ikano Power Centre

Hujung minggu lalu (6 June 09), genap umur Qarissa 11 bulan 11 hari, aku menghabiskan masa bersama keluarga di Ikano Power Centre. Mula-mula takderlah plan nak ke sana. Tapi Along call bgtau yang kat Ikano tuh ada Bird Park. Di buat khas sempena cuti sekolah. Bila dengar camtuh, terus lah melencong ke sana. Memang dah lama nak bawak Qarissa ke Zoo Negara tapi masih lum berkesempatan. Asyik bawak jalan shopping complex jer ..hehehe.. Jadi, memandangkan ada peluang nih, aku pun gunalah kesempatan untuk tgk Bird Park ciptaan Ikano tu ..ok gak sebab tempat besar & ada aircon ..kalau kat Bird park yang betul kan panas ..hehehehe..

Wah, memang betul2 seronok masa kat sana. Qarissa bukan main suka lagi tgk semua fish & bird yang ada kat sana ...dia macam ghairah giler, semua mender dia nak tgk dan macam tak cukup mata pandang semua tuh ..nak tergelak pun ada ..tangan dia sibuk tunjuk itu ini..geram jer tgk ..mulut pun asyik membebel jer .. takmo balik member!! Ayik duk tolak-tolak badan nak tunjuk fish ..hehehehe.. tergelak aku tgk drama dia tolak-tolak badan tuh...meh lah kita tgk aksi dia .. heheh













Aksi-aksi anakku yang teruja & excited!

Ha, yang tak sangkanya, we all siap jumpa Tun Dr Mahathir lagi kat sana tau! Tun shopping kat ACE Hardware. Punyalah menggelabah dan teruja nak amik gambar Tun, sampai cari kamera pun tak jumpa. Adik aku bawak ntah ke mana. Sempatlah guna camera Along aku untuk amik gambar me & hubby bersama Tun. Mengigil-gigil tangan dia amik gambar tuh..Huhu ..cam tak cantik jer aku rasa ..:( Hahahah...Sayangnya, gambar tuh ada dalam camera Along.. Nak jadikan cerita, tak dapat print on the spot sebab kedai tuh punya queue utk tunggu dia print gambar we all sgtlah lama ..so tak dapatlah print. nak amik simpan dalam laptop pun tak dapat sebab hubby Along aku dah bawak ke Australia. So kena tunggu dia balik dr Australia baru leh simpan.Hhehe..

Tapi, dapatlah aku amik gambar Tun masa dia ngah shopping guna camera adik aku. Niat di hati nak amik lagi gambar Tun, tapi bodyguard dia bg signal- TAK BOLEH DAAA... sabar jer lah .. so aku amik dr jauh jer ..tuh pun bodyguard dia cam halang-halang (dengan badan dia yg gemok dan besar tuh..hu hu...) so antara nampak ngan tak nampak lah ..:( tak sangka btol dapat bergambar ngan Tun live ..very polite ..senyum jer dia .. Love u Tun!!

Brother baju cekelat tuh lah kata TAK BOLEH ..menci ah bang ..tak sporting!!



Papparazzi tak menjadi aku nih...hahahaha, gabra + excited sampai gambar pun blur!

Dan, selepas penat berjalan, Q akhirnya tersenyum gembira sambil makan "health food" dia ..dan akhirnya ...tertiton!!






2 in 1 job - Makan sambil Tidur !

Fun @Ikano,

15 comments:

Afzan said...

Excited betul Qarissa ye. Sume mende pon die tunjuk. comel.

Watie Aziz said...

afzan,

aah, tu ah pasalnya ...semangat giler ..mulut becok..since balik from ikano...i tak tahu napa, mulut dia asyik potpet pot pet je..hehehehe

-Ain-Dak In- said...

hahahaha..
besnye bwk budak2 p tgok binatang....
mcm2 ragam...
hehehehehe.....

x sabar nak wat planning p zoo ngan anak2 buah...

"sayang2 suma...beratur ikut ketinggian...jom ikut acu p meronggeng kat zoo..."

hahahahahaha.....


p/s: untungnya k watie dpt jumpa tun...jeles ain...

Nornaimah said...

Q potpetpotpet tu mesti duk bercerita masa dia kat bird park tu...hahaha..

cara Q teruja pun buat kita teruja gak.....geram aku tengok..

kat dc ni ade gak zoo, diaorg kata besar gak...nnt cuaca elok2 masa free, aku ingat nak bawak kashful g sana...

Watie Aziz said...

hahahhaa..lawak lah Ain nih ..tak dapat akak bayang Ain bg arahan cam tuh .. ahaks ..mesti kelakar . huhu...

tuh lah ..akak memang nak bawak dia gi zoo...seronok kan ..tapi zoo negara nih cam hampeh jer ..hahahaha...dah berpuluh tahun tak pergi ..rasanya time sekolah rendah jer kot ..ahhaha

Watie Aziz said...

naimah, tu lah pasal...aku ngan saiful excited tgk mulut dia membebel, siap buat intonsa lagi tuh ..hahaha... dah ada gaya2 becok cam aku nampaknya si q tuh ..

aku cadangkan ko tunjukkan kasful gambar2 binatang, bunyi2 dia ..then ko bawak gi zoo..mesti best naimah ..dia dah kenal menatang2 tuh suma ..hehehee

Ummi Salsabila said...

wa..qarissa da pi.thu gak.tp lum pi lg.ntah dpt pi ke tak...huhu.ahad ni last kan.
ui,excited nye Qarissa!! tunjuk sana sini.curios btol die.

adianiez AIDA said...

watie, tq for giving me the idea... Ikano power centre ni kat ner. nanti citer kat aida yek.

next month da plan nak gi zoo negara dgn adik. biar kan anak-anak kami meronggeng - bak kata ain kat atas tu... he hehe...

kabo nyer zoo negara best dah skang ni.

Watie Aziz said...

US,
tuh lah pasal..Q mmg curious ...semua dia tunjuk sampai nak meloloskan diri masuk dalam kolam fish tuh..heehehe...siap boleh tunjuk2 lagi kat arah bord park tuh after we all dah jalan jauh sket ..nak suh gi lagik lah tuh..ahhahaa.. gi lah US, bawak Aufa, mesti dia suka tau!!

Aida,
no problem dear ...i pun plan nak gi Zoo...betul ker dah best yang ..? isk tak sabar nya ,,i sia beli tiket Bird Park lagi hari tuh,,sebab kalau beli kat sana, harga RM 10, kalau beli masa kat Bird Park, harga RM 15. Hhehehhe

Intan said...

Seronok tengok muka Q, very the excited nye...clever girl! Bestnye watie dpt jumpe Tun Dr. M. Intan pon suke dia gak coz for me dia yg paling "power" sebagai PM compare dgn semua yg pernah pegang jawatan PM atau yg sedang pegang jawatan itu...ha ha ha (jgn mare ye Najib):)

MiszMama a.k.a Haslynda said...

lamenye tak lepak kat sini.huhuhu.. qarissa suke dgn animal lah..pasni bleh g zoo n aquamarine klcc plak..hikhikhik

Watie Aziz said...

Intan,
tu lah pasal, dia memang suka animal. skang nih, setiap kali watie tunjuk Little Reader kat dia kan, dia mesti akan imitate the sound of the animal tau .. nak tergelak dengar .s.ebab suara lembut ..intonsai jer sama ..nak nak time horse bunyi...cute sangat bunyi dia buat ..ahahhaa..

hahahaha..pasal Tun tu, walaupun i tak sokong UMNO, tapi i raasa he's the best ..walaupun org kata dia kuku besi, tapi kita rakyat nih tak terasa, masih ok lagi houdo kita kan ..skang nih ..adeii....sakit btol lah ..

Watie Aziz said...

Lynda,
aah, Q memang suka animal..heheh..i dah gi aquaria tapi masa tuh dia dalam 4 bulan kot...hahaha..excited terlebey sudda ..kalau gi skang mesti dia lagi suka kan ..hehhe..zoo lum gi ..dalam perancangan ..sama gak ngan Bird Park..ehhee

Lovely Mommy... said...

ha tu la wati aku kata dah menarik kan?

aku pegi bawak diya ari tu tak amik gamba la plak sbb aku bawak dia alone jerk maner nak pegang dia nak pegang camera lagik eheheheh...

Watie Aziz said...

serius best sue, oklah ..tambah best sebab dalam aircon..kalau kat betul2 Bird Park mau berpeluh ketiak aku gak nih..

hehehe..tapi aku beli lah tiket Bird park tuh...:) tak sabar nak bawak Qarissa tgk Bord lagi...mesti dia suka...

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading