Thursday, June 4, 2009

Sepetang di Children WareHouse @ PedyPak

Hari Jumaat minggu lepas, kami sekeluarga telah menghabiskan masa petang @ WareHouse PedyPak. Sesiapa yang belum pergi lagi, bolehlah menjengah ke sana. Jualan Murah @ Kilangnya tuh sehingga 7 June 2009 ini sahaja.Tak lah jauh sangat, bunyi jer macam jauh, heheh..di Pandamaran Klang. Kalau nak tau lebih lanjut tentang WareHouse nih, boleh klik SINI.

So, komen saya tentang Warehouse tuh - NOT BAD lah ..boleh tahan murah barang-barang dia. Saya beli few things untuk Qarissa. Kira Pra Hadiah Untuk B'day Si Kenit nih lah.. hehehe.

Meh tgk apa barang-barang yg dijual kat sana ....ni antara gambar yg sempat saya amik (yg saya TERINGIN nak beli sebenarnya ..hahaha)












Geram jer tgk mainan2 kat atas nih..heheh


Dan inilah barang2 yg saya SUDAH beli untuk petang tuh...meh kita tgk sat ..


Inilah mender yg saya NAK BELI SANGATTTT untuk Qarissa. Murah pada saya sebab harga dia cuma RM98 siap dengan 2 batang extended gate untuk cukupkan 45 inci lebar tangga rumah ..hehehe..if kat luar, belum campur extended gate dah RM 119, kalau tambah extend, mau RM 200 gak tuh. Memang sungguh BERBALOI- BALOI...


Ni pulak, beli sebab nak letak dalam Play Pen Qarissa. Play Pen tuh nipis sket so kesian kat Qarissa macam tak selesa nak melepak dalam tuh walaupun dah letak few lapisan comforter baby. So memandangkan tilam ni tebal dan harga pun okey, saya rembat seketul! RM 48.


Jeng Jeng Jeng ...agak2 apa nih yerk? Mender ni tak rancang nak beli tapi saya tak leh tahan tgh mender nih, geram & excited nak bawak balik jugak!! Saya tau Qarissa mesti suka naik menatang nih..hehehe...Jadi, saya tutup mata, beli jugak untuk Qarissa walaupun takder dalam perancangan awal. Kiranya Pre Gifts Untuk B'day dialah konon (nak sedapkan hati sebab dah rabak kuarkan duit ..hahahah)



Yeehaa...Inilah dia toys terbaru untuk Qarissa!! Lepas diskaun RM 390. Seronok giler dia naik slide tetiap hari lepas we all belikan dia mender nih. Dia suka jugak naik buaian tuh. Siap breakfast dalam buaian lagi. Tuh mata dia tgh pandang TV lah tuh ..Apa lagi kalau bukan tgk GOGO. Jari dia plak tgh tekan button lagu-lagu yg ada kat situ. Dia tau pulak tuh lagu Oh!Susanna dgn Bingo. Dah selalu dgr kot! Badan terenjut-enjut bila dgr lagu tuh. Hehhee. Mender nih leh letak luar rumah tapi rasa sayang plak ..Biarlah kat dalam rumah dulu. Ahaks.

Tuh jer lah yang saya beli dekat PedyPak petang tuh. Penuh jugak kereta dibuatnya nak masukkan semua benda-benda nih. Hehhee.. nasib baik muat. Kalau tak ..perghh...ada yg 2 kali round amik barang. Hahaha..Tq to MYVi yang berjasa!!

Mmm...saya skang actually tgh pening nak uruskan majlis B'day Qarissa yang akan di adakan 27 June nanti. Banyak rasanya mender nak kena buat tapi masih lum buat. Huhu.. Saya dalam proses buat invitation untuk semua saudara mara, jiran-jiran & rakan taulan. Insya Allah kalau dah siap semua, saya akan buat announcement dalam blog ni. Tungguuuu...!

Yang pening,

13 comments:

:: m.u.n.i.r.a :: said...

wah..bestnye!
ku pun tergoda ngan barang2 itu..
nak pegi tapi tak dapek huhuhu
ujung minggu ni de kenduri kat kuantan huhuhuhu

pst:u taknak gi lagi ke?leh order hehehe
gate dia murah ar..mmg murah!

adianiez AIDA said...

watie... best nyer...
saya akan ke klang gak weekend ni. pakcik saya kawin kan anak. kat mana saya tak pasti rumah nyer, sebab baru pindah...

kat ner yek exactly the place ?
pandamaran ?
mcm nak gi...
nanti watie mesej Aida kat blog yek.
urgent...

Watie Aziz said...

Munira,

alah yer ker ..ciannya ..tuh lah dia bukak sampai kul 6 pm jer plak..hari bisa kerja susah sket nak gi.. heheh..i mmg tak gi dah ..kalau tak leh tolong belikan apa2 u nak ..ehhee..tu lah gate diaa mmg murah kan! puas hati i beli..ahahha

aida, sib baik dah cek posting saya before this ..baru ingat nak reply bg alamatnya ..dah dapat pun ..ehehhe ..ok ur most welcome..!

Intan said...

Menariklah watie toy baru qarissa tu. Ingat nak belikan arissa jugaklah but nak kena bodek hubby ku ke situ weekend ni...sampai ahad ni kan?

Watie Aziz said...

Intan,

aah, sampai 7hb. Gilah tgk, mesti u tergoda jugak..I bet mesti anak u suka that slide .. Qarissa suka giler naik slide ngan buai tu, i suggestkan beli slide yg lurus jer macam yg i punya, sebab dia ada jugak slide yang macam turun naik & bengkang bengkok sket, tapi tak seronok ah sebab nanti baby tersekat masa nak turun..

macam yg i beli nih, laju jer turun, sebab tuh di suka. then buai nya pun selesa dan besar. boleh ayun2 tanpa risau dia jatuh.

ada satu jenis lagi, lebih mahal dlm RM 460 tapi buaian tak sedap, stiff sgt bdn baby dan pengadang depan tuh setakat tali biasa. Slide pun jenis yg mscm i ckp kat atas tuh..

gi cuci mata kay ..mesti u pening nak pilih mana satu..hehehe

Afzan said...

wahh slide tuh cantik nyee.. best la qarissa dapat berayun je sambil tengok Go Go die.

Watie Aziz said...

afzan,

tu lah pasal, dia mmg suka sesangat mender tuh..makan pun disuap atas tuh ..hehehe..tetiap hari naik slide ..hehehe...

ingat nak letak luar tp sayang plak..takper lah biar kat dalam dulu..ehehehe

cupcake-caR said...

wah..sopeng sakan..sopeng bby's stuffs nie mmg x akn abis smpi bile2 kan..

btw, slide+swing tu santekk.. Eiymann pun ade slide+swing playhouse..cume xde basketball-net tu jer..kt umh ni pnuh ngn toys Eiymann..umh dh lar sekankang kera.. huhu..

Watie Aziz said...

Ecar,tulah pasa..mau rabak poket kita dek non...takper, anak pertama jer ..anak kedua, just inherit yerk..hahahaa

defina said...

watie,
kalu aku pon tengok meinan2 tu, aku pon geram....rasa nak borong satu gedung tapi nak taruk kat mana? hihihi

Qarissa's Parents said...

ko wat camni naimah ... beli dulu ..carik tempat kemudian ..mesti ada tenpat simpan punya ..kalau tak cukup tempat gak ..ko htr kat no: 16, taman AP, Meru klang ..hahahaha

defina said...

boleh gak, tapi tunggu pindah ke alamat tu thn 2011 ekkksss....hehehe

Qarissa's Parents said...

hahahahah...lambatnya weh ..Q dah leh main dah time tuh..dah gemokkk! hahaha

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading