Friday, July 24, 2009

Happy B'day Danish Muqriz & Baby Harisz

Last week, hari Sabtu aku di penuhi oleh jemputan b'day. Ada 2 majlis aku kena gi. Satu siang, satu malam. Siangnya, aku ke area Hulu Langat untuk majlis baby Harisz. Kwn UTM aku punya anak - si Fahmi & Ina. Fahmi ni aku kenal masa praktikal kt Petronas, nama jer satu uni, tapi tak pernah betegur- sapa, sampailah we all jumpa @ Petronas. Barulah geng dan baik sampai dah beranak-pinak ni. Umur Qarissa ngan baby Harizs tak jauh..dekat-dekat..nanti dah besar leh lah we all kongsi buku UPSR anak bersama-sama. Wakakaka...

Aku sekeluarga bersama Sal & anak-anak serta Fahmi sekeluarga.

Hmm..dah sedap melantak kat umah orang, aku boleh lupa nak hambek gambar!! hahha..Ni semua Sal lah punya pasal, sibuk ajak aku mengumpat sampai aku lupa wei!! Sudahnya, ada 2 keping jer gambar yg ada. Sama posisi plak tuh! hahahah..Takper2, cameraman Harisz ada banyak gambar! Hehehe..

Hadiah yang Qarissa bg pada Harizs! Confirm Harisz suka lah!! hehhe.. Gymboree Bubble Starter Pack!!

Lepas habis majlis, kami terus bertolak ke rumah akak aku @ Pantai Hill Park. Along dah berangin sebab aku datang lambat sket. Tapi member tgh set rambut kat Bangsar. Boleh??? Aku siap leh main-main ngan Q, Irfan, Dania & Danish kat umah dia sementara tunggu lepas Magrib. Kesian pulak Along aku kali ni. Nak wat majlis tapi macam-macam plak sangkak yang timbul. First org khemah accident!! Kalau tak, khemah akak aku mesti vasss, macam aku punya jugak! Wakakak.. Kat Kesas Hiway, habis terbalik lori dia, korang bayangkan lah betapa kelam -kabutnya akak aku!! Kesian btol dia. Nasib baik abang ipar aku banyak contact. Terus on the spot dapat khemah.
Hadiah untuk Danish.
Phewitt...Dania nampak pusat cam heroin Hindustan ...Tgh bersiap.. wat rambut dulu..hehe
Q: Hoooo... mentang-mentanglah aku tak banyak rambut, kak Dania nak eksen plak....!!

Bila dah malam, time nak start tuh, ada lak electric problem. Khemah takder lampu. Bergelap kejap. Tapi tak lama ah .. After di betulkan, semua cun! Then, kek pulak datang lambat. Cupcakes dah amik pagi, cuma kek yg besar jer sampai lambat. Kakak aku order 2 kek. Satu jenis cup cakes, dia ambil ngan kawan aku Suliana dan kek 4 segi & bulat utk Danish & Irfan, akak aku ambil kat Ecar. Dua-dua kawan aku nih , aku yg promote kat Along! hhehee.. Aku nih kalau pasal promote-mempromote mana-mana yg bagus, memang pandai!! hehhehe.. Insya Allah berkembang lagi bisnes kengkawan aku pasni sebab dah ada gak yg mintak contact dari aku & Along hari tu. I support u both of my frendsss!!!

Clown & Clifford with Dania & Irfan.
Seronok aku dapat gambar puas2 ngan Cliffford. Hari tuh tak sempat nak hover-hover. Hahhaa..

Aku kesian betul kat Ecar. Aku tak sangka lah yang rupanya kek tak sampai lagi, aku budget kek pepagi dah sampai, macam masa b'day Q. Rupanya, Ecar bawak sekali keknya dan nak dijadikan cerita, jem sepanjang2 jalan kat Sg Besi kata Ecar. Nasib baik dia sampai time tengah ramai budak lagi, kalau tak, orang tua-tua jer lah nyanyi..Hhahhaa.. Tapi, kek dia yang sungguh sedap itu telah menyebabkan org lupa akan kelambatan dia ..Hahaha.. aku makan banyak oo... Sure aku akan order lagi pasni. Sayangnya, Ecar tak sempat nak duduk sekali sebab dia dah kelam kabut + rasa bersalah (no hal lah beb, janji kek tuh sampai yang ...heheheh) & kebetulan Eymann tidur plak, so dia terus ke umah maknya yang ada kat Pantai Hill Park juga! Hheehe..

Hanya gambar cupcakes Suliana jer yg sempat aku ambik, sementara menunggu kek Ecar. Bila Ecar sampai jer, kelam kabut we all letak atas meja, terus nyanyi dan potong kek, tak sempat aku nak ambik gambar. Ralat jer rasa. Tau tau dah habis kek semua!!

Time nak nyanyi plak, boleh ker DVD tuh melompat lagu? Memang weird sebab lagu Happy B'day tuh kat track 46. Tapi DVD tuh hanya boleh main track 45 & 47 jer. Track 46 tak boleh, dia melompat terus!! Hampasss jer kan!! Aku pun tak pasti kenapa, tapi dengan selambanya, aku pegang mite dan buat announcement, mintak semua nyanyi live reramai dengan diketuai oleh aku memandangkan suara aku paling "sedap" kat situ! Wakakakak... Nyanyi live 2 kali lagi tau! Satu untuk Danish dan satu utk Irfan!

B'day boy with his Tuxedo - Danish Mukriz! Dia memang suka pakai belon camni.
My little bro - Irfan, b'day selang sehari jer ngan aku!! Sebab tuh ramai org lupa b'day aku sebab lagi excited ingat b'day Irfan!! Waaaaa..tapi aku kengkdang pun lupa b'day sendiri..hahahha

Kakak aku hired catering & makanan dia boleh tahan sedap lah. Not bad, kambing sampai 3 ekor dia sembelih wei!! Giloss dan dalam masa beberapa jam, licin habis kambing!! Aku rasa aku tak sempat makan pun!! Hu hu ..sabar jer lah ...Qarissa banyak lepak dalam umah sebab dia dah mula menampakkan ketidaksihatannya. Dah nak mula demam & selsama batuk. Jadi aku suh Nor letak dalam bilik akak aku jer. Gambar pun we all tak sempat amik ngan Q, cuma gambar ni jer aku sempat hambek, tu pun dalam bilik akak aku. Q selekeh dan dah takder mood, actually aku dah bukak baju dia, then sempat lagi nak posing walaupun zip belakang dah terbukak, member hangin terus nangis!!! Tensen tul minah tuh! hahaha...

Hanya sempat bergambar dengan baju Princess Q @ bilik akak aku. Tu pun dia ngah kontrol nangis ...tapi mak apak masih tak sodar diri!! Selebet jer anak aku time ni..Hahhaa
Q: Haa....dah lebey ah ni Mummy..Daddy..Icha penat tau!! Cepatlah tukar baju Icha...Asyik nak bergambarrrrrr jer ... Menci ahhh!!!

Majlis habis dalam kul 11 malam dan aku balik around 1.30 am. Penat gilos sebab seharian kat luar. Aku balik lambat sebab maid aku yg sungguh bijak ni dah terkuncikan pintu bilik akak aku dan barang we all ada kat dalam bilik tuh! Setelah di cuba oleh Mc Gyver tak bertauliah, pintu masih gagal dibuka dan terpaksa panggil tukang kunci datang umah. Senang-senang jer Apek tuh dapat RM 100! Kerja tak sampai 10 minit!! Sungguh cekik darah!!

Amboi, Danish nyanyi karaoke sampai kena pelayan diri sebelah sediakan air! Haus tullll...!! Wakakaka
Sal pun datang tau!! Seronok dia dr tgh hari ke malam, berjalan bawak anak ronda-ronda!!
Me & Sal family sebelum dia balik. Adam suka benar nak main pedang ngan aku. Takut aku mende tu meletup! Hahhaa..

Apapun, we had fun & aku happy sebab bukan saja Danish suka hadiah yang aku bagi, tapi kakak nya si Dania pun suka gak! Aku cuma sempat ambik gambar kotak balutan jer, gambar hadiah aku tak sempat capture tapi memang best hadiah tu. Aku belikan buku aktiviti & flash card KUMON yang boleh tulis & padam. Ada 5 set aku belikan. Mahal siut brand KUMON ni. Nearly RM 200. Aku saja jer tak tanggal harga biar akak aku tgk harga dia mahal tau!! Wakakak.. nanti dia ingat flash card biasa mesti murah..Tolong sket erk...rabak duit aku tau! Hahahha..Aku beli @ Gramedia TESCO SETIA ALAM. Sebab aku tak pernah nampak dan KUMON memang terkenal. Akak aku nih, kalau b'day anak dia, aku mmg kena prepare lebih-lebih sket utk hadiah, memang leh bengkok! Hahahaha.. nasib baik baru dua (adoi, tak lama lagi 3 wei ..pengsan aku!!). Laki aku pun suka hadiah tu sampai dia ngadu kat Icha. Dia kata, "Icha, tengok Mummy beli hadiah buku mahal-mahal untuk abang danish, untuk Icha takder pun nakkk......". Sabar jer haku noks!!

My Along's happy family. Tak lama lagi nak meletup lagi sorang. Hhehehe..

To Harisz & Danish, happy b'day to both of u ok sayang, senang Auntie nak ingat b'day korang berdua sebab sama tarikhnya..hehehe..Semoga menjadi anak yg bijak dan berjasa pada org tua!! Jangan nakal-nakal & sapa terer, lehlah ngorat Q kalau dapattttt.. Haahahahaa...


Happy B'day Both Of U,
Qarissa, Auntie Watie & Uncle Saiful

9 comments:

Nur said...

salam..
love all your posts!tq sbb introduce little reader to me..very inspiring!

bdw, amiklaa award kt umah i yer!

Watie Aziz said...

Nur, tq so much dear ... u're most welcome .. happy to hear u that LR. bagus to teach ur baby kan? hehehe..

i dah singgah umah u tau ..dah letak komen pun ..ehehhee

defina said...

watie,
syoknya tengok celebrate besday....kashful tunggu lain tahun....:)

Watie Aziz said...

hahahah..aku tunggu kashful kat malaysia yerk..nanti leh sambut besar2 an ..hehee

me n de alisha said...

bestnye watie...Danish dapat hadiah gempak gitu, ish rasa nak jadi Danish lak...hehehe

adianiez AIDA said...

wah... ada lagi yek kartun merah tu.

Hariszudin Ahmad Fahmi said...

uhuhuhuh....qarissa high taste....tak dapek mama nk tlg harisz...uhuhuhhu... susah nk ngorat ni....

Hariszudin Ahmad Fahmi said...

tq aunty for the gift...mmg harisz enjoy habis la dgn bubble2 tu.. lain kali bg la twin pack! haha....demand tul

Watie Aziz said...

Mumy Alisha,
mmg best & untung danish kan ..hehe

Aida,
aah ada sebab my sis pun beli set Grolier itk anak dia ..suka gilos anak2 dia! hehehe

mama harisz,
hahahah, harisz kena polish skill mengorat ah .mana tau sangkut nanti? hahaha...mainan tuh mmg best kan! hehehe...suka aku harizs happy .. twin pack sapa lagik sorang nak main? ahhaha..ko ker?

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading