Saturday, August 15, 2009

Contest Jom Main Air Bersama

Ok, masih dalam mood contest. Sebelum terlupa dan terlepas tarikh tutup, baik aku cepat2 masukkan entry nih. Kebetulan pula, memang ada gambar Qarissa tengah swimming buat pertama kali dalam hidupnya! Hehehhe.. So, memang sesuai lah aku masukkan wajah dan tubuh badan anakku yang gebu dan gemok masa nih. Bila tgk balik gambar dia time nih, rasa cam best jer .. Sejak Qarissa pandai berjalan, si kenit nih dah makin kurus, peha pun dah lembik. Hu hu.. kalau dulu, bukan main pejal, lemak berkrim disukai ramai tauuuuu..Wakakakak..

Sapa yang nak join contest nih, meh klik Logo kat bawah nih..:)
So, inilah gambar2 yang aku pertandingkan untuk Contest Anjuran Kak Yong ini. Terima kasih Kak Yong sebab menjemput Watie menyertai Contest ni..Mesti masuk sebagai tanda sokongan kawan-kawan blog! Yeeha .. :) Dalam blog Kak Yong, takder pula dinyatakan hanya satu gambar yang perlu dipertandingkan, jadi as usual, aku yg tamak ini akan tayang gambar-gambar perut, kaki dan lemak-lemak Qarissa dengan banyak dalam contest ini hokay!! Hahhaha..

Nama Peserta: Rania Qarissa Rizal bt Saiful Rizal
Umur masa Join Contest ni: 1 tahun 1 bulan 2 minggu & 5 hari.

Qarissa dengan lemak yang terbonjol sedang menahan sejukkkk...
Happy Mummy & Baby @ swimming pool.
Dalam air pun masih jelas lemak nya kelihatan kat peha tuh. Berketul2 hokay! Baju terpaksa di ikat sebab londeh! Hahahhaa..
Yehaaa..This is the way i swim! Lemak berlapis kat badan tak tahannn....
Peminat-peminat Qarissa : Dari kiri - Irfan adik bongsu aku (7 tahun), Dania anak buah aku (4 tahun), Lieya adik aku (16 tahun), Aku tgh dukung si Q (4 bulan++) dan my maid yang dah balik Indonesia- Seri.
Daddy pun nak join sama main air ngan Qarissa tau!!
One happy family @ swimming pool!

Ok, aku kena cerita pasal gambar-gambar yang ada kat atas ni. So here it goess...
  • Masa ni, aku semangat giler nak bawak Qarissa swimming untuk pertama kali dalam hidupnya. Umur dia time ni around 4 months ++, belum masuk 5 bulan lagi. Aku punya semangat, sampai belikan baju mandi yang sungguh sexy tuh kat Jusco sehari sebelum Pesta Swimming bermula. Perancangan awal kononnya nak bawak family aku & family akak aku ke Sunway Lagoon, tapi akhirnya semua perancangan tak jadi, akhirnya we all melepak di swimming pool umah akak aku jer! Wakakaka.. kat Pantai Hill Park Phase 3. Anak buah & adik bongsu aku sememangnya hard core dalam bidang swimming nih, jadi dorang memang suka giler dapat join Qarissa swimming sesama. Qarissa plak, sampai lebam-lebam bibir dia kesejukan. Kesian anak Mummy. Tapi apa pun, lemak-lemak yang bersepah di badanmu tetap menjadi pojaan hati ibu sayang.. Hahahaha..
Tips menarik minat si kecil bermain air.
  • Kalau aku, aku belikan toys dalam air yang boleh menarik perhatian Qarissa to stay longer and have fun dalam pool tu. Ada juga aku belikan buku Bath Time dan masa Nor mandikan dalam tub, dia akan belek-belek buku tuh sambil splash-splash air. Aku rasa in order to make the kids enjoying themselves in the water, kita pun kena join sama kot, and pretend to be as happy as we can walaupun kesejukan tak hengattt... Tak kesahlah, asalkan anak kita happy & have fun main dalam air tu. Penting juga untuk anak kita tau berenang supaya senang untuk dia di kemudian hari. Aku ada plan juga nak sned Qarissa to swimming class memandangkan sepupu my hubby is a swimming instructor tapi maybe not now. Sekarang banyak penyakit, so i dont want to take any risk. Hehehhe..
Tips keselamatan semasa bermain air.
  • Aku rasa, pelampung yang sesuai adalah penting untuk bayi & kanak-kanak semasa mereka berada di dalam air. Mak bapak atau penjaga mesti bersama sepanjang masa untuk memastikan keselamatan bayi & kanak-kanak. I will never believe anybody walaupun my maid to take care of my baby masa dalam pool. Aku akan pastikan aku berdekatan dengan Qarissa setiap masa, jadi aku tau what happen to her in the swimming pool. Bila dia dah besar sikit, dan dah pandai jalan & lari dengan stabil, baru aku pelan-pelan perhatikan dia dari jauh so that dia tak rasa terkongkong sangat. Pastikan anak mandi di pool yang dikhaskan untuk kanak-kanak dan bukannya ke pool untuk orang dewasa. Manalah tau kan, time-time tgh sibuk main air tuh, anak kita di ajak oleh kakak atau abang-abang yg lebih besar utk test power kat pool yg lebih advance, dan kita plak kebetulan takder kat tempat kejadian, adui, mintak dijauhkan bala macam tu. Thats y aku kata, kita mesti sentiasa ada di tempat anak kita berada. Meyesal dulu pendapatan, menyesal kemudian, memang tak guna weiii...
Ok, ni pula adalah penaja-penaja hadiah untuk Contest Kak Yong nih. Wahh..memang banyak penaja weh ..bertuah bakal-bakal pemenang nih...:)








Giler Contest Nampak? Hehehhe

13 comments:

MamaDamia a.k.a Haiza said...

tembam nya lah si Q ni masa tu..memang jelas betul lemak2 dia....hihihi...u pun terjebak meroyan join contest ekk...ekekeke i pun tengah gediks nak join contest ni....ada 3 lagi contest on tha way ni termasuk kak yong nya contest ni...menang kalah blakang kira kan noks janji mak suka....ada bagus gak banyak entry pasal contest ni kalau tak mau bersawang blog nanti...ekeke...gud luck yang

Watie Aziz said...

Haiza, hehehe, tu lah pasal, tanda sokongan kat kawan2 ...insya allah .. kalau ada yg related, i join jer bg memeriahkan suasana .. hehehe..

tu lah ,time nih memang Q sangar banyak lemak, semua org gerammmmm.. heheheh

defina said...

all the best yang...

memang Q masa tu tombam betul. berketak2 body.... ;)

Watie Aziz said...

hahha..memang Naimah ..really miss her lemak tau! skang semua dah lembekkk..cian anak aku..wakkaka

Intan said...

Uiii byk tul dia punye "spare tyre" ye...sgt2 geram! Dah mcm baby michellin lak Q nie...mesti best giler kan gomoi dia time nie :)

Watie Aziz said...

Intan, seriusly memang best yang..gemuk, keras, pejal dan sungguh mantap...wakakaka.. sampai nurse pun ingat peha dia bengkak? boleh gitu .. ?? hahaha.. tapi semua tinggal kenangan jer .. skang kurus sampai i rasa mamy poko size L tak sesuai ngan dia. i kena tukar size M balik.. huhu..

kakyong said...

orait.. dah dapt copy foto & dah dpt tinggalkan komen.. ur perserta P 11.. tahniah, ade hadiah misteri.. ;)

nanti tunggu penilaian juri ya...

Watie Aziz said...

walla..bestnya ...beruah btol lah lately asyik dapat lucky prize jer .. hari tuh penyertaan ke 77 utk wedding contest, yang ni ke 11 plak..bertuahnya badan saya ... sukanya hati ... :)

terima kasih bebanyak kak yong .. happy monday nih!! hehehee

Nadiah Sidek said...

sy dtg utk menilai – salah sorg juri contest . nnt sy dtg lg ye. good luck anyway! :)

Watie Aziz said...

Hi Nadiah, tq so much dear! wahhh... u on of the juri ker! iskk..takutlah plak .. cam cikgu besar ngan nilai anak murud gamaknya! wakakka.. tq so much dear! nanti rajin2 jengah kay!!

AshAnas said...

saya pun dtg utk menilai... gud luck... salam kenal...

miela77 said...

salam..daku datang nak nilai last time..moga berjaya..huhuhu

Watie Aziz said...

AshAnas & Miela77. tq so much sudi jengah my penyertaan nih...:) salam kenal dan keep in touch ok..:)

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading