Sunday, August 9, 2009

Yeeha! 1st time & Kemenangan Berganda!

Yohooo...Setelah 2 hari aku tak bukak internet sebab sibuk dengan perkahwinan adik iparku + batuk yang tak baik-baik, bila aku bukak blog pagi ni, aku nampak dua mesej yang menarik perhatian dari Mummy Alisha & Momma Mia. Both of them tinggalkan mesej bgtau yang aku menang Consolation Prize untuk Unique Wedding Contest yang dianjurkan sempena Ulangtahun Perkahwinan Cik Ecar kita! Sungguh lah aku terkejut dan dengan tidak sabarnya, terus baca entry Ecar. Wah...berbunga-bunga hatiku hari Ahad nih...hilang kejap sakit aku! Wakkak..

Almaklumlah, inilah PERTAMA kali aku menang pertandingan yang di adakan oleh rakan-rakan blog. Aku kalau berkesempatan, memang rajin masuk pertandingan yang diadakan. tengoklah kalau bersesuaian atau ada gambar yg related, kalau takder aral "melintang-pukang", aku akan masuk untuk memeriahkan majlis. Aku tak kisah menang atau kalah, yang penting, happy & rasa seronok join sesama. Ada gak aku baca komen-komen peserta lain, tak kesahlah, apa-apa pertandingan pun, dorang komen kata "rasa tak syok" bila kalah.. hehehehh..aku gelak jer baca.. Sebab aku tak rasa apa pun..Kalah pun tak kesah, menang lagi lah SERONOK. Maybe sebab dari awal aku masuk, aku takderlah beria-ia rasa nak menang kan. So, bila kalah, rasa biasa jer .. Senang cerita, bukan rezeki kita, redha terhadap kekalahan adalah perkara yg terbaik untuk dilakukan..so happy sokmo lah kita.Hehehehe..

Ni lah gambar me & hubby yg sungguh UNIK tuh! Hehhee..

Mungkin kali nih rezeki aku, selama ni masuk pertandingan untuk Qarissa, my dear baby belum ada rezeki nak menang, sekali masuk pertandingan untuk diri sendiri, ehh....menang pulak! Walaupun cuma Consolation Prize, aku tetap BERBANGGA dan berterima kasih pada para juri Team Ecar sebab memilih gambar aku yang Unik lah sangattttt tuh ..Hhehehhe.. tahniah juga aku ucapkan pada semua pemenang tempat pertama sampailah hadiah saguhati. U all memang deserve untuk menang. Tahniah yer! Bestnya raya dapat beg GUESS. Hu hu....mahal wei bag tu...Memang bertuah lah pemenang PERTAMA. Hehehhee..

Yang menambahkan kegembiraan hati aku, rupa-rupanya, penyertaan aku adalah penyertaan yang ke 77. Ecar buat hadiah misteri untuk setiap penyertaan yang ada nombor 7! Aku tak sangka betul yang penyertaan aku adalah yang ke 77! Dahlah aku nih memang suka nombor 7, sekali tuh penyertaan pulak siap ada 2 kali gandaan nombor 7! Memang aku nih bertuah lah kali nih rasanya! Wakakaka.. I love number 7 so much u know....heheheh.. Tapi anak taklah sampai nak 7, pengsan aku nak meneran weiii.... Hahhaha..

Mula-mula aku blur tgk gambar aku ada 2 kali kat blog Ecar, rupanya aku menang 2 lah, penyertaan yang ke 77! Bestkan!! I love "7" so very much!!

Hadiah yang aku dapat?? Hmmm..menarik ok walaupun hadiah consolation jer.. Ni hadiah dia... sebab aku menang 2 hadiah, Consolation & The Lucky 7, dapatlah aku 2 hadiah. Hmmm..best kan??

Consolation Prize

1. barangan HPA sumbangan http://myhpafamily.blogspot.com/
2. baucer 20% ::cupcake-caR:: sumbangan
http://cupcake-car.blogspot.com/



The lucky 7s

Mystery Gift

Tak sabar aku nak hantar information aku pada Ecar dan tunggu hadiahnya sampai!! Terima kasihlah Ecar & Team yang memberikan kemenangan pada aku. Ni kira hadiah b'day aku lah jugak kan..sebab Ecar buat pertandingan ni bulan 7. Hhhehhehe..Tak sabar nak bgtau hubby mak noks..Mesti dia happy, walaupun kepala dia nampak separuh jer! Wakakakka...

Happy happy!

18 comments:

MamaDamia a.k.a Haiza said...

ekekeke tahniah yang....anak masuk contest tak menang apa2 tapi mummy dia yang vogue ni join contest terus sangkut hadiah...bukan satu plak tu ni sampai 2 nih...memang kira hadiah birthday la tu..ni kira pembakar semangat tuk join contest lagi nih...tul tak noks?...tahniah again dear

Intan said...

Tahniah watie! Wah sonot nyer dapek 2 hadiah tuuu...suke angka 7 ekkk...he he he...my besday pon 7 haribulan maaa...ekekek.

Agree with u that bila masuk contest nie semua is just for fun dan utk memeriahkan "majlis" je...tu yg kalo tak menang takde lah nak rasa "down" ke apa kan...and kalo menang of course ah "sonot" gilerrr!

Tahniah once again :)

Jiey^Mien said...

Oh.. Congrates Pn. Watie..
=)

Farah said...

tahniahh watie!! main sorok2 kat kebun getah mmg sgt unik hahaha..dpt misteri gift lagii..

adianiez AIDA said...

tahniah... tahniah...
kalau da rezeki, tak ke mana...

sya said...

tahniah watie...
memang, kalau kalah nak sedih apa, bukannya bayar apa2 pun nak masuk contest tu.. hahaha

tapi, kalau menang walaupun saguhati, sangat2lah gembiranyaa.. hehehe

masuk la contest lagi, mana tau boleh dapat 1st prize pulak.. hehehe

defina said...

tahniah yer.....
cheq pon suka no. 7....sbnrnya bnyk yg berkaitan ngan no 7 nie, 7 perkara ajaib dunia, ntv7, 7 up dan maciam adaaa...

tahniah skli lg yang...

Hanz said...

Tahniah Watie..:>

ina fahmi said...

gilos la mek watiee...menang 2 tu....bak mai satu...hahahhaha

UmmiKhayra said...

Congratulation... and celebration... :) hehehe bestnyer menang adiah... sebab berganda meh share sikit boleh? Hehehehhehehehhe

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

babe..
congratezz!! disbbkn haku pun suke no. 7.. dats y aku kasik hdh tuk smua lucky 7s..

haku nie pun mcm2 contest bagai haku msuk..x menang pun haku x kesah.. at least ade lar menda haku hapdet kt blog kan..klu x, maw nyer b'sawang blog haku tanpa sbrg entry..hehe..lgpun leh jmpe rmai kwn bru yg slalu berBLOGels neh.. tp, klu menang..kire bonus lar kan..

Watie Aziz said...

Haiza, tu lah pasal, maknanya, si kenit nih tak leh caras mummynya walaupun dah banyak mender dia xcaras sejak lahir..wakakaka...anyway, tq so much dear!

Intan, ya i know ..u pun lahir on 7 kan ..tapi i bulan 7 ..hehehe..:) tq for ur wishes dear ..memang ramai org suka 7 nampaknya ..hehhe

Jiey, tqvery much dear ..:)

Farah, hahaha..kebun getah tak tahan ..tuh gambar kat pokok sebelah dewan TTDi lah yang ..:)

Watie Aziz said...

Aida, tq so much yang..:)

sya, insya allah ..takder aral melintang pukang, mesti i masuk punya ..hehhe..ni pun yang MBP punya contest bulan 8 i tak sempat masuk lagik..dah habis ker belum pun tak tahu..hu hu..

salzahari said...

aku mula nak join walaopun aku tahu peluang mungkin tipis sbb zaman kami kahwin dulu mana ada service photographer hebat2 pelbagai angle nih (mcm lah lama sgt dulu, 2004)

aku ada 1 gmbr yg byk makna aku rasa tp gmbr tu bkn aku dgn laki aku, gmbr tu aku dgn atok laki aku..so sbb tu aku tak jadi masuk :p

littlemama said...

watie, tahniah! best kan rasa menang contest? he..he

Watie Aziz said...

hanz, tq very much dear! :)

ina, boleh-boleh, nanti hadiah dah sampai, aku bg kat hang ...aku bg pembalut hadiah jer boleh tak? hahahhaa..

UK, tq yang ..hehhe..wah ...nanti barang sampai i wat satu entry yer.. sapa-sapa nak share, sila tinggal nama, i bg the vitamin sorang satu.hahaha

Watie Aziz said...

Ecar, samalah kita, aku pun bukan pernah menang pun contest..ahhaa..ni lah 1st time menang ..tima kaishlah kat ur team pilih gambar haku tuh yerk..i lappppsss u .... hehehee..

aku sejak balik Bandung, memang cam dah nak bersawang dah blog ..tak update daily cam dulu ..penat ah ..batuk tak baik-baik...hu hu..

Watie Aziz said...

Sal, patutnya ko masuk jer ..ngan atok pun atoklah weii...belasah jer ...janji UNIK..wkakakaka....

Ros, tq so much yang ..memang rasa best jer if menang ..ur contest jer i tak menang lagik! wkakaka.. bila nak bg i merasa hadiah tuh yang? hehehe...nak kena jekkk skett nih ..wkakaka..

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading