Sunday, October 11, 2009

Jumpa "Mahsuri" di Pagi Syawal!

Lamanya tak berupdate blog Qarissa nih..mesej kengkawan tersayang pun masih tak berbalas. Aku pelik betul lah dengan my attitude lately ..Malas Ya Ampunnnn! Nak bukak Lappy pun bercinta betul tau! Aku pun tak tahu sindrom MALAS ni akan berakhir bila. Bukannya aku buat apa pun kat umah ..Melepak, layan Qarissa tgk DVD Education dia..(Ya Allah .. bosan mmg tahap cipan ah ..kalau satu hari dah duk ulang 10 kali mender yang sama, tapi apakan daya...) but bila tgk gelagat dia meniru aksi dari DVD tuh, terhibur lah jugak hati aku. Selebihnya, aku tidur, makan bila lapar, muntah bila banyak angin, masuk toilet satu hari nak dekat 20- 25 kali..rasa cam nak pakai pampers jer!! Hu hu... Ada takder, aku update kat FB jer ala kadar. Tu pun kengkawan dah bising gambar terbaru tak diupload..hahhaa..aku amik jer gambar tapi tak upload pun... Simpan wat pekasam..Semuanya sebab penangan MALASSSS... Hadoii....

Aku ingat nak update pasal my pregnancy journey tapi laterlah kot, aku masukkan gambar raya dulu, memandangkan masih time raya lagi nih. Kang basi plak.. Hehhehe... Kalau korang nak tau, gambar ni pun aku cilok dari FB sepupu hubby aku sebab dia dah upload.. hahaha.. Punyalah malas aku nih, gambar raya pun curik org punya ..Wakakaka... Oklah raya tahun nih, tak lah seseronok tahun lepas, almaklumlah, ni pertama kali we all raya tanpa arwah Mama a.k.a my MIL, so tak lah beria sangat sebagai menghormati pemergian Mama, lagipun aku tengah mabuk2 kan, so banyak yang tak larat nak buat. Even open house pun aku tak dapat buat cam last year. Aku memang tak larat, my hubby ada tanya jugak, tapi aku surrender. That day pun, ada 4 family datang berturut2, aku dah flat melayan tetamu. Hu hu ..rasa bersalah plak kalau tak melayan tetamu yg datang dengan baik, so better aku buat on weekly basis. Layan tetamu yg datang sikit-sikit, bukan sekaligus bebanyak. :)

Satu kelainan yang aku rasa tahun nih, ramai saudara dan kengkawan yang datang beraya kat umah aku berbanding tahun lepas. Maybe tahun lepas aku baru pindah ke Aman Perdana nih, lagipun we all cuti raya lama @ Singapore & Melaka, tapi tahun nih, memang boleh kata every week ada org datang singgah beraya, jiran, saudara & kengkawan datang. Memang seronok jugak, menu utama we all selalunya Spaghetti Malaysia & Soto Ayam. Hehheh.. Chef nya plak, my hubby for Spaghetti& my maid for Soto Ayam.. Aku jadi tukang sorak jer lah .. Nak tolong tak larat + tak di beri. Aku buat kerja-kerja ringan jer...Hehhehe...Happy jugak sebab sejak kahwin, jarang we all rasa org datang rumah untuk beraya, i mean umah sendiri, sampai nak tempah kuih pun malas, tak tahu sapa nak makan kang. Wakakakak... But this year & i believe tahun2 seterusnya, mesti meriah umah we all setiap kali raya kan ..:) Anak aku pun seronok bangat sebab ramai rakan sebaya dia datang. Dia happy betul kalau ada ramai org dtg umah ..:)

Kaylah, aku dah mula lapar dan letih nih, sebelum aku muntah lagi, baik aku attach gambar raya yg sempat aku cilok nih, semua gambar nihh aku suka especially gambar si "Mahsuri" sorang nih... I love this picture so much!! Hehhehe..meh kita layan gambar raya di Pagi Syawal Pertama ....

"Mahsuri" ku sayang di pagi Syawal!
Happy giler dapat raya ngan baju baru!!
One happy family @ Grammy's House
Seronok bermimpikan Oni kesayangannya...
Tahun pertama beraya tanpa Mama. Aktiviti wajib di pagi Syawal mulai tahun ini.


Malas Menjadi-jadi,

4 comments:

MamaDamia a.k.a Haiza said...

ekeke ingat sapa la mahsuri tu....rupanya si Q darling ni ke....ekeke...terserlah tul muka happy Q tu...sure banyak duit raya dapat ye Q cayang...jangan notty2 tau Q...jaga mummy n bakal adik dalam perut mummy tu ye cayang :)

azzamoro said...

samela kite.. aku pun malas nak hapdet tahap ape ntah. nak baca pun malas.

isabelle said...

laa...mati2 aku ingat ko p langkawi pagi2 raya.
tapi buat apakejadah?
huahuahua.tipah tertipu

Jiey^Mien said...

Peewittt..
Cayalah Mahsuri neh..
Cun ok!
=)

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading