Thursday, May 20, 2010

Harapan Yang Tak Kesampaian..

Hmm.. hari yg sungguh mengecewakan ..so frustrated lah today .. :( Aku baru dapat panggilan dari Stem Life Company mengatakan yang dorang tak leh simpan stemcell Zayra sebab ada bakteria dalam darah tali pusat tu ..:(

Bila aku mintak penjelasan, staff tuh kata, masa labour, ada bakteria dr my usus (standard bakteria yg dalam usus kita ..ntah hapa namanya tak reti aku nak nyebut, kena tunggu laporan Gribbles) yang dah terkena kat tali pusat baby. So, masa doktor amik darah tali pusat tu, bakteria tuh dah bercampur dengan darah tuh .. hmmm.. sedihnya ..

Hangin pun yer jugak sebab dah lebih sebulan baru aku dapat tau .. 2 days after Zayra lahir, aku dapat sms kata yg the cell dah berjaya disaring, dapat berapa million cell ntah .. but more than enuff to keep. Rupanya ada banyak lagi saringan yg harus dibuat, dan tak sangka pulak sudahnya tak dapat simpan ..

Staff tuh siap tanya, lepas Zayra lahir, ada tak aku @ Zayra demam, tapi aku kata takder. Semua ok jer..so staff tuh kata, means that the bakteria hanya kena kat tali pusat baby jer lah kot, sebab kalau bakteria tuh termasuk dalam mata baby @ terkena kat aku, mungkin baby @ me pun leh demam..tapi setakat demam biasa lah. Aku pun tak tau nak kata, camner bakteria dari luar leh masuk plak dalam darah tali pusat tu masa darah diambil? Padahal doktor cucuk terus jer dalam tali pusat tu .. hmmm...entahlah ..:(

Takperlah, dah takder rezeki untuk aku simpan darah tali pusat Zayra nampaknya .. kalau ada rezeki bersalin lagi, Insya Allah aku simpan lagi, dan harapnya bolehlah guna untuk satu family kalau ada masalah yg mendatang nanti. Sorry Zayra Darling, Mummy dah buat yg terbaik untuk Zayra, & harap sangat dapat simpan darah tu, manalah tau ada breakthrough dalam bidang perubatan 10-20 tahun akan datang, boleh gunakan darah tuh untuk baiki tangan Zayra ker kan .. manalah tau ..ada teknik penanaman tulang ker .. guna stemcell tu tulang leh tumbuh ker ..manalah tau kan (kita berangan dulu sayang..kalau takleh gak, kita beli jer tangan Bionic tuh ..heheheh) tapi takder rezeki kita nak simpan darah tu ..its ok Darling, nanti Zayra dah besar, leh amik Peripheral Blood Stem Cell ok sayang ..:) Apa pun, Mummy sayang sangat kat baby Zayra tapi penat sebab Zayra manja asyik nak dukung jer ...hehhe..nanti dah gemok camner Mummy nak dukung?Tak larat dah sayaanggg.... (nanti dah besar Zayra baca entry ni tau ..ahaks!)


Terpaksa Redha nampaknya,

3 comments:

Nanak said...

takpelah,bkn rezeki baby Zayra..

isabelle said...

aku ada satu cdgn. mlm ni mlm jumaat...apa kata ko usahakan membuat adik zayra cepat..hahaha

ntahapahapa isabelle ni tau

:: m.u.n.i.r.a :: said...

oooo menda camni boleh terjadi gak yer!
i thought once dia dah amek darah tali pusat tu...dah boleh trus simpan..rupa-rupanya ada banyak saringan!so how 'bout d payment?
dia bayar balik or ???

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading