Wednesday, June 9, 2010

Anakku Ketagih Sejak Dulu Rupanya!

Ngee!! 2 gigi, tak tau cakap lagi..but adicted dy....teheeee!

Hmmm..aku ni skang tengah nak compile kan semua gambar2 yang ada dalam drive D. Punyalah besar file gambar..sampai lebih dr 60 GB yerk! Gilos sungguh! Pastu plak, bersepah2 gambarnya sampai pening aku dibuatnya. Ada gambar yg sempat aku masuk dalam folder & name it, ada yang bercampur aduk gambarnya dlm satu folder & to make thing worst, ada pulak yang 2 @ 3 kali save gambar yg sama dalam few folders. Adeiii... mmg kena bukak satu-satu file untuk betulkan semua kedudukan gambar2 dan tajuk2 folder mengikut situasi dan peristiwa yg berlaku.

@ Kamdar - ada pulak jual buku dalam tuh! Takmo lepas buku kat tgn, sudahnya aku belikan..:)
With Puss In Boots Before Sleep
Buku Mummy Pun Sebok Nak Kacoooo! Padahal tgh belek2 buku Princess dia!
Q With Gogo Book

Tengah-tengah aku melayan gambar2 dan nostalgia2 lama time Q kecik dulu, aku jumpa few pictures yang berbeza tempat dan waktu, tapi semuanya sama jenis ... semuanya Q tengah membaca! Hhehehe..so chumel tgk aksi dia tau ..sebab kan baru2 ni aku wat entry dia ngah "eksen" baca paper, so bila aku terbukak gambar2 lama, barulah aku perasan si budak kenit nih telah dilatih sejak baby lagi rupanya .. untuk memegang buku, "membaca" buku, melihat buku dan membelek buku dengan penuh rasa khusyuk dan ketagih! Hahaha.. How i did that eh? Aku pun tak perasan lah ..wakkaka.. Harus anak aku menang kategori baby yg "pegang" banyak buku dalam exhibition Read M'sia yang sedang di adakan kat Mines sekarang. Ingat nak ajak hubby gi, tapi cam jauh jer. Plus both of my baby cam tak berapa sihat ..i dont dare to take the riskkk...nak-nak H1 N1 tgh mengganas sekali lagi pulak ni .. Cool lah dulu kat umah, tunggu ada next exhibition @ similar exhibition, baru nak gi kot. Tak lah rasa ralat sgt sebab learning material Q & Zayra dah cukup. In fact, terlebey cukup dah .. hahah..so kalau tak gi pun tak rugi rasanya ..:)

PEMINAT "KECIK" MASTIKA...







So, me rasa sgt happy bila tgk gambar2 lama Q. Selain nampak comel, dia nampak bijak dengan buku di tangan walaupun setakat "eksen" sahaja .. Hheheh.. Its a good sign & gud start too! Harap-harap pasni aku dapat capture lebey banyak gambar Q & Zayra sedang membaca ..leh tunjuk dorang bila besar nanti! Membesar bagai johannnn.....bersama buku !!!Hehehe...

Ketagih buku lagi afdal dari ketagih dadah!!

4 comments:

isabelle said...

kemain serius lagi muka masa membaca mastika tu... ye ye je, mcm faham

Watie Aziz said...

hahha..tu lah kan ..hover anak aku ..bibir dia yg tak tahan tuh!

MamaDamia a.k.a Haiza said...

wah bleh geng ngan Auntie ni suka baca mastika

Watie Aziz said...

Haiza, hehhee.. tu lah ..skang lagi tau ..pantang tgk apa kita baca ..dia pun sebok nak join baca apa kita baca tu.. kena kongsi sesama atau mengalah jer bg dia pegang ..hahahha

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading