Wednesday, November 17, 2010

Maid Baru Aku @ Office GBOB!

Yer, inilah dia maid baru aku yang di import khas dari Bali. Sungguh cantik dan rajin mengemas. Memandangkan si Nor tuh dah nak balik tahun depan, aku suruh Nor train maid ni dan nampaknya, dia sungguh cepat pick up kerja-kerja yang Nor berikan.

Cuma kadang2 kerja yang dibuat tuh bukan makin bersih, tapi makin bersepah dan sometimes, hangat-hangat taik ayam. Dah boring dia pegang vacum tuh untuk 2 minit pertama, terus takmo wat kerja dah, tapi gaji tetap nak jugak. Tetiap bulan kena masuk gaji dalam akaun dia! Boleh gitu .. Amboi...sesuka hati jer nak gaji takmo kerja yer! Banyak cantik kamu!!!

Waduh, waduh, banyak skali gajiku bisa ku hantar ke kampung nanti. Hantar sama ibu, sama cowok...Juta-juta rupiah..senang nya hati ku.....la la la ....:)

Dan sesapa yang tgk gambar2 nih, tolong jangan call talian Nur pulak yer. Kesianlah kat aku nih, maid dah nak balik, takder sapa nak tolong aku, terpaksa "kerah" jugak tenaga budak Bali nih ha .. dapat tolong sikit pun jadi lah kan ..hahahhaa.. aku kena guna teknik nyanyian kalau nak suruh dia angkat barang. 80% menjadi lah, lagi 20% tuh, maid nih suka wat muka "ada aku kesah" sambil meneruskan kerja-kerja dia yang lain, seperti menyepahkan flash card, menconteng drawing block dan mencantum jigsaw (walaupun tak pernah jadi!Hahhaha)..

Takperlah kan, aku train dari kecik, nanti dah besar ramai orang nak wat menantu. Ni pun dah ramai book tau! Jangan memain yerk.. hahaha...ramai nak berbesan ngan aku nih ..nanti aku kumpul dulu banyak2 video dia buat kerja, untung2 leh mintak hantaran lebih sikit. Anak saya rajin jer, ingat senang nak kahwinkan ngan anak awak? Hahhahahaa.....

Maaf pak,nyonya... saya ngak sengaja kok..ngelamun masa bikin kerja... iya pak..potong aja gaji ku pak..kalau ngak suka sama aku.."Ada aku kesaaaahh???"


Perasannya mak noksss!

3 comments:

isabelle said...

hahaha.kekwatnya.
aku hantar balik indon nanti, baru tau..hahaha

Debbie Moreira said...

omg watie! i really thot u had a new maid.. until i read the post!! haha! cute..

kakyong said...

dia tau ibu dia busy, tu pasal la dia praktis buat koje rumah... hehehehe...

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading