Tuesday, June 2, 2009

Award From Anis !

Actually award nih dah beberapa hari saya dapat, tapi hujung minggu yang padat menyebabkan saya tak sempat nak masukkan dalam blog (bukan terlupa tau..memang ingat..ehheh) ..

Thanks to my new online friend- ANIS yang kini berada di negara orang - Sri Lanka. Dia lah orgnya yg bagi award ni..Cian dia ..dia kata kat Sri Lanka tak best pun, tak datang pun takper dia kata ..ehheheh..saya sempat lah berborak melalui YM dengan ANIS nih, such a good & peramah Mummy ..untungkan ..muda2 dah tengok negara orang...heheh...banyak pengalaman tuh..:) nanti leh wat scrapbook tentang pengalaman di negara org. Katanya lagi, ada lah dalam 8-10 years lagi kat sini...Mak aii...mmg rindu berbakul2 pada keluarga tuh...takper2..i believe u r a very strong lady kan ..?

Kay, ni lah award yg diberi ANIS pada saya! Tq so much ANIS. Really appreciate it..:)


1st Award



2nd Award

Ok, arahan award ni pulak:-

1.
Copy badge untuk diletakkan diblog anda - (done)

2. Link @ ceritakan siapa yang memberi award ini - (Alamak, semangat nya aku sampai dah cerita dulu sebelum baca arahan ..hahhaha..tak ikut arahan sungguh nih...(sib baik bukan exam, kalau tak fail dah nih...sebab tak ikut arahan dengan teliti..hahahah...) excited "terlebey suda..." hahahah)

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda ditag) - (Mm...fakta yer ...apa yerk, meh kita tgk..)
  1. * Saya seorang isteri kepada suami penyayang & baik sesangat - Saiful Rizal @ ibu penyayang kepada seorang bayi perempuan - Rania Qarissa Rizal (wah..skemanya ayat ..hahaa)
  2. * Saya seorang yang sangat becok & bercakap punyalah laju (macam machine gun org kata, ahaks, dulu cikgu kata cam bullet train..) , hanya orang2 yang rapat dengan saya jer boleh tangkap apa yang saya katakan bila berborak..Hahhaha...jadik nak tau anda rapat ngan saya atau tak ..mehlah kita berborak!! Ahaks..
  3. * Belajar kat UTM dalam jurusan Science Computer. Seriously tak tahu macam mana leh tercampak kat sana, masa Form 5 dulu pakai belasah jer nak amik course apa pun, sekali dah dapat, kat Johor plak tuh, amik ko, melalak sampai homesick!! (sebenarnya time tuh ada BF, so kunun2 sedihlah ..hahaha..hampeh tul) sekali mak marah - dia kata -suruh balik kahwin jer senang...terus hilang homesick aku..hahahaha... Alhamdulillah, dapat tamatkan pembelajaran with flying colors..
  4. * Walaupun belajar dlm bidang SC, SEKALIPUN sepanjang umur aku belum pernah kerja dalam bidang TEKNOLOGI MAKLUMAT nih...Rasa cam aku akan memalukan diri sendiri especially time interview. Nak nak kalau dia suruh wat coding ..Mmg out..Tapi kalau pasal detect error, cek sistem reliable ker tak, bg arahan cam ner nak sesuatu sistem tu dibangunkan, memang aku pakar .Hahhaha...Oklah, sedikit sebanyak ada jugak aku gunakan ilmu di universiti tuh dalam kehidupan seharian. Hehehhe
  5. * Walaupun aku nih becok, but I think I'm good in keeping secret. Falsafah @ Pendirian aku senang jer, "If somebody tell me a secret that they want me to keep it, I will make sure that If the secret burst out, it is NOT FROM my mouth." Rahsia tuh keluar dari mulut org lain, bukan mulut aku. Simple kan ..ehhee
  6. * Aku suka melepak kat rumah dengan anak dari melepak kat luar atau ke rumah jiran. Hhehe..Tak tahu kenapa. Aku mmg baik ngan jiran2 sekitar AMAN PERDANA nih, semua jiran-jiran aku baik & best, baik dalam gated & guarded sampailah yang luar gated & guarded nih. Cuma, most of the time aku dalam rumah ngan anak. Buat apa??Lorr...korang sendiri tau lah wat apa kan? Kalau tak, takkan penuh entry dalam blog nih. Hahahhaa.. (Tapi aku suka if jiran datang rumah..borak-borak, layan anak2 dorang ..ehehhe..aku suka bg aiskrim Malaysia kat dorang..ahaks!)
  7. * Aku PALING BENCI lelaki yang dah kahwin tapi masih nak menggatal. Aku alergik btol ngan laki cam tuh terutama masa aku lum kahwin dulu. Akibat terlalu alergik, Tuhan turunkan ujian, lepas break ngan BF lama, semua yang suka & nak kat aku - LAKI ORANG!! Muda-muda & hensem plak tu..Warghhh...gila takut aku beb ...padan muka aku, mengutuk lagik! Tapi alhamdulillah, semuanya dapat ku tepis dan tahan menggunakan KUASA PADU NAGA BERAPI..Hahahha...sampailah aku jumpa suami tersayang, termanja, terbaik dan bermacam "ter" lagi di dalamnya.. sehinggalah aku "ter"mengandung dan dapat Qarissa..hahaha...(tuh bukan "ter" tuh mmg nak ..ahaks)
  8. * Aku rasa (tak tahulah betul ker tak, kawan-kawan yg kenal leh tolong pastikan btol @ tak kot..heheh) Aku nih baik hati lah kot..hheheh..suka tolong kawan, tak suka tgk kawan susah hati, selagi boleh nak jugak tolong dia sampai berjaya ..mana yang termampu, in any way I can..selagi hidup, selagi bernyawa,,:)
  9. * Aku memang giler buku!! Selagi selagan buku yang ada aku akan baca. I cant live without book. Sampai kalau takder buku, selagi apa yang aku nampak depan mata aku akan baca, hatta brochure, pamplet, buku hutang pun ok...hahha...janji ada mender nak baca...
  10. * Aku tak pernah sekolah lelaki. Sekolah pompuan - Convent dr Darjah 1 sampai Form 5. Sebab tuh aku cam taiko sket ..hahha...tak takut ngan lelaki. Time sekolah dulu akulah "kepala" nya. Tapi bukan budak nakal tau ...budak bijak (one of the best student hokay..hahah..perasannya ..) yang nak konker semua ..so dont play play with Watie ha! ehheheh (tetiba aku teringat cinta monyet aku time Form 2 dulu - dia mengamuk sebab dgr cerita dr kwn aku - yg aku takmo kwn ngan dia dah pas balik camping sekolah - sebab byk budak camping minat aku..member hangin jer sampai bawak satu batalion geng Tigana dia serbu aku time balik sekolah, pecahkan gifts yg aku penah bg dia, pastu kaki masuk kaca, nangis & then call kata "Sapa kata kita dah BREAK..?" Aikkk...barang sudah pecah lagi mau kata blum break ker?Hahha...lawak btol..Selamat Tinggal Romeo lah jawabnya ..ahaks ..sampai dia FORM 5 dia takleh lupa kat aku (dia kata lah..) most probably dia hangin sebab lum pernah ada pompuan mintak break ngan dia ..selalu dia putuskan dulu ...hahaha..takleh dengar nama aku langsung! Semua kawan2 dia, dia tak bg kawan @ tegur @ tackle aku! Sampai ada yg kena belasah wei...Hahhaha..so funny citer lama2 ..but anyway, we all ok ok lah few years..Dah more than 10 years tak dgr citer dia ..ntah2 dah kahwin & ada anak pun ...heheh...)

4. Pilih 6 orang penerima award seterusnya & nyatakan nama mereka diblog - (Ni as usual, syarat jer yer. Tapi aku mmg nak bg SEMUA yang masuk blog nih.. sapa yang lum dapat award nih...sila amikik Award ni kay ..jgn memalu ..:) Tampal kat blog anda ok Darling..heheh.Yang mana dah ada tuh, happy reading!)

  • Naimah
  • Angah
  • Suliana
  • Lieya
  • Afzan
  • Sugar Fin Fin
Yang suka dapat award,

4 comments:

kakyong said...

panjang nyer bebelannya... hihii... :p

defina said...

itulah dia watie, kalu x membebel, bukan dinamakan watie...hahaha...

Watie Aziz said...

Kak Yong,
hehehhe..tuh lah pasal..kena plak tulis 10 fakta diri sendiri ..aduiii..poning den ..ahaks ..

naimah, hahaha..tau takper ..watie & bebel mmg sinonim..ahaks ..

Afzan said...

Baru hari boleh jawab tag nih. huhu. Bleh la tgk kat blog saye. http://afzanistrator.blogspot.com/2009/06/dapat-award-and-kene-wat-tag.html

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading