Sunday, July 12, 2009

Pelancaran My New Blog @ Early Education Program!

*this is a STICKY MODE Entry sehingga hari Ahad, 12 July 2009. (thanks to Ecar sebab ajar aku wat Sticky Mode nih ..hahahha...) jangan bgtau "wartawan tak bertauliah" aku yang ko ajar aku tau! Nanti dia gelakkan aku ..mulut dia tuh cam puaka sket wei....ahaks ..*

Kengkawan yg disayangi semua, sila scroll ke bawah untuk melihat my latest entry kay. Aku tau korang rindu nak dgr bebelan aku kan? Hheheh..jangan tipu ..jgn tipu...!! Mak tau noks!! Hahhaha... (gelak geli-geli...)
**********************************************************************************

Ops...aku tak leh tunggu lagi dah ni..sebab dah ada mak-mak yang terjah blog baru yang aku buat ni walaupun aku lum sempat promote kat personal blog Q. Hehhe.. lebih baik aku buat entry nih cepat-cepat supaya semua kengkawan aku di alam cyber ini mendapat informasi terkini tentang "kegiatan" aku! Hahha..Bunyi cam nak rompak bank jer weh ...

Sila bayangkan anda adalah hulubalang istana yg sedang berdiri untuk membuat pemberitahuan, bayangkan seolah-olah ada scroll di tangan anda dan semua rakyat jelata sedang menunggu maklumat dengan kusyuk & tawaduknya ...

"Assalamulaikum. Dengar sini orang-orang kampung!!!!! Puan Watie a.ka. Mummy Qarissa semenjak dua menjak ini, telah membuat satu blog baru yg berkaitan dengan Early Education khas untuk memuatkan segala maklumat berkaitan dengan pembelajaran awal untuk kanak-kanak. Dari dalam perut sampailah besar ..Segala ilmu pengetahuan yang beliau (beliau tak tahannn..hulubalang ni kata dalam hati ..hahaha) akan kongsikan bersama para ibu bapa yang berminat nak jadikan pembelajaran awal utk kanak-kanak sebagai satu permainan yang menyeronokkan. Jadi, dengan rasa rendah dirinya, Puan Watie mengajak anda semua menyokong beliau dalam usaha mengumpul & berkongsi bahan tentang ilmu ini di laman blog beliau yang baru iaitu (drumrolll.....) - sila klik gambar kat bawah ni. Puan Watie suruh bgtau kat semua rakyat jelata yang dia wat sendiri header ni. jadi, dia nak eksen sket ngan korang semua ..pastu dia suruh hamba gelak "jahat" cam ni ...."Wakakakaka....". Sekian, maklumat utk kali ini...Wassalam..."

Klik gambar di atas untuk ke blog baru on Early Education.

Interview "Santai" dengan Mummy Qarissa:

  • Napa ko tetiba nak wat blog baru noks? - Bukan apa dek nons, blog Q nih dah sarat ngan macam-macam info, bercampur gaul dengan personal daily life diary lagi, jadi aku rasa cam tak sesuai nak masukkan sekali info pasal early education. Bukan semua org suka baca kisah hidup aku anak beranak kan (ahaks!), mungkin dorang nak baca pasal early education jer, jadi sesuai lah aku wat blog baru, jadi semua maklumat berkaitan aku akan masuk kat situ. Lagipun, itu kerjaya baru mak noks..senang nak bgtau client maklumat terbaru pasal produk..Hehehe..
  • So, apa citer blog anak ko ni? Takkan jadi "Teratai Layu di Tasik Madu" plak??- Hushh...mulut ko ni takder insuran tul lah! Blog anak aku masih ada lah wei, aku lah maintain nanti. Aku masukkan gak aktiviti-aktiviti kami sekeluarga dalam ni. Mungkin adalah maklumat-maklumat yg pernah aku kongsi pasal early education dalam blog ni, aku akan masukkan gak dalam blog baru. Ko pernah dengar ayat "copy paste" tak? Kalau tak pernah dengar ..ko gi belajar subjek komputer balik erk... Sesuka hati jer nak kata aku nak biarkan blog anak aku layu...caittt! wartawan hampehhh!
  • Hheheh..idak ler gitu, banyak lah blog ko kena maintain nanti noks, blog anak lah, blog baru, blog Bonita ko tuh, CRONY web lagi, PFA lagi, iskk..banyak tu noks..boleh ker ..? (dengan muka tak puas hati ...cam perli-perli...) - Eh...sukati aku lah ..Yg ko sibuk apsal?? Jari aku yang menaip, otak aku yg berpikir .. ko plak sibuk?? Aku ni leh wat kerja 3 in 1 tau! Ko jgn memain weh .. pandai lah aku nak wat camner nanti ..Ko sibuk-sibuk tanya nih, ko nak jadi kerani aku ker ..? Copy paste pun tak tahu, ada hati nak tanya-tanya, macam nak tolong maintainkan jer...! Dah...next question plak....(muka dah start merah ...)
  • Rilek lah beb, takkan tuh pun nak marah. Hhehe..Ok ok, napa ko nak jadi Freelance Consultant yer? - Ha, tuh lah, nak interview aku tapi tak wat homework! Ko ni kan, kena jadi wartawan Mastika tau! Baru ko tau camner susah jadi wartawan! Ko pergi baca blog aku yg baru tuh. Aku ada tulis kat situ. Kan sebelum dtg, aku dah suh tgk blog tu? Time tuh aku nak tayang design baru utk blog tu. Mesti ko tak tgk kan...? Hish...ko nih, wat aku hangin pagi2 buta tau!! Tuh lah, asyik bergosip nak menjatuhkan artis jer ..takder kerja lain!! Ni aku nak bebel ni ..pot pet pot pet ..**&%^^&* (telinga wartawan dah nak mula bernanah...)
  • (Hish pompuan nih, mulut becok btol lah ..) Oklah, soalan terakhir, antara produk-produk yg bakal diperkenalkan di blog baru tu?? - Ha, sedap sket aku dgr soalan akhir tu. Secara asasnya, (asas tak tahann...wakaka..) , aku akan share dengan semua, apa yg aku buat dengan anak aku sejak dia lahir. Produk apa yg aku gunakan, apa yg aku lakukan dengan dia dan semua alat bantu yg aku gunakan untuk ajar Qarissa. Aku akan share dalam blog tu & aku akan letakkan harga dia sekali. Ada yang murah, semurah RM 10, ada yang mahal, tapi yg mahal biasanya leh wat instalment free guna credit card. Ada juga wat instalment tanpa guna credit card. Ko tau camner? Tuh lah, suh blajar btl2 malas (sempat plak membebel lagi tuh...hahahah) Maksudnya .."Ah Long Yang Baik" datang umah collect duit lah ..tak yah guna credit card korang. Lepas nih, kalau mana-mana yang baca blog nih, kalau nak beli produk early education, jgn lupa call aku tau! Hp aku 019-22371229. Tagline baru aku, "Ingat Grolier, Ingat Watie, Ingat GOGO, Ingat aku jugak!!" Hahhaha...
  • Kaylah Pn Watie, tima kasih lah sebab sudi di temuramah (tak ramah ponn...) - Sama-sama kasih + kasihan sebab ko kena bebel ngan aku..hahahahaha...!

Meh terjah blog baru aku kengkawan SEMUA!!

31 comments:

MamaDamia a.k.a Haiza said...

besh ni...soal jawab pun hover gitew...mak tak sabar nak terjah blog baru u tu noks...here i came..ekekeke

fiza said...

Bagus3x...ku pon tak sabar nak terjah ni :)

isabelle said...

menariks ni...
jgn lupa maintain blog Q gak ye

Afzan said...

wah wah.. rajin sungguh bukak blog baru. Ehehe, bagus. Kan bagus tuh, dari dok jadi PTM F41 nih. Ahaha. Semuge menjadi jurucakap (jurucakap.. x tahan tu)Grolier bebaik. Jgn jadi cam yg kat East cost Mall Kuantan tuh, dok push i ngan husband gile2 punye. sejam lebih cakap, smpai anak i lapar nk minum susu. sampai nak gaduh2 dah.. Ahahah. Tapi watie nih sure ok nye! Oraits good luck!!!

salzahari said...

TAHNIAH ON NEW BLOG LAUNCHING! Tade soft launch ke? hehhee

Farah said...

hahaha aku rase kan watie boleh gantikan kak engku jadi dj sinar fm tu..sebijik koo!! hahaha suka gile aku baca interview ko tu..

Watie Aziz said...

Haiza,hahha..tuh lah, wartawan tuh buat i panas ah ..kakahkah.. tq so much for ur support darling ..love u!! wah ..jadi 1st follower ah ..sukanya ..tq yang ..:) nanti i masukkan ah apa2 yg patut dalam tuh ..if u got sumthing to share, let me know kay ..leh i masukkan skali dalam tuh..:)tq yang ..

Watie Aziz said...

Fiza, tq yang ..mari kita terjah ramai2 yer ..hehehe...:)

Isabelle, insya allah yang, no worries, aku update gak blog Q nih ..niat di hati satu hari satu entry ..tapi cam dah terlebey hari jer last month..hahaha.hover mak noks..!

Watie Aziz said...

Afzan,hahaha..yang, i tak gi pun interview tuh tau ..berdosa tak ek? heeh.. takper lah ..bertukar arah plak aku nih..hahah.. isk iskk..ganaznya staff tuh .. tapi kan..i ada dgr dorang kata yg sesetangah staff suka pulun kaw2 suh cust beli 4 5 set sekali gus .. mmg mahal lah kalau dah campur2 setnya ..

ko tau lah afzan, mulut aku kan takder insuran, aku masuk jer kat situ, terus direct sound, i sudah ada GOO set ah ..i takmo beli ini DVD2 semua ..i mau tgk saja ..hahaha..terus sound direct jer beb..buat muka tak malu sket ..hahaha

no worries yang ..aku share experience, so if ada yg berminat & hargai apa aku wat, leh lah call aku..jgn ah curi info aku pastu carik org lain plak..dosa tau!! ahhahaha

Watie Aziz said...

Sal, heheh..soft launching tak tahan... dah macam nak wat album artis plak nih? hahaha.. TQVM yang ..appreciate it..:)

Watie Aziz said...

Farah, hahahahha...aku plak gelak besau dgr ko kata cam tuh ..kenapa tau? sebab bukan ko org pertama cakap gitu ..menci ah aku ..once upon a time dulu, adik beradik aku suka panggil aku "Raja Azura" tau ..time tuh nama dia lum kak Engku ..masa tu lum jadi akak lagik..dia jadi adik kot ..! Hhahaha...

dorang duk pandang2 pastu "menghanjeng" aku panggil2 nama tuh ..sabar jer lah ..dorang kata muka pun sama .. hahaha..takperlah ..aku redha ..kak engku glamer apa ..lawa gak kan ..heheh..mula perasan dah nih...

mulut pun becok cam sama yerk ..nta ntah aku nih adik dia tak ..terpisah kot? kena wat ujian DNA nih..hahahah.. (gelak besau ..)

ada sesapa ker nak offer aku jadi DJ kat mana2 radio nih? leh aku test vokal sedap ker tak ..pastu leh aku promote business aku free jer ..ahahahha...sungguhlah bestnya ..!

interview tuh bila aku baca aku pun gelak balik...gila gak aku nih gelak sorang2 depan PC..ahhaha

Lovely Mommy... said...

wati aku sokong blog baru ko even dah promote blog Q sbb aku tak tau add blog baru tuk early edu punyer info tu. they all new mom so aku rasa sesuai link ngan ko la.

sekali lagi aku tabik dan kagum bila la masa ko buat blog nih huhuhuh... aku nak maintain blog aku pun susah, asik chatting jerk. ok aku nak upload gamba gymboree aritu, see u online beb i need infos ok?

Watie Aziz said...

Sue,tq so much dear ..really appreciate it ..heheh..aku wat 2 hari lepas rasanya ..sebelum majlis Q tuh ..tau tau siap jer ..ahhaha.. sehari jer aku wat ..:)

kurangkan chatting beb ..ahaks ..tuh sebab ko nampak aku jarang chat ..kalau chat pun, aku chat ngan ko atau sal @ org yg aku kenal jer ..ehhehe

ok yang ..dah upload aku terjah blog ko yer..!

defina said...

watie,
tahniah ler. rajin tol kawan aku sowang nih...

buat blog cam buat bisness yg maciam2 ada...hihi

Watie Aziz said...

ehheheh...tuh lah dia ..senang ah if ada yg khas naimah, tak yah lah mak bapak terkial2 carik dalam blog Q yg penuh maklumat + personal things kan ..ehhe..low profile lah sket anak aku ..kang glamer sgt susah wei ..silao2 kena tutup muka macam anak arwah MJ plak kang! ahhahaa

me n de alisha said...

wah seronoknyer...ada blog baru form mummy Qarissa...jangan risau ...akan ku terjah selalu yer...anyway watie thanks for sharing with us...u ni best lah...(bodek sikit)hehehe

Watie Aziz said...

Mummy Alisha, tq so much for ur support yang ...really appreciate it ..:)

ur most welcome dear...best ker? heheh..perasan dah nih..ahaks!

isabelle said...

watie, meh buat tag...

yaya said...

aku dah jump ke blog baru ko tu... weee best!

Watie Aziz said...

Isabelle, ok yang ..dah kutip tag tuh..nanti aku wat yerk..tq dear ..:)

Watie Aziz said...

yaya, hehehe..naanti ko leh tgk all info yg aku share kat situh kay yang..!

~Puteri-Nuur~ said...

suka. suka. suka.

Watie Aziz said...

Put, heheh.tq tq tq ..wah ..ikut intonsai hang nampaknya dah nih! ahhahhaa

Ummi Hanie said...

SAlam kak Watie...

thanx 4 ur comment upon my blog review in MBP..xde r senyum sampei tinger punn..hihii..byk nk dibaiki nih tmbh dh makin byk org tau pasal blog kite kan ??

well..tahniah on ur new blog ! me also got a new one..silelah intai2 yer...

Ummi Salsabila said...

hihi.i dah tahu..xgempak dah! hahahaha.anyway,congrats! i supot u..bagus2x! chaiyok2 mummy Q!

Naz said...

Bestla kak watie, bnyk info yg saya boleh apply utk anak saya:)..thanks and rajin2lah update ok;)

p/s: rasa macam kenal jer kak watie nih..akak dulu sekolah convent sentul ke? if yes...saya junior akak (anak Puan Hasnah - cikgu sains a.k.a cikgu disiplin)..if silap..sorry laa ehh..:)

Watie Aziz said...

Hi Ummi Hanie,u're most welcome dear..untung kan ada org review blog kita..akak nak masuk tapi dah tutup penyertaan ..ehhehe

Watie Aziz said...

US,hahhaa..tuh lah pasal..tak suprise utk u dah ..wakakak..anyway ..tima kasih lah dah terkah dulu sebelum di maklumkan ..hehehe..love yah yang!!

Watie Aziz said...

Naz, alamal...kantaoiiiiii!!!! hahahhaa..sesungguhnya itu adalah benar lagi membenarkan Naz oiii..malunya hakuu! ahhahaha..tak lain tak bukan, akulah orgnya itu ..sib baik kat sekolah akak baik, kalau tak mesti mak hang dah komplen kan? wakakkaka..

apa khabar puan hasnah?rindu ah kat dia ...masih mengajar lagik tak? akak ingat2 lupa muka Naz, akak try tgk blog tapi cam tak aktif pun?hehhe..Naz ada blog yg aktif tak?

tq so much yang atas komen yg watkan akak kembang semangkuk..wakakak.. u're most welcome ..selagi akak rajin, akak hupdate kay! no worries....

wah ..jejak kasihan lak aku nih!! bestnya berblog!! heheh

littlemama said...

dear watie, i dgn sesuka hati telah menge-tag kamu..he..he

Watie Aziz said...

Ros, tq so much dear!! i dah tgk..hehehe..i simpan as my homework..nanti dah wat i bgtau u kay ..ehehhe..no worries ..

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading