Friday, July 10, 2009

Qarissa's 1st B'day @ Gymboree!


Party @ Gymboree

Hadusshh,cerita Mikaeel Jackson meninggal pun dah tutup buku tau! Dah selamat dikebumikan pun idola ramai tuh! Tapi kisah b'day anak aku nih tak habis-habis lagik! Hhahaa.. Hoverr betul lah ko nih Qarissa! Nasib baik nih blog ko nak oiii, kalau tak, tak koser Mummy nak masukkan! Wakakakak...nak caras glamer Mummy yerk?? Kecik-kecik nak lawan tokey erk ..Heppp!! Biasa tuh! Dah... ni last citer b'day Q Mummy masukkan tau! Pasni, nak lagik cerita b'day Q, tunggu tahun depan! Nanti Mummy panggil sarkis datang umah plak! Hahhahaa..


Q: Erk, bila nak masuk nih? Takkan snap-snap jer..?

One happy family @ Gymboree.

Q dah excited nak mula...

Memandangkan aku amik pakej setahun kelas Gymboree utk Qarissa, aku dapat diskaun untuk buat b'day party kat sana. Aku cuma perlu bayar RM 300 sahaja untuk pakej b'day dgn 12 org kanak-kanak. Kalau boleh, semua saudara mara, kawan-kawan sekolah, kawan UTM, kawan kerja & yg terbaru, kawan-kawan blog aku yang mana tak dapat datang majlis Q @ home aku nak ajak, tapi tempat tuh bukan besar sgt kan, hanya boleh jemput dalam 12 family jer. Susah jugak nak confirmkan kehadiran keluarga sebab majlis nih kena RSVP & start on time. Ada yg aku jemput tapi tak dapat datang atas urusan lain. Alhamdulillah, akhirnya, dapat jugak kumpul 12 family, opsss, terlebih 2 kanak-kanak rasanya, hehehhe..sebab ada yg lebih dari 2 anak, so semua lah join. Hhehe..Lenkali, aku rasa kena wat iklan lah dalam nih, sapa betul2 leh datang..angkat tangan!!! Ahaks! Cuak gak aku kalau tak cukup family, lebih takper, sebab rugi pakej dah bayar utk 12 org, lucky me sebab semua berjalan lancar.


Sementara tunggu kawan2 Q dtg, main slide dulu!!

Muka puas pas turun slide ..heheh

Sapa paling bersemangat dlm hambar ni weh? Hahha..

Dah nak start, tepuk tgn dulu!

Mummy & Daddy pun sama-sama tepuk with Q..

First Game- Ball Corn kot nama dia.. Letak bola banyak2 atas parachute..

Dan goyang2 kan parachute utk lambungkan ball!!

Aku pepagi dah kejut Q, baiknya anak aku cam tau-tau jer nak wat party dia @ Gymboree. We all kuar umah dalam kul 10 pagi, terus ke Gymboree. Ecar pepagi dah msg aku nak htr kek yg aku tempah kat dia ..Sedap oo kek dia, aku suh dia letak coklat bebanyak ..ehehhe.. Sampai Gymboree dalam pukul 11.30 am, majlis bermula kul 12.15 noon - 1.45 pm. Lepas aku sampai, mak, kakak & adik aku pun sampai, then Along & Nek Nah. Bertuah nya Q, sampai moyang2 sekali datang tgk majlis dia. Sayu pun ada, kalau arwah Mama ada, mesti dia akan datang jugak, tgk cucu dia dah pandai nak jalan. Confirm dia happy sebab Q cucu sulung dia. Macam mana mak aku happy jumpa Qarissa, cam tu lah aku rasa Mama akan suka. Hmmm..takperlah, dia kat syurga sekarang ..:)

Maracas time!! Suka betul Q main Maracas...!

Q with her BF - Gymbo!

Sekali lagi, sapa yg paling hoverrr? Wakakakka...

Q kat belakang sorang2 pun leh layan lagik Maracas tuh! Hahah..

Seperti biasa, janji melayu, aku kata datang kul 12 noon, kul 12.30 baru nampak batang hidung kengkawan! Hahaha..tuh pun aku dah cepatkan 15 minit tau! Aku suh dtg kul 12, lenkali aku kena tipu korang ah ..datang sebelum subuh! Wakakakak.. Tapi aku tau dorang bukan sengaja, ada yang sesat barat, dan ada yg konfident kat new wings ..hahaa..sapa tuh yerk!! Ada yang siap makan beriyani dulu kat mamak, ada yg anak dah sampai boleh plak nak tgk Transformer kat ground floor tuh ahahah..macam2 lah .. tapi yg penting, semua jemputan aku sampai!! Tima kasih kengkawan dan sedara-mara, tq for make an effort datang memeriahkan majlis kedua Q @ Gymboree nih...


Walking @ the bridge..

Baru dapat kaki katakan ...sungguhlah rajin jalan!!

Ceh, poyonya jalan...macam nak jumpa bakal suami jer lagaknya!!Ahaks!

Happy playing with the ball!

Q tengah kira apa tuh nak? Tak lah, Mummy tak korek tabung Q, Mummy korek tabung Mummy nak bayar bil nanti..hehheh...

Niat aku buat majlis nih adalah sebagai hadiah peribadi untuk Q bergembira dengan kawan-kawannya, sebab anak aku baik sangat masa majlis kat umah tuh. Aku tau Q memang happy kat Gymboree, sebab tuh aku nak buat jugak majlis tuh kat sana. Tapi korang tutup lah sebelah mata kalau dalam gambar2 nih, nampak macam maknya yg hoverr suka, ngalahkan anak..hahahaha..sebab korang pun tau ni terjalll cam ner kan? Wakakak..bila aku act childish sket, Q suka & enjoy ..kengkadang bila aku nyanyi2 hover, dia tgk jer, sikit pun dia tak balas dengan action @ muka happy, just tgk dengan selamba, pas habis jer aku nyanyi, dia pun TEPUKKKKKK!! Kong asam tak??? Seolah-olah, aku nih sarkis tengah wat persembahan depan audience ..Sabar je mak noks...!! Takperlah Qarissa, janji ko happy nak...hehehhe..


Q jalan atas aelop (tak reti aku nak eja mender nih ..hahah). Bagus utk balancing.

Bila Mun suruh dia meniarap, dia takut plak!! hehheh..

Tengah-tengah main, bg signal ngantuk plak..

Mak bapak hover senyum, anak nangis! Wakaka...

Memang nampak sgt Qarissa enjoy hari tuh, tak sabar-sabar dia nak masuk ke play area tuh. Puas dia berjalan dari hujung ke hujung, tapi tak masuk-masuk play area sebab belum waktunya lagi. Dapat jer masuk, happy sungguh! Dan bila aktiviti dimulakan, anak aku sangatlah happy sampai buat semua aktiviti hari tuh! Very behave & dengar kata. Sampai kawan aku kata, "Bagusnya anak ko Watie, dengar jer kata ko, & behave.." Dia just buat apa yg aku suh buat dengan penuh keseronokan. Hheheh..Aku jawab, "Aku dah train baekkk punyaaaa anak haku nih ..hahahha".


Best ooo naik nih....cian semua kena ridekan aku & Q ke kiri & kanan. Berat tak wei?? Hahha

Muka happy sebab jadi bebudak balik! Yeehhhahhaha!

Nini mesti seram time ni kan ..Aku lambung2 Khayra ..hahahah..

Time ni kiut sangat si Q tau. Ada lagu yg lepas habis jer, semua kena pretend to sleep. Dia pun poyo nak sleep gak...so chumel kan??

Dancing time, tgklah anak buah aku Danish bukan main hoverrr lagik! Hhaha..Aku rembat anak Sal! Boleh tahan sakit kaki aku kena pijak ngan budak 5 tahun wei!!

Now, under the parachute game plak!!

Macam-macam aktiviti yang we all buat hari tuh, yang sesuai untuk kanak-kanak sebaya Qarissa - 5 tahun. Lepas wat aktiviti, it's time to cut the cake, dorang padamkan lampu & hubby & me bawak kek ke Qarissa. Anak aku cam terpinga-pinga sket, dia blur ah sebab org nyanyikan dia for the 2nd time kot! Wakakak...tapi bukan dia yg tiup lilin. Abang-abang & kakak-kakak yg besar yg tolong tiupkan. Hheheh.pas habis tuh, we all sambung main @ play area dan mak-mak pulak makan kat bilik yg dikhaskan. Aku & hubby tak sempat nak borak lama-lama ngan semua mak-mak & bapak-bapak yg ada. Pack giler aktiviti & kena pastikan semua cukup. Gymboree plak kena pastikan majlis habis on time, jadi cam kelam-kabut ah sikit masa nak balik. By the time habis jer aktiviti, Q pulak nangis nak nenen. Dapat jer nenen, dia pun senyap. Cian anak aku, dia penat sgt kot. Hhhehe..


Semua nyanyi Pat A Cake time nih, sementara tunggu kek keluar. Q pun sukalah sebab tuh lagu kegemaran dia!

Daddy bawak kek di iringi Mummy yg suka giloss!!!

Lampu mula dipadamkan...hanya lilin jer nampak..

Tapi dalam gelap2 tuh, boleh nampak lagi mulut anak aku menganga duk sama nak nyanyi! Hhehehe

Time to cut the cake!!

Sempatlah we all amik gambar sebelum balik kat depan Gymboree. Pukul 2 pm ada kelas, jadi around 1.45 pm dah kena clear semua. Hubby aku sibuk-sibuk kemas, aku sibuk-sibuk menenenkan Q, tau-tau bila keluar, ramai mak-mak dah balik. Nasib baik dah sempat say bye-bye semua. Bila dah settle semua, aku keluar, nampak Sal jer ngan anak-anaknya. Mun, my photographer pun ada gak, we all lepak-lepak & borak lagi kat Gymboree tu. Aku hired Mun utk amik the pictures @ Gymboree so leh wat kenangan. :)


Us with Sal, Adam & Mia.

Us with Sue & Diya, Intan, Hubby & Arissa, Ninie & Khayra. Damian pun ada tapi maknya telah dicover oleh Sue! Heheh..Time nih Q dah melalak mintak nenen!

Us with Kea & Family.

Us with Elya & Family. Pun seksa nak hambek gambar time nih..

Me, Debbie, Damia & Elya mak buyung...

Us with Pael, Koogan & Adi..Adi keep looking @ the bridge i guess..Hhehe.
Q: Hadoi...sudahlah tuh Mummy..penat Q bergambar ni ha ...!

To all my family & friends yang datang, Mak, Nenek, Along & Family, Angah, Lieya, Along Boy & Family, Suliana @ Family, Elya & Family, Debbie & Family, Sal & Anak-anak, Kea & Family, Intan & Family, Ninie & Family serta Pael & Family , terima kasih kerana sudi datang memeriahkan majlis Qarissa @ Gymboree. Aku harap anak-anak korang gembira & enjoy main kat Gymboree hari tuh. Terima kasih juga dengan hadiah-hadiah yang diberi. I really appreciate it ..Thanks again kay...:) (Alamak, aku tak sempat hambekk gambar lah ..sampai umah terus semangat bukak dan Q dah main semua!!) Hahhahaha...


Precious picture before dismiss...

Pas majlis @ Gymboree tuh, me & hubby terus ke Keramat sebab my previous staff kahwin. Aku tukarkan baju princess Q dan bg dia pakai baju t-shirt & jeans jer. Kesiannya Q, dia penat sangat sampai tidur dalam keta, kat majlis tuh pun dia bantai tidur sampai balik masuk keta balik...Tidur selena-lenanya .. Betul2 penat tuh wei..Habis majlis kahwin tuh, terus we all cabut balik. Penat gilossss....

Sempat lagi aku posing yerk! Hubby ngah bg makan sandwich kat Q.

Q: Tima kacih lah Auntie Jessica! Bg Q hadiah from Gymboree. Give me 5!!
Adam: Hish...Bestnya..rasa cam nak rembat ah ..tapi takut Mama sebatttt!!


Thank you from all of us!!! We love uolsssss!!



Happy 1st B'day Our Little Princess,

Mummy & Daddy.

24 comments:

Jiji said...

Q punya baju the very the fluffyyyy@!~
suka nya aku@!~

ekceli tak sabar nak gubah gubah anak dara aku @!~

MamaDamia a.k.a Haiza said...

bestnya Q sampai 2 kali buat birthday party...bleh pengsan agaknya u ye watie kalau dah 4 orang anak pastu semua nak buat party 2 kali setahun....hehehe..neway sonok tengok tempat c0lourful kat Gymboree tu...patut lah Q happy jek kat sana

Farah said...

sonokknye birthday party qarissa ni!! siap ngan mak mak pon layann jugak..

yer mmg mommynyee lah plg hover skali tapi takpe ku maafkan hahaha

isabelle said...

kau memang tau, watie...
suka over mcm aku jugak!!! wakakaka

kesian anak kita kan?:P

me n de alisha said...

memang over noks...tapi mak suka party-party ni...anyway to Qarissa dont noty-noty tau,be a good girl yer...banyak dah mummy n daddy invest tu...to watie, cun jugak u ni kan??(jgn kembang tau)hahaha

azzamoro said...

bestnyer jadik anak ko watie..

anak aku jadik anak angkat ko bleh.. keh keh

Intan said...

Alamak saper tu haaa confident sgt parking keta kat "NEW WINGS" tuuuu...ekeke. Jgn lah marah watie..."janji melayu"...wakakaka :)

Mmg best tul lah dpt attend 2 besday bash Q tu...TQVM dear ;)

Lovely Mommy... said...

ahahaha... aku rasa Diya la yg paling OVER kat party tuh ahahah especially session main maracas tuh.

Debbie said...

Watie, It was a lovely party!!One of the best kids party i've been too..

Watie Aziz said...

Jiji, i pun suka bj tuh...org bg hadiah maasa b'day Q lah tuh ..my neighbour punya kenalan from india..hahaha...jauh hubungan tuh,...a week before b'day Q, jiran i wat makan2 panggil kawan dia ..so dah kenal, i jemputlah datang ...baik sgt ..dia datang & bg present yg sangat cantik..ehhehee..

Watie Aziz said...

Haiza, hahaha..anak sorang bolehlah yang ..anak ramai ..aku buat semua sekaligus!! wakakaka..jimat masa, tenaga & yg paling penting, jimat duit! ahahaha..

tuh lah pasal, dia mmg suka sgt Gymboree tuh! hehehe

Watie Aziz said...

Farah, hahaha..mak mak kena jaga anak yg sedang gembira sesangat!! sebab tuh kena masuk gak! ahahaa..

tu lah pasal..ko tutup sebelah mata jer lah tgk ke hoverran aku yeh! ahhha

Watie Aziz said...

Isabelle, tuh lah pasal..mak ma yg hover dari anak ...sapa nak jawap tuh noks..wkakaka..kita leh wat geng mak2 terlampau gini wei!!

mmg cian anak2 kita ..sabar jer lah ..hahaha

Watie Aziz said...

Mummy Alisha, tq so much for the doa, nanti i bgtau kat Q, Aunty As nak dia jd good girl ..ehhhe:)

wah ..cun ker ..hehehe..dah mula nak kembang semangkuk nih! wakakaka....tq dear! biasa2 jer lah ..(sambil buat muka geli-geli malu kunun ..ahhaha..tak sesuwai!)

Watie Aziz said...

azza, hahahaha..boleh boleh ..haku pun takder anak lelaki nih, tapi kena letak kat umah aku sebulan 2 minggu ah ..wakakak...baru adil wei!!

Watie Aziz said...

Intan, hahahaha...takper yang ...i dont mind at all ..yang penting sampai & Arissa happy ...

tqvm to u too coz sudi dtg dr jauh memeriahkan majlis...love yeah!!

Watie Aziz said...

Sue, yer memang betul..dengan aksi lompat2 dan main maracas ..ko tunggu anak aku dah pandai lompat2 cam diya ..aku suh dorang joget sesama wokei..mesti best! hahahaha

Watie Aziz said...

Debbie, tq so much dear ..i really appreciate that ..muahs ..hope Damian have fun too yah!!

kakyong said...

mak aiiii, mak dia yg over2 nih...

watie, hari tu masa gather2 MSK tu, kakyong nampak foto watie cam berisi..
awat kali ni ku lihat dikau slim.... hahahahhh, boleh kongsi rahsia jaga badan....

defina said...

watie,
happening amat wei majlis tu. kalu majlis kawen sebulan tak abbis2 lagi tu...hahaha

Afzan said...

hamboi2.. Q ke mummy die yg hover gumbure nih? ehehe.. sonotnye Q beday party sampai 2 kali ek.. Ok, Q jadi budak baik tau.. jd genius cam yang mummy and daddy mahukan..

Watie Aziz said...

kak yong, hhehehe..sama jer badan Watie time MSK ngan time Gymboree. Baju watie pakai masa MSK memang besar sket ..heheh..senang angin masuk panas2 kat taman tuh.wkakakaka..

kat Gymbo nih watie pakai kemeja biasa jer ..slim ker? wkakakaka..sukanya dengar!..ahahaha..rahsianya? breast feed lah kak yong ..apa lagik..nak makan mender2 kurus murus mmg tak ah ..tak koser ..wakakaka..nanti dah gemok btol2 baru ah carik mender2 tuh..ahahhaham

Watie Aziz said...

Naimah...happening kan? aku paling suka duk dalam parachute tuh! wkakaka..bila lagik nak rasa kan ..aku pun tak sangka dia suh aku duk sekali ngan Q dalam tuh..ahahah...best oo....

Watie Aziz said...

Afzan, hahha..mummy dia yg hoverr sket nak suka2 dalam nih ..Q mmg sokmo suka ..tapi ok jer bebeudak klalau suka, kalau mak mak yg terlebey mmg lawak jer rasa..waakkaka..

tq for ur doa Afzan ..really appreciate it ..:)

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading