Tuesday, June 2, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby in Red Contest


Senyum malu-malu sebab Mummy nak masukkan contest..


Pagi Isnin yang mengujakan (tak sabar nak update blog, cek emel & banyak lagi ,sebab banyak kerja tertangguh selepas hujung minggu yang padat dengan aktiviti), saya bukak emel dan wah!! Ada satu emel dari Mom Bloggers Planet yang membuatkan saya sangatlah teruja! Cutest Baby Photo Contest - June 2009! Waduhhh, tak boleh jadi nih, mesti masuk ni..Bila lagi nak tayang muka anak kan..Hehhehe

Contest dia tak susah sangat, sesuai dengan ayat "easy peasy" sebab tema untuk bulan June 09 cuma "Cutest Baby In Red". Saya pun menggodek-godek gambar Qarissa yang pakai baju merah. Memang saya tahu ada gambar yg kena dengan tema kali ni sebab ada sekali tuh, time saya pakaikan dia satu set merah, my hubby amik gambar dia tgh tengok DVD GOGO (sebelum we all keluar jalan), so memang sesuailah dgn tema kali nih.

So dengan bangganya, saya menayang gambar Qarissa in Red..Rasanya sepanjang saya buat blog ni, belum ada gambar Qarissa berbaju merah yang saya masukkan kan? Jadi, kiranya, "virgin" lagi lah gambar nih ... hehehe...sesuai lah sangat dek non...ahaks!

My Angel's Name: Rania Qarissa Rizal bt Saiful Rizal

Date Of Birth: 26 June 2008 (coming soon to turn 1!!)


Mmm...saya kena explain "Why my baby should grab the tittle "Cutest Baby In Red". Sebab-sebabnya adalah ....jeng jeng jeng ....

1. Qarissa IS FULLY IN RED!! From shirts, shoe & even her inner short (panties lah tuh..hahah) is IN RED! Walla! Lucky i didn't color her hair in RED!

2. As uols can see, the shirts she's wearing got CROWN kan!! Hehheh..Apa maknanya tuh..? Jeng jeng jeng...(menang tanpa bertanding ..khakahkhak)

3. Qarissa bergaya sambil buat muka kesian untuk meraih UNDI ..Ahaks ..nampak tak jarinya2 tuh? She's counting uols punya vote tau! Hahahhaa....

I think enuff kot the "sebab-sebab why my dotter shud win" ..hehehe...Now I proudly present the sponsor. hadiahnya memang MELETUP Uols...Nak nak untuk I yang suka lah bergambar ...silap2 mak lagi over dari anak! Hahahaha...

Penaja-penaja "Cutest Baby In Red". Thank You So Much...:)

For those yang nak masuk this contest, mehlah kita ramai-ramai memeriahkan contest anjuran Moms Blogger nih okay ..Untuk keterangan lanjut, sila klik link di bawah:


Yang Excited,



Q : "Wooo...woo...purr..purr...bagilah aku menang dalam contest nih, POOFFF!!"
(amik ko...siap jampi lagi..hahahhha)

9 comments:

defina said...

wah Q, kalu Q dah menang tanpa bertanding, orang lain x der chance ler nak masuk...hehehehe

well done Q...

Watie Aziz said...

hahahah...tuh lah pasal...dah macam pilihanraya pllak nih..hahha..

saja suka2 aku masuk sebab mmg kebetulan ada baju merah satu set siap ngan kasut & sepentot plak tuh...hahaha.. so cam mmg menepati tema lah

naimah, hang joinlah blog Moms tuh..leh dapat ramai kawan mak mak dalam tuh...nanti leh masuk contest ..hehehe..suka2 ...:)

Farah said...

hahha semua merah termasuk spentot...pasti menang!!

Intan said...

Gud luck to Q ye ;) Baju dah siap ada crown lg tu...ayooo tak de chance nak menanglah ini macam!

-Ain-Dak In- said...

x adil..x adil...
x aci sungguh.,.
main jampi wooo..
hahahahaha........
qarissa!!! mama adik jahat lor...

Afzan said...

gambar last yg jamoi tuh comel nyee. Ehehe, nak masuk jugak, tapi Affan takde gambar ngan baju merah.. Rasenye die takde pon baju kaler merah kot. Ehehe.

Watie Aziz said...

Hi Farah,
tq so much ..hahha...sepentot yg mahal tuh..ahaks ..doa2 lah menang kay ...seronok gak contest2 camni...hehhe..

Intan, Gud luck to u too!! I ada tgk gambar ur baby kiut gilerrr, nanti nak letak komen lah .s.emalam tgk excited sampai lupa nak mengomen rasanya ..hehehee..

Ain, hahhha...tuh teknik mintak simpati tuh ..hahahah..saja wat caption camtuh sebab macam kena jer ngan gaya dia ...dah besar sok biar dia tgk mak dia pandai "buat skrip!" hahahaha

Afzan, korek2 baju merah mana tau jumpa ..hehehhe! comei ah Ur hubby punya gambar ngan Affan ..ada tokoh apak mithali...hehehe

kakyong said...

salam watie,

wah wah wah.. sungguh beriya2 ni ibu Qarissa nak memang nih... gud luck yer Qarissa.. ;)

Watie Aziz said...

kak yong,

hehhee..anaknya tak apa2 ..maknya yg lebey yerk .hahaha...tapi seronoklah ..suka2 masuk competition..kebetulan pulak mmg ada koleksi gambar tuh..tapi sempat nak masuk dalam FB @ blog ...ehehe..bila ada pertandingan camni, baru SESUWAIII lah sgt di tayang ..hahaha

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading