Tuesday, June 23, 2009

Father's Day 09 - 1st Time Celebration As "Daddy"!

Entry nih terlambat dua hari. Saja aku lambatkan ..hahaha..sebab gambar tak transfer lagi. Tahun ni - 21 June 2009 adalah tarikh istimewa untuk my husband sebab ini tahun PERTAMA he's celebrating his tittle as Daddy!! Sungguhlah teruja hubby ku itu, sampai "buli" aku untuk cari kat yang ada tulis "1st Time Father" untuk dia! Sebab, masa Mothers Day dulu, dia pergi 3 shopping complex berbeza semata-mata nak cari kad yang ada tulis "1st time Mother". Aduh...susah jugak cabaran nih..

Memang susah sebab cik Epul (epul tak tahan...hahaha) kita nih asyik berkepit jer ngan aku & Q. Mana-mana pergi dia mesti ada. Camner aku nak wat suprise kat dia? Nak beli kad pun susah. Bila kat TESCO @ C4, aku saja-saja jalan tgk2 kad, aku suh dia gi jauh-jauh, member baik punya sound, "Oh, u nak belikan i kat kat TESCO ni ker?" Hhahaha...siut jer mamat tu..Kalau jumpa & ada tulis 1st time Daddy, oklah tuh kan? Tapi memang dah agak takder ..Memory Lane pun susah dapat!

Sudahnya, aku buat keputusan, nak wat kad sendiri. Time nak beli bahan-bahannya pun susah, Saiful ada jugak kat aku. Tapi nasib baik masa shopping kat C4 tuh, Along & Mak ada sama. Jadi aku beli semua bahan2 tuh dan suruh Along masukkan dalam troli dia. As if barang tuh dia punya lah. Then kat rumah, aku suh Nor sembunyikan dalam opis aku. Hahhaha...berjaya juga aku "tipu" Saiful...Mak suka noks...akhirnya!

Then, mulalah operasi membuat kad. Bila Saiful gi opis, aku pun mulalah print & laminate apa yg patut, gunting & gam kad tu. Hehhehe.. Siap aku cat tapak tangan Q dua-dua belah sampai member nangis2 sebab takut tgk warna merah agaknya ..hahahha...Susah btol nak amik signature kenit nih. Kalah PM Malaysia!. Selepas penat berhempas pulas, ni lah hasilnya...& seperti yang dijangka, my hubby sgt terkejut & terharu serta teruja bila bukak sampul kad nih untuk lihat ada satu kad yang besar, dibuat dengan penuh kasih sayang oleh "anaknya" (yang menggunakan ibunya sebagai medium perantara). Dia tak sangka aku wat kad nih sebab aku nampak rilek jer duk umah berblogging! Hahahah...



Tanda tangan yang sungguh mahal! Tangan yang tonet!
Q: "Eh, kita nak sign kat kad yang kita wat sendiri tau!!"
Q: "Warghhh..maintain, maintain..". So serius lah ..haha
Q:" Pergh, jadi pun ..penat mata i tau!"
Inilah yang Q tulis! Siap ada cap mohor lagik!
Us with the card! With love of course! Ayat '1st Time Celebration As Daddy' yang paling penting dalam watak kad nih!
Front view of the card. Q & Daddy @ Akuarium Wet World. Lepas balik MSK Gath hari tu..heheh
Inside view of the card. Us as family!

Dan, hadiah untuk Daddy sempena Hari Bapa nih, adalah ....jeng jeng jeng ..SPORT RIM & TAYAR baru untuk MyVi dia! Tak suprise pon sebab pasang mender ni pun seminggu dua sebelum tarikh Fathers Day kot. Hahahha...Tetiba plak my hubby tuh nak tukar sport rim ..Apa mimpi ntah ..So, we all gi kedai papan kat Klang (yg bukan papan lagi sebab dah besar, ada 2 bangunan lagi) dan tukar sport rim baru. Kedai nih femes gak sebab harga dia murah & berbaloi dari kedai lain. Sanggup org datang jauh2 nak tukar sport rim kat sini. Hehhehe..bangga plak jadi org Klang wei..Meh tgk hadiah utk Daddy..

Hanya tinggal sejarah!
Kereta yang rongak!
Muka yang happy dapat sport rim & tayar baru!
Sport rim pilihan Daddy
Dan..wajah terkini tayar Daddy!

To Daddy Dearie, Happy Father Day sayang. Semoga menjadi ayah yang baik & bertanggungjawab buat anak kita. We love u so very much & thanks for always be there for us! Thanks sebab selalu berkepit ngan anak bini & ke mana-mana selalu hangkut semua sekali. Ahaks..May Allah SWT bless our family always ..Love ya!


Proud To Have U Around,
Qarissa & Mummy

14 comments:

defina said...

wah, terharunya.....
mmg lain sentimental value nya card yg bikin sendiri nih....

smg korang kekal bahagia selamanya, insyaAllah....

adianiez AIDA said...

idea buat kad sendiri tu memang bagus, watie. sebab, lebih sentimental.

hadiah buat hubby kita serupa la. saya tak tau nak beli pe. semua aksesori hubby da ada.

then, da buntu fikiran, saya kata kat dia saya present kan je la tayar & sport rim wira tu. ahad tgh mlm, balik jek dari JB, saya terus transfer duit yg dia bayar kat workshop dlm akaun dia...

senyum meleret la hubby...

Watie Aziz said...

Tq Naimah,ahhehe...tuh lah kan ..susah na nak carik kad 1st time daddy, aku wat sendiri jer senang ..ahahh... sentimental sum more! nanti Q dah besar bestlah nak tayang kat dia ..hehhe..cap mohor besar dia tuh!

Watie Aziz said...

Aida, tq to u yang ..tuh lah, my hubby pun suka sgt ..terperanjat pun yer..hahaha..

oo..you pun hadiahkan sport rim & tayar gak? heheh..tak sangka sama yerk...! my hubby memula tak nak ...dia kata taakut cam bazir jer .. tapi sudahnya amik gak..heheh..i ikutkan jer .. sebab sport rim pun mmg takpernah tukar sejak beli keta ..hehehe.. suka lah dia tuh!

Ummi Salsabila said...

wa..mmg special kad u & Q.buat sendiri.cun plak tu!
i xmampula nak belikan die sport rim.haha.dia duk teringin gak tu.
samalah kite duk angkut anak bini ek..kite jd PA dia la..he3

finfin said...

kak watie.. u re so sweet! tahun depan nak tiru buat mcm kak watie buat lah. tp kak watie cam creative je, kalau fini, mahunye buat 10 kali, tak jadi jugak!

betul kan kak, kite ni susah nak wat surprise kat husband sbb mane2 pergi dia mesti ada. Kalau lelaki lain lah, masa dia klua kerja dia leh carikk..

hari tu fini belikan iphone sempena fathers day tuk dia. nak buat surprise mmg tak dpt lah sbb yg jd driver nye dia, so dia tau la apa yang kite buat & kemana kite pergi... tension gak kan? kite kena perah hotak ni lain kali mcm mane nak surprise kan husband kite..

ada tips? hehehe

sya said...

wah! bestnya ayah qarissa dapat sport rim.. mesti tidur mimpi sport rim tuh... hehehehe

Watie Aziz said...

US,wah..baru i tau rupanya banyak suami2 nih na sport rim ker? hahaha..sungguh i rasa pelik gak mula2, tapi bila ada few comments yg kata hubby dia pun nak sport rim,baru i realise this is actually what they want rupanya ..hahahaha.. my hubby mula2 cam nak, pastu tak nak, pastu bila i provoke2 dia ..hahaha...dah sampai kedai ...member hambekk jer lah ..

tapi sebenarnya US, bukan hadiah yg penting tau, ingatan yg penting..i rasa kalau nak dibandingkan sport rim ngan kad fathers day tuh, 100 kali my hubby akan pilih kad berbanding ngan sport rim, walaupun harga kad lagik murah ..hehehe.. coz ingatan & appreciation that matters..kan kan kan...

mmm..yer U, kita jadi PA tak bergaji..harus mintak gaji haku nih..! hahaa

Watie Aziz said...

fini, creative ker ..??tuh paling simple lah yang ..tak sempat pun nak hias tepi2 kad tuh..(malas pun iya ..hahaha... Q asyik kacau jer ..nak sibuk sama) akak letak gambar besar2 siap laminate so tahan lama sket ..tapi sebab gambar tuh dah nampak cantik, terserlah lah lagi kot ..hahha..

mmg susah yang oi kalau mana kita pergi dia ada. masa nak beli sampul kad kan (akak beli kat hinode, actually pembalut hadiah yg dah diwrap macam paper bag) time tuh kat setia alam, akak lari cepat2 beli time dia ngah bayar kat kaunter,akak kata nak beli kertas bag utk bg hadiah kawan baru bersalin anak baru..ahhaha..terpaksa tipu.

camner nak bg tips kalau akak pun macamm pencuri nak main sorok2 ngan hubby? hahha...memang susah, tak macam masa kita kerja duilu, leh lari2...

wah ..bestnya hubby fini dapat iphone...mesti seronok dia kan!!bahagianya!

Watie Aziz said...

sya, hahahah..tidur mimpi sport rim...? ya lah tuh..dia tidur bukan mimpi sport rim..mimpi nak dapat anak baru ..!! semangat nak wat anak lagik..sabar jer aku...hahahah..(tapi cian dia lum ada rezeki, i bendera merah hari nih..hahhafrust jer ..bulan depan try lagik! ahaks!)

aNiS tHe BumbleBee said...

VaVaVa!bagussnyeee..adiah sportrim tu..wahh,mmg best kalo buat kad sendirik kan.hehe.cantik2.smoga watie skluarga bahagia selamanya ye.doa ikhlas dari sorang member jauh ni.hehehehe!

Watie Aziz said...

tq so much Anis, really appreciate it...:) heheh..sukalah cik abang kiter tuh..hahaha

Intan said...

Sweetnye hadiah dari Q and mummynya...kad yg dibuat sendiri tuuu. Tentu ur hubby berbesar hati kan plus dapat tayar dan rim baru. Uiii seronoklah dia!

Anyway Happy father's day to ur hubby!

Watie Aziz said...

Intan, haa lah,,terkejut + teruja + senyum simpul dalam tidur dapat hadiah & kad tuh..hahahaha..

TQ yang ..appreciate it ...nanti i bgtau dia ..hehhe..semalam i cerita pasal Arissa bawak lari pool masa main kejar2 ..lawak jer kan ..hubby i ingat ada air dalam tuh..dia kata kuatnya Arissa..hahaha..i kata mana ada air ..ada toys lah ..hahaha

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading