Friday, October 23, 2009

Ustazah Garang Oooo....

Yer, dengan bangganya aku nak bgtau kengkawan, kalau ada sesapa nak guna khidmat "Ustazah" Kenit untuk ajar anak-anak korang, bolehlah call aku yerk, aku pinjam jap anak aku untuk sessi tusyen! Hahaha..Tapi kalau si kenit ni membebel, kena tahan lah sket, sebab dia nih memang kuat membebel lately, cam mak dia gak! Wakakakaa..Tak caya korang tgk gambar nih...garang ooo ini Ustazah!!!!

Lihatlah betapa "seriusnya" anak aku menjadi Ustazah! Dengan aksi-aksi "sombong" dan "dont play-play" with me aahhhhh...sapa jadi anak murid mesti takut kan! Hahaaha...mesti suma pandai ah kalau belajar ngan Q nanti. Ahaks...Opsss..sila abaikan lengan anak aku yg terbuka sedikit tuh yer ... anggaplah ianya camera trick semata-mata, takder kena mengena dengan aurat @ tidak. Wakakaka...

Para ibu bapa sekalian, anda hanya fokuskan kepada corak tudung yang berlainan warna, memek muka yang sungguh poyossss dan garang .. muka yg serius masa baca buku sembahyang sunat, tangan yg ada ala-ala nak bg syarahan agama, jeling-menjeling anak murid yg duk sibuk berborak bila cikgu tgh baca khutbah dan aksi macam nak azan tuh... hehehhe..Tu fokus kita hari ni yer para ibu bapa sekalian ... apa yang penting??? Kaf Ba Ra Kaf Alif Ta Nun....
KERBERKATAN......!!!! Aminnn.....

Q: Ok Children, today we will learn about Solat Sunat Dhuha ok....Open page 7 please...
Q: Alamak, mana satu page 7 nih, erkk...cam dah terlebih jer? Takper, kontrol, kontrol....
Q: Ok Children, we start with Takbiratul Ihram. Angkat tgn semuaaaa!!!
Q: Anak2 murid i ni semua bijak pandai! Lagi advance dr i pulak tuh! Hishh...tak leh jadi nih...
Q: Ha yang kat belakang tuh wat apa ha? Ingat saya tak nampak korang berborak? Ngumpat saya ker ha????
Time nih member sibuk duk point2 kat sinopsis buku panduan tuh, comey jer tgn..hehehe
Q: Isk, udah-udah lah amik gambar ustazah! Saya nak mulakan sessi ceramah ni!!...
Q: "Dan, sesungguhnya Islam tuh adalah sebenar-benar agama wahai anak muridku.."

So, anybody want to hire Ustazah Qarissa?? Make appointment yer, sebab dia memang bz sepanjang hari. Heheheehhehe...

Proud Mummy of Ustazah Kenit,

11 comments:

h4ni3 said...

hahaha.. comel la Q!
ee..takmo la auntie blaja dgn Q, takut! Kang baru nak bukak mulut tanya soalan, dah kena babab dgn ustazah.. :D

adianiez AIDA said...

serius tu !!!

MamaDamia a.k.a Haiza said...

wakakaka comei la ustazah kenit nih....meh la ustazah Q datang umah auntie ...tolong ajarkan si Damia tu...kalau dia degil babab montot dia...

psssttt watie...dah terserlah dah tu ciri2 seorang kakak yang bertanggung jawab tu...stanby la adik2 Q pasni...degil je sure kena marah punya....hihihi

Intan said...

Wakakaka....tergelak den baca! Wooo takut ooo kalo ade ustazah comel garang cam nie...hu hu.

Kompom jadik kakak yg garang nie...habislah adik Q nie nanti...he he.

Fid said...

Q
u r sooooo cute
sangat cumil ok!
kalau ada ustazah gini mmg tak de le yg student lena dlm kelas!

ustazah I dulu dia kan baik sgt pakai jubah tapi dia ROCK!!!
dalam jubah ada mcm2 baju fesyen moden...hehehehehhehehee
dia kata jubah utk pakai luar rumah masuk dlm rumah taraaaaaaa...
memang sgt taraaaa....
aku pi buat exam PAFA SPM kat umah dia..mmg taraaaa..suprise ustazah aku yg garang tu memang rock n vogue gilos!!!
melalut plak komen aku

mas said...

sangat comel...n mmg nampak sangat garang muka Q....mmg ikut mummy dia sungguh kuat membebel tuh...hehehehe....cute r..pandai buat memek muka...

Watie Aziz said...

Hani, tu lah pasal, memang satu pun takder gambar yg senyum ...Q ni mmg pakai mimik muka sket ...hahha

Aida, hahaha..serius kan! dont play2 tau!

Haiza, tulah pasal, mmg nampak ciri-ciri kakak garang tuh kat dia ...habislah adik dia nanti ...kena buli for sure ...hhehehe

Watie Aziz said...

Intan, wakakaka...garang tak hengat ..pandang camera pun tak mo senyum .. ratu mimik muka!

Fid, gelak aku baca komen hang ..memang best kalau ada ustazah rock kan ..mesti open minded tapi agama tak di lupa...hehehe

mas, wakakaka...yer betul..kuat bebeel cam mak dia gak..hehehe..

isabelle said...

uii..garangnya ustazah qarissa tuh.
takut mak tengok..

baik2 wei..kang dia tarbiah mummy daddy dia, baru tau. hahaha

Hanz said...

nampak garang tapi kecomelan tetap terserlah! :>

defina said...

lawak tul la ustazah cilik ni. macam2 gaya ada....hihi

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading