Thursday, February 25, 2010

Port Melepak Baru Utk Qarissa!

Nampaknya Q dah ada tempat lepak yang baru lah kat bilik Mummy & Daddy nih! Hehhe... Dia memang pantang kalau Daddy dia bukak almari nak amik baju! Kalau dia nampak jer, dia MESTI akan menyelit2 celah Daddy dan masuk dalam almari tuh! Sometimes dia berdiri, sometimes dia duduk dalam tuh! Pernah aku saja nak dajal dia, tutup almari tuh bila dia ada kat dalam...wah wah wah ..ini budak tak tahu takut hokay ..(memang me & hubby tak ajar dia takut gelap...), dia boleh rilek jer sampailah aku bukak balik pintu tuh! So selamba!

Sempat menjeling Mummy yg cuba nak snap gambar dua curi-curi! Hhehee..
Lekanya tgk DVD sayang oi..Tak peduli apa jadi yerk!!

Gambar2 nih aku amik masa we all tgh bersiap2 untuk ke Shah Alam. Ada kenduri tahlil @ rumah Nek Mi sempena pemergian setahun arwah Mama. Tengah-tengah siap tuh, aku bukak kan lah VCD untuk Q...Memang dalam bilik tidur takder kerusi cam kat living room. Selalu tgk dr atas katil jer..tapi selalunya Q akan berjalan2 seluruh bilik sambil tgk DVD dia atau dia lepak kat lantai jer. Sekali tuh, bila Daddy bukak pintu almari jer .. member baekkkk punyaaaa... terus gi kat almari, dengan muka toya .. terus duduk dalam almari sambil mata tgk TV tanpa rasa bersalah hokay!! Nak tergelak pun ada sebab dia jadikan almari Daddy tu port baru untuk dia duduk & watch her favourite DVD!. Hhehehe.. Cute jer nampak...

Port lepak baru yg agak tinggi dari lantai. Lagi clear lah nampak kot TV tuh!
Berlatar belangkan baju daddy yg macam kedai kain Ah Fok!
Q: Apa ni Mummy? Org nak tgk TV lah. Jgnlah kacooooo!!!

Korang jgn terkejut kalau tgk baju hubby aku tuh dah macam kedai pakaian gamaknya .. Itu baru satu pintu..Ada lagi 2 pintu penuh ngan baju dia. Memang almari nih dia punya...Tapi yg hangin tuh, aku selalu dengar dia kata, "Baju i dah takder lah yang ...Asyik pakai baju sama jer!". Memula aku tak lah rasa pelik tgk baju dia, tapi bila ada member datang umah dan dorang terbukak almari tuh masa majlis house warming dulu, semua terkejut badak tengok baju Saiful mengalahkan org pompuan, aku pun jadi cam ...erkkk...banyak yerk??? Tapi apsal dia keep on kata baju dia tak cukup?? Hmmmm...aku rasa aku tau kenapa....!! Sebab, dia dah gemoookkkkk....baju semua dah tak muattttttt...nak buang sayangggg...simpan jer lahhhhh...berlonggok2 sudahnya baju tuh!!!! Baju banyak tapi yg leh pakai sikit jer!. Aku selalu suruh dia pilih mana2 baju yg takmo tapi masih cantik, jual kat tenet ada gak pekdahnya, kalau tak pun, gi derma jer, dapat gak pahala, tapi aku rasa hubby aku nih masih ada semangat nak meng"kuruskan" diri dia dengan harapan dapat pakai baju2 yang ada tuh kot..Wakakakak....Ikut u lah sayangg.... jgn roboh almari dah sebab baju u hover melampau banyak sampai anai2 pun suka nak makan!!!!!

Gentting ready to go for tahlil @ Shah Alam!
Me with jubah & tudung yg aku suka pakai...!!Sgt selesa!

Gemok & boroi pun aku sayangggg,

10 comments:

Mamamarina said...

suci sungguh kamu mak buyung dgn jubah and tudung begitu.. eheheh

azzamoro said...

hahaha.. samela ur case dgn laki aku. baju berlambak tp dah gemuk byk dah tak boleh pakai. buat semak mata aku je. aku dah suruh sedekah kat sensape tapi dia diam je.. sayang la tu

Hanz said...

setakat Q lepak takper lagi..kalu bagi port camtu kat hambali, oh dia terlebih rajin jadi interior designer nanti...

e-eh, ingat lakiku jer yang banyak baju rupa2nyer ramai lagi kaum bapa ada isu yg sama yerk..my case baju lagi sikit tau dari hubby, sebab me kalu dh x nk x me terus sedekah jer..tapi hubbby dok simpan...

Watie Aziz said...

Mamamarina, hehhe.. tq dear! Sucinya rasa ..:)

Watie Aziz said...

azza, tuh lah, agaknya org lelaki memang gitu kot! aku pun tak tahu tapi nampak komen dalam nih banyak hubby2 korang semua sama kes nih! hahaha....

Watie Aziz said...

hanz, hahaha...Q kalau daddy dia punya atau i punya dia tak sepahkan...dia sepahkan baju dia sendiri .. pastu nanti dia simpan balik baju2 tuh ..lawak sket anak i tuh! ..:)

ha lah yang .. azza pun kata hubby dia banyak baju, sayang nak bg org .. i rasa maybse sebab baju2 lelaki ni cam mahal sket dr pompuan tak .. choice plak tak banyak ..jadi sayang nak bg org .. hubby i selalu kata, kasut lelaki susah nak cari yg murah dan cantik..semua mahal2 tak macam pompuan, rm 10 pun leh dapat! hahahaha...

isabelle said...

kira kemas la tu lemari tu.
baju my hubby pulak bergantung mcm kat bundle. hehehe

MamaDamia a.k.a Haiza said...

baik nya Q cuma duduk jek kat situ...bagi kat Damia habis semua baju tu dia tolong 'lipat'kan balik....ekekeke

memang ramai rupanya kaum bapa yang ada stok baju berlambak2 ni ekk...tapi bila pakai cuma 3-4 helai jek...hahaha agaknya memang betul kot sebab dah gemuk tak muat nak pakai...hahaha

Watie Aziz said...

isabelle .. hahaha..boleh ah hang bukak kedai bundle kat umah nanti ,, jimat kos beb .. terus letak katt depan umah .. pasang papan tanda besau2 - garage sale ..mesti ramai org datang ..termasuk aku! hehehe..

Watie Aziz said...

Haiza, hehehe... dia kalau dah dapat dvd mmg baik sokmo..leka tgk dvd tak peduli org dah .. hehehe

wakakk..mmg bolehlah kita ibu2 nih wat kesimpulan begitu nampaknya ...sebab semua para isteri dah memberikan maklumat yg sama nih! hahaha

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading