Saturday, April 24, 2010

Happy 35th B'day My Soul!

22 April 2010 (Khamis) yg lepas is my hubby a.k.a father to my little 2 princess punya b'day! Kesian pulak rasanya dia terpaksa kerja sampai malam on that day ..plus aku yg tengah dalam pantang nih ha .. tak dapatlah nak wat apa2 celebration pun .. Nak kuar beli hadiah pun manalah boleh kan .. hu hu ..Kiranya this is the 1st time dia sambut b'day dalam keadaan bini tgh berpantang! Hehehhe...

The Cake
The fresh flowers (represents Mummy) with the bears (represents Qarissa & Quzayra) & the love represents Daddy!!!

Actually sebelum ni we all dah plan nak bercuti ke Langkawi satu family masa b'day hubby. Around 3 days 2 nights kot. Semangat dah beli tiket Air Asia awal-awal lagi masa Air Asia wat promo tuh ha ..Sekali ..hambek ko .. aku dah"terbunting pelamin" plak dah ...bila kira-kira date tuh balik...hmmm.. aku dalam pantang rupanya .. so mmg lah tak dapek nak nolong ni ha .. terpaksalah we all cancel the flight dan tukar tarikh lain .. cian jer hubby ..tapi takperlah, sebab pasni leh gi holiday ngan dua anak ..mesti lagik best .. ehheheh .. dah plan nak ke Langkawi lagi cuma tgh cari tarikh yg sesuai ..:)

The lovely card
Yogurt Raspberry Cheese Cake yang sungguh sedapppp....!!

Walaupun tgh pantang, me sebagai isteri mithali & romantik (poyonya ...hahahah) cuba gak nak wat suprise kat hubby! So what i did .. aku tempah cake dan hand bouquet secara online, 2 days before b'day hubby untuk di hantar ke pejabatnya! Aku ingat nak belikan big bouquet macam last year aku buat tapi aku rasa rugi lak .. sebab bukannya dia leh makan bunga tuh .. ahhahaha.. baik aku bagi something yg dia leh guna atau makan plus with the hand bouquet. Memandangkan hubby suka cheese cake, dan kebetulan pula that company ada jual Secret Receipe Cheese Cake, teruslah aku order. Tak sabar nak tgk reaction hubby bila dapat that gifts! Heheheh..

Happy Daddy with blur Qarissa..hehehe
Daddy yg semangat tiup, Q tgk je...hehhee

Seperti yg di duga, bila dapat jer hadiah tuh, hubby terus call aku. Kebetulan pulak that day ada function like flea market kat opis dia, so bila dia call, dia cerita lah kat flea market tuh ada jual pinggan mangkuk bunga-bunga ..cantik dan murah ...bla bla bla .. then tetiba jer dia kata, "Pastu kan .. ada jual kek Secret Receipe, ada jual bunga siap ada 2 bear yang kiut tau !". Hahhahaha..terus lah aku tau yg dia dah dapat that present! Pandai nak wat lawak hubby nih...happy sgt sebab hubby suka that suprise gifts. Bila aku suruh potong kek tuh & share with his friends @ ofis, dia takmo sebab dia kata dia nak balik umah & celebrate with me & anak-anak. Alahai siannya hubby kena tunggu sampai malam kul 10 baru leh we all nyanyikan lagu for him...:)

Our family..Our life ...

Bila hubby balik jer, terus dia bukak that cake, pasang lilin & we all nyanyikan lagu..tapi bukan utk dia ..hahaha...more to Qarissa sebab nak latih Q tiup lilin ... hmmm.. hampeh jer .. Q tak pandai tiup lilin lagik...malu2 kucing ah kakak ni. Daddy letak 1 lilin jer instead of 35..takmo reveal b'day sebenar dia lah tuh ..wkakakaa.. Sayang jugak sebab bila bawak balik, kek tuh cam dah terpeleot sket. Maybe sebab tu cake Raspberry Yogurt Cheese, jadi the yogurt sgtlah lembut, ditambah pulak simpan kat opis lama, so bila sampai umah dia cam dah cair sket .. but still sedapppp... hmmm..selamba jer aku makan (sampai today still makan lagi) the cake. Wakkaka..Buat-buat lupa jer yg aku dalam pantang ... lagipun luka aku dah baik dah & bukannya caesar pun, so alhamdulillah, takder masalah bila aku makan ...Heehee...Sedappp sgttt...

May Allah SWT bless our family always....Amin.

To my dearest hubby, Happy 35th B'day Darling Dearie...Semoga panjang umur, murah rezeki kita anak beranak dan yang paling penting - SEMOGA CINTA KITA MEWANGI SELAMANYA ...Hehehhe...I love u more than u know, thanks for always be there with me, during the good, bad, happy & sad time .. You're the only one I need now & forever ...Muahhhhhssss kat semua tempat!!! :)


WE LOVE U DADDY!!

Mummy, Qarissa & Quzayra..

4 comments:

Adlina Husaini said...

romantic btui =D walau dalam pantang..bagus dijadikan contoh neh..

kakyong said...

wah.. betui2 isteri mithali lah watie ni.. hepi 35th besday for ur hubby...
kakyong pun penah makan kek masa dlm pantang.. lepas dah 3-4 minggu ler... kalo awal2 tu mesti ade yg sound.. hahahaaa....

Watie Aziz said...

adlina,
hehehe.. internet ada senang lah nak order yang ..kalau dulu2 mesti susah ..wish jer lah gamaknya ..ahahhaha

Watie Aziz said...

kak yong, heheh.. tq so much .. tu lah kak yong..sib baik family watie jenis tak kesah sgt tau .. hu hu ... kalau tak, habislah ..:)

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading