Saturday, June 26, 2010

Updates On My Perang With PRUBSN

Hi Friends ..

Kalau korang ada baca entry sebelum ni, ada aku citer yg aku nak perang ngan PRUBSN kan? Hhehehe.. Ok ni updates dia..walaupun masih belum berjaya dalam peperangan, but I've done all the necessary part. Alhamdulillah .. dan semua berjalan lancar & sangat senang ...:)

Aku borak ngan staff dia pun ok, so this is what they advised me to do & I'm willing to do it coz it make sense and this is the best way to fight.

* Aku kena mintak laporan perubatan dari pakar yg tgk Zayra & isi borang insurans yang diberi oleh agen insuran aku. So aku ke Hospital Putrajaya, isi borang, buat payment RM 80 ( RM 40 untuk isi borang insuran, RM 40 adalah untuk laporan perubatan dari Pakar Kanak-kanak yg cek Zayra) . Then aku ke Hospital Selayang, untuk dapatkan jugak mender yg sama dari Doktor Pakar Tangan yang cek Zayra but they dont have laporan perubatan biasa, if nak, kena buat laporan perubatan terperinci yg kosnya antara 200-1000 bergantung pada kompleksiti laporan. But in Zayra case, nothing much to say sebab as i said, its one off punya problem & its to early to tell whether the reconstructive surgery might help @ needed. So, instead of isi borang insuran 2 kali (Putrajaya & Selayang), pakar kat Selayang bg Memo jer. Its like a surat telling in detail apa nama condition tangan Zayra tuh .. and say that "other than her right hand, my baby is perfectly healthy child". Alhamdulillah... proses to get both letter from both Hospital is so easy & fast! Congrats all the Government staff yg sgt dedikasi. I really appreciate it! . Yang lebih best, instead of paying RM 120 in total, aku cuma bayar RM 80 sahaja sebab Doc kat Selayang tak jadi isi borang insurans coz Putrajaya dah isi dan the memo is FREE. Best kan ..?

Now, the 2nd step is writing "surat cinta berbunga-bunga" to Pru BSN. Insya Allah, by this week aku akan buat dan terus hantar to my agen. Aku berdoa & berharap agar perjuangan aku nih akan berakhir dengan kemenangan untuk anak kesayangan aku - si Quzayra yg dah makin gemok dan semangat (lenguh aku dukung) dan dah pandai demand nih ..Nak bau tetek aku jer .. hahahhaa... Bau org lain dia takmo...Wakakaka... Aku juga berharap agar kengkawan dapat mendoakan agar terbukak pintu hari pihak insuran tuh lepas tgk all the laporan untuk membenarkan aku beli insuran anak aku nih. Thanks in advance yerk frens...Muahhsss:)

Aku harap this experience dapat juga membantu ibu-bapa yang senasib ngan aku, if ada special case camni, how to do the neccessary action. At least they can do the same, for the sake of their kids kan ..:) Its gud that I can blog about this .. hehhehe ..:)

Ok guys ..thanks & see you on my latest updates pasal seminar kay. Terkocoh- kacah aku minggu ni sebab this today is Q's 2nd B'day!!! dah besar anak omakkkk! Kejap jer masa berlalu kan! Hehheh.. Kali ni we all buat kat Kiz Sport Bangsar Village II. How i wish i can invite uols semua tau .. Tapi, tempat tuh tak lah besar & both family pun besar2 belaka. Hahhaha..Dapat jemput sana sikit, sini sket, kira2 cam dah 60 - 80 orang kat tempat tuh. Tak dapat aku bayangkan crowd dia nanti. Belasah jer la, janji semua happy! Kalau masa Q 1st B'day dulu, buat kat umah, semua orang aku jemput ..seronok kumpul ramai2 .. hu hu .. tapi skang Q dah besar sket ..dah leh panjat2 ..so mesti dia happy kalau dapat memanjat kat KizSport tuh ..:) Insya Allah nanti ada rezeki lebey, aku buat B'day Zayra pula kat umah tahun depan, aku jemput semua kayyyyy!!! Love uolsss.....

Thanks Allah kerana memudahkan urusanku,

2 comments:

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Moga berjaya dalam peperangan untuk masa depan anak-anak u....i pun Isnin ni baru nak amik prudential tu untuk Damia...sedey kan anak dah umur 2 tahun baru terpikir nak amik insuran...better late than never kan yang... :P

Sedey juga tak dapat attend besday party Q tu coz i keje sampai malam..but thanks for the invitation...mungkin kita akan jumpa lagi masa besday zayra nanti kan...InsyaAllah

Moga party petang ni meriah dan berjalan lancar...HAPPY 2ND BIRTHDAY BUAT QARISSA...MOGA MENJADI ANAK YANG SOLEHAH DAN KAKAK YANG BERTANGGUNGJAWAB BUAT ADIK-ADIK DIA NANTI...:P

me n de alisha said...

ya Happy 2nd Birthday to Qarissa.... anyway mudah-mudahan Quzayra dapat beli insuran ni... by the way apa salah nya kalau mummy Q cerita sikit the benefit kalau amik insuran ni (PRUBSN)... Aliesya pun tak amik insuran lagi...huhuhuhu

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading