Saturday, June 20, 2009

Pesta Buku Alaf 21 @ 26-28 June 09. Mari Serbu!!

Hi Friends,

I would like to share this info with uols. Bagi penggemar, pencinta & penggila buku (tak kisah lah novel ker, buku motivasi ker,buku masakan ker @ buku agama), meh lah kita ramai-ramai serbu Alaf 21 pada 26 - 28 June 09 nih. Dorang wat Pesta Buku@ Kilang dia beb!!

Untuk pengetahuan korang, Alaf 21 nih, kalau wat Pesta Buku kat kilang dia, memang diskaun 30%! Lagi hebat dari exhibition kat Pesta Buku Antarabangsa tau! kalau kat PBA tuh, diskaun tak silap aku cuma 15 - 20% jer ..Lagi berbaloi-baloi kalau terus pergi time dorang wat promo kat kilang dia!! (yer lah ..tak yah sewa tapak oo...leh ah bg diskaun lebey sket ..hahaha)

Aku selalu dapat emel if ada Pesta Buku kat kilang dia, sebab masa 1st time aku gi tuh, aku register emel aku kat kaunter depan. Aku suh dia emel aku kalau ada any similar pesta lagi. Dah few times aku pergi..Borong all types of books macam nak giler!! Memang murah & berbaloi. Ada jugak buku-buku yang dorang mmg nak habiskan stok, they sell @ RM5 jer beb..Rm 3 pun ada noks!!

Falsafah aku masa beli buku time Pesta Buku Alaf 21 nih - BELI DULU!! BACA TAK BACA BELAKANG KIRA!! Haahhahaha...sebab mmg takkan dapat harga murah gini unless kena tunggu the next promo yang dorang buat lah .. so memang almari buku umah aku dah nak roboh sebab penuh ngan buku..laki aku geleng kepala tgk kerenah bini dia nih - ulat buku!! Sebab tuh aku nak Qarissa pun jadi ulat buku cam aku ..!! Biar dia baca buku dalam almari tuh sampai habis!!!

Aku rasa buku adalah satu pelaburan yang cukup menguntungkan!! Sebab tuh aku tak kedekut keluar duit beli buku. Kalau barang-barang lain tuh, aku "kelekuk" sikit lah kan ..hahaha..macam baju ker, seluar ker ..kasut ker ..aku mesti tgk harga sebelum beli... sebab pada aku semua tuh short term ..as time goes by, akan ada lebih banyak yang baru, yang trendy dan it continues like that ...sampailah Abang Jamil Mamposs!! Hahahah (sapa tgk citer MADU TIGA???) So duit akan sentiasa keluar kalau kita ikut peredaran fesyen...tuh baru cakap perederan fesyen...belum masuk khutbah "peredaran persekitaran tubuh badan" lagi noks!! Hahhahaa...Tension jer kalau baju lama yang beli mahal-mahal tak leh pakai sebab ...dah GE**KS!! Ahaks...

Dan aku bangga bgtau orang, kasut-kasut aku kebanyakannya harga tak lebih 29 hengget sebiji!! Eh...sepasang! Hhehee..unless kalau untuk dinner, maybe dalam RM 49.90 ker ..but not more than that .. Sebab aku jenis kasar & ganazzzz kalau pakai kasut, so aku amalkan konsep "pakai buang". Pakai puas-puas, kasik jahanam dalam 5 -6 bulan, pastu buang lah!! Puas hati mak noks ..RM 29 hengget pakai 6 bulan ..hahaha.. time ngandung, kasut ngandung aku RM 23.90 jer ...selama 9 bulan aku pakai dengan sungguh selesa dan sedap sangat!!! Jimat kan...hehehe

Tapi kalau buku, i dont mind to spend hundreds on its .. sebab sampai mati (siap leh wasiatkan pada anak-anak lagi..) semua bahan-bahan bacaan tuh. Beli sekali jer ..baca beribu kali. Ulang-ulang sampai hafal lah kiranya!! Aku suka baca cerita pasal pengurusan kewangan, internet business dan kalau novel plak, aku suka sesangat novel Ramli Awang Murshid ..Oh!! So lah handsome (tapi hubby aku lagi kacak!!haha) dan karyanya ..perghh!! 1st class beb! ..Sapa tak pernah beli buku dia, gi lah try baca satu ..mesti korang pun addicted cam aku .. buku dia semua thriller, aku suka sesangat gaya penceritaan dia..sangat hidup dan korang macam masuk ke alam yang dia ceritakan tuh! Aku siap kenal Ain melalui RAMC lagi ..dapat kawan baru mak dek nons..heheh.. buku dia bukan buku cinta meleweh-leweh ..aku tak minat sangat cinta leweh-leweh nih..sesekali layan perasaan oklah kot, tapi kalau asyik baca jer , boring noks, balik-balik sama jer jalan cerita nya (mak tak restu lah ..kena kawin abang ipar lah, kembar lah ..laki suh jadi pe***ur lah..sekitar tuh jer lah sinopsis dia ..cam drama gak..ahhhaha) but if cerita cinta, penulis yang aku suka cam Norhayati Berahim, Damya Hana & Sofea Jane eh bukan ..hahha..Aisya Sofea (tapi lately novel dia cam kurang umpphhh lah).

Kalau nasib baik, lehlah korang jumpa penulis-penulis novel yang hebat tu.. leh lah bergambar sambil mintak signature dorang..hehehe..aku pernah jumpa RAM, tapi tak amik gambar lah ...sayang betul...dia suka tgk Qarissa, siap dukung lagi, tapi time tuh anak aku bucukk..coz ngah poopoo.. huhu ..Kalau kali nih ada, mesti aku hambekkk gambar dia ..masuk blog nih..heheh..glamer mak noks!!

So, mehlah kita habiskan duit gaji bulan nih kat Pesta Buku nih wokeh ...! Sapa suka masak & jahit, ada gak buku-buku nih aku tgk masa Pesta yang lepas ..ehehhe..Sapa yang gi Sara Kids punya Open Day tuh, pas dah kenyang makan, apa kata kita buat konvoi plak ke sini ?? Mau roboh opis dia tuh kang...hehehe..

Klik gambar brochure nih untuk paparan yang lebih besar & jelas yer!

Tarikh: 26 Jun - 28 Jun 2009
(Hari Jumaat, Sabtu & Ahad)
Jam: 9.00 pagi - 6.00 petang
Alamat: Lot 12, Persiaran Kemajuan 16/16, 40200, Shah Alam.
Hubungi: 03-55118820/8821 untuk keterangan lanjut!


Happy Reading,

6 comments:

defina said...

wah, bestnyer watie, siap 30% diskaun lagi. sebut pasal kasut tu, teringat aku zaman blaja2 dulu. kan kiter banyak short cut nak g kuliah. jalan kat belakang bangunan tu banyak yg berbatu2. aku ni kalu berjalan kadang2 kira ribut jugak, sudahnya ko jangan tak tahu, sandal aku dah berapa pasang patah. hehehe..

RAM? yeas, u r rite. jalan cerita dia mmg best. kalau kisah cinta pun, berpijak di bumi nytalah. tak di awang2an cam citer yg jiwang2 karat tu. satu lagi, skop crita tiap novel dia mesti ada identiti yg tersendiri. kadang2 xleh nak agak kesudahannya. kalau blh agak pun, x nyesallah baca. kakak aku mmg suka kumpul novel. hubby dia yg x minat novel pun dah terpaut ngat penulisan RAM. mmg best...

p/s: kalu jumpa RAM, kem salam kat dia...aku dah tlg promate dia nih....hahahaha

MyHasla said...

Salam Watie...
thanks for sharing. tak boleh lepaskan peluang ni! suka pegi pesta buka cam2 gini. kena mark my calendar and put reminder.

Intan said...

Wahhh buku nya pasal,mummy Q gagahkan diri jugak nak ke pesta buku nie walaupon mlm sebelumnya ngan "pesta besday Q"....caiyok caiyok watie :)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Salam Watie...wah good info nih...me sangat giler dengan novel Aisya Sofea...since study lagi sampai skang...amat giler bangat sama hasil tulisan beliau(me sangat ske novel meleweh-leweh)..harus mengenjoykan diri dan merabakkan poket disana. :P~

Watie Aziz said...

naimah, aah ..memang sgt best, sayangnya ko jauh sangat untuk menikmati keseronokan ini ..hehehe..
hu hu, pasal jalan jauh kat UTM, memang pun beb, tak larat aku ..sebab tuh kasut aku murah2 ..nak buang pun tak rasa rugi ..ahahha..ko pun rupanya sama yerk??

RAM tuh aku ada semua colletion dia tau! aku beli dan simpan ..pernah org pinjam tak pulang balik.hangin aku ..aku beli lagi kat pesta macamm nih ..jadi murahlah sket .then KGN HARAP aku bg pinjam lagi buku2 aku semua ..beli sendiri yerrk!ahhahah..kelekuk btol nih!!

Watie Aziz said...

MyHasla, re most welcome dear ..:) sharing is caring .i tau, tak semua org tau this news, sebab tuh i share ..heheh...mark ur calendar tau!!

intan, ahaks ..harap2 hubby rajin lagh nyinggah ..kalau tak ...hmm..kena tunggu next session lah kot..huk huk..

mamadamia, oo...u suka cerita meleweh-leweh ker? kalau sedih, nih mesti sokmo nangis kan? heheh..i dulu layan ah gak ..skang takder masa lah ...nak baca buku biasa pun kengkadang kantoi...ahahhaha..tapi kalau ada masa senggang ..mmg wajib baca!! nak nak RAM punya ..ahaks!!

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading