Friday, July 17, 2009

Kenangan Peek A Boo 2 Zaman From Qarissa

Sebenarnya, dah lama aku upload video nih kat You Tube tapi setiap kali nak masukkan dalam blog ni, ada jer cerita lain nak kongsi dengan semua, sampailah skang baru ada masa aku uploadkan... tapi bila aku tgk balik video nih, aku gelak sorang-sorang - sebab aku terbayang Daddy Q bersungguh-sungguh main Peek A Boo ngan dia time nih, pastu aku tergelak tgk Q gelak sakan bukan main, padahal umur baru 6 bulan kalau tak silap, merangkak pun tak pandai lagi time nih, cuma pandai golek-golek jer, dan yang paling aku rindukan - kegemokan Q. Hmmm...sayu jer bila ingat balik. Dulu Q gemok tau, peha bukan main besau ..pipi pun tembam. Bila dah besar dan aktif, semua susut. Peha pun lembik. Hhehehe..Semua baby cam tuh aku rasa. Jadi bila tgk balik video ni, memang menimbau kenangan lalu masa Q masih lagi "sangat hijau". Hhehhee...Nasib baik dia tak mengigau sebab gelak melampau sangattttt....

Wajah-wajah Qarissa sejak lahir hingga kini ....

2 bulan 3 hari
Rani Mukherjee punya perut!! Jgn memain tau!! 1st time swimming..

Di hadapan Q masa ni, adalah aksi "senaman" yang melampau dari Daddynya a.k.a Hubby mak noks..memang kelakau sangat. Laki aku duk lompat-lompat depan katil tu semata-mata nak main Peek A Boo & nak wat Q gelak gilosss... Memang kalau org tgk cam budak-budak. Dah lah laki aku tuh "gemok dan boncit yg sungguh comel", duk lompat-lompat cam bebudak, baru 4 - 5 kali lompat, dah mengah-mengah ..kelakar tul aku tgk..But i really appreciate his effort to play my his baby. She wanna be part of it & tgk Q membesar depan mata dia. Thanks Darling. Aku teruja tgk video ni sebab Q gelak dengan penuh jiwa & raga dia. Kengkadang cam nak tercekik pun ada, siap leh dengar dia cam dah kepenetan sebab gelak. Aku punya excited marakam aksi dia sampai salah-salah- nak sebut plastik tersebut kertas! Wakakakak...

Walaupun aktiviti Peek A Boo ni sangat simple & mudah, but its very good to stimulate your baby tau! Aku pun dah lupa sejak bila aku main Peek A Boo ni but very-very long time dy ..Hahha..With Q, aku rasa sejak dia lahir kot. She's enjoying it so much until now. Dari saat dia TENGOK orang lain buat aksi Peek A Boo, sampailah dia sendiri yang dah PANDAI buat Aksi Peek A Boo tu.. memang happy tgk perubahan dia. Takperlah, aku masukkan sekali both video, time dia baby & time dia infant, walaupun video dia main Peek A Boo sorang-sorang masa infant tuh aku pernah share dalam ni, kalau dia dah besar, mesti dia suka tgk ..macam mana dia membesar dengan sihat & jadi baby yang happy & mudah dibentuk.

Raya 2008- dalam usia 3 bulan, sangat chubby & gemoookkkk!!
Latest picture @ 1 year 2 week kalau tak silap...cepatnya masa berlalu ...hu hu..

To new parents , aku suggestkan main Peek A Boo ni sejak anak baby, umur sehari pun ok ..Belasah jer ..hehehe..kalau anak dah few months, cuba buat mimik-mimik muka yang berbeza setiap kali main. Mesti anak happy & for ur information, baby can really see diffferent facial expression yang uols tunjukkan tau!! Kalau tak sempat capai kain, pakai jari pun bolehhh..(ala-ala iklan syampu ...hahahah)

Mehlah layan 2 video Peek A Boo dari 2 zaman ni hokayy....

Qarissa during 6 months age kalau tak silap. Sangat suka dan happy bila main Peek A Boo with Daddy. Gelak bukann main hoverrrr!! Nasib baik tak mengigau malam-malam!!
Qarissa yang dah advance in Peek A Boo game. Dia sendiri yang main untuk menghiburkan hati yang buhsan di dalam kereta sementara nak sampai ke Melaka baru-baru ni. Wakakak...

Time flies just like that ...

8 comments:

~~@lyci@~~ said...

oooo.. peek a boo tu main babacak rupanya.. puas lah fikir game ape hehe..

tapi alycia pun mmg selalu jgk main babacak dgn Adam.. sambil nyorok belakang sofa sambil babacak dia.. seronok tgk tergelak terkekek-kekek... anyway, lepas ni boleh buat peek a boo pulak kat adam hehe...

Watie Aziz said...

Alycia, hahahaha..aah yer lah .selalu mak mak kita kata babacak kan..? samalah tuh,dulu i mmg biasa sebut cak cak ...tapi sejak Q lahir, dari 4 bulan duk htr Gymboree, tgk DVD yg penuh dgn ayat2 Peek A Boo, terus guna ayat tuh jer ..jarang guna "cak cak" dah ..ahahhaha..lupa daratan tul aku nih! Wakakaka..laagipun nama my hubby dalam family dia org panggil "Bang Chaq", so tak best lah plak sebab dekat2 cak cak ngan bang Chaq ..ahahhahaa...

seronok kan main peek a boo nih, tgk aksi anak yg so kiut & try to look for us ..ehehhee

defina said...

sungguh cerdik,
gelak tak hengattt....hahaha....
walaupun x tau nak sebut, tapi aksi tu menunjukkan dia faham...cumell :)

Watie Aziz said...

Naimah, hahah, tu lah pasal. gelak sampai mengah tuh yg aku nak gelak.. hahaha..

Ummi Salsabila said...

hehee.Q men peek a boo!! comel sgt..
i pling suke yg die gelak kuat ms u ckp nenek love u.kihkih...

Q mmg cerdik & bam2..bulat!

Intan said...

Ha ha ha...suke gambor yg nampak "perot" tu...tomeiii sgt, ala2 rani mukherjee tuuu! Nie nanti kena menari tarian hindustan satu utk aunty tau....hi hi hi

Watie Aziz said...

US, heheh..tu lah ...so gediks bila dia wat cam tuh kan ..mmg cam fake jer ..ahahhaa

Watie Aziz said...

hahhaa..i pun suka gambar tuh ..time tuh Q mmg bulat sgt ..perut buncit ..skang pun sama tapi skang badan sah susut ..dulu mmg gebussshhh..hahahaha

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading