Tuesday, July 21, 2009

Popular Book Fair @ Ikano Power Centre

To All Parents yang nak grab the opportunity untuk dapatkan buku murah-murah, mehlah kita ramai-ramai serbu ke Ikano yer! Dorang wat Book Fair dan diskaun sehingga 80%. Aku semalam baru berhabis beratus hengget beli Your Baby Can Read punya flash card, Pooh Opposite Book & bathtime book (Thanks to Hanz yang bgtau kat mana nak beli...), so macam cuak plak nak gi this Fair sebab kang kalau gi mesti rembat seketul dua, kalau tak buat rugi jer aku gi ..wakakakak..jadi aku tak pasti lagi nak gi ker tak ..haaha..

Err, aku perasan kengkadang Popular Book fair ni kalau diskaun giler-giler selalunya buku in Chinese Languange. How I wish I can read Chinese so aku boleh borong semua buku-buku yg best tuh! hehehe..
Tengoklah si kenit ni, orang belikan buku kartun khas untuk dia, buku yang Mummy beli khas utk diri Mummy jugak yang dia nak baca!! Aku rasa dia nak pastikan aku ikut semua cadangan dlm buku Ibu Kool Bapa Hebat tu lah...(Yo yo ...hahah). Dah lah tuh, siap baca terbalik lagik!! Wakakka..

So, to all my friend out there, marilah kita ajar anak kita mencintai buku ok. Paham tak paham lain cerita, yang penting kita pupukkan semangat cintakan buku dari kecil lagi. Hmm..dah setahun Qarissa hidup, I can really see that she love books so much!! Pantang nampak aku @ Daddy @ Nor pegang buku, mesti dia pun nak ada buku jugak. If takder, we all punya dia rembat! Hhahah..Macam aku suka baca Mastika everymonth, bila aku baca, Q mesti ambil dr tangan aku, dan dia lak continue baca..cam paham jer ..Yang aku pelik, half way baca, mesti dia terbalikkan buku tuh dan continue "reading". Wakakkaka.. terer ah anak Mummy nih .. nak polish skill mata kot .. Hahhahaa.. Aku layankan jer .. Janji dia suka ..heheh..

Here are the details of the Book Fair. Meh terjah!!!

Place: Ikano Power Centre Concourse Area
Date: 21 July 2009 - 2 August 2009
Time: 10 am - 10 pm

The details - siap dapat FREE RM 5 Voucher lagi..

Book Is GREAT!!!

16 comments:

isabelle said...

rajin adik rajin
rajinlah belajar
bila besar nanti
boleh tunjuk ajar...


ko ingat x lagu tu, watie?

Farah said...

hah?alaaa aku baru je balik dari ikano..rembat baju afif seketul dua..tak sempat nak singgah popular bookstore sbb sopping waktu lunch..

Hanz said...

u dh ada buku ibu kool bapa hebat tu? Penulis rozieta shaari, kan? I duk lama ushar buku tu tapi sentiasa pikir, nak beli x beli, nak beli x beli...he,he...nanti review pasal buku tu yer?

If only money grows on trees...I can splurge on books forever...

Watie Aziz said...

isabelle, mesti lah hengatt,.meh aku sambung ...

ayah serta ibu,
gembira selalu,
melihat adikku,
rajin baca buku ..ewahhhh!!!

hahahhaa

Watie Aziz said...

Farah, dia wat kat concourse area beb ..takper2 ..banyak masa lagik nih ..leh layannzzz... hehee

Watie Aziz said...

Hanz,
ehehehe..i beli time pesta buku, ada 20 % ker 30% diskaun ntah ..lupa dah i .. hahahah...

i baca tapi baru separuh jalan .. selalu kena kacau ngan Q. Falsampah aku kalau baca buku, Yang penting beli dulu, baca kemudian takper ..wakakkaka..tuh yang tak baca2 tuh ..hahahah...

tapi yg i baca sket tuh cam boring jer ..maybe ayat dia skema kot .. atau i lum sampai part yg best .. insya allah, nanti dah khatam, i review kay ..:)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

setuju sangat...kalau popular wat sale beria2 tu...memang banyak tuk chinese book jek...dah penah pegi...hasilnya memang kecewa...tapi tetap gak sambar buku seketol dua...alang2 dah sampai kan...tapi yang kat ikano ni tak tau lah plak....kene try g ushar ni.

defina said...

slmt bershopping buke yer...
smlm aku dah rembat buku mengenali no utk kashful. nnt nak tambah lg koleksi....:)

Watie Aziz said...

Haiza, tu lah pasal kan .. i pun pernah gi tapi banyak on chinese book, cuma kali nih i tak pastilah buku apa, hahaha..nak gi tapi takut sebab dah bannyak duit habis oo...nanti nak ke Jakarta takder duit plak...dah pllan nak beli DVD Q lagik..wakakka..

Watie Aziz said...

wah ..seronok ah kashful dapat buku lagik, semalam aku ke JUSCO dan terjabak beli YBCR punya flash card! ahahahah...pastu beli bath time book dan opposite book for Q.. hehee

azzamoro said...

aku nak pi ah..... nasib sampai 2 ogos. sempat lagi ni..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

nak pi Jakarta....ekeke bleh kirim kot belikan cd2 education tuk Damia...ehehehe :P

Watie Aziz said...

azza, memang sempat yang ..nanti kalau gi jgn lupa wat entry .. if best aku leh terjah ..heheh..kalau duit ada lagik beb ..:) kalau tak aku pospon ..ahhaa

Watie Aziz said...

Mama Damia, insya allah.kalau berkesempatan ..i rembat kan ..ahhaha.. u nak CD apa?

suriaM said...

Watie,
sy mmg pantang dengar psl bookfair nih..lepas keje smlm terus gi sana.. pergi tanpa incik Amin, senang skit.hehe
semua buku utk ammar, sy beli buku mandarin skali coz nk bagi dia kenal nombor in mndarin..tapi kan, gerammm je tgk buku aktiviti utk kanak2..rasa nak beli je, padahal anak baru 2thn..

Watie Aziz said...

Alamak Suria, seronok plak i dengar u kata book fair nih banyak buku budak2 .. ni yg aku terinngin nak gi ni .. adushhh...murah tak yang?? if berbaloi, leh lah i jengah..berapa diskaun buku bebudak tuh??

suria, kalau ammar dn pandai paham arahan sket2 ...seronok u ajar ddia tau .. i ni tak sabar tunggu Q pandai cakap sket ..ehhehe..skang pun, i tgk dia dah paham buat aksi2 yang i suruh & sebut macam kick, point, clap, wave, arms up, i rasa happy sgt .. lagi excited nak ajar dia baca .. ammar dah 2 years ..dah boleh start sgt dah yang ..ajar dia baca tuh ...

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading