Monday, July 6, 2009

Q's & Her Important Conversation With Gymbo!

Kejadian berlaku beberapa minggu menjelang hari lahir Q yang pertama. Aku seperti biasa, duk layan blog sambil menjaga Qarissa. Time tuh dalam bilik tidur aku, si kenit nih aku letakkan dalam baby cot dia, sambil dia tgk Brainy Baby DVD.

Contoh gambar Q's dalam baby cot ngah tgk DVD! Hehhehe

Tengah-tengah layan DVD tuh, tetiba aku dengar dia membebel ntah hapa-hapa, bukan main becok mulut dia bercakap ngan "somebody". Aku jeling lah tgk .. Hahhaha.. Rupanya, member tgh "membebel" ngan Gymbo...Siap ada intonasi "marah" tuh! Macam boyfriend gaduh ngan girlfriend plak dah. Hahha..

Muka boring tak dapat dukung! hehhe..Duk diam-diam tau!

Mula-mula aku tgk jer sebab teruja, member dah tak peduli DVD dia dah, duk angkat-angkat Gymbo, tarik atas bawah sambil mulut pot pet pot pet! Then aku terfikir nak amik video plak, leh wat kenangan ..hahahaha.. Tapi aku kena sembunyi2 ambil, sebab si kenit ni nanti kalau nampak aku pegang camera, mesti distraction punya .. so, mula-mula aku mute kan bunyi TV, member menoleh pandang TV, pastu sambung balik bebel, then aku amik camera pelan-pelan, tanpa pandang Q, buat-buat bodo macam tak nampak aksi dia, pastu aku senyap2 rekod. Hahhaa..best oo..rasa cam mamarazzi ngah rekod conversation Puteri Diana masa malam terakhir dia meninggal eksiden tuh! Hhahahaha..

Cuba bangun dan meminta simpati.Kehekhek...

Akhirnya, dapatlah aku rakamkan "perbualan" si kenit ni ngan bf Gymbo dia tu. Nasib baik aku ada belajar sket2 bahasa baby, dapatlah aku terjemahkan apa si Q nih cakap. Dia cakap Arab rupanya .. hehehe.. Qarissa marah sebab Gymbo kata dia tak dapat majlis Q @ rumah nanti, dia hantar Clifforrd jer, tapi Q tak suka, sebab tak pernah jumpa Clifford, tapi Gymbo kata, "tak kenal maka tak cinta..hehe..", Q marahlah, dia kata, dia chenta kat Gymbo jer, sambil tuh Q gigit2 Gymbo sebab Gymbo suh Q cuba untuk "menchentai" Clifford walaupun semalam cuma.

Pastu Q katalah ..."U ingat i nih one night stand ker ha????" (sambil gigit & cubit hidung Gymbo..). Pastu Gymbo pujuk Q, Gymbo kata, "I tak leh datang lah sayang .. nanti kat Bangsar takder org jaga tau ..u datanglah jumpa i kat sana, nanti i layan u baekkkkkk punyaa...." (ala2 gaya Abg Dafi...) .

Pastu Q kata, "Oklah sayang, Mummy kata dia dapat diskaun utk wat majlis resepsi kita kat Bangsar tuh, nanti i gi sana seminggu pas majlis kat umah yer! I wat majlis bertandang plak kat umah pengantin lelaki. U tunggu i tau dear!!" sambil peluk-peluk Gymbo & gigit-gigit manja...

Gymbo plak kata, "Ok sayang, i wait for u, pakai lawa-lawa tau! Kalau tak, i tackle kawan-kawan u yang lain nanti ..heheheh" (sambil gelak geli-geli...) . Q plak kata, "Dasar jantan kabaret! Semua pompuan ko nak yer! menci aku! Dah gi duk jauh-jauh! (sambil mencampakkan Gymbonya ke tepi katil....)

Dan, pastu Mummy plak kata, "Huh...siap jugak akhirnya drama sebabak nak masuk dalam blog hari nih..." Waakkakakaa....

Tunggu entry Qarissa 1st B'day @ Gymboree wokeh ...(iskkk..hovernya anak aku nih, sambut b'day sampai 2 kali!! Tak agak-agak tul lah ...hahahahahha)

Mamarazzi profesional sedang menjalankan tugas intipan ..Hehhee..Ada tokoh tak? Ahaks!

Anakku Chenta kan Gymbo The Clown,

22 comments:

defina said...

hahaha...bukan main tu, siap ngan skirp, tapi aku rasa skrip ko jer zaman muda dulu2....hihihi...

dah lunyai gymbo kene kerjakan ngan Q...hihihi

UmmiKhayra said...

Hahahahha siap buat skrip lagi tu... pandai mummy Q kan mentranslatekan apa Q cakap.. ekekkekekekkeke So sweet la... :)

fiza said...

Creative lah mummy Q ni, siap ada dialog lagi..hehehe..tapi i tak bley view video sbb youtube tak kena block..huhuhu.

isabelle said...

kau ni watie...
imaginasi x hengat punya!

sok2 qarissa besar, musti dia gelak sakan baca balik blog ni. hahaha.

wei, tu apa letak gmbr porno qarissa (potty training) kat blog tu? ish ish ish....kesian Q!

Jiey^Mien said...

Leh jadik script writer nih! :P

yaya said...

anak ko nak jek duduk diam2 dalam baby cot tu yek, anak aku harapan la si kodam tu. Goshhh.. byk tul award ko dapat kalah grammy award...

Watie Aziz said...

Naimah,heheh..tuh lah pasal..otak aku tgh weng pagi2 buter masa wat nih,tetiba jer idea dtg ..aku belasah jer ..ni pun weng takk habis nih..hahah..tuh lah, habis lunyai Gymbo! padan muka, sapa suh menggatal ngan org lain??wakakak..

UK, heheh..tuh lah, u nak i jd translator utk Khayra tak? leh gak i wat kan ..hu hu...

Fiza,alamak rugi lah u tak dapat dgr + tgk aksi Q merajuk..ahhaha..poyos jer .. i nak guna blog punya video tapi size besar takleh muat lah yang ..:)

Watie Aziz said...

Issabelle,hahhaa..tuh lah pasal..tgh tgh pagi buter aku wat kerja ..tak terpikir pun nak wat gitu ..sekali idea datang ..aku pakai taip jer apa aku rasa nak taip..hahah..camtuh agaknya skrip writer wat kerja erk .. hahaha..mesti Q suka bila besau dia kata mummy dia weng memalam buter ..ahaks!

hehehhe..gambar porno tuh utk tatapan mak mak jer ..jgn tunjuk anak korang ..kahkahak..kecik2 takper ..dah besar aku sebattt!!! ahaks

Watie Aziz said...

Jiey, hahha..iyolah tuh yang ..tgk giler2 leh lah kuar idea2 bengong tuh ..tapi tak leh lawan ayat u kat blog ..suka ah baca ..cam novel ..i dah lah lama tak layan novel ..layan blog member2 jer ..hehehee...ian dah baik tak?

Watie Aziz said...

yaya,hehehe..aku dah train baekkk punya si Q tuh ..hu hu ..dia leka tgk DVD sebab tuh duk diam ..takder DVD mau dia ajak aku berjalan..ada video dia dera aku...sempat aku transfer lah ..ahhahaha

anak lelaki memang harus lasak sket wei ..hehehe..betul2 ..tuh mmg grammy award aku bg kat korang semua ..hambekk tau!

Intan said...

Sakan Q pot pet ngan si chenta hati nya tu ye...ha ha ha. Kalo si Q chenta kan gymbo si Arissa lak chenta kan sgt Mr. Pink (teddy bear) dia tuu...pantang nampak je mesti nak gomoi dulu, spi jeles ibunya coz tak di gomoi sedemikan ropeee...hu hu hu.

Watie Aziz said...

Intan, tu lah pasal..siap ada intonasi marah2 yg tak tahan tuh ..poyo sungguh!

ahahah..i rasa Arissa gomoi u kat bhg tertentu jer kan? samallah kita ..hkahakhka

me n de alisha said...

hahaha u ni kelakar lah...teror lak tu translate bahasa baby...so cool.

Watie Aziz said...

hahahha...i mmg klakau .. tapi takder sapa nak panggil berlakon! kahkahka..nak jadi pelapis pelawak wanita kununnya! wakaka..

me n de alisha said...

hahaha...lor naper tak g ujibakat?? sory yer watie gurau jew...anyway i rasa angau kalu tak jengah blog u...banyak idea sangat u ni...best:)

mmmm...watie about free trial class at Gymboree tu kan, kalau u pos kan card invitation tu leh tak??semalam I sajer je jalan2 kat Tropicana Mall tu, saja nak find out/tanya pasal klas kat Gymboree tu...tapi dah tutup lak...kalau u boleh pos kan lah card tu cam gatal lak nak g trial class tu(kalau boleh lah)ataupun u mmg nak bertentang mata dengan kita yang cun giler ni..hehehe, kita pun tak tahu free bila...yelah kita kerja bukan office hour, cuti kadang2 weekday sometime weekend...huhuhu, tolong 'noks' yer (hahaha)

Watie Aziz said...

hahhaa....segan lah plak nak gi ujibakat ..kang org gelakkan i ..bukan gelakkan lawak i .kahaha..haru jer nanti ..hehhe

yang, actually, dalam komen sebelum nih, lupa dah i kat komen entry mana satu, i ada cadangkan utk pos that invitation pada u tau ..ehhe..i mintak address, i kata, i leh htr guna pos kuning..u just byr i kos dia dia ..RM 2.50 kot tak silap i pos kuning sampai sehari tuh .. hari khamis nih i leh htr kan if u nak .. u bg i add .. sms i lah yang ..0192371229..

me n de alisha said...

ye ker u ada cadangkan...huhuhu tak perasan lak...anyway thanks, nanti I sms alamat kat u yer...nant u bagi no acc yer,nanti I tranf RM3, kalau boleh CIMB acc yer, senang sikit...thanks watie, u nak nama I kan nanti I bagi, sajer jew nak suspend hehehe...

Watie Aziz said...

Mummy Alisha,heheheh..no prob yang ..nanti u sms i tau ..wah ..rahsia yerk..cam artis ..u nih erra fazira kot ..?? heheh..nama anak dia pun alisha kalau tak silap..hehehe..takut org tau identiti u yerk! wakakakaka..habislah i dah sebar kat sini! hahahahhaa

MamaDamia a.k.a Haiza said...

beria2 betul mummy Q ni mentranslate apa yang si Q ni bebelkan..cam kene jek dengan gaya Q tu...hebat tu...cepat Q clap for ur Mummy...hehehe

Watie Aziz said...

hahahaha..tuh lah pasal...kan i kata, i belajar bhs baby ..dia tgh cakap Arab tuh! wkakakaka..

me n de alisha said...

hahaha erra fazira lah pulak...hahaha nama anak jew sama tapi lain owang,I ni bukan artis tau..owang biasa-biasa jew...hahaha memang kelakar u ni watie...

Watie Aziz said...

hahahha...manalah tau kan ..u takmo org tau u sapa sebenarnay ..nanti habis blog u jem ..kena terjah! wakakaa.. i gurau2 jer yang ..kelakar ker? ahhaha.. harus aku cuba raja Lawak musim ke 4 nanti ..heheh..

u tak msg i lagi yang ..i ingat esok i nak send ..bg kat my hubby ..suh dia hantar ..:)

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading