Wednesday, July 8, 2009

Suprise Utk Q Di Pagi Rabu!

Aku & Q sama-sama terbongkang tidur sampai kul 11 pagi nih. Hhehehe.. Niat di hati nak sambung lagi, tapi si kenit nih merengek-rengek plak. Aku terus bangun dan kejut dia sebab takmo bg nenen! Hhahaha..jahat kan?? Sepanjang malam, kalau dia merengek sikit pun, aku dah sumbat nenen, sampai sakit-sakit badan aku tau! Sebab tuh kali nih, aku terus kejut dia, nampak naa dia saja nak buli aku sebab bila aku kejut, dia bangun dengan ceria dan tersengih-sengih, muka bawak rezeki org kata, tak sibuk nak nenen pun! Tipu Mummy yer!

Memang setiap pagi, lepas jer dia bangun, after borak-borak ngan dia menceritakan bagaimana sadisnya Mikaeel Jackson leh meninggal sebegitu rupa, aku pun bukak lah DVD dia. Memang itulah aktiviti we all setiap hari. Bangun tidur, bukak DVD Education dulu, layan DVD ngan dia atas katil sambil borak-borak pasal that action dalam DVD, then baru aku panggil Nor suruh dia mandikan Qarissa. Tengah-tengah layan DVD, tetiba Nor naik bilik bgtau ada org kat luar rumah. Aku pelik gak, sapalah datang rumah aku pepagi buter nih yerk (pagi buter ker? haha, aku yg buter kot! wakakak)

Aku pun suruh Nor jaga Q kejap, sebab dia kat atas katil, aku takut dia jatuh, aku lari turun bawah, tgk sapa yg datang. Rupanya, ada satu budak muda yang agak encem (pada pandangan mata aku yg masih lalok-lalok sebab baru bgn tidur) jerit dari luar pagar, & the conversation goes like this:

Budak encem: Err..Kak, ni Baby Qarissa punya barang..?
Aku cam blur sket? Baby Qarissa? Sapa plak nak wat suprise kat anak aku nih yerk!! Takkan GROLIER nak htr another education set for FREE plak?
Aku: Ha? Baby Qarissa?? (pastu kecoh-kecoh nak bukak auto gate)
Budak encem: Ha betul kak, Baby Qarissa Mummy Watie..?
Aku: Err, tu anak akak tuh, wah glamernya kecik-kecik dapat percel? Ni mesti ada org nak htr hadiah b'day dia nih ...Barang dr sapa dik? (kepohnya mummy Q nih..ahaks)
Budak encem:ITECHSOLV kak (masih diri kat gate walaupun dah bukak)
Aku: Erkk...yer ker...takperlah, (sapa yerk, tak pernah dgr lah company tuh...) masuk dik masuk.. (dah bukak gate pun masih diri kat gate gak, bagusnya budak nih...hehe)
Budak encem: (sambil bg barang) - Sign sini kak..
Aku: Ok ok...lagi? (cait. perasan cam artis plak! Mandi pagi pun lum, taik mata berselepet lg, ada hati nak perasan!Wakakaka)
Budak encem: (sambil tunjuk satu lagi borang) - Sign sini kak..
Aku: Ok tima kacih dik...

Urgent tau! Jgn memain! Hehhe

Memang aku terkejut jgk dapat suprise pepagi nih. Aku pun terus lagi naik atas bilik, amik camera, snap snap dulu (suprise lagik time nih ..tak tau sapa bagi...peminat misteri gamaknya!) pastu tunjuk Q. Member ngah tgk DVD cam excited nak tgk apa barang aku pegang & tumpuan @ DVD dah mula terganggu.Wakakka...Aku tolong bukak kan separuh, dah koyak sket ..aku bg dia kat dia. Bila bukak habis plastik parcel tuh ..nampaklah bungkusan hadiah yg lawa ooo..barulah aku tau sapa peminat misteri tuh ..memang suprise sebab tau-tau sampai jer. Berbunga-bunga hati aku ..hehehe..macam dapat hadiah dr BF lak gamaknya ..nak tau sapa bg ..? Tgk bawah nih...

*
*
*
*
*
*
Nampaknya sapa tuh? Yehaa! Cik Jeela a.k.a Mummy Betty yg bagi!!
Balutan yg sungguh kemas. Sampai pun kemas, tak kemek-kemek..:)

Pastu, sessi koyak-koyak bermula, Q pun tolong sekali, yg lawak, dalam koyak-koyak, mata sempat tgk TV lagi tuh! Sayang naa nak tinggalkan DVD dia ..sabar jer haku!! Ni lah antara gaya-gaya Q bukak hadiah tuh ..sila abaikan muka anak aku yg baru bgn tidur dan mata yg sepet tuh! Hahhahha..
NI namanya 2 in 1 job - Tangan koyak, mata tgk DVD! Hahhaa
Fokus, fokus, wah ..apa agaknya nih yerk!
Masih berusaha koyakkan!
Sambung tgk DVD sebab masih gagal bukak hadiah sampai habis!
Sudahnya, aku yg tolong bukak.Hehhe. Bg posing sket nak...!
Q sedang membelek hadiah baru!

Dan, inilah hadiah yg Q dapat as suprise di pagi Rabu!!!

Comei kan!! Suka lah i ..heheh..Tq Jeela & Betty Darling

Terima kasihlah beribu-ribu lemon wahai Cik Jeela a.k.a Mummy Betty yang susah payah bayar duit courier semata-mata nak htr hadiah utk Qarissa. Sungguh aku terharu. Jeela & Betty tak dapat dtg hari tuh tapi masih ingat kat Qarissa. Waduh, terharunya aku sebab kalau nak ikutkan, Jeela ni kawan blogger baru yg kenal time MSK Gath, tapi still ingat kat aku anak beranak. Warghh..terharunya mak noks... !! Memang sungguh suprise!! Tima kacih Betty Darling sebab ingat adik Q. Qarissa tanya, "Royalti dah mintak lum?" hehehhee..

Thanks again my dear friend, from the bottom of my heart...:) I really appreciate it..! May our relationship last forever ...

Bestkan bila ada org ingat kita?

14 comments:

MamaDamia a.k.a Haiza said...

best tu bangun tido bukak mata pastu dapat hadiah...ni mau sampai termimpi2 malam ni...silap2 tido peluk hadiah Q malam ni...hehehe

tHrEE oF us said...

herk!! ur welcome dear..

anywy,last week order ni.. dh smpai ek.. huhu! siap ade entry plak tuh.. *blushing

x susah pon, klik² jek tuh.. sebab tu wraping pon cantek... kalo makcik yg wrap, konpem senget! ngaaa~~

betty says : royalti lom mintak laa Q.. mama pemalas~~ =P

kakyong said...

memang cantik lah hadiah tu.. buku yer...

adianiez AIDA said...

itu dinamakan rezeki tidak dijangka.
buka mata, dpt hadiah.

anyway, syok ler watie dpt bangun kul 11. then, golek-golek dgn q. aduhai... aida kul 6.30 da berdiri siapkan b'fast hubby. terus on duty. kul 8 kuar anta anak2... kul 6-6.30 pick up anak2 kat rumah bbsitter...

aduhai... rugi masa emas dgn anak2... sob sob sob...

Watie Aziz said...

Haiza, tuh lah ..mmg suprise Q nih, mesti dia suka main coz i pun suka this type of books, mmg suka sgt! hehe

Watie Aziz said...

Jeela, i pun nak suprisekan u jgk! hehhe..its my way to show how appreciate i am for this suprise present! thanks again dear ..:)

u tau,lepas jer i bukak hadiah, terus wat entry, hari nak pukul 12.30 dah, habis wat entry terus i mandi, siap2 dan bawak Q ke Gymboree. Ni pun baru balik.terus bukak blog, hehehe

ooo..bukan hang lah wrap nih? hehehe..tapi mmg cantik wrapping nya..:)

,p/s: alah,cian Betty kan, mama nih malas lah ..kalau autie, auntie saman dah rancangan Dora tu ..suka2 jer nak tiru identiti kita kan?? wakakaka..,

Watie Aziz said...

aah kak yong, buku baby yang ada bunyi2 dan loceng2 dalam dia. mmg watie suka buku camni utk bg Q main2...dia curious sket ..kalau boleh ..semua jenis naak beli tapi hubby bising kata dah banyak sgt ..

tapi yg ni watie lum ada, so rasa happy sgt bila dapat .. heheh..tak sabar nak bg Q pegang ..dan main ngan buku nih..ada toys jugak ..chumel jer..

Watie Aziz said...

Aida, takper Aida, itulah pengorbanan namanya ..i duk umah nih pun pengirbanan gak aida...i pun tak sangka satu hari i akan duk umah jaga anak ..walaupun WAHM, tapi lain tau dengan kerja swasta ..takperlah, dah rezeki i mmg kena take care of Qarissa, maybe bila dia besar sket, rezeki i kerja balik, sapa tau kan ..? heheh..

i dapat rasakan yg u rasa rugi sebab tak dapat luangkan byk masa ngan anak macam WAHM @ SAHM yg lain...if i were u, mesti i pun rasa bersalah, nak nak dulu i banyak i outstation satu malaysia. tapi aida, yg penting adalah kualiti, bukan kuantiti, kalau duk umah "kosong" jer, tak main ngan anak, tak layan dia, i rasa no point gak..tapi kalau sehari a leats 10 minit pun kita dapat main2 & peluk2 anak kita, buat mereka rasa disayangi, itu dah lebih dr cukup ..:)


dun worry yang ..u're still the best mother of ur own daughter!! kan kan kan...!

UmmiKhayra said...

Wahhh....bgn2 dah dpt hadiah... bestnyer... hihihi chumel la prezzy tuh.. Q pandai bukak sendiri ye...

ermm.. bila la dpt bgn pukul 11 nih... :P

Lovely Mommy... said...

kelakar siot posting ni eheheh... mmg seronok kalau dapat surprie thru pos mail but surprise aku sealu dapat is more bills!!!

Watie Aziz said...

UK,tu lah ..chumel kan ..siap ada bunyi2 lagik..mmg suprise lah sgt ..Q panda eksen jer bukak ..tgn bukan main halus ..tak larat nak bukak semua..lambat na bukak, i lah tolong..wakak..

hujung minggu leh bgn lewat ninie!! hehe

Watie Aziz said...

sue,hahaha..kelakar ker? sib baik aku tak snap muka haku bgn tidur ..kalau tak lagi kelakau jadinya ..hahah..
wei, aku p[un ngah tunggu bil api nih..mmg cam nak terbuntang jer rasanya nih..wargghhhh!!

defina said...

bestnyer Q, orang tak datang, adiah pom blh sampai. rezeki budah bertuah....:)

Watie Aziz said...

Naimah, hehehe...tu lah pasal, murah betol rezeki anak aku kan ..alhamdulillah ..harap2 sampai besarlah dia sentiasa dimurahkan rezeki. Amin...

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading