Thursday, July 9, 2009

Amazing Blog Award For Me!!

Terima kasih bebanyak pada Ummi Khayra sebab sudi bg aku this Award. Wah, dah macam artis rasanya nih. Hehe..sayangnya ko kat mak noks... ahaks! I love u too...!! Meh kita tgk award apa Ninie bg kat aku nih...



Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini:
  • UK ni kenal tru blog juga, baru2 nih baru tau nama sebenarnya adalah Sharini @ Ninie. Hheheh. Ummi kepada Khayra yang bijak & comel..
  • Fully BF Khayra & pernah nampak gambar dia wat 2 in 1 job ..heheheh..(samalah kita) kalau nak tau apa dia wat, kenalah terjag blog dia. Ahaks!
  • First time jumpa hari ni lah (Ahad, 5 July 09) @ Gymboree Bangsar masa wat party Qarissa kat sana. Jemput Ninie sebab that day dia tak dapat datang ke majlis @ home & umur anak pun lebih kurang sama. So seronoklah Q dapat jumpa kawn sebaya dia ..leh main sesama, hehhe..
  • Suami isteri sama-sama excited nak masukkan Khayra @ Gymboree sebab tgk Q's development dalam nih.. Hhehe.. Feel so honoured sebab ada juga "peminat" Q tru blog. Heheh..Yang paling seronok, mak dan anak dapat kawan baru ..kan kan ..?
Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta diri sendiri sebelum memilih pemenang award seterusnya:
  • Seorang yang peramah ..(tak caya tanya kawan2 sekolah, kawan UTM, kawan kerja & yg terbaru..kawan blog ..kahkahkahk)
  • Seorang yg kuat bebel dalam blog (tak caya cuba baca blog nih sendiri ..hahahah)
  • Jatuh cinta dengan early education development sejak Qarissa lahir, tapi dah polish skill dengan menggunakan anak Along yg bijak, Cik Dania kita. Lepas jer Q lahir, heheh..dialah bahan eksperimenku!!
  • Buat bisnes perfume - PFA tru internet sejak 2006. Walaupun ada yang kata mustahil leh maju sebab camner nak cium bau tru tenet, but i prove they're wrong, alhamdulillah. Skang, bersepah-sepah, perfume yang "SAMA TAK SERUPA" di pasaran ..kan kan kan!
  • Ada gak jual aksesori wanita tru blog - kerjaya lama sebelum wat perfume yg masih diminati - Bonita Club! Hehhehe..sapa tak suka kan ..nama pun pompuan..Ahaks!
  • Yang terkini, wat decision nak jd Freelance Consultant For Early Education sebab suka utk share experience ngan parents yg nak anak dorang bijak dari kecik lagik! Start with GROLIER product & share all the teknik & equipment yg aku gunakan utk ajar Q's. Hhehe..kengkawan, ingat GROLIER, ingat aku kay ..carik aku kalau nak consultation on product early education tau! Ahaks .. (sempat gak promote tu ..) kahkahak.
  • Berazam untuk BF Qarissa sampai 2 tahun, harap2 tercapai cita-cita aku.
  • Berazam juga, nak Qarissa boleh membaca - yakni mengeluarkan kata-kata dari mulut bila tgk perkataan yang ditunjukkan sebelum usia 2 tahun. Skang, dia pandai sign languange & amik the right flash card jer. Selagi dia tak sebut kat mulut, mak tak puas hati noks, hahahhaa... sungguh tamak aku ini!
  • Tak kedekut kalau beri barang utk education anak atau buku-buku motivasi, kewangan, novel bermanfaat & anything related to books, tapi agak kedekut kalau nak beli baju @ kasut. Khakahkahk...Dengan bangganya, aku bgtau ..baju & kasut aku jarang yg harga RM50 ke atas ..Semua murah-murah jer harga tapi nampak mahal. Jiran sebelah umah mmg hangin jer sebab dia kata semua aku beli nampak mahal, tapi bila dengar harga, dia sakit hati sebab murah! Tgk lah kaki (berbulu) sapa kan ..hahahaha...
  • Jenis cepat hangin tapi dah pandai control sejak ngandung ..ahhaha..sib baik anak cool ikut bapaknya, kalau tak, pengsan aku!!
Ok, now aku dengan bangganya nak pass plak award nih kat korang. Aku sebenarnya nak bg kat semua orang tau. Nama yang ada kat sini syarat jer.. Aku tak peduli. Semua blogger yang masuk blog nih hambek kay...(Jgn bgtau Ummi Khayra, nanti dia kata aku ngelat plak..hahaha). Meh hambek & wat, nanti aku leh terjah!! Sapa yg dah dapat, its ok, untung ah dapat 2 kali yerk..! hehehe...

  • Fini @ Mummy Melissa
  • Sal @ Mummy Aliah
  • Suliana @ Mummy Diya
  • Munira @ Mummy Zahraa
  • Mummy Alisha
  • Ecar @ Mummy Eiman
  • Ros @ Mummy Izzah
  • Jiji @ Mummy Anis Manis
  • Fatin @ Mummy Emir
  • Fid @ Mummy Akif
Selamat tempek menempek yer...,

14 comments:

defina said...

watie,
kali ni nama mak takder, mesti ko dah serik sbb aku baru tempek dua awards dari ko.....hahahaha....

jiji said...

mueheheh anak aku yg keberapa tu eh watie nama ania? =P

UmmiKhayra said...

thank you sbb sudi tempek award nih.. :) Tang kede beli brg sendirik tu kita sama rrr.. kasut sendirik berkira nk beli mhl2.. Klu boleh semurah yg dpt.. mcm aritu, bli kasut n sandal less dpt rm19 n rm 15 je... hahahaha

hihihi setuju.. watie mmg byk ckp ok... peramah tak henggat.. br jumpa tp rs mcm bertahun dh kenal...

Mana yg xkenal lg, meh2 knl dgn empunyer blog nih.. :P

me n de alisha said...

yeye dapat arward nanti I tempek yer watie....

Watie Aziz said...

Naimah,hahahah..isk tak lah yang ..mana ada serik...ni pun ko leh amik ah ..kan aku dah tulis kat situ suruh semua hambek..haha..nama tuh syarat jer..:)

ha..nih cikgu nak marah nih..kerja sekolah bila nak siapkan? (wakka..padahal aku pun sama byk utang tak siap wei..)

Watie Aziz said...

alamak jiji, mesti aku cepat taip sampai salah nama Anis manis...sekarang jugak saya ubah bosssss...hehehee

suka aku dgr anis dah ok...:)

Watie Aziz said...

UK, hehehe..tuh lah kan ..kalau abrang anak tuh ..semua rasa murah ..kalau barang sendiri ..15 hengget pun kalau boleh nak carik 9.90!! kahakhaka....

ur most welcome dear ..:) peramah ker? hehe..malu i ... (hahah..malu ker ..?)

Watie Aziz said...

Mummy Alisha,

ok yang ...thank u dear ...ha ..alamatnya mna??? hubby i dah kuar tau! wakkaa..next shipment kay ??

adianiez AIDA said...

jgn kompromi untuk education anak...
bagus....

Watie Aziz said...

ya rite aida, sebab selagi tak hancur buku tuh, selagi tu boleh pakai kan? ehhehe

defina said...

watie,
just kidding hokaayyy...hihihi...

ok2 cikgu, nnt anak murid buat.... :P

salzahari said...

ehh...TQ dapat! dah 2nd time..hehee

Watie Aziz said...

Naimah, wakakkaka..sila buat yer anak murid ..tapi takder time limit..tak macam skolah dulu! ahhahha

Watie Aziz said...

Sal, wah ..femes hang! heheh..ok dear, no prob! :)nanti ada yg hang tak wat lagik, hang hambek tau!

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading