Saturday, July 4, 2009

The Unique Wedding Photo Contest

Wah, cik Ecar kita wat contest ah ...sebagai tanda"menyupport" rakan se"tarian" & se"UTM", aku dengan bangganya nak masuk dan dalam masa yg sama nak tayang gambar kawin aku kat sini. Dah hampir 4 tahun juga me & hubby kahwin, so dengan adanya contest nih, leh lah me & hubby menyemarakkan lagik kasih sayang kami! Chewah ..ayat tak tahannn... hahahaa....

Berpinar gak mata aku baca arahan dalam blog Ecar nih...Hahaha...tapi tak susah pun sebenarnya ..senang jer ..Just tempek-tempek jer .. jadi, nih lah gambar kahwin aku YANG PALING UNIK (aku rasa lah ..hahaha) yang aku nak tempek kat sini..

Nama Aku: Watie Aziz
Nama Hubby: Saiful Rizal
Tarikh Nikah: 19 November 2005
Tarikh Sanding: 26 November 2005
(aku wat sekali jer majlis, siang majlis aku, malam majlis hubby, best giler - jimat masa, jimat kos! Hahaha..sib baik both org KL/Sgor)

Ok, now aku kena jawab 2 soalan wajib:

Kenapa aku rasa gambar kat atas tuh unik?

Aku rasa semua org yang tgk pun akan kata ia UNIK, aku personally rasa it is one of the best shot yang we all buat during my BIG DAY..Hhehe..terasa cam kanak-kanak ribena main nyorok-nyorok ngan hubby aku ..Kesian pun ada, sebab kepala hubby aku pun cam segan nak menonjolkan diri, hahaha.. Pokok-pokok yang berderet pun sangat cantik & shot nih mmg kena dengan tema UNIK tuh sendiri. Dan aku sungguh suka jatuhan renda @ my head tu ..& shot seperti ni juga AMAT SESUAI untuk mana-mana pasangan yang nak menyembunyikan lemak-lemak berlebihan yang gagal di hapuskan menjelang hari perkahwinan .hahahha.. At the same time, nampak cantik & cheeky jer pengantin baru..Ala-ala manja & gatal sebelum sessi terjah menerjah ..hahaha.. gud idea kan? Anak dara yang lum kahwin .. leh lah tiru pos akak nih bila kawin nanti yer ..hehehhe..

Kenapa aku suka baca blog Ecar?

Secara jujurnya, aku baru jejak kasihan ngan Ecar ni. Pas we all jumpa balik (tq to Mr Blog, love you..) , aku rajin lah gak melawat2 dia @ blog. Barulah aku tau si Ecar ni ada wat busines cup cake jugak rupanya ..Mmm.nampak sedap & berkrim, hehee..aku ada order utk majlis Q @ Gymboree Ahad nih, 5 July 09. Sure sedap nih ..tak sabar nak rasa ..

Frankly speaking, I'm impress sebab dia sampai skang, dah more than 2 years duk BF putera kesayangan dia tuh. No wonder lah ko kurus melidi Ecar oi..takper2 ..yang penting vogue & anak hang bijaksana jadinya..kalau hang jalan sorang tanpa suami dan anak ..sure kena ngorat lagi. Kalau nak lebih hebat ..ko pakai baju sekolah jalan kat Mid Valley ..sure ramai org datang bg hp number nak kenal ..Hahhahaa..(sekali kat belakang anak jerit .."Mummy ..Mummy ..its time for my milk Mummy!!") Aiyo ...pecah lobang sudah ..hahahahaha...

Dan, untuk para ibu bloggers yang lain, mehlah kita join contest ni untuk menyemarakkan lagi suasananya yer ..

Kalau nak tgk rupa bentuk blog tuan punya contest, klik sini


Kalau nak tgk contestnya pulak, klik sini


To Ecar & Hubby, semoga cinta mewangi selamanya yer yang ..(nih ayat tagline yg selalu aku bg kat pengantin baru ..ahhahaha) ..May Both Of U Live Happily Ever After...

Uniquely Me,

15 comments:

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Ekekeke....unik betul ni...tang dapat simpan lemak2 tu yang best tu..nasib u mention kalau tak i tak pasan pun gambar hubby u kat blakang tu...kecik molek sangat..hehehe.*mak memang kompem kena pakai spek ni noks*..hehehe neway gud luck

Watie Aziz said...

Haiza, hahaha..tuh lah pasal..baguskan leh sembunyi2kan lemak di sebalik pokok besau tuh ..hahaha..

tuh lah hubby i hangin jer sebab sikit je nampak muka dia ..hampir tak nmpak pon..ahahha...mmg harus ko pakai spek noks, nak lawa lagik pakai mata biru hokay... hehehe i sejak wat lasr, tak berani nak pakai cobtact lense dah ..huhu...tak dapat nak melawa2..hahaa

defina said...

watie,
mmg tul ler cantik gambo tu....ade harapan menang nih....hihihi

wah, bab ayat power utk ecar aku rasa lagi berpeluang nak menang....hahahaha

Intan said...

Amboiii hubby dok siap "intai2" dah tu...he he he. Dah macam pelem hindustan lak...tapi apo tajuk filem nye ek...ekekek

me n de alisha said...

wah memang unik nih...siap intai-intai lagik...disebalik pokok yang besar...hehehe

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Watie,apa kata lepas ni u plak adakan contest atau giveaway..buat je lah apa2 contest pun...pastu u bagilah perfume or cd early education as a give....hahaha hebat tak idea mak ni noks tuk 'menjahanamkan' stok2 yang u ader tu...kompem ramai yang meroyan nak join contest yang u aderkan...mak gerenti noks..
*saya amat shukee contest*...hihihi

:: m.u.n.i.r.a :: said...

mama damia
ku sokong!ku sokong!*angkat tangan berpuluh-puluh kali*
pasti menroyan tahap cipan nih kalau watie wat contest nih!
eh watie..laksana filem hindustan laa posing mu itu! ;)
thanks informkan pasal BAYI COMEL tu ye!tak sangak mak nok!
kalau ko hantar penyertaan hari tu..kompem zahraa tak terpilih punye ;)

:: m.u.n.i.r.a :: said...

mama damia
ku sokong!ku sokong!*angkat tangan berpuluh-puluh kali*
pasti menroyan tahap cipan nih kalau watie wat contest nih!
eh watie..laksana filem hindustan laa posing mu itu! ;)
thanks informkan pasal BAYI COMEL tu ye!tak sangak mak nok!
kalau ko hantar penyertaan hari tu..kompem zahraa tak terpilih punye ;)

sya said...

wah, memang unik gambar di sebalik pokok2 nih.. hehehe..

kitorang punya gambar kahwin dalam pc yang dah rosak.. jadik, tak dapat la nak join contest nih.. malas nak gi carik.. :P

gud luck! :D

Watie Aziz said...

Naimah, yer ker leh menang nih? hahaha..doakan lah yerk...nanti aku rasuah si Ecar tuh bg aku menang ..! kahkahak...salah satu rasuahnya ..ayat power tuh lah ..kekeke...hang mehlah join weh ...suka2 jer .. leh wat kenangan nanti Naimah ..:)

Intan,hahahah..aah yerk ..cam hindustan tak jadi ..i bg tajuk "Kuch Kuch, paler hotakkk hang ..."..hahhaha..agak2 leh box opis tak? kahkahkaha

Mummy Alisha, hehehe..ada banyak lagik yang hoverr...segan ah nak letak ..khakhakahk ...

Watie Aziz said...

Haiza, hehehhe... insya allah ..nanti i pikirkan contest apa nak wat .. i tak reti sgt ah nak wat contest2 nih ..nak cek penyertaan semua ..khakahka.. i bukannya terer ..membebel dalam blog pandai lah haku..hakhakha.. (tolongla kata ..nak letak sticky mode [un tak tahu wei...!) hahahah..sapa nak ajar haku nih ...! ahehheh..

Munira, hang memang ratu contest! rajin lah ko..respek tul aku ..ahhaha..zahra mmg kiut ah ..deserve to be in TOp 10 ..aku sokong! hehehe.. Nanti kalau ada lagi such contest ..aku masukkan gambar Q lah ..hehehe.. gud luck yang!!

Watie Aziz said...

sya, alamak yang ..sayangnya .. nih pun i hambekk dalam DVD yg memang ada kat external hard disk..heheh.. saja suka2 masuk support member .. memeriahkan majlis memang bg kat aku ..khakahkahak...

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

salam terjah dr ibuEiymann.. babe, banner kt sidebar tuh xde link ke contest ku..nnt hg letak taw..

wallaweyh..puji x hengat.. kembang kuncup haku baca wehh..(Mr.Hubby pun pnh kata "sayang klu pkai bju skolah, msuk zoo msti free nyer").. apakah??

thnx fr yr wishes n gud luck!

nota buku lali: HP haku rosak.. ko email haku nnt haku bg alternative no..sori wehh..

me n de alisha said...

watie u menang Consolation Prize lah tuk giveway ni ...hehehe

http://ecarnazrin.blogspot.com/2009/08/winner-of-unique-wedding-photo-contest.html

Watie Aziz said...

Mummy Alisha, tq so much sebab bgtau yang...:) appreciate it...

sukanya haku!!!

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading