Friday, August 14, 2009

Romantic Get Away Contest

Kali ni, aku join contest yang di anjurkan oleh Ummi Khayra sempena Anniversary beliau & suaminya yang ke 2. Terima kasih Ummi Khayra sebab menjemput aku menyertai contest kali nih. Dah last minit baru aku tau, nasib baik masih sempat aku tempek gambar aku pergi honeymoon dengan suami dulu. Hhehhe.. Sebagai tanda sokongan, aku dengan bangganya join contest nih dan menayang aksi "birah" ku bersama suami. Helloo...kitaorang dah kawin tau! leh peluk-peluk ikut suka hati aku jer! Wakakakaka.... meh kita tgk dulu gambar birah yang mana satu menjadi pilihan hati untuk contest kali nih....aku letak banyak sebab dalam syarat dia, takder kata nak satu jer...Hahha..tamak sungguh aku nih kan! Takper, mana tau dengan melihat gambar-gambar nih, korang semua akan teruja jugak nak ke Redang lagik!! Hhehehe...


Yer, sungguh hover aku semasa honeymoon belatar belakangkan Star Cruise hokay!!. Hahaha..
Aksi birah kedua dari aku yg masih rasa kurus & ringan! Wakakaka...
Best oo..kat tengah laut aku sengsorang naik mender alah tuh, semata-mata nak posing. Air jernih tak hengat!!
Aksi birah ketiga di dalam laut! Peluk tak hengatt!!
This is the picture i love most! My hubby "encang" aku, dikelilingi laut yang jernih dan boleh nampak dasarnya tuh, Very amazing!!
Aku akhiri gambar honeymoon aku dengan "pose maut" sebelum Ramdhan menjelma! Wakakaka... Sila buat selepas kahwin sahaja yer! Hahahah..


Ok, aku kena sertakan informasi mengenai gambar-gambar nih, so this is what i need to tell uols...
  • Nama tempat: Pulau Redang, Malaysia. Aku pergi honeymoon kat sini selepas beberapa bulan kawin. Semangat laki aku ajak, kononnya nak mengimbas nostalgia time dia ngorat aku dulu. Kalau korang nak tau, hubby aku dulu mengayat aku masa dia bercuti ngan family dia kat Pulau Redang nih. Niat di hati nak ajak aku time tuh tapi malu coz masa tuh baru nak cucuk jarum menggoda, konon takmo lah nampak gelojoh sangat nak ngorat anak dara orang kan...Wakakak.. jadi dia pergi ke Redang dengan hp asyik ditangan, sambil memanjat bukit, mencari line Maxis yang masa tuh, "hidup segan mati tak mahu" kat Redang tu. Siap tandakan "X " lagi kat tanah yang ada line Maxis! Wakakaka...Family dia cam pelik jer tetiba Saiful nih asyik bergayut & the best thing, arwah Mama aku suka!! Suka tgk anak dia gembira & cam dah ada somebody yang boleh buat anak tunggal teruna dia tersenyum kembali. Hehhehe..Sepupu sepapat dia semua pelik dan tertanya, siapalah wanita yang membuatkan si Saiful nih asyik bergayut tak henti-henti! Hahhha., tak lama pas balik Redang tuh, barulah dia kenalkan aku ngan family dia .. Thats y dia nak bawak aku ke Redang sebab dia kata tempat tuh cantik lah sangat ..He want to share the best moments with me! Thank you honey!
  • Pergi dengan siapa: Dengan my hubby & kawan baik we all yang baru gak kawin time tu. Ejump & Farah (yang baru-baru nih gi Bandung ngan we all tu....) masa dulu kitaorang pernah double date sesama. Hhehhe.. alhamdulillah, masing2 sampai ke jinjang pelamin, honeymoon pun sesama, sampai dah ada anak, gi holiday bawak anak-anak plak skang. Hheheh.. We really tresure & appreciate our friendship!!
  • Kenapa tempat tu di pilih: Selain dari sebab-sebab yang aku dah nyatakan di atas, aku rasa this is the way we support domestic tourism. Memang cantik dan berbaloi pergi Redang. Pencemaran sangat minimum dan korang akan lupakan masalah yang korang hadapi bila kat sana, memang release tension betul! Aku paling kagum tgk air laut di sangat jernih! Korang boleh nampak ikan-ikan berenang di keliling korang! The best thing is, aku siap nampak "baby shark" masa snorkeling kat tepi pantai tu. Bukan jauh sangat pun, but the baby shark is there! Siap amik gambar lagik tau! Bila aku bawak roti dan tabur kat laut, semua ikan-ikan berenang dengan lajunya mengelilingi aku dan makan roti tuh! Sampai aku yang cuak kalau dia termakan jari aku pulak!! Hahhahaa.. I can see all the beautiful fishes around me & that is the best moment i had! kejernihan air laut begitu mengagumkan dan serius cakap, jangan harap korang leh jumpa such scenery kat area KL @ Selangor @ PD sekalipun..dont dream ok... Tak mungkin...hahha.. Tak sesialah korang ke Redang, kena naik bot bagai, bukan senang nak sampai sana, tapi bila dah sampai, memang berbaloi-baloi... but the secret is, jangan lepak lebih dr 4 hari. Hahhaah..If lebih 4 hari, korang akan start boring & start to miss KL badly. Wakaka.. sebab, dalam 4 hari tuh, boleh kata semua tempat korang dah jelajah, semua game korang dah main. & kat Redang takder shopping compleks yer, so memang ur life hanya dekat laut & pantai sahaja. Untuk orang yg nak honeymoon, memang best & romantik sesangat....:)
  • Pengalaman menarik/romantik: Alamak, rasanya aku dah tercerita kat atas nih lah. Hahhaa.. Takpe-takper, aku kan suka membebel, so aku sambung lagi bebelan aku yerk! Yang romantiknya, suami aku sambil mandi, sambil meng"encang" bininya yang masa tuh kurus lagik! Hahhaha..korang tgk gambar kat atas, aku dengan bangganya naik bahu my hubby dan Ejump sempat snap the moment. Air laut yang jernih tuh amazing kan!! Dalam laut rasa ringan lah, kalau kat darat, mau patah bahu laki den! Hahhaa.. We jalan tepi laut, amik gambar banyak-banyak, kebetulan plak ada kapal Star Cruise berlabuh, sempatlah we all snap gambar belakang kapal tuh, kunun-kunun aku pun tumpang naik kapal sama. Wakakaka... then ada gambar aku lompat & panjat serta landing kat laki aku! Birah btol yerk!! Hheheh.. memang best & romantik tau the vacation!!

Tu lah antara info-info yang aku kena bgtau uols. So, sesapa nak masuk contest nih, just klik jer logo kat bwah ni ok...



So, sementara masih ada masa nih, meh lah join cecapat yerk kengkawan. meh tayang gambar korang paling vogue & birah time muda-muda dulu. Hahahaha.....

My Best Honeymoon Ever,

22 comments:

MamaDamia a.k.a Haiza said...

ekeke nasib baik u cakap u kurus yang...kalau tak tentu senget bahu hubby u nak angkat u camtu....agak2 nya la kan kalau lepas 10 tahun kawen nanti..nak ke hubby2 kita ni angkat2 + gendong2 kita macam ni kat khalayak ramai hah?....muahahaha...takleh bayangkan anak berderet2 pastu tengok aksi2 gediks2 mak ayah dia..muahaha...tapi bagus gak bleh tunjuk kat anak2 yang mak ayah dia nih memang stok cinta sampai mati punya...wakakaka...neway cantik gilos yang view kat redang tu

Hanz said...

pose maut? kih,kih,kih...

cantik tempatnyer Watie. God luck! :>

Intan said...

Wooooo "aksi panas" tu...he he he. Cantek nye Redang nie ye....nak g gak lah one day, Insy'Allah!

Gud luck to u watie :)

Farah said...

watie..gamba last tu budak2 takleh tgk hahaha..mmg romantik abis gamba2 ko ni..harap2 menang!

Watie Aziz said...

Haiza, hahahah..tu lah pasal, time tuh i kurus lagik, pas balik dr Redang, tetiba berat i naik sampai 6kg tau! menggelabah i .. ahahhaa..happy sgt agaknya! dalam air terasalah ringan sket ..wkakak..

tuh lah, kalau anak-anak tgk perangai bak apak, malu jer wei.. takper2 .. baru kahwin lagik time tuh..wkakaka..

Watie Aziz said...

Hanz, hhahha...pose maut tak hengattt..memang cantik tempatnya Hanz .. sekali seumur hidup memang kena gi lah .. ehhehe..mmg berbaloi..:0

Watie Aziz said...

Intan, hahahaha..aksi panas tapi sebab bukan artis + dah kawin, takder sapa leh jadikan isu lah kan .w.akakak..cuba kalaau i masuk pertandingan realiti "Gadis Melayu", mampus gambar aku dah kena sebar kat tenet! Wakakaka...

tq so much yang .. i rasa u pun masuk kan? i nak terjah ur blog jap gi..ehehe

Watie Aziz said...

Farah, hahhaha..gambar sensored utk budak bawah umur! sebab tuh aku tulis..sila buat selepas kawin jer! Wakakaka... siap ada peringatan lagik tuh! sabar jer noks..

tq very much farah ..:)

UmmiKhayra said...

Wahhhh watie.. gambar2 yang sgt daringggggggg...hehhehehe memang giler romantik tuh... mula2 nini tgk, dok pk, sape yg tgkp, ngupernyer g double honeymoon... ekekekke

Gud luck ye.. memang teruja la nih... kalau bawak Khayra bolehkah daku beraksi sebegitu ruper? ekekekkekekke

Watie Aziz said...

UK, wakakkaka... kalau tak double honeymoon segan gak nak beraksi sedemikian rupa, unless yg amik gambar tuh mat salleh, maybe dia tak kesah kot! Wakakak..

bawak Khayra? boleh jer nak beraksi sedemikian rupa, tapi dia kat tgh2 nanti tersepit!! hahahaha.uols cium dia jer lah kay...cian jer tak dapat kiss sesama sendiri .. hahahha...

~~@lyci@~~ said...

amboi, romantiknya mumy & dady Qarissa hehe.. anyway, cantik lah tempat tuh.. I pun tetiba lak nak ajak hubby gi sana..

gud luck yer :) !!

Watie Aziz said...

Alycia, hahahha...romantiklah sgt kononnya ..wakakka..segan jer yerk .. memang cantik tempat tuh .. ajaklah hubby kat sana ..tenang sgt tau .. hilang masalah ..ehehee

tq very much yang ..:)

defina said...

all the best yo...
aku xsmpay nak honemoon kat msia, kawen2, trus ke mari. karang marah plak penganjur aku suggest tmpat jauh....hihihi

Ummi Salsabila said...

ui,last pic tu.xtahan.wakakaka.

samelah tmpt honeymoon kite.pulau redang gak.

good luck...

ade 2 penyertaan ni, dr pulau redang.yey! pulau redang best!

Watie Aziz said...

Naimah, yer lah ...ko kan terus hanimoon tempat mahal... ehhehe..anak pun made in virginia hokay... dont play play ..wakakkak.. takper yang .. banyak contest lagi menunggu ..:)

Watie Aziz said...

US, wakakkak,. tuh lah ..hover tak hengattt ...wah ..US pun ke Redang yer? Best ah ada kawan .. hehehe.. best kan Redang US, berbaloi-baloi pergi sana ... hehehe

gud luck yang!

Momma Mia said...

Mak aih cantiknyer redang... bile nk g nih... Perghhh posing maut!! hihihi... Good luck dear!!!

Watie Aziz said...

Momma Mia, memang cantik yang .. u shud go one day tau .. i hope ia belum tercemar lah ..

hahaha..posing maut tak hengat yerk .. wakakka.. tq so much dear!!

defina said...

ayoyo....aksi daring...bulan pose, kene tengok sblah mata jer...hahahaha

congrats dear...nnt aku pon nak p gak ler kalo ade rejekie...hikhik

kea said...

aku tak lah pelik ngan gambar2 birah ko tu... sebab aku dah kenal ko lama.. memang birah dari dulu lagi kalau bab bab ambik gambar ni.. hahahaha.. ok dear.. selamat berbahagia & kekal hingga ke akhir hayat.. dan selamat menambah anak dengan ramai...

Watie Aziz said...

Naimah, hahahaha..aku join sebelum puaser beb! tutup sebelah mata kalau tgk time poser tau! wakaka....mmg best redang weh!!

Watie Aziz said...

kea, wkakakak..tak sesia ko jadi room mate aku @ UTM dulu... aku kan ratu gambar! camera whore org kata ..wkakakak... tq so much dear!!

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading