Thursday, December 24, 2009

Kenangan: Biru Mata Hitam Anakku!

Actually, ni gambar-gambar ni di ambil pada 20/11/2009 yg lalu, dah lebih sebulan pun. Aku tak sempat pun nak sharekan dalam blog, tapi sempatlah aku masukkan dalam FB. Today aku free, barulah sempat aku masukkan dalam blog Qarissa, boleh ah simpan jadi kenangan "terindah" budak kenit ni! Kat bawah ni pulak, aku copy jer entry yg aku share kat FB tuh.. :)
**************************************************************************************************
Q masih mampu tersengih walaupun mata dah bengkak! Ingat lawa ah tuh!

Aduii...dah lama tak jatuh, akhirnya jatuh jugak ko anakku! Geram jugak aku ngan maid aku tuh, dia tgh kemas bilik aku tapi boleh tak perasan si Q buat apa dalam babycot.

Aku masa tuh kat opis SOHO tgh pack perfume tetiba dengar anak aku melalak jer. Kelam kabut aku lompat dan tgk apa jadi kat bilik aku. Nor pun boleh tak pasti camner Q boleh jatuh, tau2 dah mengiring nak bangun jer. Aku assume dia panjat buku-buku yg ada dalam babycot tuh menjenguk ke bawah sebab si Nor tukar cadar katil aku dan anjakkan babycot dia ke tengah sikit, so member cam curious kot, terjenguk-jenguk, terus tertumus!

My dear baby yg matanya dah biru..

Aku menggelabah puyuh lah kejap, terus letak ais dan bagi susu. Member terus tidur. Aku risau sebab tak nampak camner dia jatuh. Few minutes after that, baru nampak telur dah kuar kat dahi. Dahlah dahi anak aku tuh luas, makin obvious lah bila benjol. Biru jer nampak..sian sgt ..

Then, masuk hari kedua, aku nampak mata dia biru sket. Memang confirmlah kepala jatuh dulu then mata pulak tertumus. Nasib baik laminate flooring beb, kalau tak tak tahulah apa jadi. Babycot dia tuh maximum tinggi aku buat, supaya dia tak leh jatuh, even babycot tuh lagi tinggi dari katil aku yg sememangnya sangat tinggi. Just imagine lah bila dia tergolek dog! Cian anak mummy ...:(

Hangin tak dapat camera!

Alhamdulillah, bila jumpa doktor, doktor kata nothing to worry, mata pun tak injured, cuma lebam sket, dia tak demam dan tak muntah, active as usual. Alhamdulillah sgt..

Hari kedua bila mata dah kecik sebelah, barulah aku sempat snap gambar dia. Kelakar pulak aku tgk, buruk benar ngupernya! Hahahah..member leh siap sengih2 lagik ..ada hati nak posing muka dah huduh! Ahahaha... tapi kejap jer ah ..pastu ngamuk nak rampas camera! hahaha...

Nampak tak dahinya yg merah dan matanya yg biru & kecik sebelah? Hu hu..Cian dia!

Pity My Baby,

8 comments:

me n de alisha said...

Alahai kesian Q, nasib takde apa-apa. Alisha ada gak jatuh katil... sekarang kalau tido mesti hadang dengan bantal, takut jatuh lagi... tido dalam baby cot taknak, nak tido ngan mummy n daddy die...kalau tengok2 balik agak teruk jugak Q jatuh, takpe budak pandai kena juga jatuh sekali sekala kata nenek Alisha...tu ayat nak sedapkan hati jer...huhuhu hopefully takde apa yang serious , Alhamdullilah Q so far Ok kan??

isabelle said...

hehehe.ganaz sungguh Q.
dah sebulan nih...dah baik ke mata dia?

Momma Mia said...

alahai siannya Qarissa... tp gamba2 maintain posing la... cute jer!. Kenangan ni.

MamaDamia a.k.a Haiza said...

tu diaaa sampai senget2 jadik muka...cian Q ye...tapi takpe Q kan kuat...skang dah ok kot kan lebam dia...dah sebulan dah

Watie Aziz said...

Mummy Alisha ..
tu lah yang, nak sedapkan hati terpaksalah kata camtuh..sekali sekala takper ..padahal tuhan jer tahu betapa cuaknya i ..hahaha.

alhamdulillah, Q dah ok..dan i rasa dia dah lupa dia pernah jatuh tergolek sebab skang ni makin melasak..bak kata hubby ..sesaat pun tak leh tinggalkan dia .. mmg gila panjat!!!

Watie Aziz said...

isabelle, mmg ganaz anak aku beb .. alhamdulillah dah ok dah .. 1 week gak bengkak tuh..huhu

Watie Aziz said...

Momma mia, tu lah i nak gelak, tak padan bengkak2 ..senyum tetap nak maintain..lawak sungguh tgk..dia ingat posing paling lawa lah tuh agaknya ..hahahaa

Watie Aziz said...

Haiza, hahaha..mmg senget sebelah dah muka dia ..mata kecik sebelah .. kesian ada kelakar pun ada time tuh.. tapi i worried gak sellagi tak surut .. after 1 week dah ok..lega i ..dan member pun da melasak balik..kejap jer insaf . huhu..

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading