Friday, January 8, 2010

Video 3 -Q Baca Lagi! 9 New Words!

Video ni aku rakamkan end of last week. Tapi lambat sket upload ke You Tube... tapi punya semangat dah masukkan kat Facebook. Hhehehe.. Facebook tak tersekat2 kalau tgk..syok jer, tapi You Tube ni asyik tersengguk-sengguk...upload pun leh tahan lama .. hehehe..

This time, words yang Q sebut - KEY, CHICKS, BEE, IN FEET, PIG, NOSE, LION & SHOE...:)

Yang poyonya tuh, siap silang kaki hokay ...happy naa lah konon ...rilek2 sambil main2 ngan Mummy ... Memang penat sebenarnya time tuh, coz we all baru balik dari melalui hari yang panjang ..whole day keluar rumah, sampai pun dah malam .. tapi sebab Q macam excited, aku pun buatlah jugak reading session tuh, sempat jugak suruh hubby captured the moment senyap2, kebetulan camera ada atas meja, hubby as usual duk belakang kerusi takmo Q nampak... heheh.. habis reading session, hubby ke depan, Q nampak je kamera...hmm..selamat lah .. terus nak turun rampas kamera! Hahhaha..

Smart Qarissa with Mummy!


Happy,

10 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

congrats Q...wah...pandai betul si comel ni..blajar rajin2 lagi ye..nnti umo 4 tahun dah boleh baca novel..wah wah wah!

MamaDamia a.k.a Haiza said...

wah pandai nya kakak Qarissa ni....Watie,lepas ni u upload la video u tgh gunakan logico primo or fun thinker kat Q tu...coz i ade set tu but tak tau camna nak tunjukkan kat Damia..takat set magic english tu bleh la coz ade cd...

defina said...

wah, so clever...
suka sangat tengok Q baca. kashful minat juga ngan buka, melunyaikan buku pun suka gak...hahaha

isabelle said...

pandainyeeeeee....
cepat ajar mengaji lak, watie!

Intan said...

Kakak bijak...insya'Allah adik Q dlm peyut mommy dia pon lagi bijak ;)

Watie Aziz said...

anis, hahaha..novel ker .. i takmo bg lah dia baca novel cinta ..kang kecik2 dah gatal! ..wkakakaka..

Watie Aziz said...

Haiza, untuk logico tuh, i baru ajar2 Q color2 yg ada kat button tuh yang ..i sebut nama coolor tuh dan suruh dia main2 the board..funthinkers belum lagi ..sebab mender tuh senang hilang, takut pulak i nanti dia hilang kan ..maybe Q dah besar sket baru i bg dia main .. skang ni dia suka tarik2 kuar card tuh kalau guna logico primo .. sampai koyak2 ..sudahnya i masukkan satu jer .. then ajak dia main color2 .. once dia dah paham arahan dan leh dengar kata kita,baru kita akan wat aktiviti sama ngan dia .. ehheh

Watie Aziz said...

naimah ..takper2 .. buku lunyai maknanya memang dia suka & baca ..hahaha..petanda baik tuh..lagi bahaya kalau buku lawa je sepanjang masa .. wkakakaka....

Watie Aziz said...

issabelle, tq very much yang .. hehehe..ni ngah ajar alif ba ta nih .. dia suka tgk DVD tuh jugak..ehehhe

Watie Aziz said...

Intan,
amin ..amin ..harap2 cam tuh lah yang .. harap jugak Q leh ajar adik dia ..kurang sket penat i nanti ..ahahhaa..nak escape lah pulakk..wkakaka..tak baik aku nih..ahhaha

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading