Tuesday, February 23, 2010

Q Dpt Kontrak Jadi Model Terbaru DBKL!

Hmmm... nilah model yang baru dapat kontrak dengan DBKL baru-baru nih..Lepas ni korang jgn terkejut kalau nampak muka Qarissa bersepah-sepah kat keliling Kuala Lumpur nih yer! Wakakakakak....Dia dapat kontrak jadi model untuk taman-taman & landscaping kat seluruh KL! Jangan jeles nokss.... Hahhahahah...

Percayalah sangat cakap Mummy Q nih..berangan jer ..! Actually ni gambar Q masa we all ke rumah jiran @ AP ni. Taman dia memang cantik. Landscape dia mabeles hokay..Masa ni aku gi umah jiran aku (nama dia Ina) untuk rembat beberapa pokok dia, utk tanam kat umah aku. Ina ni jugak yang rekomen tukang kebun yang sama untuk rumah we all. Memang puas hati Wak ni buat kerja. Sangatlah teliti & romantik. Memang lambat lah kerja dia. Rasa tak puas hati nak tgk mender tuh cepat siap. hahaha.. tapi kena gak sabar sebab wak nih jenis romantik dan sangat teliti!!

Taman aku dah pelan-pelan berubah jadi cantik. Nanti dah siap semua, aku ambik gambar dan share kat sini ok... Mana tau korang leh dapat inspirasi nak hias taman korang plak. Hheheh..nak dapat servis Wak ni susah sket beb. Dia jadi rebutan banyak umah tapi bagusnya dia tak tamak. Selagi tak habis, dia takmo amik rumah lain. Dan yg bagusnya tuh, dia kerja dari pagi sampai petang. Selagi tak habis, susah nak tgk dia balik. Sehari suntuk dia cantikkan taman aku. Tak macam tukang kebun sebelum nih. Bukanlah nak kutuk tapi servis punya hampeh sampai aku terminate dia. Tukang kebun lama org Bangladesh. I have to admit sometime kaum pendatang ni macam tak sedar diuntung. Dia akan ketuk kita selagi boleh ketuk & take advantage dari kebaikan kita. Dia ingat kita banyak duit sangat agaknya ..sampai boleh mintak bayaran melampau-lampau sedangkan kerja sangat hampeh!! Kadang2 tu bukan bidang dorang pun, tapi soru punya pasal, dorang amik gak job tuh, mintak harga mahal-mahal tapi hasilnya! Yang ado!!!!!

Just imagine, nak potong rumput belakang umah aku yang sekangkang kera tuh (sebab rumput lain semua pearl grass, yang belakang jer Philipines, so bila dah panjang kena potong lah kan ..) + sikit rumput cinonet kat depan umah tuh, dia leh mintak RM 40?? Giler tak??? Sedangkan sebelum tuh masa kerja ngan aku, aku bayar dia RM 150 untuk 4 kali sebulan termasuk potong rumput!!!!Punyalah cekik darah, aku budget RM 10 jer, maksimum pun RM 20 untuk rumput kat belakang umah tapi dia punya permintaan sangat lah melampau!!! Aku rasa nak hempuk jer!!!!! Terus aku takmo dan suruh dia blah. lagi lama aku tgk muka dia, lagi menyampah aku! Cekik darah punya manusia!

Dan paling kesian tuh, jiran sebelah aku pakailah khidmat dia (terpaksa pakai sebab takder tukang kebun lain offer diri ..nak cari tak tahu kat mana), siap rekomenkan dia pada kawan-kawan satu taman nih lagi, dapatlah 2 - 3 rumah dalam gated & guarded area nih... sekali korang tau tak, dia punya eksen ngan jiran aku nih, siap boleh demand lagi!! Dia bgtau...seminggu dia cuma boleh kerja 2 jam sahaja! Siap@ tak siap, 2 jam sahaja yer..kalau tak siap, sambung minggu depan!!! Shi**ka tak?? Kong hajar punya Bangla. Sebabnya, dia ada banyak rumah nak pergi! So, memang kerja tak bagus, kelam kabut, nak cepat habis sebab banyak rumah nak cover!!! Satu rumah RM 150 sebulan, kalau 4 -5 rumah? Tuh baru dalam area gated nih, belum kat luar area nih lagi... At the same time, dia memang kerja ngan Mah Sing, so memang ada gaji tetap. Really cekik darah kan!!!!

Nasib baik aku dah terminate servis dia sebelum nih. Actually dia berdua dengan kawannya, yang aku tak suka tuh kawan dia, sebab buat kerja tak bagus langsung! Then bila terminate, yang sorang lagi nih merayu-rayu nak jugak kerja bersihkan taman aku, tapi aku takmo sebab dah janji ngan Wak. Lagipun, aku dalam proses ubahsuai taman masa tuh. Nasib baik aku tak termakan pujuk rayu dia, kalau tak, mesti taman aku masih huduh. Masa nak kerja, bukan main merayu-rayu kata leh wat itu ini, tapi bila dapat banyak rumah, terus lupa diri, siap leh demand plak dengan jiran aku tuh. Padahal jiran aku yg rekomenkan dia dengan kawan-kawan dia yg lain. Very tak mengenang budi!!! Skang jiran aku pun nak terminate servis dia, jiran aku suka tgk Wak tuh rajin kerja dari pagi sampai petang. Walaupun sebulan 2 kali jer aku panggil, tapi puas hati sebab jumlah jam yg dia kerja tuh lagi lama dari mamat bangla yang datang setiap minggu tuh hokayyy!!! Tapi sayangnya, Wak tuh takmo kerja ngan jiran aku selagi kerja dia kat umah aku tak habis .. masih banyak lagi yg dia kena buat termasuk design kat luar pagi rumah. Almaklumlah, tanah MPK tepi rumah tuh kan aku nak "bin kan" jadi taman aku jugak...Wakakaka...so, memang banyak lah Wak tuh kena buat.. So, at this moment, terpaksalah jiran aku ngadap muka mamat bangla nih setiap minggu dengan hasil kerja yg hampehhhh!

Hmmm...gambar kat bawah nih salah satu hasil kerja WAK tapi yang buatkan gambar ni lebih berseri adalah dengan adanya model kenit yg bergaya ala-ala Nasha Aziz di tepi taman tuh yer ..dengan hairband merah tak tahannnnn... hahahhahah!

Model DBKL Yang Terbaru!!!

Nasib baik aku dapat WAK,

9 comments:

Adlina Husaini said...

wah bestnya awak..cantik la taman tu nanti dah siap snap ek pics..nak tgk jugak :D

isabelle said...

bestnya...
tapi aku tau, taman mcm tu mesti kena rajin maintain.

Farah said...

ekekeke ingatkan btul2 si q jadik model..memang ade bakat tu!

:: m.u.n.i.r.a :: said...

tomei laaa gambar q nih..alaa tomei sesangat!

Watie Aziz said...

Adlina,insya allah...nanti dah siap, if hubby rajin, dia ygs elalu amik gambar simpan wat kenangan .. ehhehe...

Watie Aziz said...

issabelle, kalau rumput pearlgrass, takyah maintain sgt ..cantik jer dia tumbuh ..kalau philipines mmg kena poyong sebulan 1 @ 2 kali, pastu bila dah potong, jadi capuk2 kuning ..tapi bila dia hijau semua lawa ah .. :)

aku dah pakai filiphine grass dulu, dah malas nak pakai dah ..tak larat jaga .. heheh

Watie Aziz said...

Farah..hahaha..hover kan ..siap tgn letak pusat tak tahan....wkakak..

Watie Aziz said...

munira, hehhe..tq yang .. gediks dgn hairband dia tuh!

MamaDamia a.k.a Haiza said...

kalaulah macam ni punya garang muka model DBKL,sure orang tak berani nak masuk area KL...ekeke apa la Q ni...cuba senyum skit...

tang hairband ngan posing seluk2 tu memang maintain comei....hahaha

p/s:penutup bawah tu memang lawak "Nasib baik aku dapat WAK"....muahahaha serius memang selalu dok tunggu tang penutup entry u ni noks..macam-macam ado

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading