Monday, March 1, 2010

Pesta Mandi Buih Bersama Daddy!

Satu petang yg hening & sejuk, selepas Mummy penat packing perfume...Mummy ajak Daddy mandikan Q dalam bath tub. Tetiba datang plak hangin tak betul Mummy nak ajak Q mandi bath tub selepas sekian lama bath tub tuh tak "berpenghuni". Last time Mummy guna bath tub tuh rasanya masa Q dalam perut, Mummy teringin nak Daddy mandikan Mummmy, sambil Mummy berendam, sambil Daddy sabun belakang Mummy! Ekekekek..ngada2 kan nak manja2 ngan Daddy plak..!! Time preggy lah nak ngada2 ..bila lagi kan! Hahhahaa..

Daddy & daughter ..mandi together!
Splash..splash!!!
Sempat lagi membaca buku dlm bath tub tuh!

Q memula cam blur bila tgk bath tub tetiba penuh ngan air...bila Mummy nak masukkan dia, dia takut giler .. tapi bila Mummy dudukkan dia tepi bath tub, dia dah mula rasa seronok..bila masukkan dalam air, lagilah melampau keseronokan dia! Then, Daddy plak join masuk dlm bath tub tuh...main-main ngan Q ... :) Kali nih, Mummy "naked gun" kan jer si Q tuh ..senang Daddy nak syampu dia nanti..:)

Inilah gambaran perut Q selepas makan petang yerk kengkawannnn...!
My book is everywhere! Terbalik pun I pandai baca tau! Hahahaha..
Daddy tgk apa tuh? Takut si Q tuh ter"memberut" ka? Hahhahaa...

Bila bg mainan like book & octopus, Q suka sgt ..siap belek-belek buku tuh sambil splash2 kan air tuh! Setiap kali Mummy nyanyi lagu Splash..Splash ..Q pun akan ikut splash sama! Happy giler anak ku itu!!! Bila Daddy dah puas main2 ngan Q, Mummy plak join the club! Hahhaha..Tapi gambar Mummy takleh amik sebab censored!! Terlebih sexy dan seksa! Wakakaka.. gambar Daddy takper sebab Daddy pakai suar! ..Ops...Mummy pun pakai suar tau ..jgn imagine yg bukan2 plak yerk!

Q: Mehlah join Mummy oiiii!!!
Q: Apa aku nak buat nih yerk??
Q: Splash lagi lah gamaknya ...bestnya main air!!!!
Daddy tgh nak syampu2 rambut Q dengan manja ..:)

Mummy & Daddy syampukan Q, keep on splashing here & there, siap amik video Q lagik... happy to see my baby happy! Pesta buih sungguh (walaupun buihnya tak berapa nampak! ) Wakakakak... Tengah syok-syok mandi si kenit tuh, tanpa di duga, Daddy membawa tuala dan terus memeluk Q sambil mengelap dan membawa Q keluar dari bath tub! Dan bermulalah aksi2 suara soprano dari Q yang sememangnya tak sangka secara tetiba, dia dah terkeluar dari bath tub tuh! Wakakakak..Ciannya anak haku! Menangis tak ingat dunia hokay! Sedih giler kena kuar dr bath tub secara paksa! hehhehe...Bukakkan DV pun still nangis ..Kena tunjuk camera & gambar baru dia diam sikit . Cian anak Mummy ..next time kita mandi bath tub lagi hokay darling!!!

Sungguh kuciwa ini anak bila kuar dr bath tub!.
Nangis kuat tak hengattt! Frust giler nih!
Q: Mummy nak lagik...Please Mummy ..nak lagi! Huwaaaaaaa!!!
Q: Lepaslah kak Nor, Icha nak mandi lagik nih! Tak puas la weiii....nak lagi! Huwaaaaaaa!!!
Lepas berjaya pakaikan dia baju, ajak tgk DVD pulakk.. muka blur tak hengatt. Hahha...
Q: Mummy janji ajak Q mandi bath tub lagi pasni tau! Janji!!!

Mandi buih bersama memang best!!!



6 comments:

Intan said...

Wee wiiitttt! Cekci tu :D

Dlm tengah mandi pon dia leh baca lagi tu...mmg bagus lah anak watie nie :)

isabelle said...

keh keh keh.
sib baek takde gmbr mak buyung yg seksi tu...

saiful sure ke qarissa tak shee2 dlm bath tub tu? kweng3x

MamaDamia a.k.a Haiza said...

ekeke me tengok entry ni dengan mata tutup sebelah...wah seksa u anak beranak ni mandi-manda...hahaha yang penting Q maintain genius...sambil mandi sambil baca buku..terbalik pun takde hal...janji ada buku...ekekeke

p/s:psst yang pasal balance tu...u simpan jek dulu...nanti bila i order lagi PFA ngan u...u tolak jek la...i sure akan order lagi nanti :P...silap buat bisnes kat tempat keje plak nanti

Watie Aziz said...

Intan, hahahaa..cekci dgn perut gemokkkk... wakaka...

aah, dia mmg suka belek2 buku tuh Intan...satu jer i sempat belikan dulu..hehehe..

Watie Aziz said...

isabelle, hehhe..iskk...malu besar aku kalau gambar aku ada dalam nih! hahaha.. tak dapat nak bayangkan cekcinya .. wakakk..

hmm..aku pun tak pasti Q kencing tak dalam tuh, sebab air dia hangat2 ...sama jer hangat ngan kencing dia kot .. hahahhaa...

Watie Aziz said...

Haiza,

hahhaa..tu lah pasal.. cekci anak beranak mandi dalam tuh! ahaks ..Q memang, sambil terbalik buku tuh pun dia leh maintain baca ..oyo jer lebey ..wkakaka...

ok yang .. nanti u ingat balance u ada RM 6.40 tak silap i ..i ni pelup sket yang .. takut i lupa nanti ..wah ..bagus gak if u nak wat bisnes kat opis tuh .. :) semualah wangi nanti ..eheheheu dah dapat kan perfume u?

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading