Thursday, May 27, 2010

My 2nd Mothers Day Celebration!

Our family - May Allah SWT bless us alwiz....
Bergambar depan keta comey...Q suka duduk atas keta tuh!

Alhamdulillah..ni tahun yang kedua aku sambut Mothers Day dan yg paling best, dah ada 2 anak pun! Hehhehe. Tahun pertama sambut dengan sorang anak, tahun kedua sambut dengan 2 anak, adakah tahun ketiga akan sambut dengan 3 anak pulak? Ho ho ho ..Mungkin tidakkkk.. Wakakka.. nak plan nak holiday so takmo preggy lagik..susah nak jalan bawak perut! Nak-nak aku yang bila jer preggy, mengada2 tak hengat dunia! So, rasanya 3 tahun akan datang, me & hubby akan melayan kerenah dua orang puteri ni saja yer! After 3 years baru nak pikir tambah baby. Itupun kalau aku tak phobia nak bersalin lagik! Tak sanggup nya nak lalui kesakitan tahap dewa tu lagi... hu hu ..ampun makkkk..sakit weii!

My 1st Rania Qarissa
My 2nd Rania Quzayra

Kali ni, me belum pun habis pantang, tapi aku tetap gak nak kuar! Dah buhsan tahap gaban kat umah, peduli hapa, nak kuar gak! Hahhaha. Hubby tanya nak gi mana, siap cek-cek tenet semua the best restoran yang ada kat KL nih, sudahnya we all pilih Tony Romas - sebab tak pernah lagi try rasa western food dia kat sana. Hmmm..Pepagi lagi hubby dah hadiahkan kad yang sangat cantik dan sesuai .. ada word - GIRLSSSS (S yang penting tuh... hahahah..semangat dia carik..tapi aku tak snap pulak, camner nak tampal dalam nih..hmmm..hampeh Watie!)

The place we had our lovely dinner!
My chocolate milk shake & hubby Ice lemon tea
Ni aku punya !
Ni hubby punya!
Ni my maid punya!
Perghhh! Sedap ooo aku punya dessert!

We all kuar petang ke Sunway Pyramid, jalan2 dulu sementara tunggu turn (menci jer nak makan pun kena beratur .. hu hu ..ramai org ..) siap boleh lepak cafe- for a drink lagi sebab dah haus sgt, siap bg nenen kat Zayra in that cafe, lepas tuh baru lah we all masuk dalam Tony Romas tu ha ..
Cik Puan Besar baca magazine sambil tunggu nombor dipanggil! Hahahha
Penat menunggu sampai landing senget2 kat Nor tu ha!

Makanan dia sangat sedap dan harga pun oklah, quite pricey but sebab dia sedap...hokaylah tuh kan ..Aku terus lupa diri yang aku dalam pantang dan telah menyental makanan dan minuman sesuka hati - Chocolate shake dan dessert ice cream + brownies yg sedap hingga menjilat sudu! Hubby tgk geleng kepala jer .. hahaha.. Bini lupa diri!

Jgn tgk muka aku yg nampak bam-bam if amik gambar dari sisi, tapi korang tgk mata Zayra pandang mana.. hehe...
Tengok plak yang ni, mana Zayra pandang? She really can see both of us!!! Siap senyum lagi pandang kakak Qarissa! Clever girl!

To my dearest hubby, tq so much for a lovely dinner sayang .. I love u so very much .. nanti Fathers Day kita makan kat your favorite restaurant plak kay Darling! Muahhh.. Bak kata hubby, bulan 4 hingga 7 setiap tahun adalah bulan "bengkok". Hahhahaha...Marilah sesama kita membengkokkan diri kita di bulan-bulan nih - BENGKOK LAGI MEMBENGKOKKAN .. Wakakak...
Aku digomol beramai-ramai sampai menggelabah takut Zayra jatuh dr pelukan!
My soul dunia akhirat...hmm.. my new hair cut lepas pantang. .pendek kan?

Bestnya jadi MAK,

4 comments:

isabelle said...

aku suka tgk gmbr pertama-aksi qarissa tu. hehehe
anyway, how was the meal at tony romas? aku pun recently ada mention kat hubby nak try situ, tapi x pegi2 lagi.
rasanya kalo aku sebut lg sekali, tiada alasan lagi utk dia say no, dgn keadaan aku skrg.wakakaka

e.l.i.s.s.m.i.e said...

x pernah celebrate pun hr ibu.ingatan pada ibu ajer lah.hiks

MamaDamia a.k.a Haiza said...

mak ade baju merah tu noks...kuikuikui..tapi takleh nak pakai dah...sekat kat te*ek... :P

kiut betul la si zayra ni...comei je nampak dia senyum2 tu

Sharini aka Ummi Khayra said...

wah.. bestnya celebrate kat sana.. penah try sekali and memang best la makanan dia.. but like u said, its quite pricey. tapi untuk food yang sedap.. ignore je la.. :P

zayra comei la.. masa pandang muka watie and Q tu pun.. nampak sweet...

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading