Wednesday, July 28, 2010

Qarissa Dengan Piano Ajaib!


Hehhee.. Banyaklah ko punya ajaib Watie! Wakakaka.. ajaib lah gak kan ..sebab Q akan jadi sangat2 tertarik bila dia jumpa dengan piano. Sebab dia suka tengok Elmo dan geng2 Elmo suka main piano. She will pretend to play the piano dengan menekan-nekan table tu ha! Hover erk! Sian anak aku, mak dia kedekut nak belikan piano asli! Hhahahaaa..

Dia suka gi umah Nek Mi sebab ada piano, and she will play the piano dengan bunyi ntah hapa2 lah kan .. Janji bunyi. Hhheheh..Tak sabar aku, nanti dia dah 3 years old, ada rezeki lebey, leh htr dia ke kelas piano. :)

Ni aksi2 yg Q tunjuk masa kat umah Nek Mi during Uncle Irwan punya wedding! temanya Arabian Nite, tapi Q dah tersalah tema, ke Bolywwod lah pulakkkk.. Hahhaha.. belasah jer lah ..janji ada ala-ala Arab kan..? Ahaks.. poyo jer Q selak2 buku piano ..cam paham nak main .. hehehe..





Nak ganti Ramli MS Agaknya! Hehhehe..

4 comments:

m-i-o said...

hihi. wow! gaya tu dah ada - especially tang tangan dia tu dinaikkan - ala2 penutup persembahan solo gitu! :P

errr. rasanya kat toys r us ada jual piano mini utk budak 3 tahun - mahal sikit la - tapi macam grand piano yg terbukak kat atas tu. kelllassss! piano besar macam kat umah nek mi tu, key dia keras, orang tua pun susah nak tekan bila pakai semua jari - so it's better if you can find child-size piano. sementara minat dia tengah membuak2 ni, baik bagi dia galakan :)

sy dengar kalau kat yamaha, kita bleh enroll as early as 3.5 years old. tp dia tak ajar instrument terus tau, dia ajar nyanyi2 dulu dan basic music. and, kena ada sorang parent yg masuk sekali kelas tu. macam masa wati join gymboree la. nak tunggu yamaha, memang lambat la. baik beli piano, ketuk2 dulu kat umah. dulu sy carik mini piano made in china - masa kecik2 sy ada, tp sekarang dh tak jumpa kat pasaran. piano tu jugak yg paling best, made of wood pastu tuning dia macam piano betul, tak macam piano mainan sekarang yg bunyik ala2 VCD educational cina cakap omputih. hahaha.

m-i-o said...

p/s: takmo la jadi ramli ms - apa kata target jadi maxim? :P

isabelle said...

buleh la feeling2 slow dance dgn saiful nnt sambil Q mainkan piano.hehe

~~@lyci@~~ said...

gaya mcm pro tu x tahan haha.. nnt dah usia 3 tahun bole lah wati hantar Q g kelas piano..

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading