Monday, August 24, 2009

Lihatlah Dunia! Kamilah JUARA Pasangan ROMANTIK!!

Macam mana aku nak jerit nih yerk? Nak guna suara Soprano ker Falseto ni?? Erkkk...aku jerit ikut suka hati lah yerk! Aku namakan jeritan ni Sopseto sebab ada bhg Soprano & Falseto sekali. Hheheheh... ok READYYYY......

"DENGAR SINI ORG-ORG KAMPUNG!!! LIHATLAH DUNIA!! (Bayangkan aku tgh pegang trofi berat giloss ni...hahahha). MAK NAK BGTAU KAT KORANG, MAK MENANG NOKS!!! MAK JUARA HOKAY!! BUAT PERTAMA KALINYA DALAM HIDUP MAK NOKS..MAK BERTANDING DALAM KATEGORI ROMANTIK DAN TERUS MENANG!! Pheewiiittt KAT MAK SIKIT WEHHH..!! LIHATLAH DUNIA!!! (Dengan punggung yang melentik dan terkeluar dr landasan sambil mengangkat trofi!!) "

Ok, untuk ucapan, aku guna suara lembut & gemalai pulak yerk....Sila baca dengan penuh kelembutan macam "Perempuan Lindungan Kaabah"...:)

"Terima kasih daun keladi saya ucapkan kepada para juri kerana telah memilih gambar saya yang "birah" dan suami yang memang romantik melayan kerenah isterinya yang giler-giler masa honeymoon sebagai pemenang untuk Pertandingan "Romantic Gate Away Contest" ini. Walaupun penyertaan saya di saat-saat akhir, tapi saya dengan gigihnya mencari gambar-gambar yang hover masa honeymoon sebab selain dr berkongsi tempat bercuti yg best, saya juga berhasrat untuk memberikan idea-idea kepada para juri termasuklah kepada Ninie (khasnya) bagaimana ingin mendera Encik Somi bila pergi holiday nanti. Hehhehe.. Jgn lupa lompat atas badan dia dan suruh dia encang u atas bahu masa dalam air yer Ninie, lebih best lagi kalau u buat aksi tuh sambil dukung Khayra, mesti gambar tuh akan jadi kenangan paling best dalam hidup u ..(i pun plan nak buat gak bila holiday ngan Saiful nanti. Wakakakak..). Akhir kata, saya akhiri dengan serangkap pantun, "Terima kasih sekali lagi, kalau ada contest, bglah i menang lagi. Hhehehe..."

Perghhhh...siap jugak ucapan aku nih!! Wakakak..memang teruja giler aku bila dapat tau aku menang 1st Prize Romantic Gate Away Contest anjuran Ummi Khayra ni weii!! Aku dapat tau dari Haiza & Ummi Salsabila yang htr @ my komen box. Terkejut beruk aku! Terus terjah blog Ummi Khayra. Aku budget menang hadiah sampingan atau saguhati ker kan...dah rasa happy dah nih....Sekali bila aku tgk...ALAMAK!! Aku JUARA lah beb! Macam tak percaya plak!! Yahhooooo....berita baik di awal Ramadhan nih! Syukur alhamdulillah, tak sangka aku gambar-gambar yang aku kongsi dan tempat yang aku cadangkan tuh menjadi pilihan juri dan pilihan Ninie sekeluarga untuk menang hadiah PERTAMA. Ni lah agaknya perasaan semua para blogger bila menang 1st Prize yerk! Hehheheh..Happy gilos cam menang Bintang Popular plak rasanya! Wakakakak... Sapa yang lum tgk entry aku, mehlah kita mengimbau kenangan lama yer! Klik SINI kengkawan.. Aku letak few pictures untuk mengimbau kenangan silam..Hheheh..




Pada anakku tersayang Qarissa, Mummy ucapkan, "Jangan jeles yer nak, Mummy & Daddy menang tau! Pasangan Romantik lagi hokayy!! Dah 2 pertandingan Mummy masuk nih, dua kali dah Mummy menang! Takperlah, Icha dah overshadow Mummy dalam banyak perkara, sekali sekala bg Mummy & Daddy glamour plak kay sayang... Hheheh..pasni nanti Icha plak menang wokay..Amin...".

Amboi Watie, bukan main semangat wat entry, alamat & info tak bg pun kat Ninie lagi. Hahhaha..kang lambat hadiah sampai kang .. pasni jugak aku terus emel kat Ninie .. Hhehehe...Sememangnya kemenangan ni menghilangkan "kehanginan" aku pada Qarissa yang lately suka buat perangai tengah malam...Asyik nak berkepit, manja terlebih sangat, nak mengemping sepanjang malam, takmo lepas nenen langsung! Memang menguji kesabaran. Agaknya dia nak tumbuh gigi kot, sebab kelmarin, badan dia panas cam demam. Cian anak Mummy!

Buah hatiku sayang yang demam nak tumbuh gigi..

Romantik lah sangaaattttt... Hehhehe,

18 comments:

UmmiKhayra said...

Hahahah memang hover ok... Ekekekke actually suka gak gambar yang first tu.. tp hover terlebih.. karang budak2 tak leh tgk.. Tu yang amik gambar u meloncat tu.. Lain dr yg lain.. ekekekkekekeke

Pulau redang.. nantikan kemunculan pasangan beranak pulak.. Ekekekkekekeke

( kene tunggu lepas raya la pulak.. sebb hubby cakap bulan2 posa.. takkan nak pi kot.. Hehehehehe )

Hanz said...

:p Watie...jangan lompat2 sangat nanti x larat..puasa tu, kan? Wink!

Congrats babe!

MamaDamia a.k.a Haiza said...

tengok gambar2 yang u letak tuk contest ni...bukan takat Ninie jek yang berminat nak pi Redang tu....dengan mak sekali pun tergoda noks...hubby mak pun cam ok jek...dia pun sangat menggilai pantai + pulau + laut ni....bleh seleberet 2nd anniversary ni kat sana tapi kene tunggu lepas raya la jawabnya...tahniah again yang...bertambah wangi lah u lepas ni...

isabelle said...

oi..mengucap oiii...

hahaha.aku dpt bygkan syoknye kau. tahniah ye.

btw, kecian q nak tumbuh gigi. nanti gigit t*t*k mummy tau...hahaha

Intan said...

Tahniah watie! Murah rezeki u bulan ramadhan nie :)

Alaaa jgnlah "hangin" kat Q tu, kesian dia...time sakit nielah nak "manje2" ngan mummy nye...semoga Q cepat sembuh ye sayang :)

Momma Mia said...

perrrrghhhh pheewitttt!! tak tahan... hayat"punggung yang melentik dan terkeluar dr landasan" mmg hover2.. tp x pe LOOKS who's talking??! JUARA beb.. congrat dear

Farah said...

ahaha mmg romantik gile..kalau tak menang jugak aku rase juri rabun hahaha

defina said...

wah wah....banyank ong la....hahaha
tahniah weh..... :)

Fid said...

tahniah
tapi aku lagi tertarik nengok gambar budak demam itu
cumil!!!

hahahhaaaa

Watie Aziz said...

UK, hahaha.. tu lah, gambar 18 SX versi halal pun kena cover2 ngan budak2 ..wakkaka..

wah ..bestnya u nak ke sana .. jgn lupa beli telur penyu tau! hehehe...

Watie Aziz said...

Hanz, hehhee.. i tak lompat ..i jerit jer .. wakakakak.. tapi tak lah nyaring cam suara akak ZZ .. hehehe..

i setakat ni tak dapat lagi poser yang .. hu hu ..sedih nya ..

Watie Aziz said...

Haiza, hehehe..bestnya sebab i berjaya buatkan korang smeua teruja nak ke sana ..serius haiza, mesti u suka punya .. stok tak yah nak bukak mata besau2 tgk ikan .. u lempar jer roti ..ikan menyerah diri tau!! hehehe

Watie Aziz said...

isabelle. hehehe..excite dterlebey suda...wakakk..

wei..q dah lama gigit tetek aku tau! kengkadang dia terlepas bila dah tidur tuh ..dia tak sedar . huhu..

Watie Aziz said...

Intan, tq so much dear ..:)
tu lah yang..lately ni Q punya perangai mencabar kesabaran i btol... :(

Watie Aziz said...

Momma Mia. wkakakaka... tu lah pasal.. nak buat betul2 tak leh kan ..so i bayangkan jer lah ..hahahaa.. tq yang ..:)

Watie Aziz said...

Farah..hahaha..boleh ah nanti ko tiru aksi ni hokay ..agak2 larat tak cik abang nak dukung lagik? hehehe

Watie Aziz said...

Naimah, tq so muvh yang ..rezeki anak namanya nih..ehhee

Watie Aziz said...

Fid, hehhehe.. tuh lah, aku pun sempat amik sekeping jer gambar dia demam tuh sebab pakai flash ..kalau tak pakai mmg gelap...so tak sampai hati nak snap bebanyak .. hu hu...sib baik satu malam jer panas...

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading