Tuesday, December 8, 2009

2nd B'day Adam-Yaya @ ANW !!!

B'day Boy yg encem & macho hari tuh!
Kek yg cun ooo...Blue colour!

Alamak, aku tak pasti samada aku org terakhir atau tak masukkan entry nih...hehehe..hari ni baru aku sempat transfer gambar masuk ke PC setelah berhari-hari "kehilangan" camera aku. Tak pasti aku letak mana. Semalam baru jumpa balik.Ahaks...sabar jer ..So, dengan bangganya, aku nak wat entry B'day so bijak dan macho Adam yang kedua @ ANW PJ nih...:)

Q yg takder mood baru bgn tidur!
Anak aku nih terkejut tgk bear gemok kot!
Game yg havoc!

First of all, thanks to Yaya & hubby sebab invite aku datang ke majlis nih. Semangat aku nak datang siap wat reminder lagi kat hp. Hahaha..tapi rasanya..pada hari tersebut, aku adalah orang yg paling lambat sampai! Bad me!! Ampun Yaya, bukan sengaja yang, mak & kakak serta anak-anak dia tidur umah aku malam sebelumnya, so pagi tuh dia mintak aku tolong bawak dia & baby yg baru umur sebulan tuh ke doktor. Anak dia batuk dan selsema. Ko paham2 jer lah, hari Ahad susah betul nak cari doktor pakar kanak-kanak. Dah sampai Klinik Pakar, mak aii..ramai giler budak2 sakit sampai aku pulak takut anak akak aku tuh makin sakit...Kena tunggu nak dekat 2 jam..Gilos sungguh. Sudahnya pergi klinik biasa jer dekat ngan umah aku..Sampai umah dah pukul 2.30pm. Kelam kabut aku siap dan terus ke majlis hang...Sampai PJ, hujan mak aiii...lebat sungguh! Sib baik dapat parking, kalau tak, tak tahulah aku camner nak masuk dalam ANW tuh! Hahahha...
Aku yg hanya mampu posing atas kerusi jer! Hahaa
Cuba nak suruh Q menari tapi dia takmo! nak duduk kat lappy gak!
Sudahnya, Q bertepuk tgn dari atas peha aku jer! Aku posing maut! Hahaha

Walaupun aku sampai lambat, tapi aku sempatlah berborak dan tengok all the games yang dibuat kat sana. Nasib baik majlis potong kek belum buat lagi. Sempatlah aku tgk hubby si Yaya menari dengan sexynya! Auwww....tergoda ii...hahahaha... siap menang hadiah utama dari bear tuh! Aku rasa bear tuh tercabar lah dengan hubby ko Yaya ... hahahha..

Me & Q with the cute Bear!
Happy family @ ANW!
Ratu mimik muka memang Q lah juaranya!

Si Q pulak, masa tu baru bangun tidur. As usual, takder mood lah, asyik nak berkepit jer .. time bebudak buat game menari pun dia takmo join padahal kalau kat umah, dialah raja! Cuma dia nak bertepuk-tepuk tangan atas lappy aku jer ..Oklah tuh, dari dia mengamuk kan ..So far, Q ni baik, tak pernah buat perangai pelik-pelik kat majlis orang. Hahahha...

Nampaknya aku sorang jer pandang camera laki mak noks.Hahaha..
Yaya & hubby yg sungguh sporting join all the game. Pakkal aku tak larat..kalau tak, mau kecoh ANW tuh!

Romantic couple of the day! So sporting kan!
Bagus bebudak ni suma! Sporting sgt!

Majlis habis dalam kul 5.30 rasanya, lepas tuh ada majlis orang lain pulak. Sempatlah aku bergambar dengan Yaya tapi yg sedihnya, dah borak-borak dengan kengkawan blogger - with Farah & Mummy Sofia, aku boleh lupa nak amik gambar with them! hampeh btol. Padan muka aku, sapa suh lambat! Orang amik gambar, aku tgh melahap ayam yg panasssss! Wakakakka...

Rupanya, Mummy Sofia akan bersalin lebih kurang tarikhnya dengan aku tahun depan. wah, ada genglah aku meneran sama-sama nih. Selang sehari jer..Silap2 nanti katil sebelah menyebelah. Hahahaha...Jgn hubby tersalah bini jer tgh nak cool downkan wife yg tgh jerit2 kesakitan! Wakakaka.. (seronoknya gelakkk Watie oiii..dalam hati Tuhan jer tahu aku punya gabra nak menghadapi saat tuh lagi sekali..Ayoo..semoga dipermudahkan semuanya ..Aminnn...)

Cutting cake caremony! Getting ready!
Pandai Adam tiup lilin tau!

To Adam yang sungguh encem dan bijak hari tuh, Happy 2nd B'day dear, dan semoga menjadi abang yg baik dan jaga baby elok2 ok cayang...comey jer tgk si Adam ni main-main kek letak kat hidung! habis biru hidung dia. And to Yaya, aku memang salute dan kagum tgk hang n hubby masih boleh menari dengan vougenya dan mendukung Adam! Aku dah tak larat wei!!! Hahahaha...

Majlis dah habis baru nak tergelek2 kat luar ! Poyo jer!
Q suka pulak pakai topi tuh! Hehhee..
Sayang nyawa Mummy nih!

B'ergambar sebelum balik...
Me & Yaya dengan anak masing2. Hehhee..Nanti yg 2nd baby pun sesama lahirkan gak! :)


Happy Happy,
Qarissa & Family....

10 comments:

isabelle said...

waaa..jelesnya aku tengok korg dgn pipi tembam sbb ada perut.
aku ni pipi tembam, tapi perut ada nasik je..

Lovely Mommy... said...

hehe... best jerk tgk org sume pregnant ahaks!!

yaya said...

hahahah... funny and best entry. Ko nye Q baik jek, tak meragam... q dah rupa kakak dah... muka ko pun glowing jek pregnant neh, anyway thanks for coming!

Intan said...

Comei nya mummmy2 peknen nie...ha a lah watie ur face glowing lah dear :D

Ada seri gitu...

MamaDamia a.k.a Haiza said...

wah peknen2 pun maintain vogeh da vass gituh...cayalah...pheewitt...:P

Si Q ni memang betul ratu mimik muka la...hahaha comei jek tengok

Watie Aziz said...

isabelle, heheheh..takper yang ..ada rezeki mesti sangkut punya .. ni pun berat aku baru 57.7 last timbang ..harap2 naik lagi lah, takut pulak baby kecik sgt tapi rasanya this baby lebih gemok dr Q ..hhheee

Watie Aziz said...

sue, tkkan suka jer? takmo try sekali ker? hahaaha

Watie Aziz said...

yaya,

aah kan, samalah cam adam, dah rupa abang-abang dah ..mula2 member cam susah nak terima hakikat, aku panggil dia kakak, kakak dia buat bodoh jer, dah lama2 baru dia menoleh ..ahhaha..skang dah ok lah ..perut makin besar kan ..terpaksalah dia menerima hakikat yg dia akan jadi kakak tak lama lagik.wkakakak..

glowing ker yaya? wah sukanya mak dengar noks... tq tq ..:) ko pun sama, ceria & cun jer time peknen..kuat summore! ntah ntah baby girl lagik tak? hu hu ... nak baby boy ..tapi kalau rezeki girl jugak..aku ok jer ..leh letak hantaran mahal2 sket .w.akakakaka

Watie Aziz said...

Intan, wah ..seri ker? tq yang ..:) seri ibu mengandunglah tu kot ...lagi berseri dari time i kawin rasanya ..hahaha..dulu time kahwin jerawat tak hengat banyak .. sib baik mekap artis aku stok baekkk punya ... habis dia cover muka aku dengan bedak terus tak nampak jerawat dah .. wakakaka..

Watie Aziz said...

haiza, hahahaha..maintain lah sgt .. maintain camner pun jalan tetap terkangkang-kangkang hokay! wakakkaa.. takleh nak cover ...:)

aah yang, Q ni memang suka wat mimik muka, pastu nanti dengan mata-mata dia beraksi ..kejap jeling ke atas, ke bawah ..buat muka org tgh berpikir ..kalah PM malaysia .. hahahaa

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading