Saturday, January 30, 2010

Aktiviti Wajib Bersama Q Setiap Petang!

Hmmm..kalau tak hujan, cuaca cantekkk, Daddy pun balik awal, memang inilah yg akan aku & Q buat..jalan satu taman dan main bubbles! Memang feveret Q nih! Dulu selalu we all bawak dia jalan kaki jer satu taman, saja nak bg dia penat dan bila malam, senang lah dia tidur! Hhahahah..Idea yg sungguh hebat & memang berkesan! Tapi baru2 nih, masa ada Peddy Pak warehouse, me & hubby belikan dia basikal sorong nih. Apa nama yerk org panggil mender alah nih? Lupa lah aku..hahaha..

Excited dapat main bubbles!
Tangkap bubbles Q!

Aku ingat lagi, masa we all try kan mender nih kat Q masa kat Pedy Pak tuh, member giler2 nangis takmo naik wei...tapi aku paksa gak! Wakakakaka..lawak jer rasa, anak org elok jer suka naik, siap paksa mak bapa beli lagik, anak aku plak terbalik kot! Mak bapak yg "paksa" anak naik dan "paksa beli" utk anak naik gak bila kat umah nanti..hahaha.. Sebenarnya, aku dah tak larat nak kejar dia satu taman tuh...Dia lari laju wei..letih aku nak kejar dengan perut gemok nih ha .. masa warehouse dapatlah diskaun sket .. so we all belilah, siap kena datang hari lain utk amik sebab masa datang tuh, Q pun ada dalam keta, so keta dah penuh, tak muat Myvi tuh nak masukkan beskal nih ha ..

Geramnya dia!!
Iyah iyah....tangkap...tangkap!

Happy aku bila 1st time we all try naikkan dia masa kat umah tuh, dia duk diam2 dan nampak enjoy the ride. Lama gak mender tuh berbungkus lepas we all beli sebab hari asyik hujan & tak dapat nak kuar bawak dia jalan2 ..:) So bila dah start bawak dia guna beskal nih, dia suka giler ..asyiklah duk tekan2 lagu Twinkle2 yang tak sedap tuh! Hahhaaa...rilek jer dia duduk diam2 bila aku tolak. Bagus gak kualiti basikal nih, senang aku tolak, very smooth jer bila nak pusing2 tuh...walaupun jalan tar, but senang nak manage beskal nih..:)
Time nih, we all tgh tunggu Daddy balik kerja. So aku malas nak jalan jauh-jauh, aku pusing2 depan umah jer .. tak larat nak jalan jejauh kalau Daddy Q takder. Bila mainkan bubbles, Q punya suka, Tuhan jer tahu! Buntang mata dia duk pandang bubbles sambil tangan nak capai2 bubbles tuh.. heheheh..so cute tgk aksi dia tuh.. Bubbles ni mmg kegemaran Q sejak dari kecik lagik..sejak aku join Gymboree, aku da start bg dia main bubbles... sungguh terasa kehebatan bubbles dalam membuatkan anak aku fokus dan happy! Hhehehe..

Penuh bubbles depan muka. Tak risau sebab TAK PEDIHKAN MATAAAA!!! Hahahhaa..
Ciannya anak aku sambil senget2 badan nak bubbles!

Aku walaupun tak berapa larat nak jalan tapi selalu kena paksa ngan hubby tau..asyiklah dia kata, "Jalan yang ..jalan..senang nak bersalin nanti!!" Pandailah dia ... nak suruh aku temankan dia, dia gunalah ayat standard tuh... Dulu time Q, sampai2 spital dah terbukak 7 cm, aku takut kali nih terberanak dalam keta jer....hu hu..awak berani ker nak sambut anak Daddy oiii...!Ahaksss..

Try to poke the bubbles!
Big eyes....!


Rajin bawak Q ke taman,

5 comments:

isabelle said...

semangatnya qarissa main bubbles.kalo mandi harus la berjam-jam.

Intan said...

Mmg npk sgt dlm picca tu dia suka ngan bubbles :D

Ha ha...tak lama lg mummy dia tak yah dah kejar coz Q dah ada adik, memain sesama kan sayang ;)

MamaDamia a.k.a Haiza said...

Aktiviti wajib Damia tiap petang gak nih,memang tiap petang Damia ni akan di usung naik tricycle tu keliling kawasan umah opah dia ni...hehehe

Tapi tang main bubbles tu tak penah praktik plak coz takut masuk mata...kang melalak plak ....tengok Q tu memang nampak happy betul dapat main bubble tu..

Watie Aziz said...

isabelle, memang dia kalau mandi takmo kuar beb ...tu risau nak bawak mandi tapi bila tgk dia happy, kesian plak..hahah..

intan, aah yang, i pun tak sabar nak tgk dia main2 ngan adik... mesti jadi kakak poyo..hahahaa

Watie Aziz said...

Haiza, mmg kalau bubble yg biasa2 punya pedih yang, u jgn beli yg tu, even yg kat toys r us pun pedih ..setakat nih, mmg i beli yg gymboree punya jer .. mmg lasting giler dan tak pedihkan mata Q..dekat2 pun ok kalau main that bubbles ngan dia .. :)

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading