Friday, January 29, 2010

Seafood Murah & Sedap @ Kuala Selangor

Susah sungguh nak ajak Q bergambar time nih! Asyik nak tgk "fishhhh" jer...!

Hmmm...ni lah dia aktiviti we all seterusnya selepas balik dari majlis b'day Sofia tuh .. Dah petang, we all jumpa staff hubby @ Digi & konvoi ramai2 ke Kuala Selangor untuk makan seafood...! Ni kiranya 1st time aku ke Kuala Selangor, all this while makan kat Pelabuhan Klang tu jer ..apa namanya? Kat Muara? Ha ..situlah ..tapi kali nih staff hubby arrangekan gi Kuala Selangor ..:)

Cantik kan pemandangan nih! OTW ke Kuala Sgor..
Jalan dia belok2. Seram gak but nice view..!

Best jugak perjalanan ke Kuala Selangor nih...aku nih kan baru jer 2 tahun pindah area Meru, so memang tak pernah ke Kuala Selangor lagik... jalan dia belok2 cam nak balik kampung ..tapi pemandangan dia cantik jugak...:) Rupanya restoran tuh dekat jugak dengan tempat pelancongan Kelip-Kelip tuh .. aku ingat nak ajak hubby jalan tgk kelip2 ..tapi serammmm..sebab dorang kata kena naik sampan kecik ke tengah sungai ..hadoii...dengan perut boyot nih, kalau lah aku terjatuh ke sungai ..tak balik modal weiii... wkakakaka... lagipun taakut nak bawak Q tuh ..sekali dia melasak atas sampan kecik tuh ..mau tergolek aku lam sungai ..hahahaha.. maybe after deliver lah kot ...:)

Ni lah restoran pilihan kalbu!
Restorannya terapung....
Ni semua restoran sepanjang muara tuh ..:)

Restoran yg we all makan ni katanya sedap & femes, betul-betul tepi tasik @ sungai kot..mmg best lah jugak tgk pemandangan tuh..Nama Restoran nih "RIVER VIEW"..si Qarissa nampak sungai jer terus mulut dia becok duk sebut--sebut "Fish...fish.."..dia ni memang pantang nampak air ..asal ada air, hatta swimming pool pun dia akan kata FISH jugakk...wakakaka...penat lah maid aku layan kerenah si Qarissa nih..as usual, asyiklah tarik2 Nor ajak berjalan satu restoran ..habis dia pusing keliling restoran tuh jadi mandur ..ahahaha..

Us with hubby's staff..
Ketam masak susu kot..aku lupalah nama dia ..hahah..
Ikan siakap yg sungguh sedapppp!
Udang goreng tepung kot..:)
Fresh & yummy!!

We makan dalam 12 orang, memang dalam setiap 3 bulan, hubby akan buat team bonding ngan staff dia .. gi jalan memana lah wat aktiviti..cam dulu we all gi Genting, then bukak puasa, pastu skang makan seafood plak..:) Memang betul sedap makanan dia tapi sebab perut aku dah penuh, aku hanya makan lauk jer, tak sentuh pun nasi.. heheh..tapi staff hubby makan dengan penuh seleranya .. memang sedap, sangat berbaloi bawak family makan kalau ada majlis2 keraian...Yang bestnya tuh, bila dapat bil, harga dia pun murah tau! Dalam RM 295.90 jer! Untuk 12 orang makan aku rasa sangat berbaloi...sebab masa we all makan satu family kat Muara pun nak dekat RM 500... hmmm..pasni leh ah bawak my family makan sini ...:)

Staff hubby leka makannnnn....
Dorang tambah sampai 2 kali tau! Apa nama ntah menu nih..
Penuh satu meja!!!
Ketam goreng pedassss!

We all balik dengan perut yg kenyang, alhamdulillah dan sampai umah around 10.30 pm..letih giler hari tuh!!!! api puaslah hati sebab aktiviti yg sangat padat & masa bersama keluarga dimanfaatkan sepenuhnya! ..Hheheheee

Kenyang Oooo....

13 comments:

azzamoro said...

wah.. aku pun tak pernah pi kuala selangor. boleh try aa ginih..

Fid said...

watie
aku cari tak jumpa hakhakha..kat mana la itu restoren...last2 balik gitu jeee....

isabelle said...

ya Allah sedapnya.
wei watie, ko mkn seafood bagai ni, dpt babyboy ke?

isabelle said...

ya Allah sedapnya.
wei watie, ko mkn seafood bagai ni, dpt babyboy ke?

Farah said...

aku pernah lalu laaa depan restoran ni..lahaii ingatkan kedai cina tak halal hahahaha..ok ok aku cam terasa nak makan seafood jugak..leh aa pi sini.

Jiey^Mien said...

Wahhh.. Rajin u apdet blog lately..
Byk yg dah termiss neh..

P/s - Mmg best borak.. Coz our interest are the same; Early education.. =)

Cuma for my case, tuka sket.. Early intervention.. =P

h4ni3 said...

tak sampai rm300 pun?? murah tu! harga tak mencekik darah langsung. boleh masuk dalam my must-visit list ni. hehehe

MamaDamia a.k.a Haiza said...

memang seafood area kuala selangor tu murah2 n sedap...my family pun dah tak layan seafood kat muara jat port klang tu,kitorang selalu pergi kat kuala jeram atas skit dari kuala selangor,memang mabeles rasanya n murah harganya

Watie Aziz said...

azza, mmg leh try yang, murah dan sedapppp....

fid, hahaha...alahai ciannya ..aku kalau tak laki aku yg bawak ..ntah bila sampai tak tahu..we all pun 1st time... staff dia yg bawak...

isabelle,hahaha..aku banyak makan lauk jer .. nasik tak sentuh pun..mana ader boy, hari tuh scan girl beb ..tapi taktaulah kalau tetiba kuar boy lak kang...ahhahaha

Watie Aziz said...

farah, ramai gak melayu datang sini yang ..biasa sea food gini " no prk serve" tapi arak adala, thats y tak dapat logo halal kot aku rasa ...sebab ada arak tuh ha ..

Jiey, hehehhe... aah yang, takder kerja minggu lepas i wat entry berschedule ..so nampaklah cam ada cerita daily ..wkakaka...me too suka borak ngan u ..:) hope dapat borak2 lagi pasni yerk...:)

Watie Aziz said...

hani, mmg murah & berbaloi, ada yg kata kat jeram lagi murah tapi i lum pergi sana..:)le try yg..:)

Watie Aziz said...

haiza, tu lah yang, jiran i org meru pun kata kat jeram lagi murah & lagi dekat ngan umah .. i pun lum pernah try ..rasa nakk try lah ...:)

Abgcengkih said...

Restoren kat tepi sungai selangor tu kat Pasir Penambang, sampai Kuala Selangor tanya orang mana jalan nak pi Pasir penambang tu ( masuk kiri sebelum atau selepat tempat timbang JPJ -Selepas jambatan menghala ke Tg Karang) Kesemua restoren tu pengusahanya bukan Islam. Jadi fikirlah sendiri. Cuma yang kat Jeram sahaja buat masa ni restoren seafood orang melayu -Islam yang harganya, rasa dan servisnya berpatutan. Lokasinya simpang 4 di Jeram (dekat masjid tepi jalan) belok ke Jalan Pantai Jeram) dan terus ke hujung menghala pantai, ada 2 restoren, satu dihujung jalan itu, kedua masuk simpang kiri sebelum hujung jalan itu. Iaitu jalan dalam menghala/memusing balik ke Pantai Remis/ Sg Sembilang.

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading