Tuesday, April 20, 2010

Playing Hand Puppet With Zayra!

Hmmm.. ni baru habis mandikan Zayra. Lambat mandi sebab pepagi dah jemur (walaupun cuaca sejuk jer .. mendung cam nak hujan .. hu hu ..), then Zayra tidur, then nak susu, then Zayra tidur balik..lama dia tidur sampai 12.30 noon baru bangun..nangis2 nak suh mandikan ..hehehe...kul 1pm barulah habis siapkan si comey nih ha ..Moyang Zayra yg mandikan dia & me siapkan Zayra ..!

Lepas bersiap, lepak depan TV, letak Zayra kat rocking chair & borak2 ngan dia ..:) Pastu amik hand puppet Kungfu Panda & start to play with Zayra..! Happy sebab Zayra dah mula pandang dan bg perhatian pada orang atau sesapa sahaja yang berborak dengan dia! Bila aku bawak hand puppet tu ke kiri dan kanan, Zayra pun follow sekali! A very good start Zayra Darling! This is how I stimulate my baby's eyes..nak pastikan yang mata dia boleh nampak apa yang ada depan dia ..

Like yesterday, aku selamba masukkan 2 jari dalam sarung tangan dia yg bewarna merah dan hitam (warna yg baik sebab baby mmg nampak 3 color jer at this age - merah, hitam, putih) dan start to put in front of her dan bawak ke kiri kanan jugak..sambar jer apa yg ada depan mata janji dapat stimulate mata Zayra! Wakakaka..

Dan everytime after mandi, aku akan massage seluruh tubuh badan Zayra untuk kasi dia cepat besar!!!!Tak sabar nak habis pantang weiiiiii! Cepat masuk kelas Gymboree coz Mummy nak polish balik skill lama! Hehhehehe... Kesian jugak kat Kakak Q sebab dah "ponteng kelas" 2 bulan .. hu hu ...she miss the class so much lah kot..sebab setiap kali aku nyanyi lagu Gymbo, dia akan semangat berjoget2 dan buat aksi2 kat Gymboree...ciannya anak Mummy!!!



Love My 2 Q's,

Watie Aziz


6 comments:

isabelle said...

alalala..kesian Q kena tgu mummy free ye?
watie, upload la gmbr zayra.

:: m.u.n.i.r.a :: said...

ohh tak sabarnya nak dapat adik baru hehehehehehe
nak pollow apa yang ko buat tu hehehehehe

Watie Aziz said...

isabelle, heheh..tu lah cian Q kan ..takperlah ..lagi 30 hari jer ..(lamanya ..) ..

gambar Zayra banyak kat camera hubby .. dia tak transfer ke Lappy lagik..tapi ada yg dah transfer aku masukkan kat FB .. ehhehe..

nanti aku masukkan ah kat blog ..aku selebet ah time kat Putrajaya tuh ..segan dowh .. hahaha...

Watie Aziz said...

munira, hehehe..cepat cepat dapatkan adik baru ...hehehe

ibu_Arifa said...

bestnyer dapat join kelas gymboree tu.. kat sini susah nak ada kelas2 cenggitu.

huhuhu..lagi 30 hari..sabar jer lah..

Watie Aziz said...

hi min,
gymboree mmg best.hehe..tp kalau kat jb takder, min bwk gi playland pun ok.. utk dia main2..:)

mmg tak sabar min... hehe..

We're Meant To Be Together..

My Baby Can Read!

early reading